Vyhledávání
Bezuzlové háčky
4.12.2012 | HaD | 11.930 zobrazení | 97 odpovědí
Na trhu se objevují zbrusu
nové háčky určené na bezuzlové vázání. Máte s nimi zkušenosti?
PS: A pak, že už nejde nic nového vymyslet :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. prosince 2012 ve 14:28 ® HaD reakce na …
-
regulus> tak tak… bez výhrady souhlas
reagovat - Pondělí 10. prosince 2012 ve 14:00 ® regulus reakce na …
-
nekutiltim> no krimplováním se spojuje spousta věcí nejen v elektrotechnice, ale tady v tomto případě bych byl s „potleskem“ docela opartnej. Jednak háček musí mít díru na přesnej průměr vlasce, pokud se spojuje kov-kov (třeba očka na dráty) tak je to jasný, ale tady je to kov na materiál vlasce i když věřím, že dřív rupne ten vlasec než že by to v tom spoji povolilo, tak bych přece jen měl strach že se vlasec může prodřít o hranu háčku.
Ještě video ze stránek výrobce reagovat
Pokud to shrnu, tak vidím víc nevýhod než výhod. Háček je na jedno použití, nelze ho převázat, v případě různých průměrů vlasce je nutné mít víc druhů háčku a to i stejné velikosti, nutnost sebou tahat další krám, krimplovací kleště, … . No nevím jestli se to osvědčí nebo ne. Z druhé strany nalisovat háček na lanko určitě špatný není. - Pondělí 10. prosince 2012 ve 13:00 ® nekutiltim
-
A co říkáte na tyto háčky
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 15:41 ® HaD reakce na …
-
regulus> hele to není o vážnosti, jen vysvětluju, s čím se člověk může potýkat. No a když je šikovnej, jako třeba já
reagovat), tak si poradí, ne?
)
- Pátek 7. prosince 2012 ve 13:33 ® regulus reakce na …
-
David Havlíček> já jsem si nemyslel, že to vezmeš až tak vážně …
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 ve 13:24 ® HaD reakce na …
-
lunimus> ten článeček by byl fajn
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 ve 13:07 ® HaD reakce na …
-
regulus> neser! SITUACE: Je pátek, 15:30 hod a odjíždím na ryby. Jedu do ryb. potřeb, abych si nakoupil, co mi chybí. V takovou chvíli je mi i milion e-shopů k lejnu.
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 ve 12:44 ® lunimus reakce na …
-
džigit> hehe … ako som pisal v jednom z predchadzajucich prispevkov … nemam dovod vyrabat vo velkom nieco, co je dostupne a za smiesnu cenu … ide len o to, dokazat sam sebe, ze to funguje … no a teraz som bol postaveny pred vyzvu postavenia malej spojky na bezuzlove viazanie spojov
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 ve 12:17 ® džigit reakce na …
-
lunimus> no uvidíme až ošaháš origo…
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 11:39 ® lunimus reakce na …
-
džigit> original zatial nemam, ale sa mi to zapacilo a asi si ho zozeniem
… co sa tyka tvarovania mensich kuskov, tak v tom nevidim vazny problem za pouzitia napr jemnejsieho peanu a pre jemne veci si treba spravit pripravok … jednoduchu dosticku s troma klincekmi, medzi ktore prevlecies vhodne dlhsi drotik ako potrebujes a nasledne ho „ostrihas“ kliestikmi na potrebne dlzky …
neviem, ako budem na tom tento vikend casovo, ale ak stihnem, tak vyrobim aj jednoduchy pripravok na vyrobu tychto bezuzlovych spojek … nejaky maly fotoserial, ako na to … pripadne to spojim do kratkeho clanku spolu so zatazovymi testami
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 11:37 ® LeoC reakce na …
-
lunimus> každá fotka dobrá
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 11:29 ® džigit reakce na …
-
lunimus> no mně by stačilo,kdybys dal foto originálu a samodomo.Vzhledem k „mým“ nejmenším nevím,čím bych to tvaroval…
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 11:13 ® lunimus reakce na …
-
LeoC> ale mozem pohladat tu moju rybarsku vahu, zavesim slucku a naviazem spojku a skusim odfotit pouzitu silu, ktoru to udrzi, pripadne skusim odmerat silu az do momentu pretrhnutia …
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 10:23 ® lunimus reakce na …
-
LeoC> hehe … dufam, ze nechces moje foto, ako sa kupem vo vani a pri tom testujem
… co sa tyka fotky, tak s tym nieco mozem vymysliet … ale myslim, ze nie je moc co fotit … alebo chces vidiet fotku spojky priviazanej o radiator a na druhom konci urvany kus silonu?
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 10:11 ® LeoC reakce na …
-
lunimus> zkus poslat ilustrační foto
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 23:15 ® lunimus
-
Tak pani … pokusy su za mnou … je to ovela jednoduchsie, nez som cakal … tento bezuzlovy sposob je genialna hracka … je to uplne jednoduche …
no a co je hlavne, nemal som po ruke ziadnu kancelarsku spinku, tak som pouzil mäkky viazaci drot … umyselne som spravil väcsie ramienka, aby som mohol sledovat spravanie sa ramienok pri zatazi a aby som mohol odhadnut ich nachylnost na prirodzene vystieranie sa pod zatazou … previedol som seriu testov … zatial bez natahovania vahou, ale ani ju asi do testu pouzivat nebudem …
verdikt je totiz taky, ze ramienka sa na spojke ani nepohli a ked som robil destrukcnu skusku az do pretrhnutia, vzdy som pretrhol vlasec mimo spojky … testoval som to zatial „len“ s max 0,22 vlascom … ale vo velmi blizkej dobe prevediem test aj s niecim silnejsim …
cely vysledok doterajsich testov teda hovori, ze homemade vytvor spojky je na ryby do 15kg pouzitelne … ale to este spravim pre istotu zatazove testy pod vodou
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 19:12 ® lunimus reakce na …
-
regulus> neboj … nechystam sa toho vyrobit tonu … mozno spravim len 1–2 kusy … ide mi len o to, aby som si vyskusal, ze mi to funguje … o prakticke vyuzitie mi prave pri tomto vyrobku nejde a ked si teraz overim na testoch, ze je to na pouzitie jednoduche, tak si original kupim … mozno aj 1/2 kila
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 18:49 ® regulus reakce na …
-
lunimus> zcela na rovinu, chápu, že kdo si hraje nezlobí, že seš hračička, ale zrovna tohle … ehm ehm. Kancelářská sponka je dělaná z žufánkové oceli a na tu karabinku se to tlustý. Mám zubařskej drát v několika průměrech ze kterýho by to asi i šlo udělat, ale mohlo by mi to, však víš co. Stojí to pár korun a při alternativní domácí výrobě ti to zabere tolik času, že je lepší kutit něco jinýho, protože výsledek bude stejně stát za howno, nic ve zlým.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 18:43 ® regulus reakce na …
-
David Havlíček> tys nemohl u vás sehnat bezuzlový karabinky, Co takhle nějakej e-shop, schválně mrkni semka http://www.chytej.cz lítá tam halda reklamních banerů, někde to určitě budou mít.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:55 ® HaD reakce na …
-
nnnap> nooo, asi by ses divil…
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:40 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> já ti rozumím
reagovatJá zas relaxuji tak, že trvám na koupení hotového. Prostě mám plnou prdel vymýšlení a improvizace. To je jako být v práci i doma.
- Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:23 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> ono … ked sa to tak vezme, tak som celkom slusne zarabajuci clovek, zijem vo velkomeste, kde nie je problem zohnat takmer nic … ale ide o to, ze ma bavi tvorit veci alternativnym sposobom, zistit ako realne funguju a dokazat sam sebe, ze to viem urobit aj sam.
Urcite to teda vyskusam a skusim spravit zatazovy test, kde bude na jednom konci uchyteny „pevny“ bod … druhy koniec bude naviazany ako kmenovy vlasec, lenze iba nutna dlzka napr 1/2m a volny koniec pojde do rybarskej vahy … a budem tahat, kym nepovoli spinka, vlasec, alebo uzol … a som naozaj zvedavy, co povoli prve
… ma to jediny hacik … netusim, kde som po poslednom velkom upratovani odlozil rybarsku vahu
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:22 ® nnnap reakce na …
-
David Havlíček> v každém soukromém kamenném krámu. Stačí se jednou zeptat a jsou ochotný se roztrhat. V normálním krámu. Fakt nevím, kde by je nenabízeli. To mi připadá neuvěřitelný stejně jako jednomu rakouskému soudci, který neuvěřil, že by se český důchodce zohnul pro pětistovku na chodníku.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:21 ® HaD reakce na …
-
džigit> ten zubařskej drát je fajn. Dělám s ním docela často…
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:17 ® džigit reakce na …
-
David Havlíček> jak jsem psal,zkoušel jsem a i vyrobil,jen to furt nebylo ono a radši jsem koupil.Ono drátek seženeš,ale ´dosáhnout tvrdost originálu už je složitější.Nakoupil jsem za cca 1,60 kč kus…
reagovat
A navíc mít cajk na ty nejmenší už je problémek - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:13 ® HaD reakce na …
-
nnnap> ono to ani nemusí být o korunové položce – já je např. u nás nemohl sehnat – pak může být řešení koupit si např. zubařský drát 0,3 – 0,4 mm a člověk si může dělat sponky, rotačky a další ptákovinky.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:11 ® HaD
-
džigit> já myslím, že by to asi šlo, ale neriskoval bych…
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:10 ® nnnap
-
bavíme se o korunových položkách, jo?
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:08 ® nnnap
-
lunimus> to je zašmodrchané ti správně odpovědět.
Správně je: jo,jo.
Ale věcně správně bude : jo, ale ni, jo.
Ale abys to pochopil, v kontextu zadání, je tedy správné ti odpovědět: ni, jo.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:07 ® džigit
-
jen mobil…
reagovat
A neboj,než jsem to viděl naživo,vyráběl jsem