Vyhledávání
Klub příznivců značky "Bamboo"
9.12.2012 | Chorchus | 64.514 zobrazení | 808 odpovědí
Kdo je
příznivcem této traviny ať už staré nebo nové, hoďte sem fotky krasavců
pro pokochání a inspiraci. Samozřejmě k nim i stylové navijáky či jiné
bebechy.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. prosince 2013 v 17:24 ® Chorchus reakce na …
-
regulus> netolerantní Ostrava zdraví militantní Brno. Taky vše nej a doufám, že se potkáme po veletrhu, tentokráte bez ohryzavani ksichtu.
reagovat - Úterý 31. prosince 2013 v 16:12 ® regulus
-
Taky zdravím všechny netolerantní ostravaky a ať vám v příštím roce od bamboo jen třísky lítají.
reagovat - Úterý 31. prosince 2013 v 15:52 ® Chorchus reakce na …
-
nnnap> Dík, tobě taky vše nej a ať ti to cvaká. P.S. To spodní prádlo nemůže být z Tonkinu, řezalo by to na gůlách
reagovat.
- Úterý 31. prosince 2013 v 15:48 ® Chorchus reakce na …
-
tompol> překrásné Tome, povrchovou úpravu ještě před nalepením dávám karnaubský vosk, který přeleštím filcovou bruskou. Není to špatné rovněž napustit nahřátým lněným olejem, tak, jako se dělají rukojeti na nože.
reagovat - Úterý 31. prosince 2013 ve 14:37 ® nnnap
-
příjemný nový rok, bambusáci. Ať vám dělá bambú radost.
Hele, koukám do pánskýho spodního prádla a co na mne nevykoukne- boxerky z bambusu. No nic, to jenom, kdybyste nevěděli co se zbytkama. Jdu domů, chcu si opláchnout ruce, koukám nový tekutý mejdlo se na mne zubí, kouknu, no, není z bambusu? No, je samozřejmě. Tak se teď bojím podívat do ledničky, bo co kdyby…
S prasaty na věčné časy a ať se Vám ty Vaše bambusy dobře staví.
reagovat - Pondělí 30. prosince 2013 ve 22:15 ® tompol
-
Projekt březová rukojeť se pomalu blíží konci:)
reagovat - Čtvrtek 19. prosince 2013 ve 21:50 ® lubo OV reakce na …
-
David H.> nebuď tajnůstkář a ukaž to dílo.
reagovat - Středa 18. prosince 2013 ve 22:32 ® HaD reakce na …
-
Chorchus> ty jo, kdyby šlo popsat jakou!
reagovat - Středa 18. prosince 2013 ve 21:52 ® tompol reakce na …
-
Chorchus> Aha koukám, že tam nemáš vůbec žádnou nit! Já našel jiný postup, vyvážeš klasicky nití, musí to ale být hedvábí a pak dvousložkový lak řízneš denaturovaným alkoholem, prakticky 1k1 a ten pak udělá to „kouzlo“. Parádně je to vidět na obrázku, tam je použitý přírodní, tedy nebarvený hedvábí, mělo by to ale krásně „zprůhlednit“ nit jakýkoliv barvy. To je zase vidět na obrázku z Oyster – vyvázání spojky tmavě zelenou, o pár postů níž.. Postup je tady, odtud je i obrázek…
http://www.rodbuildingforum.com/index.php?…
reagovat - Středa 18. prosince 2013 ve 21:41 ® Chorchus reakce na …
-
tompol> to je paráda, jsem zvědav jak dopadneš. S očky není žádný problém. Jen pro jistotu jsem je zespod přilepil UHU endfest a pak klasicky.
reagovat - Středa 18. prosince 2013 ve 21:33 ® Chorchus reakce na …
-
David H.> Mám radost, že máš radost.
reagovat - Středa 18. prosince 2013 ve 21:19 ® tompol reakce na …
-
Chorchus> Takhle by to mělo „prosvítat“. Jak na spojce, tak u oček… Obrázek vypůjčen z www.oysterbamboo.com
reagovat - Středa 18. prosince 2013 v 17:08 ® HaD
-
A jsem definitivně v klubu. Jirko, už téměř 24 hodin nenacházím slov a vůbec nevím, jak Ti poděkovat.
Vloni jsem byl v šoku, letos ten duševní stav ani neumím popsat…
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 ve 21:30 ® tompol reakce na …
-
Chorchus> strašná představa
reagovatúplně chápu, že v tomhle případě je lepší nechat je jen vystavené
- Neděle 15. prosince 2013 ve 21:28 ® tompol reakce na …
-
Hora> Děkuju za rady! V nejbližší době valim na rákos
reagovatJá momentálně pasu po dikobrazích ostnech, tak se snad zadaří…
- Neděle 15. prosince 2013 ve 20:15 ® Hora reakce na …
-
Chorchus> Dobře,přes zimu něco nového stvořím a věnuji bambusovému kouzelníkovi.
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 19:55 ® Chorchus reakce na …
-
Hora> nezasíráš, moc pěkně sa to čítá. A mimochodem, ty brka nemám
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 19:54 ® Chorchus reakce na …
-
tompol> no a to je ten průser, že když si představím jak Jeník v mrazu a blátě sbírá te orobinec, a já ten splávek upálím ..... Jinak´, VeleHora je přesně ten typ starého (nikolivěk věkem) rybáře, o kterém jsi psal.
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 19:06 ® Hora
-
Doufám,že Jurovi moc nezasíráme debatu o bambo prutech.Co se týče Fielda,tak ho sleduji již několik roků,má je moc hezké ty splávky,ale napodobovat je,to není ono,každý při výrobě musí jít vlastní cestou.Loni jsem dělal i splávky z husích brků,vypadají taky moc hezky.Jenom mít přísun . . .
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 18:57 ® Hora reakce na …
-
tompol> jsem rád,že se Ti líbí,rákos sklízím většinou v období vánočních svátků a pokračuji průběžně až do jara.Vybírám si většinou spodní části rákosu.1–2 díly od spodu jsou slabší a mají většinou silnou stěnu a tím pádem menší nosnost,další části ( 2– 3 díly )jsou ideální jak v průměru,tak v tloušťce stěny,další části mají stěnu slabší a dochází při zpracování k jejich deformaci.Klasicky sbírám na chovných rybnících po výlovech a přes zimu.Dno je většinou už zamrzlé a nebořím se do bahna.Nařezaný rákos nechám ve sklepě,nebo v garáži vysušit( 1 měsíc).Mám ho za ty roky cca 150 ks různých průměrů ( dám potom foto až se tam dostanu )a délek.Záleží jaký je rok,někdy seženeš rákos o průměru cca 10 – 15mm a někdy slabší do 11mm.Orobinec sklízím ve stejnou dobu.
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 15:21 ® tompol reakce na …
-
Hora: Ty splávky jsou krásný… Zvlášť brka s korkem. Rád bych se zeptal, kdy je vhodný čas na sklizeň rákosu, jak dlouho ho ještě dosušuješ a jestli je to ten klasický rybníkový. Pro inspiraci přidávám fotogalerii Andrew Fielda, je to prostě pecka: http://handmadefloats.blogspot.cz/
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 9:48 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Teda hoši,máte krásné ručičky… několik splávků jsem taky dostala od Honzy,jsou moc krásné ale jedinou vadu mají,tím že jsou tak precizně udělané,je mi líto jak píše Jirka je strkat do vody,takže je vystavuji a chlubím se s nima. Stejný problem mám i s Chorusovým bambem a vidličkama…
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 8:24 ® Chorchus reakce na …
-
Hora> Jeníku, střeva jsou kuchlé ze starého pipáku, ale věřím, že ten netolerantní Brňák Regulus by to spíchnul a vešel by se s cenou tak do 30 CZK.
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 8:21 ® Chorchus reakce na …
-
tompol> krásné, moc krásné. Na těch Horových splávcích je blbé to, že mi je líto je strkat do vody a tak je mám vystavené v práci na poličce.
reagovat - Neděle 15. prosince 2013 v 8:17 ® Chorchus
-
regulus> ahoj, od netolerantního Brňáka to potěší.
reagovat - Sobota 14. prosince 2013 v 18:08 ® Hora
-
Jinak mám rozdělané nové rákosníky(splávky),3 z nich budou předvážené,uvidíme co z toho vyleze,dále tam mám splávky ze začátku letošního roku.Jak rákosníky,tak plasťáky.
reagovat - Sobota 14. prosince 2013 v 17:50 ® Hora reakce na …
-
tompol> . . který se stupňuje dle síly záběru.Určitě.
reagovat - Sobota 14. prosince 2013 v 17:40 ® tompol reakce na …
-
Hora> Děkuju! Jsou to taký moje první pokusy. Střeva budou vlastní výroba
reagovat. Já si třeba myslím, že Jura má určitě v záloze i pípák, který při záběru signalizuje zvukem ševelení větru v bambusovém háji
- Sobota 14. prosince 2013 v 17:25 ® Hora reakce na …
-
tompol> pěkný,
reagovatmáš to moc hezké,s Jurou vám to jde pěkně s dřevem,já si myslím,že Jura ty vnitřnosti udělal sám.Kdysi,když jsem blbnul s kaprařinou,tak první pípáky jsem dělal podle návodu v Amatérském rádiu ( aspoň si myslím že se ten časopis tak jmenoval )když jsem to zvládnul já,tak Jura to zvládne levou zadní.
- Sobota 14. prosince 2013 v 16:16 ® tompol
-
Chorchus> vlastně už jsem dodělal i sušák a zítra snad konečně začnu lepit kůru
reagovatTen pípák nemá chybu, střeva jsou taky vlastní, nebo?