Vyhledávání
Dalekohled
14.1.2013 | revoke | 8.011 zobrazení | 26 odpovědí
Kolegové rybáři, chci si koupit nějaký dalekohled,
který mi má primárně sloužit pro sledování vodní hladiny a okolního
břehového porostu. Z toho vyplývají požadavky, které by měl mít: měl
by být lehký (chodím k vodě pěšky), malý, s dobrou optikou a slušným
přiblížením. Může jít klidně i o monokulár (tzn. pro jedno oko). Cena
tak do 2000,– Poradíte prosím?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 21. září 2016 v 8:19 @ KubaA
-
Já si letos koupil tady http://www.dalekohledy-puskohledy.cz/dalekohledy-a30 Condor 10×56 a pecka. Super světelnost, na Mušově 5 na druhý břeh v červnu i v 9 hod, krása.
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 ve 14:07 @ Palivec reakce na …
-
Více: Manufactured by Zeiss, this binocular that once cruised the North Atlantic on a German battleship is exceptionally rare and has all the optical qualities you would expect from a binocular made by Zeiss for the German Fleet during World War Two. http://www.worthpoint.com/…c-binoculars
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 ve 14:05 @ Palivec
-
Máš na mysli něco takového?
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 v 11:53 ® MajklM
-
Ahoj, už máš? A jestli ano, jaký si si vybral? Možná by se ti líbil tento http://www.moderni-domacnost.cz/…-jd-025.html Je celkem lehký, akorát nevím, jak moc chceš přibližovat
reagovatNa kruhy na hladině by to mělo stačit.
- Pátek 12. dubna 2013 v 6:49 @ Musilda
-
Můžu doporučit Bushnell 10×50, který jsem si nadělil pod stomeček, váží 765g a cena je taky slušná. K vodě jako dělaný, zkus se podívat i na jiné dalekohledy, ještě fotečka toho co jsem pořídil.
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 22:42 ® vlčák reakce na …
-
Nechtěl jsem to říct na plnou hubu.Snažil jsem se to okecat,Marně!!
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 22:21 ® regulus reakce na …
-
vlčák> no napsal jsi to krásně, prostě šmírák …
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 21:44 ® vlčák reakce na …
-
Já si myslím že rybář je tvor jako každej jinej.Chce vědět jestli kolega na druhém břehu chytil velkou nebo malou rybu nebo jaké má křeslo,pruty aj.Takže přes dalekohled zjistí že má větší rybu,lepší křeslo,pruty s korkem a i přes to je spokojenej že to má v merku
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 v 19:20 ® LuboO reakce na …
-
Sterkac> ty si taky zvlastny chalanisko…
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 12:04 ® nnnap
-
člověče máš pravdu. Já si tak připadám s fotoaparátem v parku.
reagovatČekám, kdy dostanu od některého po tlamě.
- Čtvrtek 17. ledna 2013 v 11:58 ® Sterkac
-
Většina rybářů s dalekohledem u vody se chová jak uchyláci.
reagovat - Středa 16. ledna 2013 v 17:41 @ Radekw reakce na …
-
Právě že to „malé kolečko na hladině“ bude při úzkém zorném poli vůbec problém najít. S brýlemi půjde pozorovat s každým dalekohledem co má vzdálenost výstupní pupily kolem 12–15 mm (pokud tento parametr prodejce nezná, nemá smysl u něj nakupovat…). Nejlepší je zajít do rozumného obchodu a vyzkoušet.
reagovat - Středa 16. ledna 2013 ve 13:19 ® hraji
-
Dalekohled, který jsem sem vkládal já, umožňuje i sledování s nasazenými polarizačními brýlemi.
reagovat - Středa 16. ledna 2013 v 8:32 ® vlčák
-
Dalekohled Vortex je odolný proti vlhkosti a má min. ostřící vzdálanost už na pěti metrech ale polarízační schopnost optiky to těžko.Já jsem s ním pozoroval amury těsně pod hladinou na vzdálenost cca25m – jenom stíny Na menší vzdálenost a s jiným úhlem nemám skušenost
reagovat - Středa 16. ledna 2013 v 1:21 ® revoke
-
Děkuji za odpovědi. Otázku jsem položil zejména z toho důvodu, že se v dalekohledech nevyznám a nechápu rozdíl v dalekohledech za 800,– a dalekohledech za 4000,–. Po pár odpovědích tedy otázku upřesňuji a to tak, že potřebuji dalekohled spíše na přiblížení konkrétního kolečka na hladině, než na plošné pozorování krajiny. Co myslíte?
Trochu jsem se koukal také po dalekohledech s polarizačními filtry, ale v podstatě jsem nic nenašel. Takové se nevyrábí? Chápu, že na větší vzdálenost to asi nemá moc smysl, ale dokáži si představit pozorování ryb z vyššího břehu na vzdálenost cca 15 metrů, kde bych uplatnění viděl.
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 ve 21:27 ® vlčák reakce na …
-
To jsem se do toho ale zamotal
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 ve 21:08 ® regulus reakce na …
-
vlčák> tys tomu dal 7. pád …
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 ve 21:07 ® Shrek reakce na …
-
vlčák> a, bylo správně
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 ve 20:48 ® vlčák reakce na …
-
Pardon-ze zaostřením
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 v 15:38 ® vlčák reakce na …
-
Trochu jsem měl problémy se zaostřením(je to dost citlivé)
reagovatJediná vítka-absence krytek na skla
- Úterý 15. ledna 2013 v 15:32 @ Radekw
-
Klidně bych doporučil ten co je v otázce jako ilustrační foto Celestron 8×40 Jako důležitý parametr bych zvážil velikost zorného pole – při přehledovém koukání je to důležitější než zvětšení, průměr 40 je kompromis mezi váhou a obrazem za snížené viditelnosti. Kvůli odleskúm za slunečna bych chtěl kvalitní antireflexní vrstvy. Mám od celestronu 10×60 – 6° a je to už na hranici pro pohodové pozorování (váha i zvětšení) má sice pár optických vad, ale za 1400,– byl super. Počítám že ta 8×40 bude podobná, na procházky lepší.
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 v 11:50 ® reakce na …
-
vlčák> tak ten je opravdu krásný – čoveče jsi me namotivoval, že už jej „potřebuju“ taky! Díky za tip
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 v 11:47 ® reakce na …
-
Bahňák> ..no však rybaření je přece lov zážitků, ne?
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 ve 22:27 ® vlčák
-
Já mám toto.Dobrá optika,plněno dusíkem.
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 ve 21:01 ® Bahňák
-
Kolega z práce jednou potkal rybáře vybaveného kromě jiného i dalekohledem, od té doby je skálopevně přesvěsčen, že rybaření je jen zástěrka pro šmírování dvojiček mrouskajících se v blízkosti vodních ploch
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 ve 20:06 ® hraji
-
Já si jako alternativu k velkému dalekohledu koupil tento Olympus 8×21 DPC I. Je lehký, malý a má slušné parametry. I cena vyhovuje zadání.
reagovat