Vyhledávání
hnojáčci
8.4.2005 | pif | 4.922 zobrazení | 18 odpovědí
chováte doma hnojáčky cíleně na ryby?a jakým způsobem?mě to vždycky požerou krtci a když se dá dno,tak pochcípají.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. dubna 2005 v 11:45 ® Dědek
-
Tak to mě taky zajímá. Původně jsem měl veeeeeeeeeelikej kýbl na zahradě a v něm kompost. Problém byl v tom, že když zapršelo, tak neměla voda kam odtéct a ty potvory pochcípaly. Tak jsem udělal do dna díry a ty potvory jima utekly Takže si je teďka kupuju, není to až tak drahé
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 7:13 ® atsip
-
Kíbel od maliarov. Stred víka treba vyrezať a nalepiť z obidvoch strán handru. Do kíbla na dno noviny a zasypať zemou, s ktorou sme nazbierali aj hnojákov. Treba pravideľne prikrmovať odpadkami zo zeleniny a občas vysypať sóc z kávy, potom ostatné ako píše Tomucha a Mirmen. Mám ich v chladnej pivnici celý rok.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 0:44 ® Milky
-
Minulý rok na podzim, když jsem dělal Premysla (oráče), taxem si dal do bedny dolů štěrk, na to listí a trávu, jablíčka . a asi dvě kila žížal. Měl jsem to v garáži, kde nemrzne a tak jsem oprávněně zvědafff, jak to dopadlo.
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 22:59 ® Vydrain
-
Mno, já jsem měla žížaly přes zimu v lednici v krabičce a igelitáku a přežily, teda jen ty, který nespáchaly sebevraždu a nechtěly se podívat ven z krabičky, jinak sem je nekrmila, nevím čím takže dost zhubly, ale to se nějak ještě musí vykoumat
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 22:00 ® ywan
-
ciffik : dalšia možnosť – do kýbla s vodou dáš pár kvapiek saponátu a vyleješ niekde na lúku, oni vylezú samé. len ich treba potom trošku poskladovať aby z nich zišiel ten saponátový smrad
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 v 18:49 ® Robur
-
Někde jsem čet /možná1000+1rada/ že se dá po obvodě vinot drát napojený na plochou baterku, což funguje jak elektrický ohradník.
Jinak dřív byl v naší rodině a blízkém okolí fenomén Ruský červ, což je jedna brněnská lokalita /Ruský vrch, dřív pomník vojáků/ No a tam bydleli dvě babky co zbytky z kuchyně – slupky, zbytky jídel atd. vylívaly do okolí a to jim chutnalo /červům/, takže obyčejný hnojňák byl jak Maratonec vedle Arnolda a dobré bylo, že měly tloušťku skoro jako rousnice ale poloviční délku a šlo je normálně nakopat, kdežto rousnice jsou slizké a hledají se v noci. Jenže babky jsou už kaput a červíci zmizeli.
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 14:37 ®
-
CeP Naprostej souhlas jenom bych jen doplnil, že jí musíš chytit těsně u dírky, jinak jde blbě vytahnout a někdy se přetrhne je dobré když drží tak jí nervat, chvilku držet oni jí dojdou síly a pustí se
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 14:11 ® CeP
-
v noci po desti se s utlumenou baterkou projdi nekde na zahradce mezi zahonky. musis se pohybovat jako tise kocka a taky tak tichoucce naslapovat. ty potvory citi kazdy otres a desne rychle se schovaji do zeme. stejne tak kdyz na ne posvitis primym svetlem. to jestli jsi nikdy nevidel budes cubrnet…
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 14:00 ® Ciffik
-
jak se dají chytit rousnice. ale mám na mysli takové ty obry kolem 20 cm
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 v 10:21 ®
-
Musíš udělat selekci to je dát je na povrch a ty zdravé se zavrtají ty poškozené zustanou, divil jsem se co jich je z toho přetahování poškozenejch, ty nahoře musíš vyhodit nebo nějak zdělat jinak ti to zkazeji. Potom stačí dát na vrch vrstvu trávy a oni vydržeji, ale na chov to neni, jenom že přežijou a museji bejt ve chladu nejlíp někde ve sklepě a taky to musí bejt přikryté oni dokážou utéci já přez to dávám starou záclonu
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 v 0:12 ® Zlinsky_lovec
-
Cau,muj dotaz se tyka ROUSNIC. Ted jsme byli venku a nachytali okolo 200k usu. Máme to v akvárkách s hlínou. Delame neco spatne?Cím to krmit???Díky
reagovat - Sobota 9. dubna 2005 v 18:54 ® ywan
-
nedaleko mám velmi kvalitné hnojisko, je tam veľká vrstva a hrozne teplo. také hnojáky ako sú tam som nikde inde ešte nevidel, 6–10cm, krvavo červené a žltý koniec, trepú sa na háčiku ako divé , skúšal som ich chovať ale nikdy to pravé, neboli také veľké, farebné a živé
reagovat - Sobota 9. dubna 2005 v 18:09 ® Dědek64
-
Když ti to žerou krtci, tak si udělej nadzemní kompost. Kluci ho tady v okolí Ostravy mají udělaný tak, že 120 cm dlouhé a 7–10 cm široké dřevěné kulatiny skládají na sebe v zásecích, tak jak se to dělá na ohništi (hranice), jen s tím rozdílem, že se to směrem nahoru nezůžuje, ale jde to kolmo vzhůru. Mezery mezi jednotlivými patry udělej jen kolem 2 cm, ať ti mezi nimi nepropadává kompost ven. Dovnitř se dává sláma, seno, posekaná tráva, koňský, nebo kravský hnůj, jakékoliv zbytky zeleniny,jak píše mirmen, taky jablka, a já dodávám hrušky. Jablek a hrušek tam samozřejmě nedáváš moc, aby ti to nezačalo „téct“. Hranici mají klucí širokou od 1 m do 1.5 m, a vysokou až 1.80 m, ale to jen v době , kdy do kompostu přidávají posekanou trávu a oni jsou nuceni hranici zvedat. To se samozřejmě ale hnojáci špatně s tak vysokého kompostu dolujou, ale v té době, má už dávno každý nachystané hnojáky v nějakém větratelném kyblíku. Takto to mají udělané právě kvůli krtkum, prý mají klid a se slepicemi.
reagovat - Sobota 9. dubna 2005 v 11:11 ® mirmen
-
Móóóc dobrý je přidat do žížaliště padaná jablka. Navézt vrstvu 10–15 cm jablek. Žoužaly tlející jablka neuvěřitelně zbožňujou.
reagovat - Sobota 9. dubna 2005 v 10:13 ®
-
Chce to kompost někde ve stínu a kdž je dlouho sucho tak to sem tam trochu polejt. Protože tlenim vzniká teplo tak jsou k mání po celý rok.
reagovat - Sobota 9. dubna 2005 v 9:59 ® rybar11
-
Návod na žížaliště (převzato z knihy Pascala Durantela- Příručka rybáře):
Jáma hluboká 80 cm a široká jeden metr. Do ní se střídavě vrší zetlené listí, vlhká sláma, staré noviny a kompost. Vše se pravidelně zalévá a na počátku chovu osadí několika žížalami.
reagovat - Sobota 9. dubna 2005 v 8:18 ® Tomucha
-
Kámoš to dělá v obrovským kýblu, má tam vrstvy materiálu, niviny, hlínu, trávu atd. jsou jich tam stovky a pořád se rodí. Má je ve sklepě kde je chladno a fakt to funguje. Myslím že ten návod byl v nějákým časáku (Rybářství, KAJMAN) Je to super a fakt to funguje !!!
reagovat - Pátek 8. dubna 2005 ve 23:58 ® jake
-
Já je chovám tak, že na ně chodím sousedovi na kompost (s jeho svolením) Problém je, že to funguje jen zhruba od května do října. Pak už musím kupovat
reagovat