Vyhledávání
Carp marathon Praha VI. ročník
6.12.2012 | RobS | 55.026 zobrazení | 729 odpovědí
Je tady už VI. ročník mezinárodního závodu v lovu kaprů na řece Vltavě v Praze.
Atmosfére tohoto závodu je naprosto jedinečná a nikde jinde ji nezažijete.
V loňkém roce se týmům podařilo ulovit víc jak 1000kg bodovaných ryb!
Jako hlavní cena je pro vás letos připraveno startovné v hodnotě 1200 EUR na IBCC – International Balaton Carp Cup 2017.
Přihlásit se můžete na Carp Maraton Praha.
Více se dozvíte v propozicích tohoto závodu na www.cm-praha.cz
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. června 2013 v 10:00 ® HaD reakce na …
-
malamut> no soudě podle narůstajícího množství kaprových závodů se teprve k vrcholu leze a je ještě hodně daleko
reagovat - Středa 19. června 2013 ve 22:05 ® malamut reakce na …
-
David H.> já se s takovým chováním většinou setkal u „kaprařů“, co těm skutečným mohli tak akorát čuchat k řiti, ale těch pozérů je bohužel většina. No nic, ono se to časem snad vyvrbí, každá módní vlna má svůj vrchol a poté postupně slábne. Ale zde to nevyřešíme, tak jen počkám, kdo bude dalším „patronem“, stále ještě to může být ing Bendl na pozici ministra v demisi
reagovat - Úterý 18. června 2013 ve 12:51 ® Martin Chmelík reakce na …
-
David H.> Už jsem přešel.
reagovatZávodům ZDAR, obzvlášť těm extrémním.
- Úterý 18. června 2013 v 11:56 ® HaD reakce na …
-
Martin Chmelík>
reagovatApropo, nepochlubil jsi se v přívlači ani ve Z lovu se zahájením. Přejdi a povídej
- Úterý 18. června 2013 v 11:53 ® Martin Chmelík reakce na …
-
David H.> No já vím, to byla sranda. Ale i tak se kaprům v Praze na Vltavě daří obstojně. Jen to holt není „bolelízová“ voda. Desítky postarších kolegů, co tam chytají na kukuřici, kolínka, brambory jsou hodně úspěšní, kapři nad 70 cm nejsou vzácností. Znám jednoho takového „masaře“, který tam skoro vždy nachytá a vše zmastí.
reagovatVltava v Praze je hodně dobře soustavně zarybňována, jen jak říkám: není to „bolelízová“ voda.
- Úterý 18. června 2013 v 11:42 ® HaD reakce na …
-
Martin Chmelík> voda je studená pro kapry, aby mohli dobře prosperova. Neměl jsem na mysli koupačku.
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 11:28 ® HaD reakce na …
-
malamut> mě kapraři nijak nevadí. Vadí mi ale rybáři, kteří opovrhují vším ostatním, co nedělají. A je celkem jedno, zda je to „muškař“ nebo „kaprař“.
Kluky z CM neznám, abych je mohl v tomto směru hodnotit.
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 11:24 ® Martin Chmelík
-
A ještě jedna poznámka. Já jsem vcelku odpůrce závodů v jakékoliv rybolovné technice, avšak umím žít s vědomím, že závody jsou a budou. Nezatracoval bych kapraře, oni mohou mít stejné výtky např. k závodům v přívlači. Dokud se lidé nebudou respektovat, držet se zásad slušných mezilidských vztahů a zákonů bude tento stát úplně o ničem, tedy i život.
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 10:53 ® Martin Chmelík reakce na …
-
David H.> Až na tu extrémnost souhlasím. Víš co by Davide za komfort bivaku a lehátka dal kdejaký bezdomovec? Ti žijí extrémní život a jsou dost časté případy, kdy se člověk stal bezdomovcem i díky zákonům naší banánové republiky, ve které vládnou ŠMEJDI.
PS: a že je voda studená? Účastníci tam nejsou za účelem rekreace, to chce za to startovné vyrazit k moři.
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 10:52 ® malamut reakce na …
-
David H.> ne každá voda je pro kapra vhodná, ale názor hospodářů, a nakonec i některých „kaprařů“ je opačný. Já si jen pamatuji na první ročník CMP, kdy termín kolidoval se zahájením dravčí sezóny, na jiném serveru to pár lidí kritizovalo a velice dobře si vzpomínám na aroganci a nabubřelost, s jakou na kritiku reagovali organizátoři CMP. To je ale vlastní velké části naší carpscény, oni si fakt myslí, že nad ně není. Čest výjimkám, ale o těch se mnoho neví, neb nemají potřebu se jakkoliv zviditelňovat, a je radost se s nimi setkat či pokecat.
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 10:32 ® HaD
-
Dovolím si názor: pokud to chlapi baví a mají vše v cajku, proč ne. Závod jsem vloni navštívil a v určitých ohledech skutečně extrémní je. Voda je studená, ryby tam berou málo a nejsou velké. To je pro kapraře celkem oříšek a v tomto směru to skutečně tak trochu extrémní je. A samozřejmě je mimořádný extrém žít týden v bivaku na břehu řeky ve smogu a hluku naší metropole. Já bych to víc než den nedal. Možná ani to ne. Ale jak říkám – pokud to někoho baví a těší, proč ne.
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 10:06 ® Martin Chmelík reakce na …
-
malamut> Že by u patrona závodu hledali „kapříky“?
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 10:04 ® Martin Chmelík
-
Tak jsem si pročetl řádky níže a opět se mi potvrzuje, že svět se v prdel obrací, a to díky mnoha sráčům, kteří si myslí, že tento svět jim leží u nohou. A když do tohoto ještě zatáhneme rybolov, tak to je konec. Přátelé držme se, svět se zbláznil. Jediné, co je extrémní v naší banánové republice, tak to je „skianálismus“ a korupce. Jak že to bylo v Okresním přeboru? „Franto, já prej lezu trenérovi do prdele, je to pravda?“ Není Karle, není...... ty z ní totiž vůbec nevylejzáš!"
PS: jinak pod extrémním kaprařským závodem si dovedu představit to, kdyby závod probíhal v době povodní, tedy kdy kulminovala na soutoku Berounka i Vltava.
To by byla extrémní prdel.
PS II: avšak také musím napsat, že já osobně závod respektuji, organizátoři se snaží cosi vytvořit a myslím si, že svou práci dělají s přesvědčením. I tento závod je propagací rybolovu a pořád lepší propagovat rybolov, než třeba drogy, hulení a chlast. Takže já bych se jako organizátor odprostil od slov jako extrémní, od šmejdů typu Bendl, od pohádkáře typu Vágner atd. No ale proč tu radit, organizátor jistě ví, čeho chce dosáhnout.
reagovat - Úterý 18. června 2013 v 7:59 ® malamut reakce na …
-
nnnap> to není dobrý přirovnání, malý děcko je takový bezelstný, upřímný, dokud se z něho nestane svazák, nebo něco podobnýho
reagovatPrávě jsem se dočetl, že u patrona závodu proběhla nějaká domovní prohlídka, zajímavá informace…
- Úterý 18. června 2013 v 0:32 ® HaD
-
Nemyslím, že bych zde měl nějak zasahovat. Díky za pochopení.
reagovat - Pondělí 17. června 2013 ve 23:34 ® nnnap reakce na …
-
malamut> marťas je take male děcko, no.
reagovat - Pondělí 17. června 2013 ve 23:28 ® malamut reakce na …
-
nnnap> oni jsou excelentní opravdu pouze jako povalovači na carppeleších. Skuteční kapraři s nimi raději nechtějí mít mnoho společného. A přesto si myslí, jak jsou jedineční a skvělí. Jen věřím, že David pobral o dost víc rozumu, než nejvyšší u konkurence, a nenechá si do ničeho kecat od každého, kdo má do prdele díru
reagovat - Pondělí 17. června 2013 ve 23:23 ® malamut reakce na …
-
RobS> tobě pravda hodně vadí… Davidovi bys měl poděkovat za to, že ti tu nechá „reklamní“ diskusi na ryze komerční akci, mající s rybolovem pramálo společného a nám, co tu diskutujem rovněž, docela dlouho zde dokážeme diskutovat o hovně a zviditelňovat ten tvůj významný sportovní podnik.
reagovat - Pondělí 17. června 2013 ve 22:59 ® nnnap reakce na …
-
RobS> ty si příteli něco nepochopil. Vlastně si toho dost nepochopil. Vlastně si nic nepochopil. My tu nejsme pro tvoji zábavu.
reagovat
Nekňuč nebo nelez mezi dospělý. Nebo bendl pofoukat bebínko. Nebo si postěžuj u Mistra sraček. Tedy basu.
Fakt dobrej oddíl, tidle excelentní povalovači na lehátkách - Pondělí 17. června 2013 ve 21:57 ® RobS
-
Mohu Tě požádat Davide, aby jsi tuto diskusi zablokoval, nebo udělil připěvovateli pod nickem Malamut, červenou kartu? Jinak bych byl nucen použít tzv. vaginální opisy a to bych nerad, protože tato diskuse byla určená k něčemu jinému. Přeji hezký večer…Dál se k tomu již nehodláme vyjadřovat…
reagovat - Pondělí 17. června 2013 ve 20:33 ® malamut reakce na …
-
mexik> to i já tobě, s tím problém nemám. Ale to, co zde píši, byste měli vyhodnotit a vzít za své, uznat mou pravdu, jinak budete žít v klamu, a to je pak život promarněný
reagovat - Pondělí 17. června 2013 ve 20:06 ® mexik reakce na …
-
malamut> Nemá cenu tu plácat prázdnou slámu. Evidentně se neshodneme a u toho zůstaneme:) Přeji ti krásný den:)
reagovat - Pondělí 17. června 2013 v 18:53 ® malamut reakce na …
-
troutkiller> no oni kapraři nejsou u prdele jen kaprařům, ale neustále se snaží ostatní přesvědčit o své důležitosti. Čest výjimkám, ale o tom jsem už psal
reagovatOrganizátoři si neuvědomují, jak by závod získal na významu a prestiži, kdybych se jej zúčastnil třeba já, zavilý odpůrce podobných šaškáren, ale jim to nedochází, přestože za peníze lze koupit i malamuta na pár dní
- Pondělí 17. června 2013 v 18:27 ® troutkiller reakce na …
-
malamut>Já myslim že celé ministerstvo zemědělství má zrovna starost kde sehnat pozlacený koryto
reagovat)Nějaký kapraři sou jim u prdele.
- Pondělí 17. června 2013 ve 14:43 ® malamut reakce na …
-
troutkiller> všichni takoví nejsou, ale je fakt, že hodně těch, co melou nejvíc o „sportovním lovu kaprů“ tomu popisu odpovídají. I když já mám taky svá kila a BMI držím s námahou dvoucifernej
Ale o tom to není, tady jde o to, kdy si uvědomí, že lov a sport jsou dvě dost různý věci, navíc lov v kaprařském provedení. Nechme kluky žít v iluzi, že jde o extrémní sport a extrémní závod, a že ceny předá ministr Bendl a půlka ministerstva zemědělství nemá nic jinýho na práci, než se zabývat CMP 2013, protože vlastně proto tu jsou.
Nevzpomínáš si, kdy a kdo dospěl jako první k názoru, že kapr není jídlo ale kámoš? Nebylo to po nějakým zvrhlým carpmejdanu?
reagovat - Pondělí 17. června 2013 ve 14:27 ® troutkiller reakce na …
-
malamut>Nedavno sem nedopatřením zhlédl asi 10 minut nějakého kaprařského klání na F-H.Kapitán jednoho Rumunského týmu byl sportovec s asi 160kg porážkové váhy ověšenej zlatejma řetězama pro kterého byl problém se zvednout bez pomoci z lehátka,jeho jediná funkce byla v namontování koulí a podrobném vyložení nahazovačum kam nahodit.druhej člen týmu pravil že je jako kapitán nenahraditelnej
reagovat)Celkem věřim protože tohle bych hledal max.ve výběhu hrochu
- Pondělí 17. června 2013 ve 13:36 ® malamut reakce na …
-
mexik> nemám dojem, že bych něco hanil, to, že vám nefoukám do prdelí práškovej cukr není hanění, ale to vy kluci kaprařský vysportovaný docela dobře zvládáte sami. Že máte po ministrovi, to je víc než jisté, a „občan ing Bendl“ asi nebude to pravé, ale co naděláš. A jestli něco děláte dobře, nebo ne, je mi ganz egal, jen je mi podivné, že ÚS Praha (předpokládám, že je uživatelem revíru, kde se „sportovní podnik“ koná), propůjčuje revír ke konání ryze komerční akce, ale MO kde jsem členem pod zmíněný ÚS nespadá, tak do toho zatím nerejpu. A uvědom si, že ne každá kritika pramení ze závisti, tobě a podobným fakt není co závidět, už jen to, že jste chtěli mít za patrona jednoho z největších gaunerů, svědčí o pokřiveném charakteru a podivném vnímání světa.
reagovat - Pondělí 17. června 2013 v 10:37 ® mexik reakce na …
-
malamut> Vždy,když někdo začne hanit organizaci našeho závodu, tak z toho mám upřímnou radost:) Je to totiž znamení, že to děláme dobře, a že to jen česká nátura některých lidí nedokáže unést;o)
reagovat - Pondělí 17. června 2013 v 10:36 ® troutkiller reakce na …
-
malamut>Bendl bude mít jiný starosti než se fotit s extrémníma sportovcema
reagovat)
- Neděle 16. června 2013 ve 23:29 ® malamut
-
RobS> mohl bys nám, prostým rybářům, osvětlit, jakže je to s tím ministrem Bendlem jako záštitou a patronem CMP 2013? Mám dojem, že skutečnost bude trošku jiná. Upřímnou radost mám.
reagovat