Chytej.cz

hnojáčci necteno

8.4.2005 | pif | 4.922 zobrazení | 18 odpovědí

chováte doma hnojáčky cíleně na ryby?a jakým způsobem?mě to vždycky požerou krtci a když se dá dno,tak pochcípají.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 11. dubna 2005 v 11:45 ® Dědek
Dědek

Tak to mě taky zajímá. Původně jsem měl veeeeeeeeeelikej kýbl na zahradě a v něm kompost. Problém byl v tom, že když zapršelo, tak neměla voda kam odtéct a ty potvory pochcípaly. Tak jsem udělal do dna díry a ty potvory jima utekly Takže si je teďka kupuju, není to až tak drahé

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 v 7:13 ® atsip

Kíbel od maliarov. Stred víka treba vyrezať a nalepiť z obidvoch strán handru. Do kíbla na dno noviny a zasypať zemou, s ktorou sme nazbierali aj hnojákov. Treba pravideľne prikrmovať odpadkami zo zeleniny a občas vysypať sóc z kávy, potom ostatné ako píše Tomucha a Mirmen. Mám ich v chladnej pivnici celý rok.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 v 0:44 ® Milky
Milky

Minulý rok na podzim, když jsem dělal Premysla (oráče), taxem si dal do bedny dolů štěrk, na to listí a trávu, jablíčka . a asi dvě kila žížal. Měl jsem to v garáži, kde nemrzne a tak jsem oprávněně zvědafff, jak to dopadlo.

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 22:59 ® Vydrain
Vydrain

Mno, já jsem měla žížaly přes zimu v lednici v krabičce a igelitáku a přežily, teda jen ty, který nespáchaly sebevraždu a nechtěly se podívat ven z krabičky, jinak sem je nekrmila, nevím čím takže dost zhubly, ale to se nějak ještě musí vykoumat

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 22:00 ® ywan

ciffik : dalšia možnosť – do kýbla s vodou dáš pár kvapiek saponátu a vyleješ niekde na lúku, oni vylezú samé. len ich treba potom trošku poskladovať aby z nich zišiel ten saponátový smrad

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 v 18:49 ® Robur
Robur

Někde jsem čet /možná1000+1rada/ že se dá po obvodě vinot drát napojený na plochou baterku, což funguje jak elektrický ohradník.

Jinak dřív byl v naší rodině a blízkém okolí fenomén Ruský červ, což je jedna brněnská lokalita /Ruský vrch, dřív pomník vojáků/ No a tam bydleli dvě babky co zbytky z kuchyně – slupky, zbytky jídel atd. vylívaly do okolí a to jim chutnalo /červům/, takže obyčejný hnojňák byl jak Maratonec vedle Arnolda a dobré bylo, že měly tloušťku skoro jako rousnice ale poloviční délku a šlo je normálně nakopat, kdežto rousnice jsou slizké a hledají se v noci. Jenže babky jsou už kaput a červíci zmizeli.

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 14:37 ® 

CeP Naprostej souhlas jenom bych jen doplnil, že jí musíš chytit těsně u dírky, jinak jde blbě vytahnout a někdy se přetrhne je dobré když drží tak jí nervat, chvilku držet oni jí dojdou síly a pustí se

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 14:11 ® CeP
CeP

v noci po desti se s utlumenou baterkou projdi nekde na zahradce mezi zahonky. musis se pohybovat jako tise kocka a taky tak tichoucce naslapovat. ty potvory citi kazdy otres a desne rychle se schovaji do zeme. stejne tak kdyz na ne posvitis primym svetlem. to jestli jsi nikdy nevidel budes cubrnet…

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 ve 14:00 ® Ciffik
Ciffik

jak se dají chytit rousnice. ale mám na mysli takové ty obry kolem 20 cm

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 v 10:21 ® 

Musíš udělat selekci to je dát je na povrch a ty zdravé se zavrtají ty poškozené zustanou, divil jsem se co jich je z toho přetahování poškozenejch, ty nahoře musíš vyhodit nebo nějak zdělat jinak ti to zkazeji. Potom stačí dát na vrch vrstvu trávy a oni vydržeji, ale na chov to neni, jenom že přežijou a museji bejt ve chladu nejlíp někde ve sklepě a taky to musí bejt přikryté oni dokážou utéci já přez to dávám starou záclonu

reagovat
Neděle 10. dubna 2005 v 0:12 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Cau,muj dotaz se tyka ROUSNIC. Ted jsme byli venku a nachytali okolo 200k usu. Máme to v akvárkách s hlínou. Delame neco spatne?Cím to krmit???Díky

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 18:54 ® ywan

nedaleko mám velmi kvalitné hnojisko, je tam veľká vrstva a hrozne teplo. také hnojáky ako sú tam som nikde inde ešte nevidel, 6–10cm, krvavo červené a žltý koniec, trepú sa na háčiku ako divé , skúšal som ich chovať ale nikdy to pravé, neboli také veľké, farebné a živé

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 18:09 ® Dědek64

Když ti to žerou krtci, tak si udělej nadzemní kompost. Kluci ho tady v okolí Ostravy mají udělaný tak, že 120 cm dlouhé a 7–10 cm široké dřevěné kulatiny skládají na sebe v zásecích, tak jak se to dělá na ohništi (hranice), jen s tím rozdílem, že se to směrem nahoru nezůžuje, ale jde to kolmo vzhůru. Mezery mezi jednotlivými patry udělej jen kolem 2 cm, ať ti mezi nimi nepropadává kompost ven. Dovnitř se dává sláma, seno, posekaná tráva, koňský, nebo kravský hnůj, jakékoliv zbytky zeleniny,jak píše mirmen, taky jablka, a já dodávám hrušky. Jablek a hrušek tam samozřejmě nedáváš moc, aby ti to nezačalo „téct“. Hranici mají klucí širokou od 1 m do 1.5 m, a vysokou až 1.80 m, ale to jen v době , kdy do kompostu přidávají posekanou trávu a oni jsou nuceni hranici zvedat. To se samozřejmě ale hnojáci špatně s tak vysokého kompostu dolujou, ale v té době, má už dávno každý nachystané hnojáky v nějakém větratelném kyblíku. Takto to mají udělané právě kvůli krtkum, prý mají klid a se slepicemi.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 11:11 ® mirmen

Móóóc dobrý je přidat do žížaliště padaná jablka. Navézt vrstvu 10–15 cm jablek. Žoužaly tlející jablka neuvěřitelně zbožňujou.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 10:13 ® 

Chce to kompost někde ve stínu a kdž je dlouho sucho tak to sem tam trochu polejt. Protože tlenim vzniká teplo tak jsou k mání po celý rok.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 9:59 ® rybar11

Návod na žížaliště (převzato z knihy Pascala Durantela- Příručka rybáře):

Jáma hluboká 80 cm a široká jeden metr. Do ní se střídavě vrší zetlené listí, vlhká sláma, staré noviny a kompost. Vše se pravidelně zalévá a na počátku chovu osadí několika žížalami.

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 8:18 ® Tomucha
Tomucha

Kámoš to dělá v obrovským kýblu, má tam vrstvy materiálu, niviny, hlínu, trávu atd. jsou jich tam stovky a pořád se rodí. Má je ve sklepě kde je chladno a fakt to funguje. Myslím že ten návod byl v nějákým časáku (Rybářství, KAJMAN) Je to super a fakt to funguje !!!

reagovat
Pátek 8. dubna 2005 ve 23:58 ® jake
jake

Já je chovám tak, že na ně chodím sousedovi na kompost (s jeho svolením) Problém je, že to funguje jen zhruba od května do října. Pak už musím kupovat

reagovat