Vyhledávání
Domaci vyroba feeder krmeni
18.12.2012 | JKemr | 13.109 zobrazení | 54 odpovědí
Ahoj, do teď jsem si kupoval základní směs pro lov feederem a pouze přidával partikl a živou složku a občas krmení ředil strouhankou a kukuřičným šrotem.
Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s domácí výrobou krmné směsi a je ochoten se o své poznatky podělit. Jde mi o to, jestli se taková výroba doma vůbec vyplatí a dá se kvalitou srovnat s komerčními produkty? Pokud by byl někdo ochoten prozradit vlastní recept, určitě se bránit nebudu. Díky za rady.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 18. prosince 2012 ve 21:59 ® džigit reakce na …
-
David Havlíček> ano Mošnů moc nebylo…
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 21:54 ® HaD reakce na …
-
hraji> já myslím, že ani těch červů moc nebývalo.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 21:49 ® hraji reakce na …
-
Martin Mošna> anýz, badyán, perníkové koření. Hele, my si vzpomínáme, jak se chytalo dřív, dokonce tak dřív, že to pro tebe je v šerém dávnověku. A s tou kukuřicí brzdi.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 21:40 ® Martin Mošna
-
Vzpoměnte si jak se chytalo dřív.Perníkoví koření,aníz,namleté arašídy,dabián atd.Možná tam je něco chybně napsaný,ale takle se dřív dochcovali směsi. A dávalo sem tam víc červů žížal kukuřice atd.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 20:42 ® hraji reakce na …
-
JKemr> to je jeden z důvodů, proč používám raději profi směsi, protože používat k ochucování například posilovače se dá, ale dávkování je jedna velká neznámá. Pokud chci dodat nějaké aroma, přidávám tohle http://www.milorybarskepotreby.cz/…/posilovace/
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 20:30 ® JKemr reakce na …
-
hraji> Jakou příchuť používáš? Vůbec se v tomhle zboží nevyznám. Máš nějakou vytipovanou značku nebo tak? Doteď jsem krmení nedochucoval, jen maximálně dobarvoval. Díky
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 20:20 ® hraji reakce na …
-
JKemr> můžeš zkusit tohle: 0,4 litru mletých oplatek, 0,4 litru strouhanky, 0,3 litru kukuřičného šrotu, 0,1 litru partiklu + příchuť + barvivo dle chuti. Předpokládám, že to bude směs do krmítka.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 17:01 ® nnnap reakce na …
-
David Havlíček> jako zábava určitě. Ve finále půjde stejně o vyhazování peněz. Ale koníček, který nestojí peníze stojí za pendrek.
Já do toho taky montuju spoustu cipovin. Ne abych to vylepšil nebo rozhýbal. Vím, že to kurvím, vím, že je to zbytečné…Prostě taky musím.
reagovat
Alespoň se nesnažím udělat zázrak ze šrotu a strouhanky. Ale chytá i rohlík. Votom nic. - Úterý 18. prosince 2012 v 17:00 ® siri reakce na …
-
timbab> Joahaaaa!
reagovatDiky…
Sakra, dabl. - Úterý 18. prosince 2012 v 17:00 ® siri reakce na …
-
timbab> Joahaaaa!
reagovatDiky…
- Úterý 18. prosince 2012 v 16:46 ® JKemr reakce na …
-
hraji> Já bych do toho přeci jen chtěl jít a zkusit si namíchat něco úplně sám bez přidání komerční směsi. I když s tím je práce, přeci jen z toho můžu mít o něco lepší pocit, pokud se trefím do rybí chuti. Máš radu ohledně poměru udaných surovin?
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:45 ® timbab reakce na …
-
siri> Musíš dát Enter a pak mezerník
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:45 ® HaD reakce na …
-
nnnap> já bych to taky nedělal, ale ber to tak, že to někoho bude bavit. To je jako s vázáním mušek. A taky si je lidi vážou…
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:37 ® siri reakce na …
-
Hm, nefunguje mi tu v textu ‚enter‘… ?
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:36 ® siri reakce na …
-
nnnap> kukuřičný šrot: 10,– ječný šrot: 10,– zabava se srotem: k nezaplaceni…
reagovatBa ne, ja tomu fandim, at se kazdej bavi, jak chce, tedy takhle neskodne… A kdyz jde jen o to nachytani ryb – ani by tam vsecky ty slozky byt nemusely. Navic treba ja casto nevnadim vubec, staci to hodit po proudu (nebo na stojaku do prostoru podle tamniho proudeni) od mist, kde lidi krmi kachny a jinou havet…
- Úterý 18. prosince 2012 v 16:29 ® nnnap
-
mrkni se na nějaký traper, třeba. Já jsem spokojen. Koupíš 5 kg za 150, tj. 30kč/kg a za ty prachy, to co tam máš to nedáš ani kdyby ses rozkrájel.
reagovat
No a kdybych nastavoval strouhankou směs jenom proto, abych ušetřil, tak to bych musel bejt pěkně řáchlej do paly. Kilo strouhanky za 25kč. A hotovo s oplatkami za 30. Ne, opravdu ŤULULUM nejsu. - Úterý 18. prosince 2012 v 16:10 ® hraji reakce na …
-
JKemr> no, tak suroviny můžeš mít celkem levně. Teď zvaž, kolik té směsi na feeder budeš potřebovat. No a nakonec zvaž, kolik času budeš té přípravě věnovat, kde a jak dlouho budeš tu hotovou směs skladovat a zda máš dostupné příchutě a vůně. A pak si vyhodnoť, zda není lepší koupit nějakou komerční směs. Já po všech pokusech skončil u toho nakupování. Vezmu profi směs, doplním ji trochou kukuřičného šrotu, trochou strouhanky, případně přidám trochu partiklu a hlíny. A mám to za deset minut hotovo, stále čerstvé a ještě si mohu zvolit základ jaký chci.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:08 ® HaD reakce na …
-
oki
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:05 ® hraji reakce na …
-
David Havlíček> ale já mu nepsal, že se mu to apriori nevyplatí. Já se zatím ptal na ceny surovin, které může sehnat.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:02 ® HaD
-
kukuřičný šrot: 10,– ječný šrot: 10,– řepka: 30,– konopí: 45,–
Strouhanka se asi dá celkem v pohodě udělat zdarma ze starého pečiva (to lze třeba koupit za pár drobných u vietnamců ve večerkách). A nevím co ty oplatky.
Samozřejmě teď půjde o to, v jakých poměrech by to mělo být a jak to ovlivní základní cenu šrotu – předpokládám, že ten je základem.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 15:52 ® HaD
-
hraji: Nerad bych se s tou cenou hádal, ale když zprůměrujeme cenu všech základních složek, které by v krmení měly být, dostaneme se tak na 15 – 20,– Kč za kg a to není nijak mnoho. Nebo se pletu?
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 15:26 ® nnnap
-
na to v klidu zapomeň. Nebo jsi rokefeler a můžeš si dovolit míchat krmení sám? To se ti nevyplatí. Jako zábava, to ano. Neušetříš nic, nachytáš prd.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 13:23 ® JKemr reakce na …
-
Kuku šrot – 10Kc/kg, Ječný – nevím, ale předpokládám že za podobnou jako kuku, Strouhanka – zdarma, Oplatky – netuším, Řepka- 15Kc/kg, Konopí – mám 20 kg
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 13:15 ® hraji
-
Začneme zcela netradičně. Napiš mi sem, za kolik jsi schopen sehnat základní suroviny. Stačí ty nejzáklanější:
- kukuřičný šrot
- ječný šrot
- strouhanka z pečiva
- drcené oplatky
- řepka
- konopí seté (semenec)
Pak se uvidí, zda se to vyplatí.
reagovat