Vyhledávání
Navijáky s okousanou cívkou
2.12.2012 | Kazan | 4.716 zobrazení | 38 odpovědí
Poměrně
zajímavé řešení cívky navijáku s prohlubněmi na hraně cívky má
omezit tření a zvýšit odhoz. Koupili by jste si tento navi, viděli jste
ho někdy?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 2. prosince 2012 v 17:08 ® HaD reakce na …
-
Kazan> mnooooo, tak to tedy ani náhodou
reagovatAle zkusit by se to na nějakém starém odpadlíkovi asi dalo. Ale po pravdě, nějak zvlášť se mi nechce.
- Neděle 2. prosince 2012 v 17:00 ® skwor reakce na …
-
Kazan> Ale hodit takovouhle cívku na Tvůj CF zauber, tak by to vypadalo hodně extravagantně
reagovat - Neděle 2. prosince 2012 v 16:55 ® Kazan reakce na …
-
David Havlíček> kdyby to byla pravda, tak už to má armáda na kdejaké střele. Koupit asi není kde, je to novinka. uvažoval jsem že by jsi mi sem hodil nějaký svůj naviják co máš na závody, já ti cívku vytunim rašplí a pak nám řekneš jak na závodech bylo
reagovat - Neděle 2. prosince 2012 v 16:46 ® HaD reakce na …
-
Kazan> tak nakonec je možné, že to může být pravda. Ideální by bylo, kdyby jsi ho koupil a vyzkoušel
reagovat - Neděle 2. prosince 2012 v 16:14 ® Kazan
-
Na mě to působí stejným dojmem jak popsal regulus s tím autem, ba co víc si člověk řekne o to se to musí přidrhávat a spíš se nahodí méně. Dokonce ta cirkulárka na druhém působí dojmem že se při náhozu ten vlasec musí uříznout
reagovatPoměrně zajímavou má k tomu vyprávěnku číňan, přirovnává to ke golfovému míčku, který bo je s ďolíčky má menší odpor vzduchu a lépe létá
- Neděle 2. prosince 2012 v 15:56 ® HaD reakce na …
-
Kazan> Taky tomu moc nedůvěřuji. Spíš sázím na optimální naplnění cívky vlascem či šňůrou.
reagovat - Neděle 2. prosince 2012 ve 13:29 ® regulus reakce na …
-
Kazan> přiznám se, že bych si takovýto naviják asi nekoupil a když už, tak možná ten první, ten druhý určitě ne, nejspíš jsem mírně konzervativní, ale našel bych i důvody viz níže.
Pokud to vezmu z logiky i fyziky, tak mi nepřipadá, že by zubatý okraje cívky snířili tření ba naopak. pro názornost jeden příklad, rozjeďte auto na rychlost 100 Km/h na úplné rovině a sundejte nohu z plynu, nebrzděte. Auto setrvačností dojede do určité vzdálenosti, tam se samo zastaví. No a teď si představte to samé, jen s tím rozdílem, že za místem kde jste dosáhli oné rychlosti 100 km/h se začne silnice vlnit řekněme každých 10m o metr nahoru a pak zase metr dolů, pravidelně, naprosto plynule. Jste přesvědčeni, že v takovémto případě dojede auto stejně daleko jako v tom prvním. Zcela zákonitě ne.
No a z tohoto důvodu mi připadne, že se jedná o další marketingovou flignu, nemyslím si, že by rozdíl v náhozu např. klasickým krmítkem ale i třeba vláčecí nástrahou byl nějaký výrazný, přece jen to tření o hranu cívky je v dynamice náhozu zanedbatelnou silou, pokud nahazujete něco těžkýho, tak asi úplně nepodstatnou.Takže když to shrnu, tak se domnívám, že vliv bude mizivej až nulovej a navíc zřejmě úplně opačným směrem. Zcela určitě si to najde svoje kupce, najdou se i lidé, kteří to vychválí až do nebe. Z druhé strany je třeba říct, že naviják na prvním obrázku je designově povedenej takže kdo mimo jiné dbá na estetiku tak si ho třeba jen kvůli nevšednímu vzhledu koupí.
reagovat - Neděle 2. prosince 2012 ve 12:59 ® Kazan
-
Tyto navi jsem na šel na odkazu co sem dával axiom o výstavě v Číně
reagovat