Chytej.cz

Regionální dobrůtky necteno

17.11.2012 | troutkiller | 19.883 zobrazení | 166 odpovědí

Dost často nám ruzná fora končí u bílého sexu a ruznejch dobrutek,tak sem s oblíbenejma řezníkama,pekařema cukrářema a hospudkama kde se dobře vaří peče a udí:-)))

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Sobota 17. listopadu 2012 v 19:44 ® Kazan

Děkuji troutovi za založení tohoto fora, jen jsem ku-wa zvědavej o čem si budeme psát na chytej koncem února:-D ;-)

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 19:28 ® regulus reakce na …
regulus

džigit> co by se tady taky dalo čekat. Je to možná tak 10 let, než jsme vlezli do RVHP (EU), tak se dali koupit tvarůžky JD nebo AW. Ty první měli modrej popis na obalu, byly podstatně lepší a nebyly v každým supermarketu, ty AW stály skoro vždycky za hovno, dřív jsem je vůbec nekupoval, včil mi nic jinýho nezbývá. Kdysi, ještě před tím než JD krachly a než jsme vlezli do EU, jsem četl jakejsi článek, byl to rozhovor s oběma stranama, nevím jakej to má vliv na výrobu, ale pokud si dobře pamatuju, tak to bylo o požadavcích EU nerezu místo dřeva, něco o technologii a samozřejmě taky o tom, že konkurenční AW to dělá s nekvalitních surovin z PL nebo odkud a tím pádem mají nižší vstupy, tím pádem mohou i levněji prodávat a kurví cenu. Je to fuk, JD jsou už dávno K.O. a tak se člověk musí spokojit s AW. jen tak pro srandu si přečtěte co je na obalu napsaný, jsem přesvědčenej, že jste si toho nikdo nevšiml, „odtučněný zrající sýr“, takže mě to je úplně jasný, vyrobeno podle prapůvodního receptu, jen si nedovedu představit, jak a hlavně proč by to dřív odtučňovali.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21465.jpgfoto/forum/2012/th-img21466.jpgfoto/forum/2012/th-img21467.jpg
Sobota 17. listopadu 2012 v 18:05 ® džigit reakce na …

osprey> toho znám.Docela humorný příběh.Někdo v cestovatelském časáku zveřejnil jeho farmu s koňma a zmínil ten sejra. „Kozí sýr, vyráběný tradiční recepturou po šest generací, testováno na lidech“
Zákaz-nemá pasterované mléko-
Dodal nápis …pro krmné účely-zákaz-nemá povolení na výrobu krmných směsí.Tak to prodává,jako návnadu do pastí na myši :-))

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 17:37 ® nnnap
nnnap

tady se stavte pro vepřové. http://hobby.idnes.cz/…azlicci.aspx?…

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 17:12 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> Tak oni ho dělaj myslim jen pro známý a sousedi. Maj přez 20 koz.

nnnap> Jo tak tihle dělaj i kamembérek, plíšňák at. Jo přesně větší lahoda mi nemohla potkat! Škoda jen, že sou tak daleko. :-|

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 16:59 ® nnnap
nnnap

tak kozími sýry jsem zásobován dosti. Jak nepiju kozí mléko a tvaroh taky moc nemusím, tak kozí sýr je to nejlepší, co mne mohlo potkat, po 17. listopadu:-D Mám soukromý zdroj s domácí, ruční výrobou sýra. Někdy vyjde tvrdý jak šutr, jindy měkčí, tu se dá téměř roztírat na chleba, můžete ho klidně nechat zrát jako tvarůžky, pořád superfamózní. Předešlu, že kupované neznám, tedy máte li s kupovanými jinou zkušenost, je to možné. Raz sem si koupil na zkoušku nějaký s snad brusinky, za 500/kg a asi sem ho dal slepicím.

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 16:45 ® osprey reakce na …
osprey

MIG-35> Slyšel jsem o člověku, který má taky kozí farmu a vyráběl sýry dle starých receptur.

Bohužel mu neprošly podle unijních předpisů a tak je prodával s nálepkou: Kozí sýr – pouze pro krmné účely – testováno na lidech.

Myslím, že tam byl někdo z rodiny a něco dovezl, takže jsem se taky zapojil do testování. Pořád žiju, akorát mi od tý doby víc rostou fousy:-))

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 16:28 ® MIG-35
MIG-35

též sekaná ao Jirotky nejni špatná a již zmiňovaný chléb ze Zlivické pekárny. Za tepla konzumovaný nemá chybu a i když je vychladlí tak je ňamozní. No i koblihy a koláčky tam maj luxusní. :-> A když sem u toho pečiva tak houstičky z Logrů mi taky dost chutnaj. A když se posunem o pár set km dál tak kamarád má kozí farmu a tvoří megaluxusná sýry. :-D

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 15:25 ® troutkiller reakce na …

osprey>Já tam v létě taky jezdim na kole pro nějaké tratovky:-)) )

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:23 ® osprey
osprey

Já tedy udělám reklamu zde již několikrát zmíněnému a v regionu vyhlášenému jihočeskému řeznictví U Mužíků. Sídlo firmy je v Ražicích, 3 km jižně od Putimi, sortiment výrobků je poměrně tradiční a mění se během týdne tak, jak se zpracovávají jednotlivé várky tlačenky, klobás, salámů, paštik,…

Testováno nejen mnou, ale i rybami.:-))

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 ve 12:26 ® noba reakce na …
noba

troutkiller> :-)

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 ve 12:25 ® noba reakce na …
noba

nnnap> no kapra můžeš nechat v bazénu ve spa a červy ti do ledničky vezmu:-)

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 ve 12:15 ® troutkiller reakce na …

noba>Vole!Asi si blbě pochopil zadání:-)) )Na dojíždění na ryby nepoužívám Lotus a ohýnek na břehu nepodpaluju 100Eurovkama.

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 11:59 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> ale kde si dám sak s kaprem, když se stavím na svačinku? Vezmou mi červy do ledničky na tu chvíli než popapinkám svoje oblíbené knedlíky s vejci? Nebo je domácím zvířatům vstup zakázán a pak se obávám, že by kapr musel zůstat venku? A to teda ne e! Obávám se, že to jde nad rámec 5* hotelu. Potřebujeme 6*. To tady bohužel není.

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 11:13 ® noba
noba

poměrně dobře se vaří i tady http://prague.boscolohotels.com/ :-)

reagovat
Sobota 17. listopadu 2012 v 9:45 ® troutkiller

Co se oblíbenejch restaurací kolem žumpy týče tak hooodně dobrá je restaurace U Cvrku na Orlíku a jejich Kachna se zelíčkem nebo Bažantí vývar.Největší pecka je ovšem restaurace na Onom Světě kde maji božskou gulášovku a vepřové koleno které neni možné ani zblajznout:-)) )

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1