Chytej.cz

Shimano Twin power CI4 2500 fa nebo Daiwa Ballistic 3000SH? necteno

30.11.2012 | Fidel | 7.166 zobrazení | 64 odpovědí

Potřebuji radu jaký z těchto navijáků mám zvolit na přívlač(prut 270cm). Pokud máte zkušenosti s některým z těchto navijáků, budu rád za radu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 7. prosince 2012 v 15:03 ® Vincnetibm

Hele vykašli se na to. Člověk vždycky nejvíc „chytá a špekuluje“ v obýváku, u vody je pak všechno jedno.

reagovat
Úterý 4. prosince 2012 ve 20:57 ® Fidel reakce na …

No tak to docela dost padá no. Je vyváženej s tim navijákem někde nakonci korkové rukojeti.

reagovat
Úterý 4. prosince 2012 ve 20:13 ® HaD reakce na …
HaD

Fidel> chytíš ho tak, jak s ním budeš chytat a neměl by nějak zásadně převažovat dopředu.

reagovat
Úterý 4. prosince 2012 v 19:25 ® Fidel reakce na …

Vincnetibm> A jak poznam jestli je vyváženej?Kde to nemá padan na špičku?

reagovat
Úterý 4. prosince 2012 ve 2:13 ® Vincnetibm

Nedávno sem kroutil s tim Balistikem a bez vůlí, supr chod.. Cívka je výborně široka, klička větší, takže když budeš točit míň, i candatka snad přemluvíš ;-) Vyzkoušej si jen, aby ti prut nepadal na čumák. Najdi si doma nějakej plastak, zvaž ho a uvidiš, co a jak a vyber si. Vyváženej prut je na delší chytání víc než fajn.

reagovat
Úterý 4. prosince 2012 v 0:14 ® HaD reakce na …
HaD

Fidel> problém je, že já neprůvodcuju a ani jsem o tom nikdy nepřemýšlel. A když jedu, je to s dvěma třemi blízkými kamarády.

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:01 ® Fidel reakce na …

David Havlíček> A kdyby jsi někam jel nemohl bych se přidat? Sám totiž jezdit nechci a jet s takovým zkušeným rybářem by mi bylo ctí.;) Docela by mě lákalo Ebro, určitě by se dohromady nějaká skupina dala.

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 ve 20:48 ® HaD reakce na …
HaD

Fidel> nic konkrétního jsem zatím neplánoval.

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 v 18:45 ® Fidel reakce na …

David Havlíček> A nejedeš třeba na Ebro příští rok nebo někam na dravce?

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 ve 14:08 ® HaD reakce na …
HaD

Fidel> já někde lítám pořád :-)

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 ve 13:53 ® Fidel reakce na …

David Havlíček> Fajn:).....A jakpa neplánuješ na příští rok nějakou výpravu? Docela bych někam jel.:)

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 v 11:28 ® HaD reakce na …
HaD

Fidel> no tak pak není potřeba se ptát.

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 v 7:24 ® Ladineeek reakce na …
Ladineeek

Fidel> Jo je stejně velká, vždyť jsem ti to psal.....

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:17 ® Fidel reakce na …

David Havlíček> To by bylo fajn:)…Díky

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:33 ® HaD reakce na …
HaD

Fidel> to nevím, mohu se ale u Daiwy zeptat.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:23 ® Fidel reakce na …

David Havlíček> Ale tak je ten Ballistic 3000SH stejně velký jako 2500SH?

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 16:53 ® HaD
HaD

Fidel> raději větší. Lépe to z něj lítá, méně deformuje vlasec…

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 10:46 ® Piscicapus reakce na …

troutkiller> a právě o to jde. Ono to jde totiž i tak, že pošlu dál to, co jsem slyšel od jedné paní, jak povídala, že…
Víš?

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 10:18 ® troutkiller reakce na …

Piscicapus>Já věřim vlastní zkušenosti a usudku.To Revo Neos je v pohodě a těžko bych hledal stejně drahé šímo které by ho trumflo.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 9:10 ® Piscicapus reakce na …

sethy> Kubo, musel jsem. A ty víš proč.

:-) :-)
reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 9:09 ® Piscicapus reakce na …

troutkiller> počkej a za chvíli se dozvíme, jak se rozsypal (čti sám se rozmontoval)…

:-D :-D
reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 8:43 ® troutkiller reakce na …

sethy>Já ti nevim ale u mně naprostá spokojenost.Maká jak má a po dvouch sezonách je jak novej.

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 ve 22:06 ® Fidel

A jakou velikost tž daiwy bych měl vzít na ten prut 270?

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 v 15:22 ® sethy reakce na …
sethy

skwor> No právě, to je ono.

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 v 15:12 ® skwor reakce na …
skwor

sethy> Mě se Neos celkem líbil, ale dokud jsem nezjistil, že stojí dvojnásobek než jsem si myslel :-D Za tu cenu to zase taková sláva nebyla.

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 v 15:05 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> V tomhle se nikdy nedohodne :-D Kámoš odrovnal na sumcovláčce Certate za sezonu. Od te doby chytá to samé s twinem a nestěžuje si. Dle jeho slov mu už Daiwa nesmí do baráku. Asi to bude u obou firem kus od kusu.

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 v 15:01 ® sethy
sethy

troutkiller> Tož já ti nevím, měl jsem v ruce Davidův neos a teda dvakrát odvařený jsem z toho nebyl :-((

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 v 10:51 ® troutkiller reakce na …

Martin Chmelík>Bez mučení se přiznám že Ballistic bych nekaufnul z několika duvodu,tělo neni kovové,rychlejší převod a divokej vzhled.Daiwy mám od I-Q Zaion vejš a neni problém.Shimano krom kaprovejch prutu už ani jedno.Jo a ten Twin z Mongolska byl 4000:-))

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 v 10:45 ® Martin Chmelík reakce na …

troutkiller> Já mám jinou zkušenost. S Twinem jsem spokojen, má toho za sebou dost. Do Mongolska to nechce volit velikost 2500 ale 4000. Ballistic není špatný, je srovnatelný. Jen jaksi slavná Daiwa šetří. Nechápu proč v balení není alespoň pouzdro. V této cenové kategorii by to mělo být samozřejmostí. A jedna cívka? Také blbost. Třeba Caldia cívku má. No je to asi taktika výrobců, Shimano už také nedává pouzdra a u některých modelů ani náhradní cívky. A Daiwa IQ je ještě starý poctivý kousek, bůhví jak by dopadl Ballistic. Já ho mám necelý rok, zatím šlape, ale moc toho neodpracoval.

reagovat
Sobota 1. prosince 2012 v 10:35 ® troutkiller

Martin Chmelík>No nevim ale měl sem možnost vidět Twina a Daiwu I-Q po Mongolsku a To šímo bylo zralé do popelnice:-(( Obrovské vule na klice a hrkalo v něm jak v kafemlejnku:-(( Daiwa byla pořát stejná jak po vyndání z bedny.Jediným mínus bodem Ballisticu je ten rychlejší převod,bude to navi ideální na Boleny kde je třeba rychle stahovat nástrahu.Mám Daiw dost a při vedení větší nástrahy to na rozdíl od šíma neni na navijáku vubec cítit,navíc šímo má kratší kličku.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1