Vyhledávání
Klub příznivců značky "Bamboo"
9.12.2012 | Chorchus | 64.469 zobrazení | 808 odpovědí
Kdo je
příznivcem této traviny ať už staré nebo nové, hoďte sem fotky krasavců
pro pokochání a inspiraci. Samozřejmě k nim i stylové navijáky či jiné
bebechy.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 29. května 2013 ve 20:53 ® Chorchus reakce na …
-
lubo OV> příští týden už bude suchý, tak může být testování Vratimov 2.
reagovat - Středa 29. května 2013 ve 20:52 ® Chorchus reakce na …
-
troutkiller> agooj, ztratil jsem se v záplavě roboty (co mňa živí) – neboj vsjo budět. Potřeboval bych více času a to bude asi až v důchodu ale toho se zase nedožiju.
reagovat - Úterý 28. května 2013 v 18:20 ® lubo OV reakce na …
-
Neotírej se o našeho bamboo guru, nebo...... Až budeš členem bymboo klubu, možná ti dovolíme, abys mu tykal. Ale do té doby …
reagovat - Úterý 28. května 2013 v 11:50 ® džigit reakce na …
-
lubo OV> Jiřik je maly,tak po ko.ot te prace dle jeho vyšky moc není
reagovat - Úterý 28. května 2013 v 10:38 ® lubo OV reakce na …
-
Pokusit se můžeš, ale pokud vím, má práce po ko…
reagovat - Pondělí 27. května 2013 ve 20:16 ® troutkiller reakce na …
-
lubo OV>Tak ti nevim
reagovatPo tom seznámení s problémy výroby se pokusím vyškemrat vláčák který sem s ním kdysi řešil
Mám ale pocit že by to s nim skončilo jako s tím podběrákem.Skvost na pokoukání ale do vody je ho škoda
- Pondělí 27. května 2013 v 19:29 ® lubo OV reakce na …
-
Tenhle nápad s bamboo feederem vznikl, jak už to někdy bývá, v ostravské hospodě U Eliáše někdy v době předposledních vánoc. Zjistili jsme, že se o to patrně ještě nikdo nepokusil. Nebo jsme aspoň o nikom takovém neslyšeli. Domluvili jsme se tedy, že já s letitými zkušenostmi s feederem budu specifikovat parametry a Chorchus se svými letitými zkušenostmi se stavbou bamboo prutů jej vyrobí. Na první pokus se trošku nepovedla akce prutu, ale po společné konzultaci ji Jirka upravil. Nakonec z tohoto prvního kusu místo testovací verze, určené ke zkouškám až do úplného zničení, vznikl opravdový, propracovaný a designově ukázkový řemeslný šperk. A to doslova. Hned při prvním testu jsem na něj vytáhl kapra kolem 8 kg. Prut šlapal při zdolávání přesně, jak jsme si stanovili v parametrech. Ale vzápětí jsem jej při nahazování zlomil. V rámci testu jsem se do něj opřel trošku více, než bych možná měl. Tím jsme ale objevili slabé místo prutu, které bylo v oblasti kovové spojky. Takže Chorchus použil jiný způsob montáže spojky na prut. Zatím se dokončuje lak, ale technická teorie nám oběma napovídá, že celková pevnost bude tentokrát OK. Celý nápad a výroba bamboo feederu byla zaměřena vlastně na to, vyrobit a otestovat jeden kus, jestli to bude vůbec fungovat. Jenom tak, ze zvědavosti. Proto, jestli ti nějaký takový feeder taky vyrobí si nejsem už tak jistý. Nechal se slyšet, že výroba byla tak komplikovaná (co do dosažení požadované akce), že do dalšího už v ŽÁDNÉM případě nepůjde. A to nemluvím o tom, že vlastně skoro všechen materiál byl dodán z Ameriky. Takže na cenu se radši ani neptej. Ale za zkoušku nic nedáš
reagovat - Pondělí 27. května 2013 v 17:50 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>Kurna
reagovatBudu muset zaškemrat a poprosit
Takovej prut by se mi líbyl!
- Pondělí 27. května 2013 v 16:08 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> odpovim za něj,bo je mimo.Ano,na přání LubaOV
reagovat - Pondělí 27. května 2013 v 15:49 ® troutkiller reakce na …
-
Chorchus>Bud zdráv lovče a konstruktéte
reagovat)Ten Bambo fídr je tvoje práce?
- Pátek 24. května 2013 v 11:17 ® Dědek reakce na …
-
Chorchus> zdar, áááále, nemám pořádně ani čas chodit na ryby, natož něco stavět
reagovat(( až budu velkej asi už neplatí, teď spíš – až budu v důchodě
))
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 21:08 ® Chorchus reakce na …
-
Dědek> agooj, děláš teď na nejakém klacíku, nebo se flákáš
reagovat?
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 20:24 ® Malinko
-
Pánové, převeliké díky. Zkusím nůž do hoblovky. Diky
reagovat - Čtvrtek 23. května 2013 v 11:08 ® Dědek reakce na …
-
Malinko> do praskliny, pokud to jde, udělej z bambusu štěp, lamelku, velikosti praskliny a po obroušení klacíku jí tam vlep, stáhni provázkem a vysuš podle chorchuse. Potom provázek odstraň a povrch zabrus do roviny s okolím. Potom lak nebo PUP na celý prut. Viděl jsem takto opravovat bambo panem mistrem z CH a nevědět, kde to bylo, opravu bych nenašel. Co se týká škrabání. Nejlepší je nějaký zbytek z tvrdokovu, dostatečně silný, aby se neohýbal a s ostrou hranou, třeba i po lomu. Může to být ulomený plát z pily (ne pilky
reagovat)nebo staré želízko z hoblíku. Následně dobrousit jemným smirkem na dřevě a hlavně dávat pozor, aby jsi nesrazil hranu. Je to piplačka, ale jde to (hlavně u špičky, kde je síla přez šestihtam asi 1,6mm
)
- Středa 22. května 2013 ve 20:31 ® Chorchus reakce na …
-
Malinko> jak píše jepička – ne smirek, ale nůž, já používám vylamovací žiletkový nůž, nakonec na vyleštění používám brusný papír 320 a ocelovou vatu 000. Co se týče provázku, tak požívám režnou nit. Prasklou lamelu opět nejlépe slepíš UHU 300 endfest a pokud nemáš pec, tak na to chvíli dýchej horkovzduškou cca 10 min. ale z větší vzdálenosti tak, aby na bambo dopadalo tak cca 100 st. C.
reagovat - Středa 22. května 2013 v 9:43 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Malinko> Starý lak se seškrabuje asi nejlíp nožem napříč. Ten nůž se u toho dost zničí. Nedoporučuju žádné smirky, protože výsledkem by měl být stále šestiHRAN. Převazuje se to nití, ideálně takovou, která není chlupatá. Co s rozštíplou lamelou, to netuším, ale někdo jistě dobře poradí. Je jenom otázka, zda ta oprava stojí za to, nebo jestli ten prut má pro tebe nějakou duševní hodnotu, aby se ho vyplatilo látat.
reagovat - Středa 22. května 2013 v 6:56 ® Malinko
-
Dobrý poledne. Rád bych plénu položil dvě otázečky, a to. Čím při rekonstrukci bambusáčku seškrabujete starý lak a pokud narazíte na prasklou lamelu, čím by se dala slepit. Předpokládám, že v tom místě bych to pak převázál provázkem. Díky a hezkej den.
reagovat - Úterý 21. května 2013 ve 20:17 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Chorchus> ještě nevíme, pokud nepojedeme na závody do Mor.Třebové, tak v neděli budeme doma, zavoláme
reagovat - Úterý 21. května 2013 v 19:23 ® Chorchus reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> kuwa, ešče že vás mam rád. Kde se budete poflakovať v nedělu?
reagovat - Úterý 21. května 2013 v 16:44 ® lubo OV reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Toníku teď mistra neruš. Dělá mi z feederu tyčku k rajčatům, neboť nic slabšího v mých rukou nevydrží
reagovat - Úterý 21. května 2013 v 7:55 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Jiří, já jsem za vodou, ale na srazu chce Ivča na bamboo chytat taky
reagovattakže jsem rozhodil sítě po 80ti leté generaci a koupil jsem pro ni tohle, ale je třeba mistrovská renovace
kdy tě můžu otravovat? Širda
- Úterý 21. května 2013 v 7:35 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Přátelé, na našem bamboo srazíku jsem od mistra dostal skvost, kterým se musím pochlubit… už jsem ho navázal chytil 2 cejny a připravil na sraz do Jestřabic…
reagovat - Pondělí 20. května 2013 ve 21:43 ® lubo OV reakce na …
-
Ale akce prutu je krásná, to se musí nechat. Myslím, že by hravě udolal i vetšího kapříka, než byl ten osmikilák. Jeno ee ještě naučit nahazovat …
reagovat - Neděle 19. května 2013 ve 22:03 ® sethy reakce na …
-
Chorchus>
reagovat - Neděle 19. května 2013 ve 21:49 ® Chorchus
-
LuboOV> vitej v klubu, to že na ten bamboofeeder vytáheš takovou bestii, jsem neočekával, byl to fakt adrenalín. Drobné poruchy odstraníme – neboj
reagovat - Pátek 17. května 2013 ve 20:09 ® Chorchus reakce na …
-
sethy> ty wole, kde to chytáš, tak velké podběráky nedělám.
reagovat. Neboj, dočkáš se.
- Pátek 17. května 2013 ve 14:58 ® sethy reakce na …
-
Chorchus> Juro, kdy už bude hotový ten větší bráška? Nějak mi ten prcek přestává stačit
reagovat - Pondělí 8. dubna 2013 ve 22:08 ® Dědek reakce na …
-
Chorchus> hledal jsem podobné a našel tohle http://shop.pilart.cz/…-kg/d-71627/
reagovat - Pondělí 8. dubna 2013 v 19:55 ® Chorchus reakce na …
-
Dědek> Děkuji, já jsem mezi tím vyzkoušel toho Bisona. Vypadá to zatím dobře. Já s tím PURem lepím sedlo a korky, to lepidlo má takovou vlastnost, že ve větším množství pění a tak dobře vyplňuje „dutinní“ nerovnosti a prostory.
reagovat - Pondělí 8. dubna 2013 v 18:57 ® Dědek
-
Chorchus> jo a mám to jako finální povrchovou úpravu, dál jsem ho už nelakoval
reagovat