Chytej.cz

Bezuzlové háčky necteno

4.12.2012 | HaD | 11.930 zobrazení | 97 odpovědí

Bezuzlové háčkyNa trhu se objevují zbrusu nové háčky určené na bezuzlové vázání. Máte s nimi zkušenosti?

PS: A pak, že už nejde nic nového vymyslet :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Pondělí 10. prosince 2012 ve 14:28 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> tak tak… bez výhrady souhlas

reagovat
Pondělí 10. prosince 2012 ve 14:00 ® regulus reakce na …
regulus

nekutiltim> no krimplováním se spojuje spousta věcí nejen v elektrotechnice, ale tady v tomto případě bych byl s „potleskem“ docela opartnej. Jednak háček musí mít díru na přesnej průměr vlasce, pokud se spojuje kov-kov (třeba očka na dráty) tak je to jasný, ale tady je to kov na materiál vlasce i když věřím, že dřív rupne ten vlasec než že by to v tom spoji povolilo, tak bych přece jen měl strach že se vlasec může prodřít o hranu háčku.
Pokud to shrnu, tak vidím víc nevýhod než výhod. Háček je na jedno použití, nelze ho převázat, v případě různých průměrů vlasce je nutné mít víc druhů háčku a to i stejné velikosti, nutnost sebou tahat další krám, krimplovací kleště, … . No nevím jestli se to osvědčí nebo ne. Z druhé strany nalisovat háček na lanko určitě špatný není.

Ještě video ze stránek výrobce reagovat
Pondělí 10. prosince 2012 ve 13:00 ® nekutiltim

A co říkáte na tyto háčky

reagovat
foto/forum/2012/th-img90333.jpg
Pátek 7. prosince 2012 v 15:41 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> hele to není o vážnosti, jen vysvětluju, s čím se člověk může potýkat. No a když je šikovnej, jako třeba já :-)) ), tak si poradí, ne? :-)) )

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 ve 13:33 ® regulus reakce na …
regulus

David Havlíček> já jsem si nemyslel, že to vezmeš až tak vážně … :-D

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 ve 13:24 ® HaD reakce na …
HaD

lunimus> ten článeček by byl fajn

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 ve 13:07 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> neser! SITUACE: Je pátek, 15:30 hod a odjíždím na ryby. Jedu do ryb. potřeb, abych si nakoupil, co mi chybí. V takovou chvíli je mi i milion e-shopů k lejnu.

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 ve 12:44 ® lunimus reakce na …

džigit> hehe … ako som pisal v jednom z predchadzajucich prispevkov … nemam dovod vyrabat vo velkom nieco, co je dostupne a za smiesnu cenu … ide len o to, dokazat sam sebe, ze to funguje … no a teraz som bol postaveny pred vyzvu postavenia malej spojky na bezuzlove viazanie spojov :-)

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 ve 12:17 ® džigit reakce na …

lunimus> no uvidíme až ošaháš origo…

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 v 11:39 ® lunimus reakce na …

džigit> original zatial nemam, ale sa mi to zapacilo a asi si ho zozeniem :-) … co sa tyka tvarovania mensich kuskov, tak v tom nevidim vazny problem za pouzitia napr jemnejsieho peanu a pre jemne veci si treba spravit pripravok … jednoduchu dosticku s troma klincekmi, medzi ktore prevlecies vhodne dlhsi drotik ako potrebujes a nasledne ho „ostrihas“ kliestikmi na potrebne dlzky …

neviem, ako budem na tom tento vikend casovo, ale ak stihnem, tak vyrobim aj jednoduchy pripravok na vyrobu tychto bezuzlovych spojek … nejaky maly fotoserial, ako na to … pripadne to spojim do kratkeho clanku spolu so zatazovymi testami :-)

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 v 11:37 ® LeoC reakce na …
LeoC

lunimus> každá fotka dobrá :-D :-D

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 v 11:29 ® džigit reakce na …

lunimus> no mně by stačilo,kdybys dal foto originálu a samodomo.Vzhledem k „mým“ nejmenším nevím,čím bych to tvaroval…

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 v 11:13 ® lunimus reakce na …

LeoC> ale mozem pohladat tu moju rybarsku vahu, zavesim slucku a naviazem spojku a skusim odfotit pouzitu silu, ktoru to udrzi, pripadne skusim odmerat silu az do momentu pretrhnutia …

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 v 10:23 ® lunimus reakce na …

LeoC> hehe … dufam, ze nechces moje foto, ako sa kupem vo vani a pri tom testujem :-D

… co sa tyka fotky, tak s tym nieco mozem vymysliet … ale myslim, ze nie je moc co fotit … alebo chces vidiet fotku spojky priviazanej o radiator a na druhom konci urvany kus silonu? :-D

reagovat
Pátek 7. prosince 2012 v 10:11 ® LeoC reakce na …
LeoC

lunimus> zkus poslat ilustrační foto

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 23:15 ® lunimus

Tak pani … pokusy su za mnou … je to ovela jednoduchsie, nez som cakal … tento bezuzlovy sposob je genialna hracka … je to uplne jednoduche …

no a co je hlavne, nemal som po ruke ziadnu kancelarsku spinku, tak som pouzil mäkky viazaci drot … umyselne som spravil väcsie ramienka, aby som mohol sledovat spravanie sa ramienok pri zatazi a aby som mohol odhadnut ich nachylnost na prirodzene vystieranie sa pod zatazou … previedol som seriu testov … zatial bez natahovania vahou, ale ani ju asi do testu pouzivat nebudem …

verdikt je totiz taky, ze ramienka sa na spojke ani nepohli a ked som robil destrukcnu skusku az do pretrhnutia, vzdy som pretrhol vlasec mimo spojky … testoval som to zatial „len“ s max 0,22 vlascom … ale vo velmi blizkej dobe prevediem test aj s niecim silnejsim …

cely vysledok doterajsich testov teda hovori, ze homemade vytvor spojky je na ryby do 15kg pouzitelne … ale to este spravim pre istotu zatazove testy pod vodou :-)

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 19:12 ® lunimus reakce na …

regulus> neboj … nechystam sa toho vyrobit tonu … mozno spravim len 1–2 kusy … ide mi len o to, aby som si vyskusal, ze mi to funguje … o prakticke vyuzitie mi prave pri tomto vyrobku nejde a ked si teraz overim na testoch, ze je to na pouzitie jednoduche, tak si original kupim … mozno aj 1/2 kila :-)

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 18:49 ® regulus reakce na …
regulus

lunimus> zcela na rovinu, chápu, že kdo si hraje nezlobí, že seš hračička, ale zrovna tohle … ehm ehm. Kancelářská sponka je dělaná z žufánkové oceli a na tu karabinku se to tlustý. Mám zubařskej drát v několika průměrech ze kterýho by to asi i šlo udělat, ale mohlo by mi to, však víš co. Stojí to pár korun a při alternativní domácí výrobě ti to zabere tolik času, že je lepší kutit něco jinýho, protože výsledek bude stejně stát za howno, nic ve zlým.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 18:43 ® regulus reakce na …
regulus

David Havlíček> tys nemohl u vás sehnat bezuzlový karabinky, Co takhle nějakej e-shop, schválně mrkni semka http://www.chytej.cz lítá tam halda reklamních banerů, někde to určitě budou mít. :-))

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:55 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> nooo, asi by ses divil…

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:40 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> já ti rozumím:-) Já zas relaxuji tak, že trvám na koupení hotového. Prostě mám plnou prdel vymýšlení a improvizace. To je jako být v práci i doma.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:23 ® lunimus reakce na …

nnnap> ono … ked sa to tak vezme, tak som celkom slusne zarabajuci clovek, zijem vo velkomeste, kde nie je problem zohnat takmer nic … ale ide o to, ze ma bavi tvorit veci alternativnym sposobom, zistit ako realne funguju a dokazat sam sebe, ze to viem urobit aj sam.

Urcite to teda vyskusam a skusim spravit zatazovy test, kde bude na jednom konci uchyteny „pevny“ bod … druhy koniec bude naviazany ako kmenovy vlasec, lenze iba nutna dlzka napr 1/2m a volny koniec pojde do rybarskej vahy … a budem tahat, kym nepovoli spinka, vlasec, alebo uzol … a som naozaj zvedavy, co povoli prve :-)

… ma to jediny hacik … netusim, kde som po poslednom velkom upratovani odlozil rybarsku vahu :-D

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

David Havlíček> v každém soukromém kamenném krámu. Stačí se jednou zeptat a jsou ochotný se roztrhat. V normálním krámu. Fakt nevím, kde by je nenabízeli. To mi připadá neuvěřitelný stejně jako jednomu rakouskému soudci, který neuvěřil, že by se český důchodce zohnul pro pětistovku na chodníku.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:21 ® HaD reakce na …
HaD

džigit> ten zubařskej drát je fajn. Dělám s ním docela často…

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:17 ® džigit reakce na …

David Havlíček> jak jsem psal,zkoušel jsem a i vyrobil,jen to furt nebylo ono a radši jsem koupil.Ono drátek seženeš,ale ´dosáhnout tvrdost originálu už je složitější.Nakoupil jsem za cca 1,60 kč kus…
A navíc mít cajk na ty nejmenší už je problémek

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:13 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> ono to ani nemusí být o korunové položce – já je např. u nás nemohl sehnat – pak může být řešení koupit si např. zubařský drát 0,3 – 0,4 mm a člověk si může dělat sponky, rotačky a další ptákovinky.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:11 ® HaD
HaD

džigit> já myslím, že by to asi šlo, ale neriskoval bych…

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:10 ® nnnap
nnnap

bavíme se o korunových položkách, jo? :-D

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:08 ® nnnap
nnnap

lunimus> to je zašmodrchané ti správně odpovědět.

Správně je: jo,jo.

Ale věcně správně bude : jo, ale ni, jo.

Ale abys to pochopil, v kontextu zadání, je tedy správné ti odpovědět: ni, jo.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 16:07 ® džigit

jen mobil…
A neboj,než jsem to viděl naživo,vyráběl jsem :-))

reagovat
foto/forum/2012/th-img90184.jpg
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...