Vyhledávání
Na barvě záleží ???
16.12.2012 | ŠtikoušX | 5.357 zobrazení | 48 odpovědí
Ahoj,chci se s vámi poradit ohledně barvy vlasce, nevím jaký je v tom rozdíl jestly žlutý nebo hnědý atd. ,proto se vás ptám jaké barvy a vlasce byste mi doporučily,přivítám různé tipy. Děkuji.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 13:01 ® troutkiller reakce na …
-
sidla_napajedla>Klíd
reagovat))Dyt je to Mošna
)
- Středa 19. prosince 2012 ve 14:52 ® sidla reakce na …
-
Martin Mošna> ty vole jaký vlasec se zbarví do žluta :-d chytím už dobrých 16 let ale toto jsem v životě neviděl
reagovatchceme značku !!!
- Úterý 18. prosince 2012 ve 21:44 ® Martin Mošna reakce na …
-
David Havlíček> To by nepomohlo…To je vlasec na …
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:22 ® nnnap
-
na barvě samozřejmě záleží. Tak v prvé řadě má nachytat rybáře. To se daří, to je v pořádku.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 11:10 ® Piscicapus
-
Jsou způsoby lovu, u kterých na barvě návinu záleží a způsoby lovu, kde je barva návinu nepodstatná.
reagovat
Osobně mám rád výrazné barvy a nestěžuji si. - Úterý 18. prosince 2012 v 10:50 ® HaD reakce na …
-
Martin Mošna> už se na to vykakej a vlasec si umej od toho bahna někde v čisté vodě.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 10:49 ® HaD reakce na …
-
hraji> dával jsem pozor, odpovídal jsem po svém. S těmi kapry to podle mě bude, jak píše jepice – někdy jim dotek s naplým vlascem vadit bude, někdy ně. Ale spíše ano – dnes bez backleadů chytá asi málokdo a jejich smysl je přibít vlasec ke dnu. Důvodů je samozřejmě víc, ale i tento.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 8:01 ® Martin Mošna reakce na …
-
Jak.novi> Prostě z vody z rybníka se ten valsec zbarví do žluta.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 1:02 ® jepice-zruseno reakce na …
-
hraji> S tím vlascem je to podle mě různé. Mockrát jsem při muškaření v čisté vodě pozoroval cejny nebo tlouště, jak uvidí vlasec, celkem v klidu změní směr, přidají na tempu a odjedou někam pryč. Naopak pokud je hejno ryb, který se rvou o každý sousto, je jim vlasec ukradenej. Na rozkrmeným fleku dokážou ti samý cejni stěhovat krmítko po dně a u toho bušit do vlasce ploutvema nebo čim a je jim to uplně šumák.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:20 ® hraji reakce na …
-
David Havlíček> ani jeden z vás nedával pozor při čtení mého příspěvku, psal jsem o lovu kapra, kdy je vlasec nebo šňůra povolená, nebo napnutá, ale statická. To, že se rybě nebude líbit, když přes ni pojede navájená šňůra, je mi celkem jasné.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:46 ® Jak.novi reakce na …
-
kubas> No jo, psaní všemi deseti je mrcha, to je „neovladatelná“ věc
reagovatA „discosi“ má každý druhý, to už je nuda
- Pondělí 17. prosince 2012 v 19:43 ® kubas reakce na …
-
Jak.novi> Né to není blbostí, ale psaním všema deseti a „discosi“
reagovat.
- Pondělí 17. prosince 2012 v 19:32 ® Jak.novi reakce na …
-
Martin Mošna> Proboha, ty nemáš žlutou…tamto?
reagovatTo může být ledvinami, navštiv lékaře
- Pondělí 17. prosince 2012 v 19:32 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit> jsem teď v prváku a začátky byly krušné, tak jsem to tu jen projížděl a nediskutoval, teď je to pohoda lahoda, tak se vracím zpět v plné síle
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:28 ® Martin Mošna reakce na …
-
džigit> Ten vlasec se prostě do žluta zbarví…A ty si začel mluvit o tom .. ty víš o čem…
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:28 ® džigit reakce na …
-
Jak.novi> a kde ty ses flákal tak dlouho?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:23 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit> To mu nedělej, na to nepřijde
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:20 ® džigit reakce na …
-
Martin Mošna> jak by si mohl člověk dělat srandu z čůřání a kakání? To snad musíme všichni… a ti slušní to dělají do ?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:18 ® sidla reakce na …
-
Martin Mošna> každému je tolik na kolik se cítí a džigit je v nejlepších letech
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:14 ® Jak.novi reakce na …
-
Martin Mošna> Neber mě prosím, jako někoho, kdo tě musí buzerovat, ale to jsi fakt tak hloupý nebo to jen děláš? Jestli to hraješ, tak klobouk dolů…
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:08 ® Martin Mošna reakce na …
-
sidla_napajedla> Tak to neni…I dospělej člověk si může dělat srandu…Ty si taky dospělej ne?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 18:30 ® sidla reakce na …
-
Martin Mošna> džidit je muž v dospělém věku a ten se bavím jen vážně,jako ostatní
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 18:29 ® sidla reakce na …
-
David Havlíček> k té teorii, u nás se na candáty chodí i na mělké ramena,hloubky okolo 2m,nevýrazné hrany dna, tudíž ryby stojí u nějakých vázek atd, a pokud tam borci buší Rippery 3hodiny z jednoho fleku,je jasné že má záběry jen první čtvrt-půl hodiny. ono jak mu to 2× brnkne přes záda,tak balí kufry.proto dojde k vodě,stojí-hledí na ostatní a pak se zbalí tak kam nikdo neháže nebo nechodí,ryby se stěhojou za klidem a mu to taky vyhovuje
reagovat,to ale neznamená že je to tak všude a se všema rybama, bavím se o candátech a určitém rameni u Nás
- Pondělí 17. prosince 2012 v 18:14 ® Martin Mošna reakce na …
-
džigit> no…ale ted by jsme mohly zase mluvit vážněji ne?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 16:44 ® HaD reakce na …
-
hraji> jak již zde bylo napsáno – záleží asi, o jaký dotek půjde. Něco jiného bude, když se ryba otře o vlasec, který jde od nástrahy ke splávku směrem vzhůru a nehýbe se a něco jiného, když potáhneš woblera 80g na silné šňůře a přejedeš štice přes hlavu. Taky půjde o zkušenost ryb – u velkých kaprů se podle kamaráda, který to má zmáklé, stává, že i zrakem poznají podle ležící šňůrky na dně zradu. Obejít se to prý částečně dá tak, že se montáž k něčem vyváže tak, aby šla šňůra i vlasec směrem vzhůru a pak to kaprovi připomíná nějakou vzplývající řasu a jeho důvěra v nástrahu se zvýší.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 15:56 ® džigit reakce na …
-
Martin Mošna> čurat do stoky? Jasné,tak jako kakat na záchod
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 15:56 ® sidla reakce na …
-
hraji> myslím si že jí bude vadit vedená,naplá šnura nebo vlasec,u plavané asi ne. známý má teorii o vláčení na plytkých vodách,co se týče plašení a něco na tom bude
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 15:54 ® sidla
-
džigit> ale já to pochopil, jen zamluvil
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 15:35 ® Martin Mošna
-
džigit> To máš vyzkoušený jo?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 ve 14:26 ® hraji
-
Mě by v této souvislosti víc zajímalo, zda ryby skutečně plaší dotek těla s vlascem a šňůrou (viz používání backlead a olověných šňůrek při lovu kaprů). Při plavané je kontakt ryby s vlascem také dost častý a nejsem si jistý, že by to ryby nějak plašilo. Mě je totiž záhadou, jak by ryba rozeznala, že se dotkla šňůry a nebo například potopené větve či stonku rákosu.
reagovat