Chytej.cz

Na barvě záleží ??? necteno

16.12.2012 | ŠtikoušX | 5.357 zobrazení | 48 odpovědí

Ahoj,chci se s vámi poradit ohledně barvy vlasce, nevím jaký je v tom rozdíl jestly žlutý nebo hnědý atd. ,proto se vás ptám jaké barvy a vlasce byste mi doporučily,přivítám různé tipy. Děkuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 13:01 ® troutkiller reakce na …

sidla_napajedla>Klíd:-)) ))Dyt je to Mošna:-)) )

reagovat
Středa 19. prosince 2012 ve 14:52 ® sidla reakce na …
sidla

Martin Mošna> ty vole jaký vlasec se zbarví do žluta :-d chytím už dobrých 16 let ale toto jsem v životě neviděl :-D chceme značku !!!

reagovat
Úterý 18. prosince 2012 ve 21:44 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

David Havlíček> To by nepomohlo…To je vlasec na …

reagovat
Úterý 18. prosince 2012 v 16:22 ® nnnap
nnnap

na barvě samozřejmě záleží. Tak v prvé řadě má nachytat rybáře. To se daří, to je v pořádku.

reagovat
Úterý 18. prosince 2012 v 11:10 ® Piscicapus

Jsou způsoby lovu, u kterých na barvě návinu záleží a způsoby lovu, kde je barva návinu nepodstatná.
Osobně mám rád výrazné barvy a nestěžuji si.

reagovat
Úterý 18. prosince 2012 v 10:50 ® HaD reakce na …
HaD

Martin Mošna> už se na to vykakej a vlasec si umej od toho bahna někde v čisté vodě.

reagovat
Úterý 18. prosince 2012 v 10:49 ® HaD reakce na …
HaD

hraji> dával jsem pozor, odpovídal jsem po svém. S těmi kapry to podle mě bude, jak píše jepice – někdy jim dotek s naplým vlascem vadit bude, někdy ně. Ale spíše ano – dnes bez backleadů chytá asi málokdo a jejich smysl je přibít vlasec ke dnu. Důvodů je samozřejmě víc, ale i tento.

reagovat
Úterý 18. prosince 2012 v 8:01 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Jak.novi> Prostě z vody z rybníka se ten valsec zbarví do žluta.

reagovat
Úterý 18. prosince 2012 v 1:02 ® jepice-zruseno reakce na …

hraji> S tím vlascem je to podle mě různé. Mockrát jsem při muškaření v čisté vodě pozoroval cejny nebo tlouště, jak uvidí vlasec, celkem v klidu změní směr, přidají na tempu a odjedou někam pryč. Naopak pokud je hejno ryb, který se rvou o každý sousto, je jim vlasec ukradenej. Na rozkrmeným fleku dokážou ti samý cejni stěhovat krmítko po dně a u toho bušit do vlasce ploutvema nebo čim a je jim to uplně šumák.

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:20 ® hraji reakce na …
hraji

David Havlíček> ani jeden z vás nedával pozor při čtení mého příspěvku, psal jsem o lovu kapra, kdy je vlasec nebo šňůra povolená, nebo napnutá, ale statická. To, že se rybě nebude líbit, když přes ni pojede navájená šňůra, je mi celkem jasné.

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:46 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

kubas> No jo, psaní všemi deseti je mrcha, to je „neovladatelná“ věc :-D A „discosi“ má každý druhý, to už je nuda :-D :-D

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:43 ® kubas reakce na …
kubas

Jak.novi> Né to není blbostí, ale psaním všema deseti a „discosi“ :-D .

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:32 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Martin Mošna> Proboha, ty nemáš žlutou…tamto? :-O To může být ledvinami, navštiv lékaře ;-)

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:32 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

džigit> jsem teď v prváku a začátky byly krušné, tak jsem to tu jen projížděl a nediskutoval, teď je to pohoda lahoda, tak se vracím zpět v plné síle :-D

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:28 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

džigit> Ten vlasec se prostě do žluta zbarví…A ty si začel mluvit o tom .. ty víš o čem…

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:28 ® džigit reakce na …

Jak.novi> a kde ty ses flákal tak dlouho?

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:23 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

džigit> To mu nedělej, na to nepřijde :-D

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:20 ® džigit reakce na …

Martin Mošna> jak by si mohl člověk dělat srandu z čůřání a kakání? To snad musíme všichni… a ti slušní to dělají do ?

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:18 ® sidla reakce na …
sidla

Martin Mošna> každému je tolik na kolik se cítí a džigit je v nejlepších letech

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:14 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Martin Mošna> Neber mě prosím, jako někoho, kdo tě musí buzerovat, ale to jsi fakt tak hloupý nebo to jen děláš? Jestli to hraješ, tak klobouk dolů…

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 19:08 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

sidla_napajedla> Tak to neni…I dospělej člověk si může dělat srandu…Ty si taky dospělej ne?

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 18:30 ® sidla reakce na …
sidla

Martin Mošna> džidit je muž v dospělém věku a ten se bavím jen vážně,jako ostatní

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 18:29 ® sidla reakce na …
sidla

David Havlíček> k té teorii, u nás se na candáty chodí i na mělké ramena,hloubky okolo 2m,nevýrazné hrany dna, tudíž ryby stojí u nějakých vázek atd, a pokud tam borci buší Rippery 3hodiny z jednoho fleku,je jasné že má záběry jen první čtvrt-půl hodiny. ono jak mu to 2× brnkne přes záda,tak balí kufry.proto dojde k vodě,stojí-hledí na ostatní a pak se zbalí tak kam nikdo neháže nebo nechodí,ryby se stěhojou za klidem a mu to taky vyhovuje :-) ,to ale neznamená že je to tak všude a se všema rybama, bavím se o candátech a určitém rameni u Nás

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 18:14 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

džigit> no…ale ted by jsme mohly zase mluvit vážněji ne?

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 16:44 ® HaD reakce na …
HaD

hraji> jak již zde bylo napsáno – záleží asi, o jaký dotek půjde. Něco jiného bude, když se ryba otře o vlasec, který jde od nástrahy ke splávku směrem vzhůru a nehýbe se a něco jiného, když potáhneš woblera 80g na silné šňůře a přejedeš štice přes hlavu. Taky půjde o zkušenost ryb – u velkých kaprů se podle kamaráda, který to má zmáklé, stává, že i zrakem poznají podle ležící šňůrky na dně zradu. Obejít se to prý částečně dá tak, že se montáž k něčem vyváže tak, aby šla šňůra i vlasec směrem vzhůru a pak to kaprovi připomíná nějakou vzplývající řasu a jeho důvěra v nástrahu se zvýší.

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 15:56 ® džigit reakce na …

Martin Mošna> čurat do stoky? Jasné,tak jako kakat na záchod

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 15:56 ® sidla reakce na …
sidla

hraji> myslím si že jí bude vadit vedená,naplá šnura nebo vlasec,u plavané asi ne. známý má teorii o vláčení na plytkých vodách,co se týče plašení a něco na tom bude

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 15:54 ® sidla
sidla

džigit> ale já to pochopil, jen zamluvil :-D

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 v 15:35 ® Martin Mošna
Martin Mošna

džigit> To máš vyzkoušený jo?

reagovat
Pondělí 17. prosince 2012 ve 14:26 ® hraji
hraji

Mě by v této souvislosti víc zajímalo, zda ryby skutečně plaší dotek těla s vlascem a šňůrou (viz používání backlead a olověných šňůrek při lovu kaprů). Při plavané je kontakt ryby s vlascem také dost častý a nejsem si jistý, že by to ryby nějak plašilo. Mě je totiž záhadou, jak by ryba rozeznala, že se dotkla šňůry a nebo například potopené větve či stonku rákosu.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1