Chytej.cz

porybnej necteno

24.11.2012 | David Mišlan (Ghaz) | 2.754 zobrazení | 24 odpovědí

je mi 12 let a nemám povolenku.kdybych šel třeba na jizeru na černo ale vše bych pouštěl a chytal podle pravidel co by mi porybnej udělal pokutu?nebo bi mi sebral nějaké vibavení?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 26. listopadu 2012 v 18:10 ® Sterkac reakce na …

Na regulus> Na chytej je jich vic jak dost.

reagovat
Pondělí 26. listopadu 2012 v 16:20 ® Robur
Robur

doba se holt vyvíjí, když jsem upajtloval zelenou meruňku, tak jsem se klepal strachy, zda mne někdo nechytí, nepozná. Dnes se řeší, kolek meruněk se ještě oplatí ukrást a kde je nejlépe třeba proměnit na naturalie. Třeba se za dalších x let budou tazatelovy děti řešit, jak se při kradení meruněk bránit, aby se sadař ze zranění dostal a ještě to nebyl trestný čin:-D . Třeba: je lepší strážci majteku prostřelit koleno z boku nebo zepředu:-D .

Davide, nic ve zlém, ale běž do kroužku, tam ti něco o rybách poví, budeš třeba i úspěšnější rybář. Taky se poinformuj u strejdy, zda náhodou nemůžeš chytat na 1 z jeho dvou prutů, které strejda na rybách obsluhuje. Protože to některé organizace dovolují a vše je pak čisté a nenapdnutelné.

reagovat
Pondělí 26. listopadu 2012 ve 14:22 ® hraji
hraji

Nemůžeš lovit podle pravidel, když prvním pravidlem je, že lovící na rybářském revíru musí mít rybářský lístek a povolenku k lovu. Když tě chytí RS, může ti zabavit tvé rybářské náčiní a předat ho, spolu s tebou, Policii ČR, protože nemůže ověřit ani hodnověrně zjistit tvoji totožnost. Dřív by se to vyřešilo fackou přes celou hubu. Dneska už to tak jednoduché není, takže přivolání Policie ČR, předání delikventa (tebe) a PČR už by tě zavezla domů a předala tě rodičům s příslušným komentářem. Možné další výstupy už ani raději zmiňovat nebudu.

reagovat
Pondělí 26. listopadu 2012 ve 14:15 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> diskutuješ v krajině, která má svérázný přístup k humoru.:->

reagovat
Pondělí 26. listopadu 2012 ve 13:11 ® lunimus

ludia … ja viem, ze kazdy nejako zacinal a kazdy ma v zivote za sebou nejaky ten preslap … ale zda sa vam normalne radit niekomu, ako obchadzat predpisy???

miesto toho, ako dotycnemu radsej zmysluplne poradit, ako tie predpisy dodrzat?

reagovat
Pondělí 26. listopadu 2012 v 11:41 ® mastrof

Ja taky jako mladej pytlačil. a bylo to docela vzrůšo, porybnej mě několikrát chytil a nikdy z toho nebylo nic hroznýho. Přeřezaný vlasce u navijáků, zabavená pytlačka, či jen domluva. Jo když seš malej odpustěj ti všelicos. jinak bych ti doporučil vyhlídnout si nějákej zašitej flek nejlíp ve vrbičkách a kopřivách, tam za tebou porybnej nepoleze. nelez na ty klasické rybářské fleky ale hezky se někam uklid. Jinak za chvíli jsou vánoce tak si zkus přát povolenku a máš po starostech…

reagovat
Pondělí 26. listopadu 2012 v 1:26 ® Jarda Š. reakce na …

Alov> Za přestupek dítěte nemůže být rodiči uložena pokuta, ale jen povinnost nahradit škodu, nejde-li ovšem o případ, že by dítě k protiprávnímu jednání navedl nebo mu při něm vědomě napomáhal (pak by byl tzv. nepřímý pachatel.)

reagovat
Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:33 ® regulus
regulus

Vy ste ale paka … :-D :-D :-D

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:31 ® kingkubik reakce na …

axiom> nejaky problem?

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:29 ® kingkubik reakce na …

Robur> mno kdyz myslis ze mas pravdu dohadovat se s tebou nebudu:D

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 22:09 ® valcha186

Zajištění věcí, oznámení odboru právní ochrany dětí, sociálka, pohovory s rodiči, posudky ze školy z města. Ono to není jen tak. Opakování, dohled soudu nad rodinou cestou péče o dítě atd. Výslechy u policajtů. Není to jen tak. Lepší se zeptat na soukromáku aby tě nechal zachytat, třeba s dohledem. Pak jedině rybářský kroužek.

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:52 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

lunimus> Jj dobrý zákony tam máte. Škoda, že tady si to ferdové tvoří pro sebe a svoje kámoše. :-|

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:49 ® lunimus

kamarat … bud rad, ze sa nechystas toto urobit u nas, ale v CR … na Slovensku je za pytlacenie basa natvrdo … par ludi uz u nas sedi … a bacha pytliakom sa nestavas v momente, kedy nahodis hacik do vody a nie az v momente, kedy sa rozhodnes si rybu nechat …

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:19 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Vůbec nevím.Kamarádovi zebral prut…Ale soused je porybnej.Já s ním jezdím na ryby tak se zeptám ;-)

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 19:44 ® Fryw reakce na …
Fryw

Robur> Juraj vedle mě kejvá, že prej to OK je.

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 19:42 @ axiom reakce na …

kingkubik> V jakém jazyce jsi to napsal?

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 19:36 ® Robur reakce na …
Robur

kingkubik> když měn to někdo řekl, tak jsem se styděl a nedělal to. A už vůbec jsem se tím nechlubil. Mám ho snad za to tedy plácat po ramenou? Otázka měla vyznít tak, že když by kradl jenom bohatým, tak je to taky OK?

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 18:48 ® kingkubik reakce na …

Robur> krades taky nebo pytlacis:Dto je vazne inteligentni otazka pro 12nactileteho kluka:Dkazdej z nas jak tady jsme nekdy neco ukradl ci pytlacil:Dna dobrou cestu by jsem ho navedl asi malinko jinak:Dnebo snad jsi nikdy nekradl:D

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 17:59 ® nnnap
nnnap

prosím tě, přidej se k někomu, kdo chodí na soukromáky. Tam si můžeš koupit papíry za pár set a i nějakou rybu si odneseš. Bez papírů. Nedoprošuj se kolchozu.
Jinak samozřejmě pytlačíš, jako snad úplně každej rybář v počátcích. O vercajk přijdeš, protože s ním neutečeš. A chytit se nenechej V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ. Klůcek, silon na špulce, splávek, pár bročků , háček a vystačíš si s tím. Zdrhej.

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 17:30 ® džigit reakce na …

malej.uzasnak> co to meleš? Osoba mladší 15 let není trestně odpovědná! Což je v některých případech velká,ale velká škoda!!!
Ovšem další postup vůči zákonným zástupcům,zřejmě tedy rodičům již může následovat a zabavení cajku zřejmě taky.O dalším postupu s cajkem by se rozhodovalo dle způsobené výši škody.
Nebudu předčítat zákony,dá se to lehce dohledat

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 17:28 ® Robur
Robur

10 let doučování češtiny v 2. nápravné skupině.

Hele, a kradeš taky nebo jenom pytlačíš?

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 17:21 ® MIG-35
MIG-35

Sebral vybavení, dal pokutu a šel bys do polepšovny!!! :->

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 17:21 ® Alov
Alov

Ani to radši nezkoušej. Do 5 000 Kč škody se jedná o přestupek a některý z Tvých zákonných zástupců by mohl u přestupkové komise dostat pokutu. O vercajk si myslím by si přišel každopádně.
Takže radši vydrž, přihlas se do kroužku a příští rok můžeš na ně v klídku a bez strachu. A neuč se obcházet pravidla od útlého věku. To je špatně… :-)

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 16:22 ® malej.uzasnak

myslim ze ted pokud nenachytas ryby za 5000kc tak ti nemuze dat pokutu ale vybaveni by ti asi vzal nebo by zavolal policajty slo by o to kdo by to byl nektery by meli pochopeni jako za klukovinu a nektery by volali policajty

reagovat