Vyhledávání
Naviják do 600kč
20.12.2012 | Zee.cz | 7.968 zobrazení | 95 odpovědí
Zdravím, potřebuji poradit s navijákem. Začínám chodit na kapry a chci si koupit nový naviják. Nechci do něj ze začátku moc investovat. Moje představa je do 600 kč. Koukal jsem na různé diskuze ale moc mi to nedalo. Našel jsem si tyto: http://www.spoma.eu/…avijaky.html
http://www.tropicliberec.cz/…free-carp-60
Nebudu na rybách každý týden tak snad nepotřebuji naviják za 1500kč.
Děkuji za radu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 21. prosince 2012 v 16:56 ® nnnap reakce na …
-
Martin Mošna> zkus si vzít brigádu a vydělat si třeba korekturami textu.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 v 16:52 ® Martin Mošna reakce na …
-
Fryw> Tak jasně ale to shimano pracuje dobře…Potom mám ještě pár Sem a td…akorát bych potřeboval novou feederovou špičku ale enjsou penize :/
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 v 16:22 ® tucnak11
-
Navijak na kapra za 6 stovek na plotice a cejny rozumim jen na kapra to je nezmysl
reagovatjen samym vytahovanim olova ho zrušiš tak lepši by bylo koupit stareho Roena a nebo Tapa ten ti aspon vydrřy.
- Pátek 21. prosince 2012 v 16:11 ® Shrek
-
Nejsem na rybách každý týden, nevěnuji se kaprařině, na kapry na položenou chodím většinou jen duben-červen, přesto mě již Okuma Longbow moc nebere a pošilhávám po Tica Scepter. Prostě to není o tom, jak často chodíš na ryby, ale o vědomí kvalitního cajku a o důvěře v něj.
Ano, jde chytat i s navijáky z Lídlu, ale jak říká Bobo-Falknow – do Itálie přes Alpy se dá jet „stodvácou“ i luxusním mercedesem – je to o pocitu a pohodlí. Vem si, že se dříve velcí kapři občas vytáhli i Reexíkama, Roenama, Tapama apod…
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 14:58 ® nnnap reakce na …
-
Fryw> tak je pravda, že mám nějaký krám za osmičku a nepotřebuji špekulovat nad nesmrtelností chrousta, jenom chci připomenout, že každé nářadí je konstruováno pro určitý účel a kaprařský je pro lov velké, těžké, sladkovodní ryby. Na velké vzdálenosti.
Jistě, obvykle jednou povolíme šroub i nekvalitním šroubovákem. I když kolikrát ani to ne.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 14:56 ® HaD
-
Robur psal o kaprařině obecně: „no zrovna u kaprařiny bych to nezveličoval, navíc pokud se cajk rozbije při zdolávání, tak bude mnohem více zážitků z vylovování. Tím to nechválím, utržení ryby se 100m vlasce za tělem si taky umím představit. Ale pokud ten naviják s kuličkou na konci položím na 5 hodin do vydl, tak je zážitek asi stejný“
Nepsal tedy o konkrétním nákupu navijáku na kapry za 600,–, ale o ryzí kaprařině s koulemi (rozuměj boilies). A pro tento případ si za svým názorem stojím.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 14:49 ® Fryw
-
Ale největší pravdu má Robur.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 14:46 ® Robur reakce na …
-
Fryw> a nemohl bych mít pravdu jen já, Kuwa jsou vánoce, chci mít aspoň 51% pravdy, klidně si rozdělte zbytek.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 14:45 ® Robur reakce na …
-
David Havlíček> to bych s tebou i souhlasil, ale obávám se, že toto není případ zadavatele otázky. Jde mu spíš o to nahodit a chytit kapra.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 14:43 ® Fryw
-
Bych řekl, že pravdu máme všichni
reagovatTo co popsal David, to je moment kdy už rybář nešpekuluje na foru nad svým prvním navijákem na kapry za 600…
- Pátek 21. prosince 2012 ve 14:39 ® Jarda Š. reakce na …
-
David Havlíček> Ano, o to právě jde. Jestli bude chytat kapry na nějakém menším rybníku, kde nepotřebuje daleké odhozy, těžká olova nebo vyvážet, tak mu bude stačit i levný naviják. Ale jestli to chce třeba na Labe nebo na rozlehlou vodu, kde je potřeba chytat na delší vzdálenosti, tak tam bude potřebovat pořádný naviják a kupovat nějaký levný se nevyplatí, protože by ho rychle odrovnal.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 14:22 ® HaD reakce na …
-
Robur> až z dvouset metrů potáhneš dvoustovku olovo s koulí po sté, po tisící, a pak potáhneš rybu 10–15kg+ pochopíš, proč chce každý rozumný kaprař kvalitu. Teoretizovat o tom, že to leží pět hodin ve stojanu je „moc pěkné“, ale praxe je trochu jinde.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 13:51 ® Fryw reakce na …
-
sethy> Souhlas. Částečně. Pokud je řeč o vláčce nebo plavané, kdy člověk s prutem a navijákem během chytání neustále pracuje tak s tím co jsi napsal souhlasím bez výhrad. Generalizovat to tak masař- levnej cajk, CaR – drahej kvalitní cajk (cena a kvalita nejsou to samé), je blbost. Ale je to o tom, kdo si co představuje pod tím „začít chodit na kapry“. Já to vidím tak, že „začít chodit na kapry“ se dá i s navijákem za těch 600 a žádná katastrofa nehrozí. Rozhodně nelze říct, že s drahým cajkem si užije víc zábavy než s tím levným. Ta zábava je jinde…když to celé leží většinu času ve vidličce. Ale jo, čím víc peněz do toho člověk dá, tím je vyšší šance že dostane něco kvalitnějšího.
A je to o těch zkušenostech. Já se s tím zatím ještě nijak nevydrbal, zatím stačí. Ale taky mám jasno, že když si budu nejspíš chtít pořídit něco na lehkou vláčku (hlavně smáčky) tak se po prutu a navijáku podivam uplně do jiné cenové kategorie než jsem zvyklý…ale pokud mi mivardi za 400 třeba po čtyřech letech vypoví službu na feederu s kterým chodím na malou klidnou řeku na ostroretky, tak ho dost možná koupím znovu…
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 13:41 ® Robur reakce na …
-
sethy> no zrovna u kaprařiny bych to nezveličoval, navíc pokud se cajk rozbije při zdolávání, tak bude mnohem více zážitků z vylovování. Tím to nechválím, utržení ryby se 100m vlasce za tělem si taky umím představit. Ale pokud ten naviják s kuličkou na konci položím na 5 hodin do vidl, tak je zážitek asi stejný
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 13:33 ® sethy reakce na …
-
Fryw> Ono to jde, proč by ne, ale ten pocit je z lovu je nesrovnatelný. Asi jako dát si týden starý chleba z alberta, a čerstvě upečený ručně dělaný od pekaře. Oboje zažene hlad, ale…
reagovat
Pokud někdo chytá ryby pro maso, je mu jedno s čím chytá. Pokud to má někdo jako koníček a chce si to užít, o levném náčiní ani neuvažuje. - Pátek 21. prosince 2012 ve 13:19 ® Fryw reakce na …
-
Martin Mošna> Protože asi mají zkušenoti s navijáky o kterých kvůli ceně ani nepřemýšlíme. Mě prošlo rukama jen pár navijáků. Nejdražší naviják mám za 1000 kč. Ostatní jsou v cenové kategorii na které se tazatel ptá. Zatím neselhaly, nemám důvod dávat za naviják 3× víc…ale taky netahám pravidelně ryby kolem metru, chodím na malou vodu, používám malé zátěže, tahám malé nástrahy atd.. Letos jsem vytáhl metrovyho jesetera. Naviják mivardi morpheus, feeder prut mikado golden lion a návazec jsem měl 0,20 z lidlu. Pro mě to byla velká ryba. Ani jeden z prvků neselhal, neměl jsem problém. Ale taky vedle chytil rybář 1,7 jesetera…to už by možná dopadlo všelijak, takovou rybu vodit na tomhle cajku
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 13:07 ® Martin Mošna reakce na …
-
nnnap> i s levnym navijákem se daj zdolat…Já nevim proč to tak řešíte..Já mam shimano hyperop 4000 a stal 700…funguje výborně..
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 13:06 ® Fryw
-
Je pravda, že mezi tím levným mivardi a navijákem z lídlu za 140 kč jsem nezaznamenal zásadnější rozdíl (ikdyž, ten z lidlu postrádal ostré hrany mivardi, na první pohled a omak mi přišel dokonce lépe zpracovaný.).Resp. oba jak mivardi tak ten z lídlu jsou třetí sezonu bez problému funkční… Ta stejná sorta je SPRO Boxxer.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 ve 12:55 ® Robur
-
počkej si na akci v Lídlu
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 v 11:45 ® troutkiller reakce na …
-
sethy> Tak to chápu ale mám už nějakej standart
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 v 11:37 ® Fryw
-
Ahoj. Morpheus mám, ale jen s přední brzdou, bez bajtu. Ještě se nerozskočil. Ale používám poměrně malé zátěže, nehážu žádny bomby nikam za horizont a většinou chytám ryby menší. Ne že bych větší nechtěl, ale za tři roky jsem nepotkal na svazovce takovou, která by mě ten naviják zničila .-) Bajt je ale přecijenom trošku složitější mechanismus a v této cenové relaci bych se asi bajtu vyhnul.
Záleží jak si chození na kapry představuješ.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 v 10:20 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> Na druhou stranu, pokud chce chodit jen na 40cm násaďáky…
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 v 7:44 ® troutkiller
-
U navi na kapra bych pod Ultegru XSC nešel
reagovat)Za to co si tu napsal bych koupil slušnej vlasec ne naviják
- Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 22:36 ® nnnap
-
Nebudu na rybách každý týden tak snad nepotřebuji naviják za 1500kč…
čověče, kapr není plotice! Prostě potřebuješ vercajk na kapra. To je jakoby si řekl- potřebuji prut na kosatky ale snad stačí surfovej 4,2m páč na ně nebudu chodit každej týden.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 22:26 ® peta128 reakce na …
-
David Havlíček>
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 22:22 ® Martin Mošna reakce na …
-
David Havlíček> jo klid zapoměl sem
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 22:10 ® HaD reakce na …
-
Martin Mošna> tvle Mošno!
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 21:59 ® Martin Mošna
-
David má pravdu a kolikrát ty bazarovky sou jak noví..Ale musíš si dávat pozor…
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 21:42 ® HaD
-
Taky bych do navijáku za 600 Kč nešel. To už raději nějakou bazarovku.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 21:33 ® sethy
-
Tož já ti nevím. Až ti to sbalí větší kapr a navi se rozskočí budeš litovat. Já bych si nekoupil ani za 1500Kč natož tak za 600Kč…
reagovat