Chytej.cz

Nože necteno

22.11.2012 | Tino | 18.257 zobrazení | 105 odpovědí

Obecná diskuze o nožích kupovaných i nožích doma vyrobených. Měla by navazovat na příspěvky uvedené v tématu Domácí výroba woblerů.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 13:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> jak to, dyť tam vidím dva malé.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 10:22 ® Tino reakce na …
Tino

nnnap> já nemám žádné malé… mám jen ten co jsem ukazoval. A překvapivě, není moc velký… ostří má něco okolo 10cm a střenka cca 9. Je to měřeno z návrhů na střenku.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 1:28 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> to se určitě ulakomil na ten větší.Ty malé prodáš po kolik?

reagovat
Středa 2. ledna 2013 ve 23:24 ® Tino reakce na …
Tino

sus1> dal jsem ti to do PM, abych nebyl nařčen, že si z toho dělám kšetf :-))

reagovat
Středa 2. ledna 2013 ve 22:30 ® sus1 reakce na …

Tino> No tak,zajímala by mě cena. .-)

reagovat
Středa 2. ledna 2013 ve 22:18 ® Tino reakce na …
Tino

sus1> mě zkoušíš, nebo chceš vážně? ;-)

reagovat
Středa 2. ledna 2013 ve 21:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> moc pěkný.

reagovat
Středa 2. ledna 2013 ve 21:42 ® sus1 reakce na …

Tino> … a za kolik ho prodáš ???:-)

reagovat
Středa 2. ledna 2013 ve 21:38 ® Tino
Tino

tak se musím pochlubit kudlou. Ještě chybí napustit střenku olejem a vytáhnout ostří…

reagovat
foto/forum/2013/th-img91225.jpg
Sobota 29. prosince 2012 ve 22:52 ® sus1 reakce na …

milfej> Vybralo by se určitě.Pěkný.:-)

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 ve 22:51 ® sus1 reakce na …

Tino> …,že na konci je ŽENA, která otvírápivo .;-)

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 ve 22:43 ® Tino reakce na …
Tino

vlčák> líbil se mi do té doby (odmyslíme praktičnost), co jsem zjistil, že na konci je otvírák napivo . Vždyťpivo se dá otevřít i třeba lžičkou na kafe…

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 ve 22:05 ® vlčák
vlčák

Ještě jeden!

reagovat
foto/forum/2012/th-img91092.jpg
Sobota 29. prosince 2012 ve 21:42 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Tino> budě to překrásné.

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 ve 21:34 ® milfej

Od kamaráda jsem si koupil puvodně nuž na ryby,ale byl tak supr že ho vozím jen občas,tady jsou jeho
webovky http://www.noze-vylon.cz/

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 ve 21:09 ® Tino
Tino

trošku jsem se posunul s damaškem. Vyprdnul jsem se na na chlorid železitý a použil jsem HCl. Smrdělo to jak psí kšíry a povrch to jenom zmatnělo a vyleptalo strukturu. Ale už jsem si zkompletoval střenky, tak je můžu srovnat a nalepit na čepel. A potom samozřejmě spousta broušení…

reagovat
foto/forum/2012/th-img91084.jpgfoto/forum/2012/th-img91085.jpg
Sobota 29. prosince 2012 ve 20:59 ® Tino reakce na …
Tino

nnnap> jo, je to damašek. Koukal jsem jak to vyráběl. Je to docela složité.

Tenhle nůž bych si nekupoval. Vlastně ani jinej… radši bych si ho udělal. Ale líbí se mi kam až se dá práce se železem posunout.

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 v 19:52 ® sus1 reakce na …

vlčák> Pěkný?!

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 v 19:51 ® sus1 reakce na …

vlčák> Hlavně ten matroš.
Né že by to bylo úplně nej, ale je dooost slušnej,o ceně vůbec nemluvě.:->

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 v 15:11 ® vlčák
vlčák

A co tahle?

reagovat
foto/forum/2012/th-img91071.jpg
Sobota 29. prosince 2012 ve 14:46 ® vlčák reakce na …
vlčák

sus1> Zajímavá kudla!

reagovat
Sobota 29. prosince 2012 ve 13:27 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> asi to je pěkný ale ptám se po smyslu té čepele. Je to damašek? Pak to akorát zkurvil.

reagovat
Pátek 28. prosince 2012 ve 23:55 ® sus1 reakce na …

Tino> Na buřty si asi objednám tohle:
http://www.noze-nuz.com/…er/KWSGG.php

reagovat
Pátek 28. prosince 2012 ve 23:49 ® Tino
Tino

to snad ten člověk (Kenda z Knife.cz) už nemyslí vážně… :-O :-O

reagovat
foto/forum/2012/th-img90926.jpg
Pátek 28. prosince 2012 ve 23:20 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> řekněme,zápočet. Dva dny práce neřeším. Fakt nevím, kde se mi tam válí. To vědět, kde v tom bordelu najdu 2mm vrták, to je praktičtější činnost. To bych i šel.:-)

reagovat
Pátek 28. prosince 2012 ve 22:43 ® Tino reakce na …
Tino

nnnap> tak ho vyhrab a dej sem fotku. :-) Za práci si vzít kudlu, která je ti naprd? :-))

Je to jako s auty. Někdo si koupí Dodge RAM, někdo Dustera. Obě auta splní svůj účel. No a nějaký magor si opravuje SAABa 900 T16s z roku 1984, který si s přehledem na silnici poradí s většinou koncernů. Ovšem za cenu jiných nákladů ;-)

reagovat
Pátek 28. prosince 2012 ve 22:04 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> ne, to je za práci. Proto to neřeším.

U ručně dělaných nožů, to je paráda. Je dělat. To je jasný. Ale k čemu je koupit hotovej takovej nůž, to nevím. Jistě- ozdoba muže, šperk muže, blablabla.

Nůž je nářadí. A jistě, může být nádherný, špičkový… Ale stále by měl zůstat funkční. Což při většině čepelí nevidím. Nepraktické tvary, nepoužitelné tvary, nepraktické materiály. Ale taky se mi líbí. Jenom si myslím, že chlap by si měl koupit funkční nůž,jako doplněk sebe. Třeba z damascénské ocele, třeba z klu mamuta. Nebo rybička za 200. Každému co jeho jest. Ale většina nožů je pouze pro libido. Teď mne opravte, mýlím li se.

reagovat
Pátek 28. prosince 2012 ve 21:52 ® Tino reakce na …
Tino

nnnap> neberu to jako flame…

jestli to není tím, že si vyrobíš něco podle vlastních představ, z čeho máš radost a užitek. Proč si lidi dělají vlastní woblery, když si můžou zajít do obchodu a koupit je? Proč se někdo dokáže vrtat ve starém vraku auta, když si může pořídit nové, levněji a s lepšími vlastnostmi? Proč chytáš ryby, když můžeš zajít do supermarketu nebo do Makra?

Prostě se na takovéto domácí kutění dá použít slogan „i cesta je cíl…“

Jestli máš doma nůž za desítku, tak buď je to špatně zvolený dar a nebo tvoje blbá koupě, či chvilkové poblouznění. Každopádně ho můžeš vyhrabat a hodit někam do bazaru, někoho to třeba potěší…

reagovat
Pátek 28. prosince 2012 ve 21:46 ® Tino
Tino

Hony> jojo, díky za odkaz… Jatagan mám docela slušně nastudovaný, inspirace spousty… Už 14 dní mám rozdělaný damašek se střenkou z velbloudí kosti a černého dubu, ale nemůžu se dostat ke kompletaci. Odůvodňuju si to tím, že ještě chci zvýraznit kresbu damašku a nemám potřebnou chemii (FeCl3 ?) a epoxid

reagovat
Pátek 28. prosince 2012 ve 20:31 ® nnnap
nnnap

sem se chtěl kluci voptat, co na těch nožích vidíte zajímavého. Neberte to jako flame. Vážně mne to zajímá. Třeba tendle žabykuch je konkrétně k čemu. Úplně stejně k ničemu, jako jeho čínskej kolega za 60 korun. No a než mne obviníte z málo chlapského nadšení pro pěkné hračky, tak předešlu, že mám někde v garáži pohozenej nůž za desítku. No a jako věc k úplnému hovnu ho odmítám hledat a nosit. Do menšiny je to málo, na hřiby moc. Nosím u sebe čínu za 2 stovky na menšinu a na hříbky vystřelovák z benzínky. Co já vím, za kilečko? Je dobrej.

reagovat