Chytej.cz

SPORTEX něco víc než pruty necteno

19.1.2013 | mastrof | 22.032 zobrazení | 177 odpovědí

je sportex v dnešní době opravdu o tolik lepší než ostatní pruty? at už kvalitou či přístupem k zákazníkům? opravdu dominuje na poli feedru , vláčky a sumcařiny? či dokonce v jiných odvětvích rybařiny? vaše názory a tipy na jiné značky vítány.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 14. května 2013 ve 20:36 ® kingkubik reakce na …

MATE BOBAN> nemas pravdu drzim jej normalne za to sroubeni a to bezproblemu nemel jsem pocit ze by se cikoliv povolovalo:Dtim chci rici ze nedrzim prut za sedlo navijaku prave na opak chytam s prstem na blanku.ale aby to bylo vyvazeny musel by jsem jej drzet za blank

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 19:36 ® MATE BOBAN reakce na …

tam máš šrobenie-dotiahnutie navijaka z hora čo je maximalne nepraktické nakolko musíš prút držať pod navijakom – aby sa ti nepovolovalo šrobenie tým pádom máš posunuté ťažisko.....neda sa prút vrátiť, respektíve vymeniť za iný model ?

reagovat
Úterý 14. května 2013 v 16:11 ® kingkubik

jeste jednu otazku …kdyby jsem se poustel do dovazovani nevi nekdo jak tam drzi ty koncovky?urcite vlepene ale premyslim nad tim jak to rozebrat a neposkodit nic

reagovat
Pondělí 13. května 2013 ve 21:41 ® sethy reakce na …
sethy

topinkaa> Z belly boatu aj ze břehu.

reagovat
Pondělí 13. května 2013 ve 20:37 ® kingkubik reakce na …

_ANTRAX> ja delam ve strojirensky firme takze vyrobit dovazovaci zavazi je docela malickost o to mi nejde ale otazka zni jestli je rozumne zasahovat do prutu v zaruce?prekerka celkem:(proto remyslim jak to dovazit docasne.....nez jej poradne odzkousim a proverim:(vyhoda je ze mam delenou tukojet tak mozna by se neco vymyslet dalo:D

reagovat
Pondělí 13. května 2013 ve 20:05 ® _Beny reakce na …
_Beny

kingkubik> Nedávno mi jeden, člověk radil, že si běžně pruty nechává dovažovat. Nechá si na konec prutu za rukojeťí vyvrtat díru a přidá tam pak dovažovací závažíčka.....ty objednává v Cabelasu. Jestli budeš chtít, tak napiš osobku, dám ti kontakt na krám a koho máš chtít k telefonu, aby ti přesně poradil.

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 19:49 ® kingkubik

Chlapi mel by jsem jednu otazku.dovazovali jste nekdy prut?mam nove sportex instinct predator a dneska jsem ho byl testovat.super prut!lita to z nej jako z luku a skoro ve vsem mi sedi ALE ma dost kratkou rukojet a na delku 275 je dost kratka:(osazeny je zauberem CF 3000 mate nejaky zkusenosti s dovazovanim prutu? je to tenhle IS2751 http://www.sportexpruty.cz/…ator-rods-86 diky za jakykoliv tip

reagovat
Úterý 30. dubna 2013 v 18:07 @ topinkaa reakce na …

sethy> Dík za rychlou odpověď . S tou DS2361 chytal s ze břehu nebo z lodi?

reagovat
Úterý 30. dubna 2013 ve 14:20 ® sethy reakce na …
sethy

topinkaa> Párkrát jsem chytal s tím kratším http://www.mavep.cz/…5264990.html a je to hodně povedený proutek. Škoda že nemá korek, byl by dokonalý ;-)
Jak je na tom 270ka netuším.

reagovat
Úterý 30. dubna 2013 ve 13:03 @ topinkaa

Dobrý den . Mám otázku máte někdo nějakou zkušenost s prutem Sportex Opál Dropshot 2,7– 20g ? Dnes jsem ho zkoušel v prodejně a špička se mi zdála hrozně tuhá.

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 ve 12:41 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> treba proti robinsonu rady Diaflex nemuzu rict spatny slovo. Blank je japonskej, sedlo a ocka Fuji… mel jsem 3, mam 2 a jsou fakt super. Cortez taky jeste jde (ale nekoupil bych ho), ale ostatni je fakt shit.

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 ve 12:04 ® troutkiller reakce na …

kerob>Já jen tomu Salmu!Jinak SHIT nehoráznej!!!

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 v 10:49 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> polsky „jidlo“ nekupuju. Salmu a dvoum radam robinsonu dokazu puvod odpustit :-D

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 v 10:28 ® troutkiller reakce na …

kerob>No vidíš jaké máš štěstí:-)) )Já už s touhle značkou nechci mít nikdy nic!Vono to s věcma z Polska pujde do kopru celkově páč lidi už nebaví žrát zdechliny,solit technickou solí a žrát sušenky s jedem na krysy!Polák = šméčko a podvodník!!!

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 v 10:14 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> mel jsem v zivote 3 dragony, 2 jsou KO a jen ten jetej castovej Team od tebe je porad v pohode. :-D

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 v 10:05 ® troutkiller reakce na …

kerob>Nekecej!Ty už taky?Tak to tě vítám v klubu:-)) )

reagovat
Pátek 19. dubna 2013 v 9:37 ® kerob
kerob

petrikveprik> proslo mi rukama pomerne velky mnozstvi klacku a za celou dobu jsem zlomil vsehovsudy 5 (za cca 20 let) – 2× dragon, 1× robinson Diaflex, 1× berkley skeletor a 1× shimano Solstace… Shimano jsem prerazil o vetev, moje blbost. Skeletora jsem zlomil o krovi, kdyz jsem v bource rval lod z vody – opet moje blbost. Robinsona jsem zlomil, kdyz jsem ho vyndaval z auta – moje blbost. Jenom ty dva dragoni praskly aniz bych jim nejak pomoh…

reagovat
Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 20:54 ® kingkubik

prosim a nevite nekdo jak je to s registracni kartou u sportexu?nevite do kdy se musi aktivovat…regis­trovat?co kdyz mi prut nesedne za pul roku pujde do sveta ja jej budu chtit podat a zaruka uz nebude platit?nebo pouze na me jmeno?bevite nekdo jak to presne je?diky

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:32 ®  reakce na …

troutkiller> neber to tak doslova.. otázkou je, zda-li to byla výrobní vada či byl ten klacek „naklepnutý“ již před tím než s Tebou dorazil k vodě..

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 10:23 ® Piscicapus reakce na …

troutkiller> to ano, tato řada je neskutečný nezmar, ale jeden mi přesto praskl. Za ta léta a množství těchto prutů si však nemohu stěžovat.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 10:19 ® troutkiller reakce na …

Piscicapus>Pořát ale vydrží víc než kdyby nebyl opletenej tim Kevlarem.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 10:10 ® Piscicapus reakce na …

troutkiller> mýlíš se Marku, kevlarový sportex prdne jako prd.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 8:02 ® troutkiller

petrikveprik>Nevim jestli mám v rukách nasráno ale když při prvnim náhozu s wobem ktrej má 9g praskne klacek kterej má udávanou odhozovku 21g v pulce nejspíš to rukama nebude!Nehledě na to že mi v životě prut jiné značky nepraskl:-((

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 7:57 ® troutkiller reakce na …

xtr2007>Mám podobnej zážítek se 170 na Daiwu Ryukon do 60g.Jen je třeba vzít v potaz jednu hodně duležitou věc,prut ve kterém je větší podíl Kevlaru vuči Carbonu má o hodně hadicovější akci než když je to naopak proto pruty serie kev jsou schopné toho co máš na fotce a jsou skoro nezničitelné.Na druhou stranu maji pomalejší akci a jsou těžší:-(( Mám na kevu postavenej Sumčák a na větší rybě se ohybá až v rukojeti,ohneš ho do učka a on díky Kevlaru nikdy nerupne!

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 v 17:10 ®  reakce na …

xtr2007> :-D

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 v 16:14 ® xtr2007 reakce na …

petrikveprik> Nevadi :-)) Vacsinou to tak byva, ze commenty davaju ludia, co chytaju tie mensie ryby pivo

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 ve 14:58 ®  reakce na …

xtr2007> jooo tos byl ty! :-)) ) no tak to muzu jen pogratulovat k zrejme peknemu ulovku – 180cm uz pro me male neni (jsem mensi :-)) )

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 ve 14:52 ® xtr2007 reakce na …

petrikveprik> Mas pravdu, fotka je dost zavadzajuca, je z uhla. Dal som ju sem hlavne pre zaujimavost odolnosti kevlarovych blankov. Samozrejme, ze v takomto extremnom ohybe nebol prut pocas celej doby zdolavania. Nemohol som dovinut snuru, keby som tak urobil, spicka by sa uz dotkla plandavky :-) Ryba bola uz pri brehu a mala 180+. Preto ten ohyb.

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 ve 13:49 ®  reakce na …

xtr2007> opak je pravdou. Z fotky mi pripada ze je hodne v zaklonu (jak rybar tak i prut) – kdyby vic primotal snury a nebyl v takovem zaklonu – spicka prutu by se pravdepodobne dotkla temer hladiny a tiha by se prenasela na spodni cast blanku, kterou by tu rybu z vody pacil. Na te fotce mi pripade ze nejvetsi zatez je v pulce prutu (pravdepodobne na spojce), coz je slabina a muze pak prasknout. Mozna se mi to ale jen zda – ta fotka muze byt hodne zavadejici. Je to foceno pod uhlem. Snad chapes jak jsem to myslel..

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 ve 13:35 ® xtr2007

petrikveprik> by ma zaujimalo, preco si myslis, ze amater? :-) A by ma zaujimalo, preco hovoris, ze „přenáší veškerou námahu do špičky místo aby využil potenciálu kónicky stavěného prutu“. Ved prave na tej fotke uz nema spicka na zdolavanie ziadny vplyv a odpor poskytuje prave len ten tuhsi spodok.

reagovat