Chytej.cz

Držák prutů. necteno

3.1.2013 | Martin Mošna | 10.586 zobrazení | 132 odpovědí

Blíží se jaro a já bych zase rád jezdil na kole na ryby.Ale přibylo dělených prutů a já nevím kam je umístit.Neporadíte?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 22:08 ® Robur reakce na …
Robur

regulus> jsem expert, jsem promovaný historik, tudíž dávám adekvátní obrázky. Navíc šlo o styl vezení prutu, ne o dopravní prostředek. Ještě dotaz, až ti řekne model prutů, tak mu uděláš náčrtek koteky?

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 22:03 ® regulus reakce na …
regulus

Martin Mošna> ty seš fakt hroznej, hoď sem odkaz nebo přesnej typ co máš za pruty.

Ale pomalu, nikam nespěchej, nic ti neuteče, přečti si to po sobě, protože ty tvoje překlepy, to přečíst je horší jak rébus.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 22:00 ® hraji reakce na …
hraji

Martin Mošna> Martine, to že ti rodiče nedají peníze na nějaké rybářské vybavení je sice možné, ale k narozenimá ti asi nějaký dárek kupují. Stačí se domluvit. A nebo vydělat na brigádě.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:57 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> místo abys mu poradil nějakou vychytávku (na to seš přece expert), tak sem dáváš obrázky ze středověku.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:50 ® nnnap
nnnap

16 kiláků tam, 16 zpátky, další dobrý argument pro auto. Já to měl 17 na rybník přes město a věř, že pod kilečko jsem nejel. To prostě nejde, plazit se na ryby. Kup si auto, někde k šesti metrům, prostě něco normálního pro lidi a budeš mít opravdu klid. Teta nebude muset otročit, nevypíchneš si oko na kole…

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:47 ® sus1 reakce na …

Martin Mošna> Osprey( a asi nejen on ) to tak vozí léta a v pohodě.:-)

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:44 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

sus1> štangle je ta vrchní před sedlem.Ale aj se bojím že by to spadlo kdybych do toho drbnul…

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:43 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

_ANTRAX> Nic slušnýho blíž neni.Jedině obecnák.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:40 ® _Beny reakce na …
_Beny

Martin Mošna> Tak si pořiď ten vozejček a můžeš jezdit dálky. Jinak to nemůžeš chytat někde blíž? Musíš jet 16 km daleko jo ?

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:36 ® sus1 reakce na …

Martin Mošna> Už tě to tu psal regul, na štanglu – jestli teda víš,kde se na kole nachází.:-)

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:34 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

nnnap> A jak bych to měl jinak nazvat?

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:30 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

_ANTRAX> jenže ja pojedu buďto 8km a pak zpatky nebo asi 16km a pak zpatky

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:27 ® sus1 reakce na …

Martin Mošna> Takhle, jak si to namaloval ty, tak tak jezdili alegorické vozy na prvního máje a měli tam prapor. :-))

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:18 ® _Beny reakce na …
_Beny

nnnap> :-D :-D

Martin Mošna> A nebo je tu ještě další možnost, pořiď si za kolo vozejček a můžeš si sebou vozit i svačinu :-D

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:13 ® nnnap
nnnap

já ti říkám, martine, pořiď si auto. Máš pěkné kolo. To je fotka?

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:08 ® _Beny
_Beny

Nebo je voz v ruce, já sem takhle kdysi jezdil taky pár let na kole s prutama v ruce. Řídil jednou rukou a dojel třeba 3 km daleko a pak zpátky.
Batoh s věcma na zádech a ve slabší ruce 2 pruty (teleskop a děličku). Druhou rukou jsem ovládal řidítka a brzdu, nikdy jsem se nerozsekal. Ale pruty tímhle způsobem můžeš poškrábat nebo způsobit nějakej defekt na vzhledu :-D

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 20:50 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Martin Mošna> jenže takle bych to nemohl schodit nohou když šlapu

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 20:36 ® Robur
Robur

http://shop.gerlich-odry.cz/…_70017-1.jpg

místo koně kolo, a je to. Kostým bych si nechal, třeba ti lidi budou házet peníze

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 20:35 ® regulus reakce na …
regulus

Martin Mošna> to moc dobrej nápad není, pruty ti budou trčet hodně dopředu a na 100% jim velice rychle ublížíš. Jediný dvě rozumný řešení je štangla nebo na záda.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 20:27 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

regulus> Konečně někdo napsal neco dobrýho :-) Mě napdalo abych si nechal ušít proužkdy suchýho zipu podobný těm co sem si nechal dělat na feeder.Takze bych vzal kroužek molitanu takovihoto jak se dává na izolaci trubek a přez to hodit ty preoužky a v tom by byly ty pruty ale myslym že to bude překážet. Naladlo mě toto.kdyby ty pruty byly na spodni trubce tak yb ani zvazaet nemuseli a krasně bych na ně vydel..viz foto Omlouvam se za chyby.neni čas na kontrolu.

reagovat
foto/forum/2013/th-img91237.jpg
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 20:25 ® sus1 reakce na …

Martin Mošna> Prodej štiku – bude na futrál.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 20:15 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Robur> Takovej nejsem ;-) ale mohl bych prodat jednomu pánovi štiku..potřebuje ji do rybníku.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 19:49 ® regulus
regulus

Vy jste fakt w…é, dobrá rada nad zlato … :-((

Martine, vezmu to popořádku:

Nejlevnější, ale použitelný, je to co naznačil hraji, že jediný vhodný místo pro případný připevnění prutů na kole je štangla. Nevím jaký máš kolo, ale pokud to jde, tak by se pruty daly ke kolu připevnit páskama na lyže, něco takovýho http://www.okbag.cz/shop/index.php?… . Stojí to pár šupů, má to takovou jakousi gumu, takže si myslím, že by to mohlo docela držet. Je tu ale asi riziko, že když sebou sekneš, tak hrozí poškození prutů a je otázka, jestli ti to nebude při šlapání překážet. Alternativou pro ochranu prutů je sundávat navijáky a prut(y) strčit do trubky vhodnýho průměru která se používá na odpady, myslím, že do tý co má průměr 50 mm by se dva pruty vejít mohly. Stojí to okolo 30 Kč metr a dělají se na to i záslepky, takže z jedný strany zaslepit a z druhý udělat uzávěr. je otázka, jestli to na tom kole nebude už zavazet hodně, ale z druhé strany bys už musel hodit pořádnou tlamu, abys prutům ublížil.

Další varianty jsou už jen prut na zádech.

Druhá varianta je samodomo, tedy ukecat tetu, aby ti něco ušila. To něco nemusí být nějakej sak na pruty, třeba by ti stačily popruhy kterejma by jsi to připevnil k batohu (nelze konkrétně poradit, podle toho v čem taháš krámy a taky to možná nebude vhodný), to si musíš vymyslet sám.

No a třetí varianta už je jenom to co ti radil Robur a hraji, futrál na pruty. Pokud beru v úvahu feeder, tak asi menší jak 135 cm nepřipadá v úvahu a to už se možná blížíme k tisícovce, jak kterej výrobce a s kšírama aby se to dalo kromě nošení v ruce dát i na záda asi jo. Má to ale i určitou výhodu, ty co jsou i na záda mají obvykle i kapsy kam se vejde skoro všechno ostatní co jinak taháš v batohu, teda kromě kýblu s krmením. Přidám ještě další odkaz, obaly jsou to dobrý, ale cena se ti asi líbit nebude i když to asi žádná přeháňka není.
http://www.rucksack.cz/pruty.htm
Je taky si třeba uvědomit jednu věc, každej ten futrál na pruty něco váží, obvykle víc než pruty a navijáky dohromady, takže povlečeš ještě o něco málo víc.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 18:50 ® Robur reakce na …
Robur

Martin Mošna> prodávej rodičům ryby

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 18:23 ® nnnap reakce na …
nnnap

Robur>něco jako kedy při golfu?:-D To hluboce zvážím. Musím popřemýšlet nad sazbou.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 17:43 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Robur> Bydli někde na severu to nevyjde :-D

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 17:42 ® Martin Mošna
Martin Mošna

hraji> Dívej ja když chci po rodičích něco na ryby tak mi řeknou že toho mam až moc a že to zabirá pulku miho pokoje…To by nevyšlo ;-) ja si všechnu musim kupovat sam ohledně rybařiny…Taky kuli tomu chodím na brigádu.Ted si musim zaplatit povolenku a dalsich 500 v…

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 17:38 ® Martin Mošna
Martin Mošna

nnnap> Na auto je času ;-) a na feederoove špice se dělá takové pouzdrou a říka se mu tubus ;-)

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 17:07 ® Robur
Robur

Martin Mošna> nebude levnější angažovat nnnap jako sluhu, základní vybavení už má:-D . Navíc je antiproletářsky zaměřený, takže ti bude asi věrný a určitě nezaloží odbory

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 16:34 ® nnnap
nnnap

no, když už jsme u těch obalů. Podívej se martine, existuje takový kočovný cirkus, jmenuje se to rybářský výprodej, dělaj to obvykle na stadionech nebo sportovních halách, jo, prodávaj tam za babku kupu vercajku, o kterým si myslej, že je neprodejný ale za ty peníze se to hodí. Já jsem si takhle na nějakém podobném blešáku koupil několik obalů na pruty za úplný prd. Víc jak 150 jsem myslím za to nedal. Je super, drží, na tři pruty, akorát že já v něm mám navaleno cca 8 , hozený to mám celý v kufru a beru si je podle toho, jestli kačena přistane na rybníku zprava nebo zleva. Další výhoda hovořící pro auto.

reagovat