Vyhledávání
S mošnou v zádech...
22.12.2012 | džigit | 18.662 zobrazení | 247 odpovědí
poslední dobou se tu rozšířil mor. Mor v podobě MM.Skoro většina s tím má problém, co na TO použít za lék??
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 25. prosince 2012 ve 21:14 ® Martin Mošna reakce na …
-
Beer.Beda> No jestli sem si z toho něco vzal snad poznáte ne? ja už sem si z toho něco vzal před založením toho to fora…Ale džgit mě dost naštval jak to napsal…
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 21:13 ® Alov
-
Jako buď jsem úplně blbej (což je samozřejmě možné) nebo nechápu, nad čím tu polemizujete.
reagovat
Chytej.cz je veřejný web, což způsobuje ony nešvary, které se objevují na všech veřejných webech. To přece není nic nového. David tady chce zachovat demokracii. OK. Čistě teoreticky. Já být Davidem, zavedu v první řadě ignoraci uživatele (po rozkliknutí karty škodíka by se mohlo jen kliknout na „ignorovat tohoto uživatele“ a hotovo. Dokonce se dá zavést ignorace na reakce na ignorovaného, ale netuším, jak by to bylo složité v programování chytej.cz.
Jinak tady řešíte neřešitelné. Nějaké domluvy a osvěta jsou v dnešní době jen kecy. Dokud se TO v reálu nespálí a nedostane přes prsty, tak se nic nezmění.
A pokud na řešení přijdete, tak si to nechte patentovat a věřím, že to od vás odkoupí sa těžké peníze většina majitelů veřejných webů
Závěrem snad jen… Mošna! Nedej se! - Úterý 25. prosince 2012 ve 21:02 ® Beer.Beda
-
Zajímalo by mě, jestli samotný MOŠNA si vzal něco ke svému srdci, z tohoto fóra a z toho co se tady děje?
Co na to říkáš Martine Mošno??
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:57 ® sus1 reakce na …
-
džigit> Psal jsem tohle a upozornuju,že tam byl smjlík a ne jeden,tzn.,že to bylo ze srandy.
,, PS: Esi to nejni třeba ta výměna za ospreye?!! "Pak tu zazněla další věta,kterou jsem sice nenapsal já ale souhlasil s ní a to je :
David Havlíček reakce na …džigit> proč mám pocit, že je problém někde jinde?
–
Co jsem na tématu nepochopil?
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:48 ® džigit reakce na …
-
LeoC> to je takový český národní sport.
reagovat
Nedlubej do menšiny,bo zje rasista!!!
Ovšem prča je,když se u nás řešilo oznámení pro rasismus na černocha,který coby ochranka v marketu sestřelil „spoluobčana“
Pro míň chápavé-vyhýbáme se malým problémům,které nám pak přerostou přes hlavu. To vše jen proto,že se najde vždy někdo,kdo to označí za nedemokratické!!!
Fryw> sorry,ale zklamal si mě,myslel jsem,že mě znáš líp - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:41 ® HaD
-
Nejen o moje svědomí. Ten server je sice můj, ale vlastně vás a jake si to tu uděláme/uděláte, takové to tady bude. Já nechci být diktátor, byť je to mnohdy chyba a někdy na to doplacim.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:39 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>Kámo tohle muže dopadnout dvěma zpusoby.Bud se mladej srovná nebo to co zkusil na tebe jednou prubne někde u vody a nějake nervák ho sestřelí
reagovatPotom snad pochopí že takle ne!
- Úterý 25. prosince 2012 ve 20:38 ® LeoC reakce na …
-
Fryw> to snad nemyslíš vážně, že „řešení“ problému je horší než „problém“ samotný… Jde snad o to, najít řešení, které bude přijatelný pro většinu a bude v souladu s Davidovým svědomím.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:33 ® sus1 reakce na …
-
David Havlíček> Jasně,každému to nejde hned,ale jde to.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:28 ® džigit
-
fot All> demokracie není totální volnost!!!Taky má svá pravidla.Ona pravidla,pokud jsou rozumně nastavena,je třeba dodržovat a taky i dohlížet na jejich dodržování!Jinak přijdou sankce,a ty je opět možno v nějaké rozumné míře nastavit.
reagovat
pro Sus1> někde níže si psal „jestli za tím není něco jiného…“ (další perly nebudu spešl komentovat,nejsou k problému)- není ,pouze si nepochopil téma! - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:25 ® troutkiller
-
Koukám že Mošna je větší ikona než Vágner
reagovat))
- Úterý 25. prosince 2012 ve 20:22 ® HaD
-
Každopádně řešení ke všeobecné spokojenosti hledám a najít chci. Ale nejake programátorské zásahy jsou možné nejdříve v pátek.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:20 ® HaD reakce na …
-
sus1> mno, já chápu, ze to není snadné a i když to vím a o to samé snažím sám, ne vždy to jde.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:20 ® Fryw
-
Není to dlouho co tady byla poměrně ostrá debata o tom, ja mizí příspěvky a že se má jednat o cenzuru.
LeoC> Forum může být i o tom, jesti vůbec nějaký závažný problém je a jestli to „řešení“ není už horší než „problém“
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:07 ® sus1 reakce na …
-
David Havlíček> Když si tu ,, ignoraci " každý ,, nastaví " ve své hlavě, je to a bude to fungovat.Ignorace je jeden s psychologických nástrojů,který je po leta ověřený a funguje.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:04 ® HaD
-
Pisu z dárku od Ježíška, tak promínte nejaké chybky a preklepy:)
V podstatě Mam tyto nástroje:
- ban – zákaz vstupu
- domluva – nefunguje. Naprosto nefunguje.
- zákaz přispívání – museli bychom naprogramovat
- omezeni počtu příspěvku – museli bychom naprogramovat
- zavedení ignorace – museli bychom naprogramovat.
Tak a babo raď. Z mého pohledu by čistá byla ta ignorace. Neporušil bych nic ze svých zásad. Ale za řešení to nepovazuji. Ne každy si tu ignoraci nastaví apod.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 ve 20:02 ® sus1 reakce na …
-
hraji> … ,, o některé dlouhodobé návštěvníky přijdeš "…
reagovat
Někdo z dlouhodobých v poslední době( rok ) odešel kvůli nějakým nevhodným komentářům? Máš nějaký přehled? - Úterý 25. prosince 2012 v 19:51 ® LeoC reakce na …
-
regulus> jsem rád, že diskuse se trochu změnila v hledání řešení tohoto problému, který problémem je. Nemyslím si, že jsem neomylný, a že dokážu přijmout i to, že se mnou někdo nesouhlasí. To s Mírou bylo ovlivněno tím, jak pomohl při eliminaci jedné osoby na ostravském fóru. Jinak s Tvými názory souhlasím, myslím, že by toto fórum mělo být o tom, jak Davidovi pomoci při eliminaci takových to jedinců a ne tom, jak zavést plošně cenzuru..
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 19:43 ® LeoC reakce na …
-
David Havlíček> Není to záviděníhodné rozhodování, jde v podstatě ze dvou zel vybrat to menší. Ale domnívám se, že rozetnout tento problém je nutnost, nejhorší by bylo nedělat nic. Je jasné, že všem se nezavděčíš, ale pokud to dostatečně vysvětlíš, alespoň neztratíš svou tvář a budeš mít respekt i do budoucna.
Ono kdyby si někteří pořádně přečetli, o co v tomto fóru šlo Džigitovi a řekli místo invektiv vůči němu nějakou radu nebo názor na řešení situace, byl by tento problém pro Tebe podstatně menší.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 19:43 ® regulus reakce na …
-
LeoC> pod tvůj první příspěvek bych se beze zbytku podepsal, džigita tak trochu znám, taky jsme si vzájemně něco napsali osobkou vzhledem k tomuto fóru a to hnedka při jeho vzniku a taky jsem myslím beze zbytku pochopil jak to myslel a proč v zadání fóra je napsaný zvýrazněný TO který vůbec neznamená Martin Mošna.
Pokud se týká tvýho druhýho příspěvku, tak s tou střední pasáží nemůžu souhlasit ani omylem, vůbec není pravda, že by se to za redaktorování ospreye nestalo, on už tu ten problém byl, jen to v prosinci tak nějak vygradovalo, spoustě lidí došla trpělivost a co se Tora týká, tak s tím může udělat přesně to samý co já nebo jinej admin, něco smazat, ale z jakýho důvodu, ale to ti už napsal David nebo to co kdokoliv z vás, upozornit dotyčného na problém různým způsobem, ve fóru, diskusi nebo osobkou. Tvrdší restrikce může udělat jen David jako majitel serveru.
reagovat
Osobně si myslím, že možná někdy až přílišná tolerance k tomu co tu kdo napíše, dělá tento server takovým jakým je, nekazí ho nějaké aury, poznámky skvělý zápis apod. nebo prosté smazání. A tohleto není zásluha redaktora, ale především celé komunity, která sem chodí a chová se více méně kultivovaně, vůbec si to neuvědomujete, ale tu atmosféru tady si z velké části vytváříme sami, no a taky rozhodnutí Davida, že udal tento kurz a nic na něm nemění. Pokud se začne něco mazat bez opravdu závažných důvodů, tak bude místní atmosféra v řiti a věřím tomu, že by nikdo nebyl pro, aby se tak stalo kvůli jednomu nebo několika náctiletejm, kteří jsou drzejší než jejich vrstevníci a nevidí si do huby. - Úterý 25. prosince 2012 v 19:32 ® HaD reakce na …
-
LeoC> budu si chvíli lámat hlavu… Ale nejaké řešení vidím jen v nedemokracii a v dvojím metru. A TO se mi příčí.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 19:28 ® HaD reakce na …
-
hraji> je to lámání si hlavy. Nejde jen o MM. Jde o princip přístupu. Vždy jsem si zakládal na demokracii. Když ji poruším a začnu měřit dvojím metrem, bude to v pořádku?
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 19:13 ® LeoC reakce na …
-
David Havlíček> O.K. některé věci si objasnil, třeba funkci šéfredaktora. To, co jsi napsal, mi leccos objasňuje a možná kdyby to zaznělo o 3 stránky dřív, nemusely tolik planout emoce. Toto považuju za konstruktivní odpověď a můžeme diskutovat, co by dále mohlo pomoci víc.
Je jasné, že se nezavděčíš všem, můj názor je, že je třeba zavést určité, možné pro někoho zrovna nedemokratické zásady, které buď budou nevycválaná jelita respektovat nebo budou perzekuováni. Ať se to někomu líbí nebo ne. Protože jinak, jak píše hraji, otrávíš dlouhodobé návštěvníky, a to podle mě by bylo podstatně horší..
Určitě ti Davide nezávidím, ale Ty sám musíš rozhodnout, co a kdo ti stojí za zachování reputace, kterou tento server měl, zatím má a snad i bude mít i nadále.....
Když veřejně napíšeš dotyčnému co a proč dělá špatně, mám za to, že na další exces budeš mít od většiny zdejších naprostou podporu v tom, abys těmto jedincům zatnul tipec. A nemusíš se bát skupiny cenzorů, protože ti by se degradovali na jejich úroveň. A klidně maž všechny příspěvky jelimanů, dokud dotyčným to nedojde…
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 19:06 ® cercer
-
někde to tu..tuším sus..napsal…co takhle prostě NAPROSTO NIKDY nereagovat na jeho výlevy..přestane ho to bavit samotného..ignorujte ho a nečtěte ani jeho reakce..prostě ho přehlížejte…bude si tu žít ve svém paralelním světě a časem vše,co tu zplodí zase zanikne…
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 19:01 ® MP-E65mm
-
džigit> Máš můj obdiv. Já na to nemám energii a čas a proto ta ignorace na MM. Když se na to podívám z široka, tak mi nezbývá nic jiného než Ti vyjádřit podporu
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 18:04 ® hraji reakce na …
-
David Havlíček> já řešil s ospreyem MM od samého začátku, mám v poště dopisy, které mi osprey psal. Máš těžkou úlohu, rozhodnout, zda se postavíš za dlouhodobé návštěvníky Chytej a zvládneš MM a nebo zvolíš jiný postup a o některé dlouhodobé návštěvníky přijdeš, protože oni se prostě nechtějí smířit s tím, že klučina,který se na něco zeptá, dává o stejné věci za 15 minut rady, rádoby dobré. Jistě to není první takový mladý jantar, který se na webu objevil. A s největší pravděpodobností po něm za dva měsíce neštěkne pes. Ale teď hodně lidí štve, mě nevyjímaje. Ale já se snažil mu aspoň chvíli radit, než mě otrávil.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 16:51 ® HaD reakce na …
-
LeoC> Osprey ani Toro nemají ani neměli funkci šéfredaktora. I když to tak mohlo dříve vypadat. MM byl veřejně i soukromě upozorňován. Nepomohlo. Máme tedy podle Tebe mazat. Které příspěvky konkrétně měly ještě být zachovány a které už jsme měli mazat? A neozvala by se pak skupina, že je tu cenzura? Neměli bychom pak mazat denně desítky dalších příspěvků? Být trvale soudci? Arbitry s patentem na rozum? To Ti chybí? Ono je velmi snadné říci, že by se to za někoho nestalo a co by se mělo dělat…
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 15:39 ® LeoC reakce na …
-
David Havlíček> Nemyslím si, že dokážu vyřešit tento problém, ale možná pár myšlenek se Ti bude hodit.
Jestli někdo se chová jalově, tak je třeba mu to říct, nejdřív mírněji, pokud se to opakuje tak tvrději, možná ne ve stylu Džigita, ale především tak, aby to chlapec pochopil. Nevím, jaké kdo má kompetence, ale třeba následné mazání příspěvků nebo alespoň příslušný komentář od šéfredaktora by dokázal leccos změnit.
Do Tvého sporu s Ospreyem se nechci míchat, je to záležitost vás dvou, nimcéně si neodpustím jednu poznámku. Za Míry by toto fórum dle mého názoru na 99% nevzniklo, protože MM by především usměrňoval on.
Proti ToRovi nic nemám, velice si ho vážím co by machra na přívlač, ale coby šéfredaktora..... myslím si, že takovéto problémy by měly být v jeho kompetenci (nebo alespoň to tak bylo) a zatím jsem nezaregistroval, že by se v této diskuzi nějak angažoval.
Na Chytej se mi vždy líbila taková ta domácí, přátelská atmosféra, když se objevil problém, tak se řešil, řekl bych hodně distinguovaně. Mám ten pocit, že poslední měsíc se tato atmosféra nějak vytrácí, a to mě celkem dost mrzí.
Příkladem toho je toto fórum, místo řešení problému tady většinu tvoří osobní invektivy.
Jak už jsem psal v úvodu, nejsem odborník na výchovu pubertální mládeže a proto vyzývám zdejší pisatele: Zkuste sami navrhnout něco konstruktivního tak, aby MM a jemu podobní netropili hlouposti a z tohoto servru si odnášeli mnžství podnětných myšlenek, sami třeba i něčím přispěli do mlýna a ne to, aby tady nasírali zkušenější pardy…
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 15:13 ® HaD
-
LeoC> tak povidej, jak bychom to měli řešit! Jsem jedno velký ucho.
reagovat - Úterý 25. prosince 2012 v 15:01 ® sus1
-
David Havlíček> Tuhle větu jsem chtěl napsat už dříve,nenapsal, protože jsem čekal narážku,že zase reju.
reagovat
Možná by nebylo od věci ( nechci nikomu nějak radit,nemam k tomu oprávnění,ale za sebe doporučuji )aby si dal někdo na nějakou chvilku pauzu.Ta podrážděnost je na některých( i príspěvcích ) vidět.