Vyhledávání
Klub příznivců značky "Bamboo"
9.12.2012 | Chorchus | 64.424 zobrazení | 808 odpovědí
Kdo je
příznivcem této traviny ať už staré nebo nové, hoďte sem fotky krasavců
pro pokochání a inspiraci. Samozřejmě k nim i stylové navijáky či jiné
bebechy.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. března 2013 v 0:18 ® regulus reakce na …
-
Chorchus> snažil jsem se to nakreslit, ale bude to rychlejší napsat. Vyfotím v týdnu, včil je tma a s bleskem by to bylo na pikaču, ale na fotkách nebude stejně všechno vidět, třeba ti to dojde z popisu.
Nádobu mám od barvy 40kg, ale ono se v tom prodává lecos, hlavně to musí mít zaklapávací dekl. V prostřed víka uděláš díru průměr 100mm natěsno na stovku PVC odpadovou rouru. Uřízneš asi 20–25 cm roury, koupíš záslepku na 100 rouru a koncový redukce až na 40, já to mám 100/50 a 50/40, ale lepší jsou ty na zalepení ne s gumovým těsněním a kousek 40 trubky, stačí 10 cm. Trubka na vysavač má venkovní průměr nějakejch 35 mm, tak si ten kousek tý 40 nahřeješ a narveš do ní tu vysavačovou aby se dala nasazovat, ono to asi o 1 nebo 2 mm nesedí, takže je ji potřeba trochu roztáhnout. Z nějakýho zbytku 100 roury kterej taky nahřeješ si uděláš hrdlo aby se dalo nasadit na 100 rouru. Až to zchládne, tak si z toho uřízni dva asi 2–3 cm široký kroužky. Když máš tohle nachystaný, tak si to nasucho sestav a máš kus roury z jedné strany zaslepené a z druhé zredukované na 40, těma dvouma kroužkama co sis uřízl to zaaretuj do toho deklu tak, že ten zaslepenej konec máš uvnitř nádoby a ten zredukovanej čučí ven. Změř si jak to vyjde a na tý 100 trubce si udělej míru asi 3 cm od toho kroužku. Trubka by měla být uvnitř tak dlouhá, aby pod ní bylo asi 2/3 výšky nádoby, takže pokud má nádoba výšku cca 60 cm, tak trubka by měla být uvnitř asi 20 cm dlouhá. Mezi mírou kterou sis naznačil a asi 2–3 od zaslepenýho konce vyvrtej do trubky po obvodu několik větších dír, není důležitý jestli budou mít 10, 15 nebo 20 mm, ale musí jich být hodně, ale nesmí jich být tolik, aby trubka přestala být pevná. Jde o to, aby až to bude sát, tak každou protíkalo co nejmíň vzduchu, pokud budou mít průměr 20, tak jich tam udělej tak 25 i víc, prostě aby byla tak 1/3 obvodu vyvrtaná. Do záslepky zespodu žádný díry nevrtej, jen po obvodu. Až to budeš mít vyvrtaný, tak to celý seskládej a slep lepidlem na novodur, prostě tím čím to dělají instalatéři, pořádně to oblepit aby to těsnilo, silikon je na prd, nedrží, oloupe se to.
reagovat
Na tu zaslepenou trubku je potřeba navlíknout filtrační hadru. Tady je ale největší problém, nevím jak se to jmenuje, sehnal jsem to kdysi už ani nevím od koho, říkali tomu filtrační tašky, vlastně to byl takovej hadrovej pytel. Musíš rozhodit sítě a zjistit to od někoho kdo dělá odsávání a filtrace. Je to taková relativně tlustá hadra, z jedné strany chlupatá a z druhé taková lesklá, připadlo mi to jako nějakej latex, ale přitom to bylo prodyšný, asi to byla nějaká membrána. Já si z toho ušil takovej pytlík, natěsno na tu trubku na kterou jsem to nasadil, tím chlupatým k tomu novoduru a tím lesklým dovnitř tý nádoby a u deklu jsem to přitáhnul silnou stahovací páskou, myslím tím tu plastovou, ale pochopitelně to jde i kovovou. No a tím pádem máš většinu hotovou.
Zbývá ještě udělat tu odsávací trubku. Já ji mám udělanou z elektrikářské trubky (husího krku), venkovní průměr 32 (vnitřní je 29). Do nádoby vyvrtej z boku elipsovitou díru nahoře pod osazením tak, abys trubku když ji dáš dovnitř mohl vést šikmo po vnitřní stěně nádoby a díra byla co nejtěsnější aby šla zatěsnit, mám ji tak, že vede asi po polovině obvodu a končí na protilehlé straně v takové výšce, aby byl její konec pod úrovní ty stovky roury z deklu. Je to princip cyklónu, ten bordel je nasáván z tý trubky, která má úmyslně menší průměr než trubka vysavače, vzduch tudy proudí rychleji, takže to lépe odsává a do té bečky se to dostává větší rychlostí. Když to dorazí do bečky sveze se to po stěně směrem dolů a nelepí se to tak na tu hadru. Trubku mám ke stěně nádoby přidělanou příchytkama na trubky, na ten elektromatroš jsou na konci odkazy, abys viděl jak to vypadá, dá se to udělat z pásku plechu, ale já s tím dělám, takže pro mě to bylo nejjednodušší řešení. Poslední věcí je jakási klec aby se stěny nádoby podtlakem neprohýbaly, něco jako obruče na sudu. Já to mám udělaný z hliníkovýho drátu co se z něj dělá hromosvod, ale jde to pochopitelně udělat z čehokoliv jinýho. Odsávací strubku mám jen krátkou asi 30 cm, aby se mě to nemotalo. Mám pak několik nástavců různý délky podle toho s čím dělám, vše je dělaný pomocí ohebných a pevných elektrikářských trubek a spojek na ně. Doufám že jsi to pochopil. Tady jsou ještě ty odkazy.
http://www.elektro-svitidla.com/…0-skup37.php
http://www.elektro-svitidla.com/…6-skup37.php
http://www.cbelektro.sk/…nivolt.xhtml - Neděle 10. března 2013 ve 20:00 ® Chorchus reakce na …
-
regulus> prosím hoď mi ten plánek a foto odsávačky prachu. Zapamatoval jsem si téma, ne detaily – doba byla pokročilá.
reagovat - Neděle 10. března 2013 v 19:58 ® Chorchus reakce na …
-
jepice> Zajímavé řešení. Já jsem zase dostal malou akuvrtačku, kde nefachčí baterie, hodil jsem k tomu trafko a jede to. Tak z toho něco ukutím.
reagovat - Sobota 9. března 2013 v 1:35 ® jepice-zruseno
- štípání bambusu? reagovat
- Pátek 8. března 2013 v 18:24 ® jepice-zruseno
-
Když vidím ty vaše sušáky, nemohu sem nevložit stroj postavený mnou z lega
reagovatJe v tom motůrek z lega, milion převodů z lega a napojeno na trafo Piko s regulací. Doufám, že jste se dobře pobavili
(na ten prut nekoukejte, to je nalezenej kus prutu, který teď slouží jako dárce orgánů nebo na testování sušičky atp.) Edit: Všude se mluví o grilovacích motůrkách, vzhledem k tomu, kolik se dneska vyhazuje aut je dobře dostupný motor stěračů. Tudy by asi vedla moje cesta, kdybych to se stavbou prutů v budoucnu myslel opravdu vážně.
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 22:09 ® brčal reakce na …
-
Chorchus> to je nádhera
reagovatDěkuji pane
- Čtvrtek 28. února 2013 ve 20:48 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Chorchus> Reuguji na bambusový centrepin. Podle mě to má oproti klasickému hliníkovému jednu výhodu a jednu nevýhodu. Nevýhodou by dle mne bylo náročnější rozmotávání v případě nepovedeného hodu (u mého to nepadá jakoby za cívku a stejnak s tím mám problémy), to se dá vyřešit tím, že se hody prostě budou dařit, možná i tím, že je naviják otočný. Tak a teď ta výhoda – dneska sem byl na rybách a z toho hliníkovýho krámu mi málem umrzl malíček, kterým přibržďuji cívku. U bambusu by se mi to rozhodně nestalo
reagovatS tím tvým bych se bál ale skoro i chytat – je to funkční umělecké dílo.
- Čtvrtek 28. února 2013 v 19:48 ® Chorchus reakce na …
-
brčal> Može byč?
reagovat - Sobota 23. února 2013 ve 22:21 ® brčal reakce na …
-
Chorchus> druhý z leva je velmi pěkný a zajímavý
reagovat - Sobota 23. února 2013 v 19:23 ® Chorchus reakce na …
-
regulus> Ořech je 2×, jeden prokládaný. Mám hodné kamarády.
reagovat - Sobota 23. února 2013 v 18:57 ® regulus reakce na …
-
Chorchus> něco vynechals je jich tam šest …
Mimochodem kam na ty cizokrajný chodíš?
reagovat - Sobota 23. února 2013 v 18:52 ® Chorchus reakce na …
-
brčal> Zebrano, ořech, bubinga,cocobolo, šeřík.
reagovat - Pátek 22. února 2013 ve 21:45 @ Abraxas reakce na …
-
Chorchus> Nebuď až takový skromný. Oni to dělají dlouhé roky.
reagovat - Pátek 22. února 2013 ve 20:17 ® Chorchus reakce na …
-
Abraxas> Totok jsou mistři prutaři, já jsem jen malý bezvýznamný kutil. Tyto navijáky jsem měl dokonce v ruce, ale přesto si stojím za svým, že je hezčí kombinace kov – dřevo. S brujérem se dobře dělá, s něho dělám fajfky, nebo obdobné je to se sicilskou olivou. Ale to je na delší vyprávění právě u faje a dobrého vínka.
reagovat - Pátek 22. února 2013 ve 20:10 ® Chorchus reakce na …
-
Abraxas> Připadalo mi, že je to bez nápisu nějak prázdné
reagovat, ale jinak máš pravdu předsedo, jedeme přes Beroun a on řekne „Beroun“
- Pátek 22. února 2013 v 15:55 @ Abraxas reakce na …
-
Chorchus> Toto jsi viděl? http://www.lm2g-flyfishing.com/mb%20rods.htm
A naviják z bruyére za 1400€? http://www.lm2g-flyfishing.com/marques.htm
Brzy tě někdo vykrade, až se dozví, co to dřevo ostrouhané lakované stojí.
reagovat - Pátek 22. února 2013 v 10:12 @ Abraxas reakce na …
-
Chorchus> Má to jen jednu chybu. Proč na to píšeš, co to je, či co to chce být. To je jako v seriálu McGyver, když ukazovali poměry v Československu a na sanitě s červeným křížem na dveřích, bylo napsané „sanitka“.
reagovat - Pátek 22. února 2013 v 10:09 @ Abraxas reakce na …
-
Chorchus> Sečkej času, jako husa klasu. Možná si tě najdu doma.
reagovat - Čtvrtek 21. února 2013 ve 23:27 ® brčal reakce na …
-
Chorchus> jsi fat šílenec
reagovat - Středa 20. února 2013 ve 22:08 ® regulus reakce na …
-
Chorchus> co ti na to mám napsat, seš normální šílenec …
reagovat - Středa 20. února 2013 v 19:51 ® Chorchus reakce na …
-
Abraxas> a jak se mam s tebou spojit, když jsi měňavka?
reagovat - Středa 20. února 2013 v 19:49 ® Chorchus reakce na …
-
regulus> tak dílko je hotovo, kaj ho mám zahodit, pravěl vždy můj děda. Bohužel tam teda nemám ten gyros, kop jsem ho do jineho systěmu. Ortodoxní centrepin to teda není, bo jsem gramlavy při nahazování, tak jsem tam pro mě udělal to otačaní o 90 st. Pro lepčí vyvážení by to chtělo dvě capenky na otačaní ale zase mi to vadilo v otačani, tak jsem to dovažil olovem. Váhu to má 180g a otača se to na dvuch ložiskách. V sobotu to prubnu.
reagovat - Středa 13. února 2013 ve 22:16 ® regulus reakce na …
-
Chorchus> na to ti snad ani nebudu odpovídat …
reagovat - Středa 13. února 2013 ve 21:24 ® Chorchus reakce na …
-
regulus> nebylo, ale bez toho by to bylo příliš jednoduché.
reagovat - Středa 13. února 2013 ve 21:21 ® regulus reakce na …
-
Chorchus> tak jakýkoliv elektronický pyčoviny, jako měřič otáček mi tak až moc velkej problém nedělají, konec konců je to moje živobití, je ovšem otázka, jestli by to v tomto případě k něčemu bylo.
reagovat - Středa 13. února 2013 v 16:49 ® Chorchus reakce na …
-
regulus> nemám rád jednoduché věci, to tam ani nemáš plynulou regulaci a měřič otáček (digitální).
reagovat - Středa 13. února 2013 ve 13:24 ® regulus reakce na …
-
Chorchus> ještě mě napadlo možná jednodušejší řešení, ty držáky udělat tak, že místo plocháče se šlicem tam dát vedle sebe dvě 10 mm kulatiny, kostky budou mít dvě vodící díry, na výrobu asi jednosdušší a fungovat to bude stejně.
reagovat - Středa 13. února 2013 v 11:42 ® brčal
-
Chorchus> tak to asi neklapne. V sobotu jedu do Polska na vystavu . Takže niic
reagovat - Středa 13. února 2013 v 10:37 @ Abraxas reakce na …
-
Chorchus> Něco jsem ti nabídl pod článkem o achátových očkách. Gdyž já furt měňym ména, jak měňafka.
reagovat - Středa 13. února 2013 v 0:39 ® Chorchus
-
regulus> pche a já, že jsem prej šílenec, ale uznávám , že to je supernápad, to se cele mudhole može iť vys.ať
reagovat