Vyhledávání
SPORTEX něco víc než pruty
19.1.2013 | mastrof | 22.076 zobrazení | 177 odpovědí
je sportex v dnešní době opravdu o tolik lepší než ostatní pruty? at už kvalitou či přístupem k zákazníkům? opravdu dominuje na poli feedru , vláčky a sumcařiny? či dokonce v jiných odvětvích rybařiny? vaše názory a tipy na jiné značky vítány.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. ledna 2013 ve 13:12 ® macek2 reakce na …
-
Juraj> laminát jako takový zlomit jde velmi těžko to máš pravdu,ale dá se zlomit v tom ocelovém spoji,to bylo u starých laminátových prutů hlavní slabina
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 v 11:30 ® reakce na …
-
xtr2007> pěkná ukázka co vydrží, ale takto může zdolávat velkou rybu jen amatér (co přenáší veškerou námahu do špičky místo aby využil potenciálu kónicky stavěného prutu)
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 v 11:24 ® reakce na …
-
Juraj> souhlasím s tebou přesně jak píšeš.. Musel by ses o to cíleně snažit. Dej tu některým dragona nebo robinsona do ruk a zaručeně ten polský zmetek ihned zlámou. Nebo na něj natiskni logo sportexu či daiwy, střel to za 8000 a bude to ten nejlepší klacek na světě.. (btw k laminátové oravě mám velkou slabost – byl to můj 1.prut, který je uložen na čestném místě a půjde se mnou do truhly. Pravidelně si jej občas vezmu z nostalgie k vodě..takže vím kolik toho vydrží – bylo to úmyslné zveličení. Jo a má pro mě podstatně vyšší hodnotu než třeba sportex, kterého také vlastním)
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 v 11:08 ® Juraj reakce na …
-
petrikveprik> S tou laminátovou Oravou jsi to krapet přepálil. To je plný laminát a to i při velké nešikovnosti prostě zlámat nelze. Leda, že by jsi se o to cíleně pekelně snažil, nebo to přejel autem.
reagovat - Pátek 25. ledna 2013 v 9:40 ® reakce na …
-
musím se smát jak čtu, jak ty pruty praskají.. (třeba to polské „roští“ dragon či robinson..) za celý život jsem zlámal 1 prut a to ještě vlastní vinou. Pokud budu mít v rukou nasráno a budu se chovat ke klacku jak hovado – zlámu i sportex, daiwu, dragon, robinson i laminátovou oravu.
troutkiller> aspon vidíš jaké jsou ty dragony resp. polské roští držáky, že ti vydrží i na záhonku tak dlouho v nezměněné podobě
reagovatani pod obsypanými rajčaty ve větru a na slunci se nezlámou, když je nebereš zbytečně do ruk
)
- Pátek 25. ledna 2013 v 9:25 ® xtr2007
-
kevlarovy Sportex
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 21:59 ® Juraj
-
hraji> Až na to, že když chcou za průměrnou věc šest litrů, tak je to dost přitažený za vlasy.
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 20:16 ® troutkiller reakce na …
-
TondaN>No pokud nebude ten klacek z carbonu ale z laminátu tak neni problém na něm udělat uzel
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 18:15 ® TondaN reakce na …
-
troutkiller> s tím zásadně nesouhlasím 90 stupňů a více ani omylem podívej se co dokáže Nevercrack od WFT.
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 18:14 ® jajco reakce na …
-
troutkiller> Jó fyzika,tu sem neměl nikdy rád!Jako laik z chytání z lodě si ale myslím,že tahat velkou rybu jen do 90 stupňů je blbost.Řekl bych,že se musí trochu přidat.
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 18:06 ® kubas reakce na …
-
jajco> To je klidně možný, ale pak nebudu ze sebe dělat vola stylem… „Jé, on ten prut praskl…“ … No ještě aby ne
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:44 ® jajco reakce na …
-
kubas> Rozumím co píšeš a chápu,ale na druhou stranu já sem psal kolikrát si zdolával podobnou rybu z lodi.Ze břehu ses toho zavčasu vyvaroval,z lodi by si byl opět na začátku a po zapřáhnutí parníku bys přestal mudrovat.
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:39 ® kubas reakce na …
-
jajco> Loď je ale úplně vedlější v tom, jaký je „ideální“ úhel mezi rybkou a prutem (rozuměj přesně ten záklon prutu, co zdolávající předvedl)
reagovat.
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:35 ® troutkiller reakce na …
-
jajco>Třeba já jí mám ale to že to co předvedl ten týpek pozná každej soudnej člověk
reagovatNemusí to bejt Sumec,podobnou srandu dovede třeba Halibut.Je to jen Fyzika nic víc,90 stupnu dá prut v klidu víc ani omylem.
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:29 ® jajco reakce na …
-
kubas> Že píšeš o debilním zdolávání a podobnou zkušenost nemáš!
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:23 ® kubas reakce na …
-
jajco> Z lodě nechytám, takže ani jednou Co to má společného s úhlem mezi prutem a rybou?
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:20 ® jajco reakce na …
-
kubas> Ale já se ptal kolikrát si zdolával podobnou rybu z lodi?
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:01 ® kubas reakce na …
-
jajco> Ten prut není úplně stavěnej na nějaký zaklánění, ta křivka prostě byla špatně bohužel a dopadlo to podle toho taky
reagovat. Taky jsem měl tendenci takovou blbost dělat, naštěstí mě to bylo odnaučeno zavčas než jsem něco zlomil
.
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:44 ® jajco reakce na …
-
kubas> Kolikrát si měl možnost podobného zdolávání?
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:37 ® troutkiller reakce na …
-
TondaN>Problém je to že každej prut kterej ohneš jako ten umělec prostě praskne.Zkus to udělat s fídrem když si vezmeš podběrák s krátkou rukojetí,dopadneš stejně
reagovatJinak na Speeda mám vyndanejch spoustu Sumcu a je to jeden z mejch nejoblíbenějších prutu,jen už mu dosluhuje rukojet
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:35 ® kubas reakce na …
-
TondaN> Takhle debilní zdolávání jsem dlouho neviděl, to by prasklo kde co
reagovat.
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:33 ® troutkiller reakce na …
-
kingkubik>Mně jich prošlo rukama cca 10 a 6 jich šlo do háje.Toho zbytku sem se uspěšně zbavil.
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:23 ® TondaN reakce na …
- troutkiller> Hlavatkový special od sportexu toho snese dost a podobně odolný prut je Charisma od WFT, Speedmaster od shimana a plno dalších jen u většiny z nich není takový servis co se týče záruky a přístupu k zákazníkovi… reagovat
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:22 ® kingkubik reakce na …
-
troutkiller> vidis me prosly rukama 4 ruzny dragony a ani jeden se mi nerozsypal a ani jeden se nezlomil:Dja to vbc mozne nebo uz je to scifi…ale potesim te
reagovatcekam tedka na black pearl tak jsem zvedavej mno.ale osobne si myslim ze uz to prehanis mozna by nebylo od veci prepsat si nick na dragonkiller:Dza celou dobu co znam draky jsem nepoznal nikoho s takovym stestim jako ty:D
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:06 ® troutkiller reakce na …
-
jajco>Taky mám chut udělat si radost
reagovatUvidíme v Praze na veletrhu
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 15:47 ® jajco reakce na …
-
troutkiller> Já sem příznivcem,nebo ani né tak příznivcem draka daiwy i sportexe a spokojeným.Teď spíš řeším navijáček.Jinak rajčata rostou parádně/možná cítí Polské proutí v dosahu
reagovat/
- Čtvrtek 24. ledna 2013 v 15:18 ® troutkiller reakce na …
-
jajco>Zaplat buch od té doby co se drakum vyhejbám záhonek zustává v nezměněné podobě.
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 v 15:15 ® jajco reakce na …
-
troutkiller> Ty musíš mít těch rajčat na zahrádce!
reagovat - Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 14:42 ® troutkiller reakce na …
-
TondaN>Trapné je když ti praskne 6 draku nebo se u nich rozpadne rukojet.Kdyby praskl jeden nebudu to řešit ale tuhle otřesnou zkušenost sem zatim za ty roky co chytám s žádnou jinou firmou nezažil
reagovatNehledě na otřesné řešení reklamací
Tahle firma ode mně už neuvidí ani korunu.A k tomu tvému vloženému videu,ten pitomec co ten prut držel v ruce si ho zlomil vlastní blbostí protože jít s prutem do záklonu a mít na prutu velkou rybu muže jen trouba!Takové zacházení by nevydržel ani prut za 20 000
- Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 14:37 ® TondaN
- Docela to tu je trapné jak se tu hatí jména všech výrobců krom sportexu… Taky se mi povedlo zlomit některé pruty ať to bylo shimano nebo dam, ale neříkám, že ten výrobce je špatný každý prut může prasknout a je jen otázkou času kdy praskne… – Kev Pike reagovat