Vyhledávání
Jaká je vaše zkušenost ?
19.12.2012 | ŠtikoušX | 3.233 zobrazení | 27 odpovědí
Ahoj,chtěl bych se
s vámi poradit o vlascích od značky Byron.Rád bych věděl jaké máte
skušenosti vy,uvítám každou radu a tip.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 30. prosince 2012 v 9:09 @ axiom reakce na …
-
Jarda Š.> Normalizátor brneňský vlasce Byron nezná, jen z nedostatku jiné příležitosti kecá. Napsal to, co zná každý průměrný česko-moravský polovzdělanec. Kdyby jsi četl pozorněji, tak by jsi se dočetl i toho, že jsem napsal, že většina vlasců jsou polymery fy Mitsubishi (ano, vyrábí například i auta). To jsou takové zázraky pro neznalé. Například celý svět vyrábějící malé rychloběžné automobilové dieselové motory, je závislý na produkci firmy Sharp (extrémně přesné a vymakané miniaturní součástky pro elektronické řízení přímého vstřiku), u pamětníků zafixovaná jako tranzistoráková firma. Ale k věci – ano, víme, že se vlasce, pruty, navijáky a jiné krámy produkují většinou v Číně. Bude to tak i s vlasci z polymerů Mitsubishi. Na cívky se píše, že vyrobeno direkt v Japonsku. A je to do jisté míry i pravda. Byron je trochu jiný (a není sám) v tom, že si nechal namíchat vlastní recepturu s keramickým nanopráškem (tehdy se ten název ještě nenosil). Hmm, v Japonsku se například nevyrábí rádia cca 20, možná víc let. Oni se takovými blbostmi s malou přidanou hodnotou (neplést si s DPH) nezabývají.
reagovat - Neděle 30. prosince 2012 v 0:04 ® SURF
-
Štikouš> Chytám na něj dodnes. Myslím ten „obyč“. Tefloncoated – Monofilament. Dnes už ho používám pouze na těžko. Kapřík, bílá ryba. Průměr 0,22mm. Dříve jsem tento typ, používal na plavačku. Průměr 0,15mm. Byl dostupný a to i cenově. Za ten peníz, „svoji práci“ odvedl. Vyčítalo se mu přílišné kroucení. Nemohu posoudit, protože používám stále stejné navijáky a vlasce. Musel bych pro posouzení, změnit naviják nebo vlasec. Nebo obojí.
Ještě jsem si vzpomněl, že se dostaly do prodejen padělky. Někde jsem četl, jak se dá rozeznat falsifikát a originál. Myslím, že jsem to četl ve starším ročíku Sportovní rybář, ale nejsem si zcela jist. Dají se rozeznat od sebe určitými detaily, na nálepce cívky. Stratos kolem mě prošel. Moc si nevybavuji jeho vlastnosti. Silver Ghost, jsem používal na vláčku. Podle mě, je z těchto vlasců asi nelepší. Pevnost, oděr, průtažnost. Tuhost se projevovala při nižších teplotách, klasiskou spirálou. Ale to byla, podle mě, jeho jediná horší vlastnost. Používal jsem průměry asi od 0,21mm, do asi 0,28mm.
reagovat - Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 14:43 ® Jarda Š. reakce na …
-
axiom> Hraji upozorňuje, že skutečný výrobce vlasce většinou není uveden, že na cívce bývá zpravidla jen značka firmy, která si ho nechala vyrobit. Obdobné je to ale i u většiny jiných rybářských potřeb.
reagovat - Sobota 22. prosince 2012 v 18:05 @ axiom reakce na …
-
hraji> To je srandovní výzva. Většina kvalitních vlasců má původ v polymerech Mitsubishi. Hádej, kde se vyrábí. To, k čemu vyzýváš, asi ani žádný výrobce neuvádí a když ano, tak lže. Většinou píší, že jsou vyrobené direkt v Japonsku. Japonsko, nebo kousek na západ, LOL.
reagovat - Sobota 22. prosince 2012 v 18:02 @ axiom reakce na …
-
Štikouš> Je takový štříbřitě šedo-béžový a u průměrů nad 0,25 které používám nejvíc, ne nekroutí. Vždy mne překvapovalo, že je jednak vláčný a jednak dost tvrdý. Podle mne by se ty vlastnosti měly spíš vylučovat a tak také v praxi je. U Stratosu ne.
reagovat - Pátek 21. prosince 2012 v 16:28 ® tucnak11
-
Vlasce byly dobre koupyval jisem je jen to bude uš dlouho tak teras nevim jake jisou
reagovat.
- Čtvrtek 20. prosince 2012 v 18:35 ® Martin Mošna reakce na …
-
nnnap> Nejde to nějak změnit?Já si ten profil dělal na 3krat.Ty předtim nešli aktivovat emailem…
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 v 18:33 ® Martin Mošna reakce na …
-
hraji> Když se jim vyplatí to tam psat tak proč ne?
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 v 15:58 ® nnnap
-
nechcete mu dát kluci jinou přezdívku, třeba mm, ať nemusím překopávat profil. Prosím, prosím, pěkně somruju.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 v 15:45 ® hraji reakce na …
-
Martin Mošna> nenašel, protože to ani nejde. Ani mnohem věhlasnější firmy nemají vlastní výrobu vlasců. Ale existují výrobci, například takový TORAY v Japonsku, který dělá vlasce pro celý svět a když objednáš dost kilometrů, klidně ti na něj napíšou i MM.
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 v 15:38 ® Martin Mošna reakce na …
-
hraji> No tak nenašel sem no…
reagovat - Čtvrtek 20. prosince 2012 v 8:28 ® hraji reakce na …
-
Martin Mošna> tak nemysli, protože ti to zjevně moc nejde. A najdi si na internetu, kde má Byron fabriku na vlasce.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 23:36 ® Shrek
-
chytával jsem se Silver Ghostem – přišel mi celkem v pohodě, pár štik a sumejše mi z vody dostal, ale detailní povahu vlasce si již moc nepamatuji, přešel jsem na pletené šňůry.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 23:04 ® ŠtikoušX reakce na …
-
axiom> A můžu se zeptat jakou barvu má ten vlasec Byron Stratos (copolymer s keramikou), a jak je na tom s pamětí ?
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 22:52 ® Martin Mošna reakce na …
-
hraji> To si myslym že je kravina…byron vyrabí tolik věcí že vlasec je detail.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 22:49 ® Martin Mošna reakce na …
-
axiom> Tyto tu máme o krapet levnější..To nechápu
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 22:43 @ axiom reakce na …
-
http://flipmag.com/swf/pqKSg8sGrz
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 22:43 @ axiom
-
Tu je katalog Byron 2013. Vlasce jsou od strany 64. Stratos tam už není…
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 22:27 @ axiom
-
Naprosto perfektní vlasec je Byron Stratos (copolymer s keramikou), jakýsi popis je tu: http://www.rybacentrum.cz/…ament_Bonus/). Uvedený na trh byl spolu s revolučními pruty řady Stratos, bezočkovými speciály, které štíhlostí blanku a vlastnostmi danými i vedením vlasce, ve své době předběhly ostatní. Masově se ale neprosadily, myslím, že důvodem byl konzervatismus rybářů. Vlasec Byron Stratos je stále vynikajíci.Dost špatně se shání. Používám ho na přívlač a na položenou.Ještě mne nezklamal.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 18:35 ® Martin Mošna
-
Naše nejbliší rybářské potřeby jsou právě byron.A podle mě je to docela dobrý obchod.Kupoval sem tam vlasec feeder line a byl dost dobrý a vůbec se nekroutil.A ty obyč.Byroňácke taky nejsou špatný.Sou i o dost lepší ale chytat se na to dá.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 16:15 ® hraji
-
Já sice nemám žádné vlasce od Byronu, ale troufnu si do pléna předestřít svůj názor. Byron si velmi pravděpodobně nevyrábí vlastní vlasce. Daleko pravděpodobnější je, že si nukupuje vlasce od nějakého renomovaného a nebo méně renomovaného výrobce vlasců, který současně vyrábí i pro další odběratele. A tak se dá s velkou pravděpodobností říct, že pokud netrefíme na kus, který po dobu šesti letních měsíců zdobil výlohu venkovského krámku, bude to vlasec srovnatelný s masou vlasců na trhu, ani hvězda ani propadák. Zvláště pokud i jeho cena bude skryta v šedi průměru na trhu.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 15:54 ® Hora
-
Svého času jsem dost dal na vlasec Black Nikel a mám ho ještě na starém navijáku cca 15 roků a je stále použitelný.Když to jde,tak ho ještě občas použiju a v pohodě.Byl to tenkrát dost velkej hit a používalo ho dost rybářů.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 15:21 ® sidla reakce na …
-
hraji> vidíš to, mladý kluk a neumí číst. beru zpět ,omlouvám se,stydím se a jdu před noční klečet na hrách
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 15:14 ® Bigpista
-
Na vlasce Byron jsem chytal před cca 17-ti lety. Od své rybářské smrti a následné reinkarnace jsem je nikde neviděl. Tenkrát patřili k těm lepším.
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 15:09 ® hraji reakce na …
-
sidla_napajedla> kolega se ptal na vlasce od Byronu
reagovat - Středa 19. prosince 2012 ve 14:23 ® sidla
-
myslím že se tu rozebíral kdysik picker od byronu, 3–12g 2.5m myslím, totožný s esoxem stejných parametrů. timbab ho vlastní pokud si pamatuju.já osobně nemám ani jeden prut či naviják,nějak jsem k nim ztratil za mým mladých let věrnost
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 0:52 ® _Beny
-
Nemam s ní zkušenosti, ale je to už dlouho zavedená značka na trhu, takže špatný věci vyrábět asi nebude.
reagovat
Ale tuhle otázku jsi měl spíš směřovat do nějaký diskuse a tam si vybrat zaměření a ne zakládat nový forum…