Chytej.cz

SPORTEX něco víc než pruty necteno

19.1.2013 | mastrof | 22.032 zobrazení | 177 odpovědí

je sportex v dnešní době opravdu o tolik lepší než ostatní pruty? at už kvalitou či přístupem k zákazníkům? opravdu dominuje na poli feedru , vláčky a sumcařiny? či dokonce v jiných odvětvích rybařiny? vaše názory a tipy na jiné značky vítány.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Neděle 20. ledna 2013 ve 13:10 ® TondaN reakce na …
TondaN

troutkiller> U instinctu je problém se sedlem navijáku… všechny navijáky na něj nepasují…

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 ve 13:09 ® kubas reakce na …
kubas

Luccini> Black Pearl nebo Carboflex v této cenové relaci. Mám Blacka na sumcovláčku, ale ve 240cm a nemůžu říct jediný křivý slovo. Chce to asi vyzkoušet, co ti sedne v ruce víc…

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 ve 12:52 ® troutkiller reakce na …

mastrof>Jediný co mi nedělá radost je to že mi k mejm přízpěvkum pořát leze tvoje pitomá fotka s nějakou čudlou v ruce:-((

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 ve 12:51 ® troutkiller reakce na …

Luccini>Mrkni na instinct,je o něco dražší ale bytelnej klacek.Pokud ti nevadí dělená rukojet tak by se ti mohl líbyt.Já sem ho pořídil na Sumejše a je to prut kterýmu se dá duvěřovat.Mám 2,70m do 150g a metrová treska ho jen tak mazlivě přihne:-))

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 ve 12:31 ® mastrof reakce na …

troutkiller> věděl jsem že ti toto forum udělá radost:)

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 ve 12:10 ® Luccini reakce na …

troutkiller> Podle toho co píšeš ti rukama prošlo celkem dost prutů tak mám osobní dotaz sháním prut 2,7 nebo 3m gramáž tak 60g na vláčku větší woblery a gumy tak do 4 tis,– napadá tě něco??? internet sem prošel už několikrát, ale většina těch prutů je pro mě na osahání daleko a na výstavě to bylo všechno do 40g nebo šunty.

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 ve 12:02 ® troutkiller reakce na …

Vaclav III.>Amen:-)) )

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 11:25 ® Vaclav III.

Sportex Když jsem viděl toto téma a přečetl některé příspěvky,nemohu nereagovat.Hned na začátku se přiznám, že poslední 4 roky jiné pruty nepoužívám.Sportexy jsou mojí srdeční záležitostí.A pro­tože jse předtím vyzkoušel pruty jinýchvěhlasných značek vím o čem je řeč a mohu porovnávat.Vůbec bych si nedovolil hodnotit prut jen podle toho, jak mi sedí v ruce v obchodě. Takže feedery : mám čtyři 2 media a 2 heavy .Za tu dobu co je používám jsou jak nové, nikde nenajdete sebemenší vadu ve zpracování,žádné absence laku kolem oček a podobné odfláknuté úpravy.Media používám na stojaté vodě a heavy na řece.Pruty v sobě mají značný silový potenciál, zdolal jsem na ně spoustu kaprů a amurů, největší ryby vážily 15 – 17 kg.Při zdolávání nedají ani kousek ohybu zadarmo.Žvejky to rozhodně nejsou.S heavy feedery můžete v pohodě do silných proudů, nemusíte se bát chytat s naplněným 70g krmítkem a pětadvacítkou vlascem.I tyto pruty mají silové rezervy a při zdolávání velké ryby poznáte jejich kvalitu.V plavané mám Exclusive match a Exclusive float.Zatímco match je určen k lovu s tenkými vlasci a jemnými montážemi, float je prostě skvost.Díky většímu vnitřnímu průměru oček můžete použít silnější vlasce, bez problémů projdou očky i splávkové zarážky.Je to ideální prut při kaprové šoulačce.A to nemluvím o decentním designu a tenoučkém blanku.V porovnání s citovanými začkami v příspěvcích tohoto fóra jsou skutečně Sportexy skutečně daleko výše.Nejsou to sice vždy vymazlené skvosty, ale vždy zůstávají poctivými,,děl­níky,, rybařiny s extrémní trvanlivostí a spolehlivostí.Při vší úctě k ostatním značkám níže citovaným,při respektování níže uvedených názorů,na základě vlastních praktických zkušeností klidně nahlas zvolám:Sportex jsou víc než pruty!

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 6:59 ® troutkiller reakce na …

Luccini>S tím Caratem máš pravdu,blank super ale na mně strašně krátká rukojet:-(( Ti-Boron sem si koupil protože sem si chtěl udělat k narozkám radost něčim pěknym ale bez mučení se přiznám že to neni muj nejpoužívaněj­ší prut

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 v 6:56 ® troutkiller

Mně by zase zajímalo co je to za pitomce na fotce u mého nicku a hlavně jak se tam ta fotka dostala.

reagovat
Neděle 20. ledna 2013 ve 2:16 ®  reakce na …

Luccini> přesně jak píšeš – klacek musí sednout do ruky.. Neexistuje drahý nebo levný, jsou jen dobré nebo špatné pruty. Toť můj názor. Připadá mi jako by si někteří vybírali pruty podle záručních podmínek a ne podle „chytacích“ vlastností..

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 23:48 ® kingkubik reakce na …

mastrof> hhh a ze uhodnu co to bylo za kolegu :-D :D:D:D

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 v 19:46 ® Luccini reakce na …

mastrof> To je asi jen tvuj pocit videl sem i zapisy kde chvalil pruty od shimana i jinych znacek, Sportex „pouze“ vyzdvihuje co se tyka spolehlivosti a pristupu k zakaznikovi… Ono jde vzdy o konkretni model. Konkretne ja jsem dlouho koukal po Caratu Z, ale kdyz jsem ho mel na vystave v ruce prislo velke zklamani. To jak moc mi ten prut nesedl, mi kvalita blanku nemuze nikdy vynahradit a ani sebelepsi pristup k reklamacim to taky nedozene, protoze prut musi proste sednout do ruky. Aspon pro me je to hlavni.Ale kdyby mi sedel tak ta kvalita je prijemny benefit. On uz se tu kdysi Osprey zminoval ze kolem 5 tis. se da poridit prut, ktery vam poskytne vse co potrebujete, takze honeni se za TiBoronem apod. je spis o pocitu exkluzivity, ale co, chces ty penize radsi pro..dat:)??

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 v 19:14 ® mastrof reakce na …

TondaN> špatně si mě pochopil ty, neberu ti ani nikomu jinému, že sportex je nejlepší prut na těžkou vláčku. ač si myslím že budou i jiné, podstatně levnější pruty, se kterýmy to pujde provozovat. šlo mi jen o to, že se v několika forech jeden nejmenovanej kolega chvástá tím jak má hromady prutů od sportexu a vše ostatní povětšinou odsuzuje… nejedná se jen o prut na vláčku, ale i o feeder. slíbil jsem tomu kolegovi, že mu založim forum na míru, a zde je.

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 v 18:16 ® TondaN
TondaN

Tady nejde o to jestli je sportex nejlepší firma co vyrábí pruty. Pokud autor špatně pochopil o co jsme se snažili v diskuzi a dlouhém tvrdém vláčáku tak tam šlo o to, že byl dotaz jaký zvolit prut na těžkou vláčku a to si troufám říci, že v tomhle ohledu sportex opravdu nemá konkurenci… Nedokážu říci jak na tom je sportex s kaprovými nebo feedrovými pruty mohu jen soudit podle toho co od této firmy vlastním a jakou s tím mám zkušenost. Například pokud bych chtěl chytat sumce na vábničku nebo na pelety tak bych volil pruty od WFT, protože mam raději když v těchto způsobech lovu mam prut s ohebnou špičkou. Sportex děla pruty opravdu bytelné a i když má udávanou gramáž 150g je cca. 3× až 4× tvrdší jak Nevercracky od WFT kde je udávaná 200g – 1000g, proto říkám, že sumcové pruty od sportexu jsou spíše na daleké vyvážky kde tvrdý prut potřebuji k záseku, ale zase si s ním neužiji tolik zdolávání…

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:42 ® troutkiller reakce na …

axiom>Ono jde zas oto kolik procent reklamací bude.V tomto případě bych se toho nebál.Sakra 11 přízpěvku a pořát nikdo nespokojenej:-)) )

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:40 ® troutkiller reakce na …

skwor>Na ten Korum sem taky koukal,doufám že bude k vidění v pátek na veletrhu:-) Od téhle značky mám v merku method fídrová krmítka,páč vypadaji hodně zajímavě!

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:31 @ axiom

Většinou mají dobré věci, ale tvá otázka přiměřenosti je na místě. Myslím, že mnohé pruty Sportex jsou předražené. I jméno cosi stojí. Pokud se něco nezměnilo, tak se pruty Sportex vyrábí doposud v Německu a to je samo o sobě drahé. A také dlouhá záruka je výřečná. Jám mám mušák s doživotní zárukou a už mi Sage poslal horní díl, co jsem poškodil v autě. Hmm, pokud ti dá někdo záruku jako Sage na mušák (i překousnutí psem bere), tak mu musí všichni kupující v jistém podílu zaplatit i za ty náhradní díly posílané jen za poštovné…

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:23 ® skwor reakce na …
skwor

troutkiller> Já bych nechtěl ani Šímo, ani Sportex :-) Angličani nebo francouzi jsou v těch feederech dál, tam seženeš jemné, ale poměrně dost výkonné pruty (Hardy, Middy, Korum, Preston). Tam bych asi hledal.

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:12 ® troutkiller reakce na …

skwor>To je zase o tom použití:-) Na Blanici vezmu Beast v lightu od šíma ale na velkou vodu jako je Orlas ten prut prostě nestačí:-(

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:07 ® skwor reakce na …
skwor

troutkiller> Ale pochopil jsem to. Pouze jsem k tomu dodal, že i když vláčák (tvrdší) bych si od nich koupil klidně, tak feeder určitě ne :-)

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 13:52 ® mastrof reakce na …

špatně si to pochopil ty, zde máš prostor pro velebení sportexů do alelůja:) chtěl jsem ti udělat radost;)

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 13:47 ® troutkiller reakce na …

regulus>Mně je fakt jedno jestli Sportex,Daiwa,Shi­mano nebo Franta Novák Hand Made Semice:-)) Co mi jedno neni je prut kterej nic nevydrží a dovozce neřeší reklamace.Pokud jdu na UL vezmu Cormoše,pokud na lehkou tak Daiwu,na střední až těžkou Sportex.Každá značka dělá něco líp než druhá ale jsou značky kterejm se snažim obloukem vyhnout!

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 13:42 ® regulus reakce na …
regulus

troutkiller> tak u tebe naprosto nepochybuju za kterej mančaft kopeš … :-D

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 13:22 ® troutkiller reakce na …

skwor>Blbě si to pochopil:-)) )Tohle forum bylo založeno proto aby se tu psalo že proty Sportex jsou krámy co se lámou a nikdo u nich nechce řešit reklamace:-)) )O akci vubec nejde.Buhužel zadavatel fora si neuvědomil že když už si chce nabíhat na vidle musí se podívat jakou maji značku:-)) )

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 13:19 ® hraji
hraji

Je to jako u každé jiné značky, mají dobré věci a mají průměrné věci. U feederových prutů jsem dal přednost Shimanu a Mikadu. U přívlačových prutů mám základ v Shimanu a k tomu nějaké Berkley a jiné značky. V podstatě ještě jsem nepotkal prut značky Sportex, který bych zatoužil mít tak moc, abych ho koupil. To asi vyjadřuje můj vztah k této značce nejlépe.

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 13:01 ® skwor
skwor

Tvrdší vláčáky se mi od Sportexu celkem líbí. Naopak jejich feeder ve mě působil dojmem kapráku s jemnou špičkou. Ten bych nechtěl určitě.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1