Chytej.cz

For Fishing 2013 necteno

23.1.2013 | tumor | 12.352 zobrazení | 163 odpovědí | upravit

Za par dnu tu mame prazsky rybarsky veletrh For Fishing 2013. Jak se na nej tesite? Vim ze se nebude dat srovnat s Modernim rybarem.Bude proste velkolepejsi. Chystate se navstivit veletrh ? Ja rozhodne

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   6 5 4 ...
Sobota 2. února 2013 ve 12:04 ® sus1 reakce na …

Martin Chmelík> No ty woe??!! :-)) :-))

reagovat
Pátek 1. února 2013 v 19:08 ® Fryw reakce na …
Fryw

Martin Chmelík> tak ten byl :-D

reagovat
Pátek 1. února 2013 v 18:52 ® Martin Chmelík reakce na …

sus1> Tady máš vzorek… :-)

http://www.stream.cz/…ici-v-taxiku

reagovat
Pátek 1. února 2013 v 16:54 ® sus1

IVO> Já jsem před 2 lety u Slavomila dělal přezkoušení z psychologie( periodicky vždy po 7 letech ) a pokecal jsem s nim i tak neoficiálně, ale … těch 30% je fakt málo. :-))

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:03 ® IVO reakce na …
IVO

Martin Chmelík> tady souhlas – o tom žádná.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 19:59 ® IVO reakce na …
IVO

sus1> on to s námi Vláďa Lenin myslel dobře, když tvrdil – učit se, učit se ,učit se …:-)) ))))

A nyní je patrné, kdo ho vyslyšel, a kdo ne …:-)) ))

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 19:33 ® sus1 reakce na …

Martin Chmelík> No, nemyslim to jen na volby.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 18:50 ® Martin Chmelík reakce na …

sus1> Vezmu-li to dle výsledku prezidentských voleb, zcela jistě je to málo. 55% spoluobčanů volilo tak, jak volilo.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 16:00 ® sus1 reakce na …

Martin Chmelík> Jen těch 30 % se mě zdá hodně málo. :-)

http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 15:00 ® Martin Chmelík reakce na …

IVO> Máš pravdu, byť opakuješ to, co jsem psal níže. Ať je to kontraktační, či prodejní výstava, stále platí jedno: BYZNYS FACE TO FACE je nejúčinějším marketingovým nástrojem. Přímý prodej je pouze jednou stranou mince, marketingová podpora vystavovatele je tou druhou stranou. Záleží na vystavovateli, jak k tomu všemu přistoupí.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 14:08 ® HaD reakce na …
HaD

IVO> Ačkoli mluvíš k Martinovi, tak si to dovolím okomentovat – v podstatě podepisuji. Kéž by bylo více takových firem, které nehledí jen na okamžitý efekt.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 13:58 ® IVO reakce na …
IVO

Martin Chmelík> Tahle polemika má samozřejmě několik úhlů pohledu. Souhlasím s tebou, že v případě výhradně kontraktační výstavy oproštěné od jakéhokoli prodeje lze vynést resumé o úspěchu či neúspěchu účasti na takové výstavě až s odstupem času. O tom žádná. Ovšem v současné době jsou výstavy prodejní a na výstavách prodává své zboží drtivá většina vystavovatelů. I když jsou samozřejmě výjimky. A tím pádem lze předpokládat, že o úspěchu či neúspěchu účasti na výstavě může rozhodovat finanční hledisko – tedy částka na výstavě utržená a po odečtení nákladů vypočítaný zisk. Takto můžou někteří vystavovatelé uvažovat a v těchto souvislostech i hodnotit celou výstavu vzápětí po jejím skončení. .Nicméně – jistě se shodneme na tom, že krom prodeje je na takové výstavě důležitá i propagační složka, jejíž důsledek pro budoucí chod firmy však nelze vyhodnotit vzápětí po výstavě. Jeden příklad. V loňském roce se jedna firma nechala slyšet , že na FF 2012 vydělala po odečtení nákladů pouze 18 tisíc čistého a celou svou účast na výstavě hodnotila v ten moment jako neúspěšnou,neboť jejich představy se pohybovaly v jiných číslech. Podotýkám, že tato firma má i svůj e-shop. Zhruba po půl roce jsem s majitelem mluvil. A ten si najednou strašně pochvaloval fakt, že byli na FF , (kde mimo jiné i rozdávali letáky s reklamou na eshop) neboť se jim na jejich shopu velmi výrazně zvedly obraty. Tím chci říci, že konkrétně u této firmy jsem zaznamenal nejprve zklamání těsně po výstavě, ale s odstupem času bylo jejich hodnocení účasti na FF positivní. Netvrdím, že lze popsaný příklad považovat za obecně platný model hodnocení účasti na výstavě. Ale – jak jsem psal – úspěšnost účasti na výstavě lze z pohledu vystavovatele hodnotit v několika úhlech a samozřejmě i v několika časových údobích. Je fakt, že doby – kdy na výstavu např. do Brna jezdily autobusy rybářů ze Slovenska s napěchovanými peněženkami , doby – kdy byl po některém rybářském sortimentu hlad, doby – kdy se prodávalo, jen to hvízdalo a hlavně doby – kdy lidé obecně mohli do rybařiny pustit nějakou tu korunu navíc – ty doby už se nevrátí. Na rybářských výstavách se podílím od roku 1998 a ten trend (z mého pohledu sestupný) vnímám. Bohužel.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 12:18 ® Martin Chmelík

Skoro se mi chce napsat, tedy napíši. Obraz společnosti je obrazem politické důstojnosti a morálky. Máme vládu lhářů, budeme mít prezidenta lháře. Tak proč by se nelhalo ve společnosti, že? Nejlepší je se neustále ujišťovat, jak jsme dobří… :-((

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 12:10 ® Martin Chmelík reakce na …

IVO> Ahoj Ivoši. Veletrhy dělám přes 17 let a vím o nich více než dost, vč. zákulisních praktik. Návštěvnost má dva pohledy. Pokud se týče veletrhu kontraktačního, pak je návštěvnost měřítkem kvality. Na takovém druhu veletrhu vystavovatelé nemohou hodnotit obchodní dopad veletrhu okamžitě, ale nejdříve za tři měsíce a někdy to nelze zhodnotit vůbec. Účast na takovém veletrhu je čistě marketingovou záležitostí. Pokud se jedná o veletrh prodejní, pak samozřejmě nerozhoduje primárně počet návštěvníků, ale výše „utracených“ financí. Takže pro vystavovatele , kteří jdou na veletrh čistě kvůli tržbě (myslím si, že je to špatně, protože veletrh je i o té propagaci a veletrh jistě poskytne více užitku, než celostrana v časopise), je rozhodující obrat. Tedy přijde-li na veletrh 10 tisíc návštěvníků a utratí 20 mil Kč, je to pro vystavovatele příznivější, než když přijde na veletrh 20 tisíc návštěvníků a utratí 10 mil. Kč. Ale stále je potřeba brát v potaz i tu marketingovou podporu, kterou veletrhy plní. Proto mne udivuje, že stále má někdo zapotřebí ohromovat u prodejního veletrhu vysokou návštěvností. Vystavovatelé si udělají obrázek dle tržeb. Druhou otázkou je, že je velmi špatné, když se umožní vystavovat takovým vystavovatelům, kteří se za standardních podmínek výstav zásadně neúčastní. Těmto firmám pak veletrh třeba napomůže přežít další rok (přičemž selekce je nevyhnutelná), navíc jsou ošizeni tradiční vystavovatelé. Proč? Protože na každý prodejní veletrh přijde „balík peněz“, který se díky těmto firmám porcuje na více dílů a obrat těch tradičních vystavovatelů tak klesá. Pak přijde doba, kdy veletrh pojede za peníze a myslíš, že ti „netradiční“ vystavovatelé přijdou? Co myslíš?

PS: A ta narážka na návštěvnost byla ironického charakteru. :-)

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 12:02 ® HaD reakce na …
HaD

IVO> :-) Mno, nesouhlasím. Pokud někam přijde X lidí, jsou tržby nějaké. Pokud to X vynásobím dvěma, budou tržby úplně jiné. Asi ne u každého (záleží mj. na sortimentu a schopnost obsloužit zákazníka), ale průměrný významný nárůst je jednoznačný. Byť ne dvojnásobný. Samozřejmě může existovat extrémní případ, kdy tam ten násobek X bude nahnán „uměle“ a nebude to potenciální zákazník nebo už samotné X bude natolik vysoké číslo, že se více zákazníků obsloužit nedá. Tyhle extrémy, myslím, ale můžeme vyloučit.

Veletrh byl pěknej, nabídka slušná, lidí podle uvedeného čísla mraky – firmy by měly chrochtat.

Poslední větu si mám vyložit tak, že se mnou se bavit nechceš? :-)

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 11:43 ® IVO reakce na …
IVO

David Havlíček> Zkušený vystavovatel jistě ví, že nemusí platit – čím víc návštěvníků, tím i vyšší tržby vystavovatelů. Proč ? To jsem níže vysvětlil. Byla to reakce na konkrétní Martinovu větu : Jasně, stačí si přečíst web, údajně bylo přes 19 tisíc. Hezký, vystavovatelé se musí libovat z tržeb.

Pokud k tomu – co jsem napsal – bude chtít Martin něco sdělit, tak to jistě udělá sám.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 11:23 ® HaD reakce na …
HaD

IVO> přišlo mi prostě úsměvné adresovat takový text letitému a zkušenému pořadateli. Trochu jako rybářovi napsat, že ryba nemluví a žije ve vodě :-)) )

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 11:13 ® IVO reakce na …
IVO

David Havlíček> to netuším. Navíc nemám důvod někoho poučovat – jak píšeš. Pouze jsem napsal svůj názor.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 10:38 ® HaD reakce na …
HaD

IVO> já myslím, že je rád, že jsi ho poučil :-D DD

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 9:51 ® IVO reakce na …
IVO

regulus> má pravdu předsedo …-))

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 9:50 ® IVO reakce na …
IVO

Forfishing> nebylo by jednodušší se zaregistrovat pod svým skutečným jménem ? Vítr, o kterém se ví – odkud fouká – může mít i jistou váhu. U anonimních diskutérů je to spíš na „vážkách“ …

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 9:46 ® IVO reakce na …
IVO

Martin Chmelík> Martine – víš sám nejlépe, jak to na výstavách chodí z hlediska tržeb. Myslím si, že není přímá úměrnost mezi číslem vyjadřujícím počet návštěvníků výstavy a mezi číslem vyjadřujícím výši tržeb všech vystavovatelů. Na výstavu může přijít několik desítek tisíc návštěvníků, ale to ještě neznamená, že budou všichni ochotni či schopni na výstavě u každého stánku „cinkat měšcem“. Jsou lidé, kteří jdou na výstavu pouze omrknout, co je na trhu nového , nebo o čem dosud nevěděli, že existuje. Pak jsou lidé, kteří si opravdu přišli nakoupit a díky velkému množství sortimentu na jednom místě mají tudíž i možnost většího výběru. Další várka jsou „lovci slev“, kteří doufají v levnější nákupy. Nejsou ani výjimky, kdy si lidé přijdou na výstavu prostě jen pokecat s lidmi, které celý rok neměli možnost vidět osobně. Prostě, co návštěvník, to jiná filosofie a tím i jiný důvod, proč na výstavu přišli. Do určité míry je i rozdíl mezi vystavovateli. Někteří sází prioritně na prodej zboží, jiní naopak na presentaci a propagaci své firmy. Ale to všechno sám určitě víš.

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 22:35 ® regulus
regulus

Klucí pražský, v klidu si dejte do držky, zcela určitě tím pomůžete lepšímu pohledu na rybařinu z řad lajcké veřejnosti. ;-)

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 22:31 ® Robur
Robur

ještě je volný For fisching

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 22:19 ® Forfishing reakce na …

Modernirybar> veřejně prohlašuji, že nejsem Forfishing, jen jsem si tento nick zaregistroval, aby tu nebyly machinace, když už si někdo přivlastnil nick Modernirybar dle veletrhu. Nick Forfishing již nikdy více nepoužiji, nejsem tak podlej jako někdo jiný.

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 22:11 ® Martin Chmelík reakce na …

Modernirybar> Jsi opravdu Moderní rybář? Nejsi prolhaný rybář? A jak jsi přišel na ty návštěvníky? Jasně, stačí si přečíst web, údajně bylo přes 19 tisíc. Hezký, vystavovatelé se musí libovat z tržeb.

reagovat
Středa 30. ledna 2013 ve 20:10 ® HaD reakce na …
HaD

Modernirybar> od kdy návštěvníka zajímá počet návštěvníků? Obvykle je u návštěvníků zájem opačný ;-)

reagovat
Středa 30. ledna 2013 v 19:22 ® Modernirybar

Byl jsem se podívat na For Fishing 2013 a byl to paradní veletrh. Byl větší než moderní rybář a myslím se že bylo i více lidí

reagovat
Středa 30. ledna 2013 v 7:11 ® troutkiller reakce na …

Martin Chmelík>V čechách když zatlačíš na ty správné páky(nejlíp penězma)jde všechno:-( (

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 ve 20:33 ® Martin Chmelík

troutkiller> no já si myslím, že ten projekt zabalí. A docela by mne zajímalo, co na to povodí.

reagovat
novější starší
Stránky:   6 5 4 ...