Chytej.cz

vojna necteno

12.1.2013 | vlčák | 11.721 zobrazení | 99 odpovědí

Kolegové co vojna,dala vám něco pro rybařinu?Třeba pořádek(samozřejmě ten vojenskej,třeba-co je mokré to je čisté)?A co vám vojna vzala(samozřejmě dva roky v pr…nebo dva roky bez prutů)?Máte něco co vám spojuje vojnu s rybařinou? Petrův zdar.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 9:48 ® troutkiller reakce na …

nnnap>Jo a k tý zahradě,kterou myslíš?Ugandu nebo Pobřeží slonoviny?To jsou totiž tak zemičky se kterejma se mužeme rovnat co se zlodějin a korupce týče!Tady v tý zemi neni jediná vládní zakázka která neni levá a proto jsme k smíchu všude na světě.

reagovat
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 9:35 ® troutkiller reakce na …

nnnap>Ted si to rozštípl!!!!Co má volnej trh společnýho s tím že mladý doma málo kdo k něčemu vede??Přijdou do první práce a divěj se že po nich někdo vubec něco chce.První jejich dotaz je kolik mi dáte,budu mít auto pro osobní pořebu a mobil k tomu!To že si neumí ani utřít prdel je druhotný:-(

reagovat
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 9:25 ® nnnap reakce na …
nnnap

říká ti něco pojem volný trh? Říká ti něco konkurenční prostředí? Ne, jinak bys takové hovadiny nemohl nikdy napsat. O tom, kolik můžeš dát lidem výplaty nerozhoduje majitel firmy, ale jeho konkurent. Děte raději plkat do švajcu, umíte hovno, děláte hovno a mít by jste se chtěli jako v lichtenštensku. Srovnávejte trošičku srovnatelné prostředí a nečumte s otevřenou hubou když vlezete na cizí zahradu.

reagovat
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 9:21 ® troutkiller reakce na …

petrikveprik>Chor­chus je ještě stará škola která ty zlatý ruce má,bohužel to co produkuje dnešní škola a učnák je na zvracení!18 letýmu klukovi dáč do ruky šroubovák a máš strach aby se ti s ním nezabil:-( (Neřikám že sem vrchol zručnosti ale v 10letech pro mně nebyl problém po škole rozkuchat fichtla vyměnit na něm kliku a večer na něm jezdit po dvoře.Jenže doma mně k tomu táta vedl a sem mu za to vděčnej.Pro tátu kterej byl o něco starší než Chorchus nebyl problém vyrábět benzínové moturky do modelu letadel a o tom to vše je.Mladý dneska leží u počítače a flákaji se,když dodělaji gympl hrozně se diví že je nikdo nechce:-( (

reagovat
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 9:08 ®  reakce na …

regulus> okay – raději to opravdu uzavřeme a bavme se raději o rybách. to má pro mě podstatně větší smysl a „přidanou hodnotu“:-)

troutkiller> nad absencí národní hrdosti jsem nebrečel a souhlas s tebou, tak předpokládám, že to nebyl koment pro mě.. btw do práce Ti chodí to co zaměstnáváš.. Víš ono je to trochu s tou prací složitější. Teď mluvím obecně – ne k Tobě, protože Tě neznám, tak to prosím neber na svoji osobu. ALE pokud Ti někdo dá minimální mzdu nebo Tě oškube kde může – není se čemu divit, že lidi na takovou práci serou a podle toho odvádí i výsledky. Chybí hlavně finanční motivace (všech ostatních motivujících prvků jako různé teambuldingy a ostatních hňupin je až moc) „zlaté české ručičky“ lze u nás v čr pozorovat hlavně v tom, co kdo doma zrobí – krásný příklad např. chorchusovi podběráky, spousta lidí si postavila svépomocí nádherné domy..atd.

reagovat
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 7:32 ® troutkiller reakce na …

petrikveprik>No nivim ale s těma zlatejma rukama bych to nepřeháněl:-( (Vidim co mi chodí do práce a řekl bych že pojem zlaté české ručičky už hooodně dlouho neplatí.Druhá věc je národní hrdost,na co proboha?????Na tuhle frázi si vždy vzpomenu když jedu do švajcu a jako jedinej musim na celní prohlídku a komplet prohlídku auta:-( (Co se divim když v čechách krade od prezidenta přez kompletní vládu pulka národa:-( ((

reagovat
Čtvrtek 17. ledna 2013 v 1:33 ® regulus reakce na …
regulus

petrikveprik> ano je to jeden o voze a druhej o koze, placama si připadnu, že píšu čínsky a ty to neumíš přečíst. Proč si to kurnik vztahuješ na svoji generaci ty „zlatý český ručičky“, já ani nepípl něco ve smyslu, že by mladí neuměli dělat, byli líní nešikovní, opět mluvím obecně a ty si to furt vztahuješ na sebe a čertíš se. Je to takový naše národní dogma, plácáme se pravou rukou po levým rameni. A vůbec nehodlám vzbuzovat pocit co jsi popisoval, není to o věku, ale o lidech, někdo je hold šikovnější víc, jinej míň, další je línej jako veš a je úplně jedno jestli mu je pětadvacet nebo padesát. Procento, chytrejch, pracovitejch, línejch, vychcanej a já nevím jakejch lidí bude alespoň v Evropě přibližně stejný, nemyslím si, že bychom se nějak vymykali průměru.

Pokud se týká původní debaty, tak to s tebou fakt nemá smysl řešit, buď jsi to vůbec nepochopil nebo to děláš schválně. Tu souvislost s tvým teoretickým ekonomickým pohledem a národní hrdostí v souvislosti s tím o čem jsem psal, ti tu fakt rozepisovat nebudu, pokud jsi to nepochopil z toho co jsem napsal, tak by to byl román na pokračování a i tak jsem tu toho napsal víc než jsem chtěl.

reagovat
Středa 16. ledna 2013 ve 23:27 ®  reakce na …

regulus> sorry ale zase je to o koze a voze..(s tím s tebou souhlasím). Do prdele jak spolu souvisí čistě teoreticky pojatý ekonomický pohled na stránku věci a národní hrdost?????!!!!! (podotýkám, že jsem to četl opětovně 4X!)

Jinak neodpustím si nezareagovat Tvé pojetí „zlatých českých ručiček“. POZOR – jsou stále zlaté a važme si toho!! Procestoval jsem velký kus světa a vím o čem mluvím. Neber to prosím ve zlém – se spoustou Tvých názorů souhlasím, ale sere mě, že občas ve mě vzbuzuješ pocit jako by Tvá generace byli všuměli, ti co zažili vojnu borci a ti dnešní mladí hrůza.. Abys jednou nebyl překvapen – přijde doba (a možná již přišla) kdy se můžeš od mladších učit místo kritizování. Pokud si to neuvědomíš, sám o hodně můžeš přijít.. Jasně jak nasadit plynovou masku Tě nenaučí – a je uplně jedno jestli si ji někdo umí nasadit na ksicht nebo si to dá na prdel jak tu bylo zmíněno – v případě katastrofy ti bude stejně tato znalost na hovno. Pochybuji totiž, že ji máš doma nachystanou pro případné okamžité použití..

reagovat
Středa 16. ledna 2013 ve 22:07 ® JSOB

No me vojna naucila trochu poradku a pridala mi na vaze 25kg. Chodili jsme obden do straze a na straznici jsme si delali zranice jako svine. Srnci, zajici a kuchari na nas taky nesetrili. Najedl jsi se, pak sis zdriml a pak jsi se sel projit na dve hodky do lesa. No a kilicka skakaly samy. Bohuzel co se vojny tyka je snad i skoda ze byla zrusena. Potrebovala by to myslim vetsina dnesni mladeze. Kdyz to nastoupi do prace nic to neumi a jeste je to drzkate a line. Jinak co mi dala pro rybareni? Asi se mi hodne libil ten klidek v lese ve strazi. Ale v noci to byl maras :-)

reagovat
Středa 16. ledna 2013 ve 21:47 ® Shrek reakce na …
Shrek

peta128> stačí se podívat na některé uživatele tohoto serveru a je mi jasno. :-D

reagovat
Středa 16. ledna 2013 ve 21:04 ® regulus reakce na …
regulus

petrikveprik> pokud by sis přečetl pořádně co jsem psal, pak si přečetl jak jsi reagoval, tak by ti došlo, že já psal všeobecně v příměrech, možná blbejch, tys reagoval konkrétně i s citací a když si to znovu přečteš, tak ti možná dojde, že jsem nutně musel dojít k závěru, že o tom nemáš ani páru, což jsem napsal, narozdíl od toho co tvrdíš ty, tedy že víš kulový, tento výraz jsem sice použil, ale ne ve vztahu ke tvojí osobě.

Pokud se týká toho tvého ekonomického pohledu, tak ten pramení z toho, co my jsme vlastně zač a myslím tím celej národ. Nemáme žádnou národní hrdost, maximálně tak 14 dní po tom co jednou za čas vyhrajeme MS v hokeji. Pokud si položíme otázku, proč, tak ji asi musíme hledat kdesi dávno v dějinách. K samostatné republice jsme přišli po několika staletích díky výsledku I. světové války a to jen proto, že několik lidí politicky tlačilo na správném místě a mocnostem se to zdálo být výhodný. Těm samým mocnostem se o pár let později zdálo být výhodný podepsat Mnichovskou smlouvu a politické rozhodnutí našich činitelů sklopit krovky a nebránit se dalo postupně rostoucí národní hrdosti pěknou ťafku. Po druhé světové válce, následujících 60 let byla národní hrdost stále více a více potlačována, ne že by nám to vtloukali do hlavy, ale to my sami. Jediný co umíme dokonale je žvanit o zlatejch českejch ručičkách, ale realita je taková, že jediný co se na to dá říct je bejvávalo. Co ale umíme dokonale, je s něčím vydrbat, skuhrat jak to stojí za hovno a nadávat na všechny a všechno možný, jenom ne na sebe. A politiky, ty máme takový jaký jsme si zvolili a popravdě jsou přesně takoví jací jsme my všichni.

reagovat
Středa 16. ledna 2013 ve 14:36 ® peta128 reakce na …
peta128

Alivio>Hoper=gan­gsta a ty v usa nosej vostrý bouchačky a ničeho se nebojí,tak co ty víš jak je to u nás:-D

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 19:05 ® troutkiller reakce na …

Bulldog.o>Jezdim do švajcu každej rok na školení a flintu maji prej doma:-)) Hele ono to nebude dlouho trvat a ty hoši nahoře zjistí že těch špuntovek je mezi lidma fakt dost:-( (

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 18:13 ® Shrek reakce na …
Shrek

troutkiller> přesně tak – smotat brko, zhulit se a nosit kšiltovku s půlmetrovým kšiltem – hopeři jedni.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 18:10 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Bulldog.o> Nevím ty roky, ale je to tak…

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 18:07 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

troutkiller> čistě náhodou neodnášel si člověk ve Švýcarsku po ukončení služby domů komplet maskáče a do třiceti let věku ještě pušku a donedávna i s krabičkou munice… něco jsem zaslechl, ale nevím jestli je to pravda.. To by teprve byl u nás zajímavej model "-)…

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 15:36 ® troutkiller reakce na …
  • tom->Podle mně je ideální švícarskej model.Základní služba a potom jednou ročně krátké cvičení.Kdo na vojnu nechce tak nemusí ale má vyšší daně.Jednoduché a praktické.Nedovedu si ty dnešní smrady na vojně ani představit,umí si sice ubalit špeka nebo pokecat na faceboku ale ustlat si pelech je pro ně nadlidskej ukol!!!
reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 15:30 ® vlčák
vlčák

To jsem tomu dal!Ta debata vjela úplně do jiného tunelu:-| No hlavně že se práší za kočárem:-D

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 ve 14:40 ®  reakce na …

Robur> ad2 – proč do toho nevložit trochu demagogie? Btw napadá mě k tomu topení řešení z jednoho fórku. "..a trtkat vieš? ANo pomoc, ano trtkat viem… aj plávať sa naučíš! :-)

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 ve 12:02 ® -tom-

Co kdyby Ministerstvo školství zaplatilo turné Beara Gryllse? Když může dětem vykládat Jakub Vágner, třeba by mohl i on naučit děti, jak získat vodu z velbloudích hoven a tak. Beztak má po vyhazovu z Discovery houby co dělat… (nevyhodili ho kvůli Mistrovi???)

Jinak co píšete o tý neschopnosti dokázat se o sebe a svý blízký při průseru postarat – imo je to obecnej jev „západní“ civilizace, z lidí se všude stávají neskutečně neschopní dacani, kteří dokážou žít jen ve městech, nechat je tejden samotný někde v divočině, 75% z nich natáhne brka. Ani by nebyl třeba nepřítel…

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 11:53 ® Robur reakce na …
Robur

petrikveprik>

1/ z daní se platí i jiné hovadiny 2/ pokud se bude někdo topit, tak mu taky neřekneš, že má počkat na poldy placené z daní, první pomoc taky poskytne z daní placený zdravotník? 3/ můžem platit stejné daně, akorát peníze mohou téci jinak (vím, jsem optimista)

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 11:44 ®  reakce na …

regulus> Určitě s tebou v tomto cos napsal souhlasím. Akorát já jsem se bavil o trochu něčem jiném..taky bych neříkal o někom o kom nic nevím, že ví „kuloví“ (vím že nic nevím..)

Jinak ještě se dá na to podívat z ekonomického pohledu.. proč bychom měli jít na vojnu a sloužit, když si tyto služby resp. veřejné statky jako např. armáda platíme v daních? To mám zaplatit a pak to ještě udělat? Není v tom trochu rozpor? (je mi jasné, že v těchto aspektech a daních je bordel skoro všude jak 2zdanění..atd.) ale také i tento pohled asi nutno zdůraznit.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 8:39 ® Robur
Robur

ač jsem si zcela jist, že mne by na vojně asi zastřelili nebo bych jim to tam začal organizovat a stal se generálem. Určitě jsem též pro, aby se mladí muži zavřeli na měsíc na 3 do kasáren, kde by se naučili základním pravidlům, jak žít ve společnosti, jak repsektovat hierarchii, pravidla první pomoci a jak se chovat v krizových situacích jako jsou povodně atd. Zároveň by pár vojenských prostorů dostalo využití a profivojáci by snad taky měl nějaku náplň. Neříkám, že teď se flákají.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 7:27 ® Fryw
Fryw

Když to vezmu od lesa.....Hlásejíc zaseklou zbraň při cvičné střelbě, přivalil se prápora kterémuž bylo zatěžko zalehnout, ohýbajíc se pro zaseklou zbraň přes své vykrmené břicho jí nevědomě uvolnil a vypálil dávku pul metru od hlavy mého budoucího tatínka. Tudíž vojma mi málem vzala z rybařiny naprosto vše.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 7:20 ® Fryw
Fryw
reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 0:35 ® kejra reakce na …
kejra

regulus>…podepisuji

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 0:21 ® regulus
regulus

petrikveprik> původně jsem ti vůbec nechtěl odpovídat, ale přece jenom.
Nejlepší by bylo se na armádu vysrat a nemít ji, jenže to jaksi nejde, že. Dycky jsem říkal, že naše armáda je úplně ku hovnu, protože už skoro 400 let nevyhrála žádnou bitvu a dycky se najde někdo, kdo začne vykládat, že to není pravda a poukazovat na ty co bojovali na východní nebo západní frontě, ale to nebyla naše armáda, ale sbor našich dobrovolníků bojujících s armádou jiného státu. Realita je prostě taková, že nějakou armádu mít musíme, tečka.

Jsou dvě možnosti, plně profesionální kterou máme, kdy úplně každej její příslušník pobírá žold a pokud je v armádě určitou dobu i doživotní výsluhu a to i kdyby hypoteticky byl celou dobu jen vojín a to vše z našich daní. Druhou možností je poloprofesionální armáda, s podstatně menším množstvím vojáků z povolání a systematickým výcvikem mužské populace po dobu nutnou k tomu, aby se naučili to co je třeba. Výsledkem by byla nejspíš bojeschopnější armáda než ji máme dnes. Myslím tím pochopitelně k obraně našeho území, ne na vojenský mise do kterékoliv prdele světa, kde to jedna, druhá nebo obě strany před lety posrali a teď se snaží uhasit požár na spáleništi.
Proč ti to píšu? Protože někteří dnešní mladí by si při průseru nasadili plynovou masku na prdel, páč by si mysleli, že to je proti větrům, protože to viděli akorát na obrázku. Kdyby se nedej bože něco stalo a vůbec to nemusí být nějaká válka, stačí aby někde bouchla chemička nebo podobnej průser, tak polovina lidí vůbec netuší co by měli správně udělat, protože je to nikdo nenaučil. Jsem v principu pacifista, ale je to jako se vším, co se dříve přehánělo na to se dneska úplně sere. A věř mi, že vím o čem mluvím, moji kluci jsou o 4 roky mladší než ty, taky ví kulový.

Pokud se týká toho co jsem napsal, tak to byl jenom příměr a z tvojí reakce je jasný, že o tom vůbec nemáš páru. Ti šašci co tento Kocourkov vedou, v prvé řadě vše co bylo bez rozmyslu pryč, ne odstranit tu špatnou část a to dobrý z tý množiny upravit a přidat k tomu další dobrou část. Pak se podívají někam na západ a okopírují to, byť by to byla ta největší hovadina, oni to tak mají, tak je to dobře. Já prostě jako rozumný řešení vidím jak to mají s armádou švýcaři, zase by se to nemohlo slepě okopírovat, ale inspirovat se tam a udělat vhodnou koncepci, která by fungovala u nás.

Pokud tě to zajímá, přečti si tohle, jinej českej text jsem nenašel, nejde o to, že bych s autorem souhlasil nebo ne, ani o souvislosti ke kterým je to psaný, ale je tam solidně popsaný, jak to ve Švýcarsku funguje http://euportal.parlamentnilisty.cz/…-reakce.aspx

reagovat
Pondělí 14. ledna 2013 ve 22:36 ® Bulldog.o
Bulldog.o

regulus> Dobře mluvíš., 3 měsíce., základní funkce (např. střelec ), žádná podobnost s dřívější dobou.,… Zaměřit se jen -základní taktika, střelby, zdravoťárna, atd., a za tři měsíce si ten funkční základ odnese každý ani se nestihne nadechnout. Moderní vybavení, moderní zbraně, jednoduché ověřené postupy, žádné URÁáááááá.. Tři měsíce utečou a domů.. To co se dělo dřív, byla z větší části jen buzerace a šikanování lidí kteří po dvou letech „výcviku“ měli v podstatě nulovou „bojovou“ hodnotu. O tom jaký to mělo dopad na pověst armády ani nemluvím. Ještě dnes za všechno můžou obyčejní vojáci.......­........

reagovat
Pondělí 14. ledna 2013 ve 22:22 ® vlčák
vlčák

Já mám splníno:-P

reagovat
Pondělí 14. ledna 2013 ve 21:38 ® Shrek
Shrek
  • tom → starší ročník nejsem, reprodukční povinnost mám již splněnou – můžu se účastnit debaty?
reagovat