Chytej.cz

Nahazovací echolot Adalkra wireless fish finder 60m necteno

6.1.2013 | Zedtu | 33.665 zobrazení | 121 odpovědí

Chci si pořídit tento echolot, a zajímaly by mě vaše názory, jestli ho někdo vlastníte a jaké s ním máte zkušenosti. Díky za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 11. června 2013 ve 12:16 ® kenort reakce na …

Zoom daj na auto, zisti, aká je maximálna hĺbka, podľa nej si nastav potom zoom (napr. zistíš max hĺbku 8 m, nastav zoom na 10 m).

Pre záujemcov: Wireless Sonar Fish Finder Fishfinder River Lake Sea Contour Thermometer °C / °F z Hong Kongu používam dlhšiu dobu bez problémov. Aj s dopravou bola cena 49,96 €.

reagovat
Čtvrtek 30. května 2013 v 11:46 ® venca1 reakce na …

Pepachyta> Kdo se bojí, sere v síni, když mi odejde, tak ho hodím do popelnice, A s reklamacemi u tebou zmiňované firmy mám velmi špatné zkušenosti.

reagovat
Středa 29. května 2013 v 19:17 ® pepanek reakce na …

Pepachyta> Jen jestli ty tady neděláš reklamu.

reagovat
Středa 29. května 2013 v 19:10 ® Pepachyta

Chlapi dejte mi vědět tak za rok jak ty echoloty z číny dopadli popřípadě jak jste s čínou řešili reklamace. I když ta cena byla lákavá bál jsem se to rysknout a raději jesm si ho objednal v česku na http://www.chytej.cz/reklama/ když se registrujete máte slevu a vyšel mě jen o litr více jak z číny a hlavně reklamace vyřeším vpohodě.

reagovat
Pondělí 27. května 2013 ve 20:54 ® hudy1969 reakce na …
hudy1969

na email jsem ti posla stručný návod,snad pomůže,je z netu

reagovat
Pondělí 27. května 2013 v 18:14 @ Klam

Ahoj vsem nemohl by mi nekdo poradit jak tento echolot mit optimálne nastaven? Myslim ze sve chapu jen polozka zoom je mi záhadou??? Nevite co s ní? Diký za odpoved? ps.: pokud máte nekdo CZ manual hodil by se?

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 7:15 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

kyberkop> viz. odpověď mira.II. … jo a někde níže v diskusi jsem myslím dával i odkaz… tedy nevím jestli přežil :-)

reagovat
Sobota 11. května 2013 v 10:09 ® mira.ll reakce na …
mira.ll

kyberkop> jukni na ebay…

reagovat
Sobota 11. května 2013 v 7:37 @ kyberkop reakce na …

Ouklejobijec > Zdravim kde jsi probůh sehnal ten nahazovací echolot za 1400 když ho mají všude tak kolem 3000

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 17:32 ® pepanek reakce na …

Ouklejobijec> Dík za info,není nad to číst poznatek od někoho,kdo se vyzná.

reagovat
Středa 1. května 2013 ve 21:21 ® Ouklejobijec
Ouklejobijec

Nazdárek lidičky! Tak jsem dnes konečně vyzkoušel. Po opětovných peripetiích s baterkami – způsobených jen a pouze mou osobou… jak to nemá šlapání či ruční pohon mám s každou věcí problémy :-) Musím říci, že mě dané zařízení velmi mile překvapilo. Sonda fungovala celý den a funguje doteď. Voda do ní nenatekla, i když se při dopadu na vodu často potopila. U uzávěru baterky na sondě je to těsnění dosti měkké a kryt je třeba hodně dotáhnout. Otázkou je zda se po pár letech nevymačká… no ale do té doby to jistě kousne nějaká štička a budou jiné potíže :-) Pokud jde o kvalitu informací z echolotu získaných jsem zcela spokojen. Teplota vody, hloubka. Je pravda, že mám pocit že hloubku to ukazuje přibližně o půlmetru hlubší než je v reále, ale když si na to člověk zvykne nedělá to problémy. Tento rozdíl mezi hloubkou naměřenou a reálnou může být také způsoben vrstvou bahna resp. měkkého podloží, které jsem pochopitelně neměl jak ověřit. Z čeho jsem naprosto nadšený je fakt, že jsem to testoval na hluboké, poměrně proudné řece a byl jsem zcela spokojen. Je sice pravda, že k tomuto účelu by mohl být přenos dat ze sondy na displej rychlejší, ale to už bych byl opravdu puntičkář :-) . Na řece člověk jistě také více riskuje ztrátu sondy, ale to se nedá nic dělat. Já to dal na lajnu 0,17 a tužší prut a bylo to docela v pohodě. Sonda neodlétla ani když jsem ji brzdil poměrně prudčeji :-) . No a také mi to ukázalo ryby!!! :-) … to bych bral ale dosti s rezervou. Pokud jde o můj dojem z prvního dne tak si myslím, že je to za necelých 1400 dobrá investice :-) . Cena vymyšlená pro ČR skoro 3000 je ale zcela jistě za poskytnutý profit informací tohoto zařícení zcela mimo mísu… ostatně jak dosti jiných věcí zde prodávaných.

reagovat
Čtvrtek 25. dubna 2013 v 15:13 ® Špráchys

tak jsem taky objednal, dneska údajně odesláno, tak uvidíme co dorazí… dám vědět ;-)

reagovat
Pondělí 22. dubna 2013 ve 14:04 ® Stroft reakce na …
Stroft

Ouklejobijec> Běž to reklamovat, můj Číňan, baterky dal:-)

reagovat
Pondělí 22. dubna 2013 ve 13:31 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

Ahoj, … nevím jestli to mám vůbec psát, možná bych to měl hodit spíše do fora vtipy, ale … vozím ho už čtrnáct dní v autě. Včera došlo na čin a já u vody otevřel krabičku, vložil baterii do sondy a … a zjistil jsem že čtyři tužkové baterie nejsou součástí dodávky :-)) ) jsem blbec na druhou … holt příště – doufám, že tento týden :-)

reagovat
Neděle 21. dubna 2013 v 6:44 ® LeoC reakce na …
LeoC

Ouklejobijec> už jsi ho vyzkoušel? Jsem zvědavý na Tvoje dojmy…

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 ve 13:31 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

mastrof> no je to také volba, ale přeci jen to o čem jsem nic neslyšel toho bych se bál … navíc dosah je horší atd. atd. … nejlevnější je zcela jistě olůvko za 5kč či levnější :-)) )

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 11:47 ® Stroft reakce na …
Stroft

mastrof> Jo máš pravdu, ale prodává se i ve variantě s drátem. Ten je o chlub levnější.

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 11:13 ® mastrof reakce na …

Stroft> jen ten dosah je pouze 35m …

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 11:05 ® mastrof reakce na …

wireless = bezdrátový, takže se pleteš…

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 11:03 ® Stroft reakce na …
Stroft

mastrof> Jestli se nepletu, tak to není, bezdrátový model:-((

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 10:07 ® mastrof

ještě jeden kapánek levnější model http://www.ebay.co.uk/…161008250685?…

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 8:07 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

Špráchys> ahoj! odkaz je: http://www.ebay.co.uk/…160999948796?… Jen znovu upozorňuji na možné problémy se zárukou … řeci jen Honkong … ale za 1400 je to mě osobně jedno. Na ebay je myslím i nějaká 50denní záruka vrácení peněz.

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 ve 4:02 ® Špráchys reakce na …

Ouklejobijec> ahoj, z odkud jsi objednával? já našel nejlevnější na UK ebayi, prodejce z hong kongu za ±1600… hodil bys prosím odkaz? dík

reagovat
Čtvrtek 18. dubna 2013 v 18:52 ® hudy1969
hudy1969

už jsem měl v ruce tři kousky,teda ve vodě a ani v jednom nebyla ani kapka

reagovat
Úterý 16. dubna 2013 v 6:58 ® Ouklejobijec
Ouklejobijec

Nazdar všichni! Jak to tady čtu tak jsem rád, že jsem udělal jak jsem udělal. Zakoupil jsem přes Ebay za necelých 1400 peněz … což myslím, že na hračku, která je zde popisovaná je akorát. Rozhodně né skoro 3t. Přišel bez problémů po třech nedělích ve čtvrtek. Pro samé závody a práci jsem ho u vody ještě neměl, ale podám informace kolik vody vyliji ze sondy já :-)) ) – napadlo mě že kolem závitu omotám kousek teflonové pásky a uvidím jestli to pomůže.

reagovat
Pondělí 15. dubna 2013 v 10:52 ® Stroft reakce na …
Stroft

LeoC> Nelámejme hůl. Už jsme měl spousta věcí, které zpočátku vypadaly na číču ale pak jsem je samodomo vyladil.

reagovat
Pondělí 15. dubna 2013 v 6:03 ® LeoC reakce na …
LeoC

Stroft> já jsem taky včera zkoušel, po 3 hodech se mi přetrhla pletenka a 2 hoďky jsme čekali, než sondu vlnky dofoukají ke břehu. V této době fungoval echolot přesně tak, jak ho popisuješ. Po dalších 2 hodinách jsem našel odvahu a zase jsem navázal sondu a začaly problémy. Po 2 hodech přestal fungovat signál a po otevření otvoru pro baterku jsem vylil ze sondy vodu. To samé měl dříve i Chorchus. Musim nechat vyschnout sondu a doufat, že zase bude fungovat. Můj závěr: žádný zázrak to není, údaje o hloubce a teplotě je třeba brát s rezervou, uzávěr pro barerii je třeba dotáhnout na maximum,jinak do sondy teče a pak je to na ho… Stačí to o základní, velice hrubé představě o struktuře dna a informaci o tom, zda jsou v daném místě ryby.

Rozhodně to nebyl nákup z těch vydařených.....

reagovat
Neděle 14. dubna 2013 v 15:28 ® Stroft reakce na …
Stroft

džigit> Bylo to jen první seznámení, třeba proniknu do pochodových myšlenek tvůrců tohoto přístroje:-)

reagovat
Neděle 14. dubna 2013 v 15:14 ® džigit reakce na …

Stroft> zase oproti nahazovacímu „Hummíku“ je menší,levnější,má vyměnitelnou baterii v sondě.
Pak ještě ukazuje méně a méně vydrží :-)) šťouchpivo

reagovat
Neděle 14. dubna 2013 v 15:07 ® Stroft
Stroft

Tak jsem dnes Adalkru vyzkoušel, spojení se sondou, bezproblémové, na velmi mělké vodě ukazuje 1 metr, méně, i když bylo, neukázal. Překážky ve vodě, jako padlý, strom, rovněž neukázal.Hloubku více méně ukazuje dobře. Celkově by se dalo říct, dětská hračka, která neurazí. Na účely, pro které jsem ho koupil, dostačující, ale očekával jsem více.

reagovat