Chytej.cz

Nákup plechové loďky necteno

5.1.2013 | slapetka | 4.407 zobrazení | 7 odpovědí | upravit

Dobrý den, dostal jsem typ na koupi plechové 4,5m loďky. Nikdy jsem žádnou loďku nevlastnil. Ale uvažuji, že bych něco na ryby pořídil (chytám na Orlíku). Nemám s tím zkušenosti. Není ta loď zbytečně veliká? Půjde s tím vůbec pádlovat? Šly by ste do koupě? Děkuji za rady

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 11. ledna 2013 ve 21:02 ® JOP
JOP

Není velká. Vlastním takovou a při přesunu tří lidí s vercajkem, nebo při přívlači dvou lidí z lodě je tak akorát. Problémy mohou nastat: nevidíš pod nátěry (já ji koupil jako připravenou na sezónu a když jsem shodil barvu, tak byla jako by jsi do ní střelil brokovnicí za dvou metrů – tak jsem si s ní jedno léto hrál a teď je vyvařená se super nátěrem). Další problém s váhou. Pokud tam budeš dojíždět občas, zapomeň na kotvení (jeden větší liják a nebo průměrnej idiot a máš ji potopenou – pochybuji, že ji ještě vytáhneš). Budeš ji muset vytahovat na břeh a pokud ti upustí vodu, tak ji budeš tahat buď hóódně daleko nebo (při strmém svahu) hóódně vysoko. Vím o čem píšu, měl jsem ji minulou sezónu u Údraže. Chce to mít s sebou lano a kladku. Jinak plechovou ti tam hned tak neukradnou – jen ji nesmíš moc vymazlit na oko :-)

reagovat
Středa 9. ledna 2013 ve 21:22 ® pepanek

Já koupil za 3 tácy,dva měsíce se mi válela na dvoře a zase sem ji za tři prodal. Nechtělo se mi natírat a tahat se s ní–měla asi 100 kg.

reagovat
Úterý 8. ledna 2013 v 0:18 @ slapetka reakce na …

Takovej jouda jako ty nejsem..

reagovat
Neděle 6. ledna 2013 ve 23:24 ® Tino
Tino

není velká, jestliže je plechová, tak ji nebudeš tahat a necháš ji někde zakotvenou. Čím větší, tím pohodlnější, víc se ti do ní vejde a tím hůř se krade. A jestli se na ní bude dobře veslovat? To zjistíš podle tvaru dna a celkově lodě, stabilitu na vítr podle toho kolik kouká z vody… málo známých parametrů na zodpovězení dotazu. :-)

reagovat
Neděle 6. ledna 2013 ve 21:40 ® nnnap reakce na …
nnnap

Martin Mošna> 5 minut strachu

reagovat
Neděle 6. ledna 2013 ve 21:10 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Mě by zajímalo kolik za takovou loďku chtějí…

reagovat
Sobota 5. ledna 2013 ve 23:59 ® Mikyška
Mikyška

4,5 m neni nic tak přehnaně velkeho. Záleží co od lodě očekáváš, jestli budeš chytat sám nebo ve více lidech.Jak máš vyřešenou případné převážení. A to jak pojede tak trochu záleží na konstrukci a váze lodi. A ještě jedna rada. Na Orlík nemá cenu dávat pěknou loď. Kradou se tam i ošklivý.

reagovat