Vyhledávání
Rybářská stráž
24.11.2012 | zurekmichal | 7.277 zobrazení | 81 odpovědí
Jak je možné,když dojde rybář k vodě a začne chytat a po chvíli
dojde porybný a řekne rybářovy,že sedí na jeho místě.Rybář řekne,tak
si sedněte o tři metry dále,porybnému to není moc pochuti,ale přece si
oposedne,začne chytat.Po chvíli si stoupne veme si placku a začne
konkrétního rybáře dost vážně kontrolovat a přitom nic nezjistil.Myslel
jsem si , že rybářská stráž má právo kontrolovat rybáře jenom ,když
ryby neloví.
Prosím může někdo reagovat na tento dotaz a odpovědět,jak to je s tou
kontrolou jestli má či nemá právo kontrolovat rybáře,když loví ryby.
Předem děkuji
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 30. listopadu 2012 v 9:39 ® Mrknato reakce na …
-
René> Probléma je v tom, že RS nemá při výkonu její činosti kdo kotrolovat, pokud kontrolovaný není taktéž RS. Pak si oboustraně odeberou povolenky a je klid.
Když RS chytá na přívlač, mouchu je přerušení lovu dílem vteřin vycvičený hraji bude dosahovat dobrých časů, ne neprávem to totáhl tak daleko. Máš pravdu že když by dost wostrý kaprař, též i RS chtěl kontrolovat sousedního rybáře, natož rybáře, kterého má jen na dohled, 100–200m, měly by smotat své 800m zavežené udice a to by mezitím porušitel předpisů, jenž se k wostré rybařině ještě nepropracoval, stihl pohodlně vzdálit...... Zbývá jediné, prosadit do BP ustanoveníčko, že na RS se zákon a vyhláška nevztahuje......
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 8:45 ® hraji reakce na …
-
René> kolego, nemáte pravdu, ale vysvětlovat proč, je zbytečné. Čtete jen to, co se vám hodí a ještě si to ke všemu po svém vyložíte. Jsem přesvědčen, že RS smí kontrolovat i v případě, že aktivně vykonává rybářské právo (loví ryby).
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 ve 21:49 @ René reakce na …
-
Nazdar kamarádi rybáři.Narazil jsem na vaší debatu o RS.je docela zajímavá a koukám že i samotní členové RS odpovídají.Podle mého je třeba se občas podívat do ryb.řádu.Podle zak.197/2004 $14/4.píše Místa k lovu nesmí být vyhrazována.Tak zřejmě člen RS.udělal zkoušku omylem.Kontrolovat může jen v případě že neloví.
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 9:50 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> dobrý no
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 21:10 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> To patřilo hrajimu… Pro tebe bylo to první, citace řádu. No příště to rozdělim, abys v tom neměl maglajs.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 21:08 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> ty si mi psal že sem moc přísnej tak sem napsal ze by jsme měly byt přísný na toho ghaze nebo jak se jmenoval…tak když chce pytlačit…
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 21:06 ® Martin Mošna reakce na …
-
džigit> a bíle napsaný písmenka…
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:02 ® MIG-35 reakce na …
-
džigit> Hale i z maďarama sem se domluvil, ale tohle?? Vobčas mi fakt trvá dlouho než přídu na to co tim chcál básník říct. Asi nějaký surrealismus.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 19:44 ® Robur reakce na …
-
Martin Mošna> hele, jestli si někdy otevřeš nějakou poradnu, tak ať je telefonická. Nikomu nepiš
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 19:29 ® džigit reakce na …
-
MIG-35> má blbou klavesnici
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 19:15 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> No četl sem to několikrát a pořád mi to nedává smysl… Pokus se to napsat srozumitelnějc.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 18:24 ® Martin Mošna reakce na …
-
hraji> Kdyby chtěl chytat na tolik tak se na naše rady vykašle aby si počkal na jaro když dostane papíry…
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 18:23 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> tak si to znovi přečti
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 16:42 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> Já vůbec nerozumět tvá příspěvka…
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 8:24 ® hraji reakce na …
-
Martin Mošna> Martine, nejde jen o to být přísný při kontrole, v tomto případě bylo určitě rozumější mu dopředu vysvětlit, že to co dělá, respektive chce udělat, je v rozporu s pravidly a poctivé a slušné je pravidla ctít. Kluk ve věku 12 let velmi dobře rozeznává, co se smí a co ne.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 7:59 ® nnnap reakce na …
-
Robur> samozřejmě! Co když tam máš nad limit bílou rybu!
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 7:50 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> bylo by lepší aby jsme byly přísný na David Mišlan (Ghaz)…pytlačit?Tady nejspíš jak vydím podle nazvu mají byt rybáři a né pytláci…
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 7:39 ® nnnap reakce na …
-
hraji> máš u mne malé, bezvýznamné plus.
Já jsem se zatím nepotkal s idiotickou rs. Mám asi štěstí, že se nevyskytuji na opava cosi
Bylo to vždy korektní, s odstupem a respektováním toho druhého a tak to má být.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 0:56 ® osprey reakce na …
-
hraji> Jistě – a ze závěru mého zase to, že já bych u tebe věděl, že mě nezastavíš, protože ty máš o právech a povinnostech přehled
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:57 ® MIG-35 reakce na …
-
hraji> Tak to je naprosto jasný! Ale sou debili i mezi RS co si rádi tahaj triko… Jo přesně jak píšeš!
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:52 ® hraji reakce na …
-
MIG-35> víš, ono to co je napsáno, je potřeba taky správně vykládat. Například kdybych viděl rybáře lovit a on by zjevně přede mnou chtěl zmizet, pak je to jasné. Ale potkat chlapíka, který nese v ruce složený prut, a chtít ho kontrolovat, je podle mě za tou tenkou čárou mezi právem a zneužitím pravomoci.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:50 ® hraji reakce na …
-
osprey> nezastavil bych tě, to mělo vyplynout z mého předchozího příspěvku.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:44 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna>hraji> Jen cituju co je psáno…Já RS potkávam docela často a ještě sem kontrolu neměl. Znaj mi a ví, že předpisi dodržuju. Jo je to divný kontrolovat někoho aniž by chytal, ale proč ne? Hodně by se divilo, když by měli ukázat zavazadlo s víc rybama než je zdrávo.
reagovatJe dobře, žes přísnej. Na nás je to třeba!!!
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:42 ® osprey reakce na …
-
hraji> Kdybys mě zastavil na cestě u vody a měl jsem pruty ještě ve futrálu, tak nevím, jestli bych ti ukazoval papíry. Právě proto, že procházet se mohu kde chci a nosit co chci.
Ale vzhledem k tomu, že bych asi dřív nebo později nahodil, tak bych to nehrotil, protože pak bys mi to mohl vrátit i s úroky.
Proto je lepší, když si je každý vědom svých práv a povinností a podle toho se chová.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:19 ® hraji reakce na …
-
MIG-35> po pravdě já jsem docela přísná RS, ale tu kontrolu rybáře nelovícího, jen na základě podezření, bych asi neriskl. Protože prut může nést kdokoliv
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:06 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> já toto nějak neřešim.. ja totiž u vody nedelám bordel a neporušuju ryb. řád.A papíry sou taky v pohodě…
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 21:54 ® lunimus reakce na …
-
Robur> este by bolo zaujimave doplnit informaciu, ci moze revizor v MHD kontrolovat listky v smere, alebo v protismere jazdy …
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 21:39 ® MIG-35
-
Martin Mošna> Jenže porybnej-RS tě může kontrolovat i když jdeš z ryb bo na ryby a nehozeno nemáš. Stačí mu mít podezření, že pácháš či si páchat něco proti RŘ.
reagovatCituji: od osoby důvodně podezřelé ze spáchání přestupku nebo trestného činu v bezprostřední blízkosti ryb. revíru předložení ryb. lístku, popř. povolenky k lovu.........blablabla Prostě si pořádně přečti tu knížečku cos dostal k povolence.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 21:37 ® Robur
-
A co znamená vážně kontrolovat? To jako dutiny?
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 21:36 ® Robur
-
zpět k tématu. zmínka o MHD mne evokovala myšlenku: Dotaz na zadavatele: Ukazoval ti skutenčě průkaz rybářské stráže? Neukazoval ti průkaz ZTP, abys ho pustil sednout?
reagovat