Chytej.cz

Klub příznivců značky "Bamboo"

9.12.2012 | Chorchus | 64.424 zobrazení | 808 odpovědí

Klub příznivců značky BambooKdo je příznivcem této traviny ať už staré nebo nové, hoďte sem fotky krasavců pro pokochání a inspiraci. Samozřejmě k nim i stylové navijáky či jiné bebechy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 13. února 2013 v 0:14 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> tak mě popadla taková kreslící nálada a na obrázku máš schematicky namalovaný, jak to více méně jednoduše udělat.
Uděláš si dva držáky, je na tobě jestli to bude ze dřeva nebo z kovu s takovým šlicem (na obrázku vlevo je boční pohled) a pod tím šlicem bude u jednoho motorek na kterým bude kolečko o průměru stejným, v jaký vzdálenosti se od sebe ty blanky mají točit a pochopitelně něco do čeho upneš blank, na druhý straně bude to samý bez motorku. Tyto dvě budou k těm držákům přidělaný na pevno. Následující patra budou vždy na každé straně kolečko s držákem a nějakou kostkou, kterou budeš moct volně vložit do toho šlicu. Každý lichý kolečko bude opatřený O kroužkem, aby dokázalo roztočit to nad ním a každý sudý jen hladký, takže to bude poskládaný s O kroužkem, bez něj, s O kroužkem, bez něj … prostě kolik se ti do tý věže vejde. To, že se bude jeden točit doleva a druhej doprava je fuk. Podmínka je, aby to nebylo nějak zkřížený, ty kostky v tom šlicu musí chodit volně, aby to doléhalo vlastní vahou a pochopitelně se to musí i volně točit, takže bych v tý kostce viděl nějaký ložisko. Výhoda je, že tam můžeš za chodu, aniž bys to musel zastavovat přidat další a další blank na sušení, uděláš si to na kolik blanků chceš, řekl bych, že u 6–8 to ještě bude spolehlivě fungovat, možná i u víc. Každej z blanků, kromě prvního bude poháněnej na obou stranách, takže je docela malá pravděpodobnost, že se to přestane točit, je možný to udělat i tak, že ten nejspodnější nebude blank, ale hřídel a tak bude pohon na obou stranách. Ono těch řešení je víc, ale to se mi už malovat nechce. :-93;
Tak a můžeš gómat jak a z čeho to udělat. :-D

reagovat
foto/forum/2013/th-img96013.jpg
Úterý 12. února 2013 ve 23:22 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

brčal> no já tam jedu na 100%, jezdí se mnou ještě Cleo, přihlásil se Džigit, takže mám v autě volno, budu se vracet v sobotu.

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 23:00 ® brčal reakce na …
brčal

regulus> počkám co Chorchus. Ráno 9.3. jedu do Polska na výstavu na čumendu.

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 22:34 ® regulus reakce na …
regulus

brčal> mám tě napsat??? ;-)

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 22:26 ® brčal reakce na …
brčal

Chorchus> že bych se přidal na sraz v Brně :-)

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 21:25 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

regulus> tož nekupto za 450USD. Já to namyslím a v Brně doladíme u Radegastu.:-))

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 20:48 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> inspirace tady http://www.mudhole.com/…ying-Machine nebo obrázek pod příspěvkem. Je fuk jestli to uděláš v radě nad sebou nebo vedle sebe, ale na sušení bych to klidně „živil“ jedním motorkem s gumičkovým převodem. Vytočit řemeničky a použít gumový řemínky co se používaly ve starejch magneťákách, asi bych tu ještě něco našel, vymysli konstrukci a písni jak by to mělo být dlouhý a já se mrknu co tady najdu. Pokud to bude k něčemu, tak ti to pošlu nebo na srazu v Brně, pokud dojedeš.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96010.jpg
Úterý 12. února 2013 ve 20:20 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

regulus> brej nápad, já však musím mít sušičku zvášť bo sušim i šmidlam zároveň. Spíš bych potřeboval něco vymyslet na sušení více prutů najednou.

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 20:08 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> no já to všechno možná beru trochu jinak. Když jsem si před pár lety dělal tu pitomost na vázání oček, tak jelikož mě bylo jasný, že to použiju jednou za čas a nepotřebuju si doma vyrobit dalších několik krámů, který použiju sem tam. Od začátku jsem neměl v úmyslu stavět pruty pro širokou veřejnost, ale mít to pro vlastní potřebu, max. pro pár kamošů, kterým buď převážu očko a možná i postavím prut když mě ukecají, takže toto zařízení je od svýho „zrození“ odsouzeno k tomu, že je většinu času postavený v koutě, fakt nemám potřebu si stavět prut každej měsíc, ani každýho půl roku. Z toho důvodu jsem to koncipoval jako motačku a sušičku současně. Původně jsem chtěl použít grilovací motorek, ale když jsem zhodnotil, jak moc to budu muset upravovat, jak to bude nakonec velký, co budu muset ještě sehnat aby to šlo strčit do zásuvky, tak jsem se namíchl a koupil originál z Cabelasu, adaptér z 230V na 110V a bylo to raz dva. Když to používám jako sušičku, tak mám na motorku normální vypínač a když jako motačku, používám na spuštění tísňovej pedál k alarmu, viz obrázek, jsou to v podstatě dva vypínače zapojený paralelně. Ten se mi tady už pár let válel, schválně bych ho kvůli tomu nekupoval, ale není to vůbec žádnej problém něco takovýho vyrobit. Celou tu konstrukci mám podobnou jako ty, teda až na některý detaily, jen to mám vyrobený z lamina, bylo pro mě nejjednodušší si to nechat našmidlat v Bauhausu na míry a doma to jenom doupravit a složit.
Pokud se týká plynulé regulace točení při motání, tak mi nepřijde jako užitečná, při vyvazování oček nic neuspěcháš, nemá smysl aby se to točilo výrazně rychleji, proto jsem napsal, že zpřevodování na pomalý otáčky což znamená buď monstrum nebo nejmíň dva převody do pomala dá víc práce než výroba pedálu. Ono by konec konců, pokud by jsi chtěl mermomocí tu plynulou regulaci, nebyl problém udělat tyristorovou regulaci na ten motorek co tam máš teď nebo na jakejkoliv jinej stejnosměrnej nebo střídavej motor, ale mě to fakt připadne úplně zbytečný. Pedál na spouštění jasně, je důležitý mít volný obě ruce a spouštění motorku nohou je ideální, ale myslím si, že v klidu stačí, že to bude jenom spínač.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96009.jpg
Úterý 12. února 2013 v 19:05 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

regulus> náčelníku, myšlenka je následující, sušička je jasná, tam je pomaluotáčivý motorek. (mimochodem základ je nemít ji položenou na zemi, včera jsem opravoval prut, muj za.raný kocur do toho vletěl, já jsem to zjistil po hodině, a mezitím se prut otáčel po koberci – mám nový typ chlupatého očka ala muška). Má idea vede k vázačce, kdy nožním reostatkem si řídím rychlost ovinu a obě ruce mám volné pro rovnání niti. Co ty na to?

reagovat
Úterý 12. února 2013 v 15:46 ® HaD
HaD

Bradu mám až na zemi a jen zírám a obdivuji ty nádhery. Chlapi, klobouk dolů!

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 12:48 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> nic ve zlým kolego, ale mě ten reostat při těch „šílenejch“ otáčkách vázacího motorku připadne zbytečnej, nepotřebuješ plynulej rozjezd. Když si vezmu, kolik práce ti dá to zpřevodovat, tak mi připadne lepší si udělat nožní pedál se spínačem k tomu motorku od tý fóliovačky.

reagovat
Úterý 12. února 2013 ve 12:38 ® Hora reakce na …
Hora

Chorchus> To víš že budu pamatovat,taky jsem sháněl ten motorek,nebo jenom tu konstrukci šicího stroje,ale lidi jsou dnes škrobi,nedají a nedají :-D

reagovat
Pondělí 11. února 2013 v 18:50 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Hora> jsi šikovný, hlavně na mě pamatuj s husími brky a hlavně Regulovi neprozrazuj, proč i ty husí brka mají ovin. :-P . Já teď vyrábím vázačku s motorem, protože se mi do pazur dostal starší šicí stroj a je tam bezva motorek i s nožním reostatem.

reagovat
Neděle 10. února 2013 v 16:42 ® Hora
Hora

Tady ještě další splávky z rákosu

reagovat
foto/forum/2013/th-img95901.jpgfoto/forum/2013/th-img95902.jpgfoto/forum/2013/th-img95903.jpgfoto/forum/2013/th-img95904.jpg
Neděle 10. února 2013 v 16:38 ® Hora reakce na …
Hora

Chorchus> něco jsem nafotil a dávám tady,je to druhý pokus sušičky,první nebyl fotogenický :-D dále následují fotky splávků ( asi poloviny letos vyrobených,další jsem začal dnes natírat ) udělal jsem si doma doslova na koleně malý stojánek na vázání splávků a vyzkoušel jsem ho i na prutu.Zatím je to ok.

reagovat
foto/forum/2013/th-img95897.jpgfoto/forum/2013/th-img95898.jpgfoto/forum/2013/th-img95899.jpgfoto/forum/2013/th-img95900.jpg
Sobota 9. února 2013 v 19:32 ® Chorchus
Chorchus

Hora> Pro lakování používám sušičku, chce to velmi pomalý motorek. Já tam mám z porouchané foliovačky a myslím, že i grilovací bude O.K. Jako lak používám Flex Coat. Po natitlání štětečkem je lak dobré kahánkem či zapalovačem párkrát zespod projet, vyprchají zbývající bublinky po míchání.

reagovat
foto/forum/2013/th-img95858.jpg
Sobota 9. února 2013 v 19:27 ® Chorchus
Chorchus

Hora> Ahoj Jeníku, dávám slíbené foto. Vázač je velmi jednoduchý a uděláš ho z lajsniček. Důležitý do těch výřezů je filc ať nepoškrábeš lak na prutu. Já pak požívám ještě dva pomocné stojánky.

reagovat
foto/forum/2013/th-img95857.jpg
Neděle 3. února 2013 ve 21:40 ® Chorchus
Chorchus

Chci se zeptat, zda nemá někdo nějakej nápad jak a čím spojit korkovou drť. Problém je v tom, že tzv. Burlcork se dodává ve špalcích (viz obrázek). Po vysoustružení je odpad cca 50 % korkové drtě, je mi líto to vyhodit a chci to recyklovat. Umím si přestavit lis, který to vypresuje do tvaru válečku, ale co použít jako pojivo?

reagovat
foto/forum/2013/th-img92313.jpgfoto/forum/2013/th-img92314.jpg
Neděle 3. února 2013 ve 20:33 ® sethy reakce na …
sethy

Chorchus> Luxusní ;-)

reagovat
Neděle 3. února 2013 ve 20:21 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> :-O :-O :-O Ty seš fakt dobrej šílenec …

reagovat
Neděle 3. února 2013 v 19:36 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

regulus> do Brna to stihnu, zatímní stav rozpracovanosti :

reagovat
foto/forum/2013/th-img92308.jpg
Neděle 3. února 2013 v 19:17 ® regulus reakce na …
regulus

Chorchus> a jak vypadá ten centrepin ??? ;-)

reagovat
Neděle 3. února 2013 v 19:04 ® brčal reakce na …
brčal

Chorchus> kurnik asi začnu chodit na dárky :-) nádherný. Poptám se jestli někde nezůstal špatný naviják ještě .

reagovat
Neděle 3. února 2013 v 18:07 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

brčal> Bo zastávám názor, že každý prut si zaslouží svůj naviják, přidávám ještě kolovrátek.

reagovat
foto/forum/2013/th-img92296.jpgfoto/forum/2013/th-img92297.jpg
Pondělí 28. ledna 2013 ve 23:32 ® brčal reakce na …
brčal

Chorchus> ještě uvidíme jestli udrží krásnou 50 potoka na suchou. To vyzkouším

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 23:30 ® brčal reakce na …
brčal

Chorchus> mě se bude líbit každý :-) a těším se.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 22:32 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

brčal> jj, počítám s tím. Udělal jsem nový vlastní model ujímání. Jsem zvědav, co na něho řekneš. Pokud ti nebude vyhovovat, uděláme klasiku.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 22:26 ® brčal reakce na …
brčal

Chorchus> jj nafotím pak inspiraci začátkem dubna na výstavě :-) Ještě bych rád viděl blank pokud by ti to nevadilo a osahal :-) Pokud je to možné .

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 17:54 ® Chorchus
Chorchus

brčal> myslel jsem si to. S jedním německým kolegou jsem chytal, měl nejen podobné bambo krabičky ale i bambo brodící hůl, zakončenou nějakou slonovinou. :-93;

reagovat