Chytej.cz

Delší prut na těžší přívlač necteno

11.1.2013 | FISHERBOY | 8.454 zobrazení | 82 odpovědí

Zdravím vás, poohlížím se po nějakém delším proutku na těžší přívlač, cca kolem 3 metrů , kterej bych si případně i mohl osahat na For Fishingu… potřeboval bych pár typů, příp. zkušenost. Moc se v tom nevyznám, abych nekoupil nějaký šmejd. Cíleně na chytání se Slidery, , těžkými jiggy, velkymi třpytkami , prevažně na Labe a přehrady – rád bych štiku , sumce. Ď

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Neděle 27. ledna 2013 ve 13:56 ® troutkiller reakce na …

jajco>Je to blbost,na 90% u nás běžně chytanejch Fousku jednopatková očka stačí.I jedno­patkové očko má pořát větší pevnost než blank na kterém je navázané a to že by si ho při zdolávání ohnul šnurou sem ještě v životě neviděl:-( (Mám na Speeda s jednopatkovejma očkama několik Fousu 165cm a očka to dávaji bez problému.

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 ve 13:53 @ rybomil 2 reakce na …

troutkiller> už jsem viděl vytrhaný jednonožičkový očka. Samo i 2 nožkový, ale tam je to potom jinde, buď moc zabržděno, nebo chlapec rve něco natvrdo. Ten vliv na ohyb blanku není nijak podstatný, podívej se na grafy a testy Sportexů a zrovněj je s jinými značkami.

Ne nemám žádný vliv na nějaký eshop. Jen jsem na akci mimo ČR viděl v testech vícero klacků a některý si i vošáhnul. Jsou to márky, které u nás zřejmě nikdy nebudou, přesto existují a lidi je berou, ikdyž se třebas motají taky v tom Polsku, Dánsku atp. Takových lidí jako je Gutmann je po Evropě dost a dělají třeba podstatně delší dobu.

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 ve 13:15 ® jajco reakce na …
jajco

troutkiller> To že rybomil psal,že levnější sportexy nejsou vhodné na sumce,páč mají jednopatkové očka.

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 11:58 ® troutkiller reakce na …

jajco>A co tím chtěl básník říct???Dvoupatkové očko je pevnější ale zase má větší vliv na ohyb blanku:-((

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 11:51 ® jajco reakce na …
jajco

troutkiller> U sportexu začínají dvojpatkové očka u 40ti gramů tuším,a 20ti gramovej asi na sumce není.

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 10:44 ® toro reakce na …
toro

jajco>Na sumce používám levnější sportexácký Black Stream do 80g. Nedá se moc používat při chytání z boatu, páč má dlouhou rukojeť, která ve stísněném prostoru dobet překáží. Ze břehu (na sumatry do 150cm)je naprosto v pohodě.

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 10:27 ® troutkiller reakce na …

jajco>Speed Master 50–100g od šíma má taky jednopatková očka a co vytahal Sumcu!

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 10:13 ® jajco reakce na …
jajco

rybomil 2> Tak sis vylil srdíčko a teď mi napiš jak si došel k závěru,že levné řady jako třeba BS se nehodí na sumce,protože mají jednonožičkové očka?Není to náhodou podle gramáže ty očka?!

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 8:38 ® troutkiller reakce na …

rybomil 2>Předpokládám že jsi spoluvlastníkem doporučeného E-Shopu.Jinak s tím vylejvánim si nám to nandal!

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 ve 3:33 @ rybomil 2 reakce na …

FISHERBOY> Mivardi neber ani náhodou a z vyplašenosti. Daiwu Exceler má mnoho lidí co chodí na sumce pár vycházek / rok. Dobrý standard, podle mě odhozově nic moc a na zdolávačku docela prkno.Tady platí za málo peněz méně muziky. Daiwa opět luxus ve vyšších řadách, řádově od cca 4500CZK výše.

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 ve 3:15 @ rybomil 2

Hoši tak jste se tu vykecali až vylili srdíčka… Je potřeba, aby se kolega s honosným nickem Fisherboy rozhodl co jako hodlá upřednosnit. jestli jerkování, nebo v principu to odstatní. to už bylo vlastně řečeno. Pominu tedy jerkování, byť by s dlouhým klackem taky šlo, ale blbějc. Pak ase musí rozhodnout, jestli primárně víc sumec a to ostatní zbytek či opak. Pokud sumec, nedoporučuju u Sportexu při častém používání pruty nižších řad (BS, CF, CF Turbo ) bo mají většinu oček jednonožičkových. Nevýhoda je jasná a lepší pruty zvláště ve 3m za levno nepořídí…začal bych Carat Z a výš. Pokud jiné, tak bych nahlídnul pruty na sumce: 300281 Dyna Cast Waller Spin 2,75m/ 25 140g od AHF Leitner nebo takový lepší universál : 302106 Dyna Cast IM7 MESH Spinruten 3,00m/ 30–80g 302107 Dyna Cast IM7 MESH Spinruten 3,00m/ 40–100g

Waler Spin vychází nějak 3350CZK, IM7 MESH přes 3500 CZK. IM7 MESH jsou tvrdší , rychlejší a mají vynikající odhozové vlastnosti.Nevýhoda trnová spojka.

www.ahf-leitner.de

reagovat
Pátek 25. ledna 2013 v 7:20 ® troutkiller reakce na …

džigit>Máš recht!At utrácí,aspon bude z čeho platit produkci těch prutu co zajímaji nás:-)) )

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 18:11 ® kubas reakce na …
kubas

FISHERBOY> Já bych zvolil za podobný peníze „kanárka“ od Sportexu, ten je rybami prověřený :-) . S těmi pruty, co jsi sem dával nemám zkušenost…

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 18:10 ® Luccini reakce na …

troutkiller> V klidu, dokud nezkusíš Trabanta tak nevíš proč je to Porsche tak drahé:)Jinak mám ForceMastra v 2.10m a v začátcích ideální prut. Pak sem zjistil, že chci něco jiného.

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 18:09 ® TondaN reakce na …
TondaN

FISHERBOY> s Mivardi nemam dobrou zkušenost nevím jak teď, ale když jsem šel reklamovat, kaprové děličky kde se mi odlepovali očka tak mi to nikdo nevyreklamoval, že jsem si to zavinil sám. Daiwa je celosvětově uznávaná značka, ale nemáš tam garanci na zlomení prutu a když by jsi 600 nebo 700 připlatil tak máš Black Cat nebo Sportex kde ta garance je a reklamace se řeší ihned aspoň u sportexu a myslím, že podobné to bude i u black catu obojí je pod panem Gutmanem…

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:56 ® FISHERBOY
FISHERBOY

a co třeba: http://www.rybashop24.com/…-40-80g.html

nebo

http://www.nasoutokushop.cz/…35-80g-d9204

jak jsou na tom ve vašich ,,odbrorných " očích tyto pruty?

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:56 ® FISHERBOY
FISHERBOY

a co třeba: http://www.rybashop24.com/…-40-80g.html

nebo

http://www.nasoutokushop.cz/…35-80g-d9204

jak jsou na tom ve vašich ,,odbrorných " očích tyto pruty?

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:50 ® džigit reakce na …

troutkiller> co furt bečiš,tuš dopřej dsynkum poznani :-))

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 17:38 ® troutkiller reakce na …

kubas>Beast je v týhle gramáži dost hadicoidní:-( To druhé bych ani neřešil.Problém je v tom že ten kdo o těchto prutech napíše že jsou super v životě super prut nezahlídl ani z rychlíku:-( (

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 16:42 ® kubas reakce na …
kubas

troutkiller> Tak Beastmastera bych se asi nebál, ale do Force bych radši nešel…:-)

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 ve 14:31 ® mastrof reakce na …

Fidel> ahoj, máš s nima nějakou osobní zkušenost?

reagovat
Čtvrtek 24. ledna 2013 v 9:00 ® troutkiller reakce na …

Fidel>Tyto pruty jsou opravdu super:-( (První absolutní základ a druhej o trochu lepší ale dost těžkej:-(( Za pár korun uplnej základ:-((

reagovat
Středa 23. ledna 2013 ve 22:59 ® Fidel

Určitě jdi do Shimana! Forcemastery nebo Beastmastery za slušný prachy super pruty!

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:42 ® mastrof reakce na …

to máš naprostou pravdu, jsem si vědom nevýhod dlouhého prutu, ale i jeho výhod… potřebuji zvýšit délku náhozu. třeba to bude k ničemu ale chci to zkusit. na lod či malou říčku bych nešel přes 2.40. vltava v praze či labe jsou něco jiného… samozřejmně řeším i otázku navijáku a návinu na něm, ale to už tu nechci rozpatlávat.

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:38 ® kubas reakce na …
kubas

troutkiller> Jedině dobře :-D

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:37 ® troutkiller reakce na …

kubas>Ty kokso uplně sem se v tom ztratil:-)) ))

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:31 ® mastrof reakce na …

o tvé reakce ani nestojím, tím posledním příspěvkem si mi dokázal svou inteligenci… snadno bych ti to mohl vrátit ale nesnížím se na tvojí úroveň

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:24 @ axiom

mastrof> Já mám obecně rád dlouhé pruty a mám vláčáku délky 3m několik v různých gramážích. Vloni jsem s jistými těžkostmi sháněl 3m prut na nástrahy okolo 10g. Je třeba si uvědomit, že pokud chceš aktivně pracovat s těžkou nástrahou, ne ji jen přitáhnou jako vagon, tak douhý prut je i větší pákou na ruku a když tě začnou bolet ruce, je zábavy konec. Proto se běžně jerkové speciály třeba na 80–100 gramů dělají v délce do 2 metrů. I pri motání se s prutem v houštině na břehu řeky, je ten kratší lepší. A i při chytání z člunu je je prut 2,4 m operativnější, jako prut, co má 3m.

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:23 ® kubas
kubas

mastrof> Kdybys nebyl z Prahy, tak bych Tvé myšlenkové pochody asi nechápal, teď už je to jasný :-) . To je tak vše, dále už radši reagovat radši nebudu, stejně je to zbytečný z výše popsaných důvodů a níže napsaných příspěvků :-) .

reagovat
Sobota 19. ledna 2013 ve 14:17 ® timbab
timbab

troutkiller> Však si to zasloužím :-))

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1