Chytej.cz

Spojení pletenky s fluorocarbonem necteno

27.1.2013 | Dany73 | 10.389 zobrazení | 63 odpovědí

Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Neděle 3. února 2013 v 15:50 ® vylo

albright

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 10:10 ® džigit reakce na …

toro> použij jehlu,jak u candoša :-))

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 21:33 ® toro reakce na …
toro

jajco> Kamrádovi to vyřídím. Je mi jasné, že se nafoukne až mu odstřílej knoflíky z vesty.:-D

reagovat
Středa 30. ledna 2013 v 19:27 ® jajco reakce na …
jajco

toro> To je hlavička ten kamarád.:-> Já to tady potajnu sleduju,abych se dozvědel fintu na ochranu koncového očka před obratlíkem a mám to vyřešené.Taky mně trápil v noci tenhle problém.pivo

reagovat
Středa 30. ledna 2013 v 19:13 ® toro reakce na …
toro

Dany73> Kamarád při noční přívlači navazuje asi metr nad nástrahu klasický zarážkový uzlík z bavlnky. Když jeho průchod očkem ucítí v prutu,zastaví navíjení. Používá to i při vláčení v husté mlze. Jednou si vysklil výplň koncového očka obratlíkem nad lankem a od té doby je opatrný…

reagovat
Středa 30. ledna 2013 v 11:42 ® troutkiller reakce na …

FInnnp>Hele to neřeš:-)) Bolen má pro mně hodnotu naprosto mizivou páč je ho na Orlasu jak sraček!Když se kluk na rybách nudí nasadim kulové plovátko a mrská boleny na rohlajz jednoho za druhym.V ulovení bolena bych žádnou vědu neviděl:-)) )

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 21:02 ® Dany73 reakce na …

troutkiller> Nicméně bojovně musím dodat, že já jsem naopak přesvědčen že lanko bolenům velmi vadí. Největšího mám podobně jako Ty. A teď babo raď… :-D

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 20:57 ® Dany73 reakce na …

FInnnp> Jasně, chápej fluo/mono.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 20:57 ® Dany73 reakce na …

troutkiller> To ne nejsem extremista. Jen holt někdo je šikovnější na vláčku s fluo a někdo na vláčku s obratlíkem… :-) Ne vážně, téma druhu návazce na zoubky neotvírejme, těchto diskuzí už tady bylo dost! Je jasné, že 100% je pouze ocel nikoliv náhražky.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 20:49 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Taková „blbůstka“ na spojování navazovacích materiálů. Drží to pevně…

http://icarp.cz/…ws/detail/85?…

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 20:32 ® FInnnp reakce na …

troutkiller> Ač to není moc sportovní.Tak svého největšího bolena mám na pařenou housku.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 20:29 ® troutkiller reakce na …

Dany73>Ach jo:-( Další osvětář co má pocit že lanko je k ničemu:-( (Boleny chytám na žumpě naprosto v pohodě i s lankem a nemám pocit že jim to vadí,nej mám 85cm a to už je myslim hodně protřelá ryba.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 20:11 ® FInnnp reakce na …

Dany73> Před 15 lety myslím žádný florocarbon ani neexistoval.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 19:44 ® Dany73 reakce na …

troutkiller> Nesouhlasím, ale to je zbytečné řešit, podobných diskuzí už tady bylo a nikdy se všichni neshodnem. Za 15 let co vláčím mi silný fluo návazec nikdy (opakuji NIKDY) nepřekousla ani mrštná kudlička, ani metrovka. Zapomíná se na na šikovnost a cit rybáře i na náčiní, měkký prut skoky dokáže při sklonění špičky vypružit (aspoň ten můj ano a s velkou noblesou). Ale je pravda, že když vidím zdolávat u nás na Berounce jedince stylem „už aby byla na břehu“ v místech kde není potřeba spěchat, utrženým návazcům se nedivím… Toť můj názor, který nikomu necpu, neb toto téma nebude mít nikdy vítěze!

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 18:20 ® sethy reakce na …
sethy

David Havlíček> Ano, souhlasím. Jsou místa kde to taky nepotřebuju.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 17:46 ® troutkiller reakce na …

Dany73>Pořát ti nedochází jedna duležitá věc,pokud pujdu s wobem třeba na ty boleny tak počítám se štikou a to znamená lanko abych jí nezabil.Na štiku ti žádnej monofil nepomuže at má uzel nebo ne:-(( A co se těch stoperu týče,mám je i v 8mm a to už musí stačit i na pilkrovací prut.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 17:37 ® HaD reakce na …
HaD

sethy> zřejmě chytám v místech a způsobem, kde/kdy tuto potřebu zatím nemám.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 16:53 ® Dany73 reakce na …

troutkiller> Ten projde očkem i s obratlíkem, pokud to teda nebude hokejový puk…:-D Navíc ohledně jeho velikosti jsi zapomněl zmínit např. mazáky boleny, kde teda aspoň u nás hraje roli každý drobný detail(opravdu i hovadiny,15 let praxe na mé domácké bolení řece). Jelikož dle reakcí budeš jeden z těch maximálně uvědomělých lovců, jaký uzel bys byť ve smrtelné křeči použil Ty? :-D

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 15:30 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> Já to pochopil, neboj :-D

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 15:23 ® troutkiller reakce na …

sethy>To já taky ne ale v Norsku to jinak nejde:-(

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 15:22 ® sethy reakce na …
sethy

David Havlíček> Mě to vyhovuje (nejsem sám). A pracuje na tom krásně i J9ka. Kdyby ne, nechytám tak.
Navíc ta odolnost v šutrech je slabší (viz. trouťák).

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 15:21 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> V zimě z lodě sumce nevláčím :-))

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 14:05 ® troutkiller reakce na …

David Havlíček>Tak to sem taky zkoušel a na šutrech to nevydrží ani polovinu toho co monofil:-((

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 14:04 ® troutkiller reakce na …

Dany73>Hele tak proč si před ten obratlík nedáš gumovej stoper když si takovej umělec:-)) )Co se viditelnosti týče tak na štiku je to k ničemu a Sumec je slepej jak dulní kobyla:-))

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 13:28 ® HaD reakce na …
HaD

sethy> a co varianta, kterou používám já? Na konec cca 80 cm šňůry na cca 60 kg. Podle mě je to s odolností podobné, ale mnohem lépe se to bude svazovat a hlavně!!! je šňůra oproti jakémukoliv vlasci v průměru 0,60–0,80 mm měkká. Neumím si představit, že by třeba jointed na takovém návazci mohl slušně pracovat.

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 13:23 ® Dany73

toro> Tome poradíš jak to případně obejít, jak jsi psal v 1.příspěvku? Já tam prostě ten obratlík nechci, jeho narážení do koncového očka prutu mi to očko poničilo (!) Jistě, je to moje nešikovnost, ale daná snahou dotáhnout nástrahu až pod nohy, až tam mi opatrnější ryby často dobírají nástrahu. Ve tmě pak nevíš přesně kde máš ten obratlík od špičky prutu. Pokud potáhnu obratlík nějakou bužírkou, asi bude sklouzávat a ve dne se obávám o viditelnost sestavy…

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 13:07 ® troutkiller reakce na …

sethy>Když nemám trubičky tak jo:-) A hlavně motat ty uzle zmrzlejma prstama na lodi co se houpe je dost pakárna:-(( Takle to jen nacvaknu a lapu dál:-)

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 11:43 ® sethy
sethy

Musel jsem někde najít můj dokonaleúhledný spojovací uzel :-D (0,80FC+0,30FLB)

1. Bez toho jsem v určitých místech přišel o každou rybu
  2. V podstatě nezničím pletenku oděrem, měním jen návazec
reagovat
foto/forum/2013/th-img92169.jpg
Úterý 29. ledna 2013 v 11:40 ® sethy
sethy

troutkiller> Počkej počkej a na straně kde máš tu smyčku jí snad nevytváříš za pomocí uzlu? Mě to teda ve spoji pletenka/mono nepraská, většinou to rupne u nástrahy. To říkám, máš špatný uzle :-D

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 11:39 ® sethy
sethy

toro> Tome ten FC se tam dává jako ochrana kvuli šutrům (někdo dole už jsem já i někdo jiný psal, že je jedno zda tlustý FC nebo tlustý vlasec).

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1