Vyhledávání
Candát
7.11.2012 | revoke | 28.340 zobrazení | 197 odpovědí
Ač je candát mezi
rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel
nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě
jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých,
jen je neumíme chytat.
Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 12. listopadu 2012 ve 21:08 ® osprey reakce na …
-
jižan> Já se to učím na přehradě. Výsledky jsou zatím víc než skromné.
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:50 ® cujo reakce na …
-
jižan> tož, čemu se u nás nedaří…
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:46 ® jižan reakce na …
-
cujo> u vás se jim daří, jsem poctivej monitor
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:45 ® jižan reakce na …
-
osprey> někdy mě ta naděje mile překvapí
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:39 ® osprey reakce na …
-
jižan> Jo tak ty žiješ v naději…
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:38 ® cujo reakce na …
-
petrikveprik> to není optimismus, to je fakt…
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:37 ® reakce na …
-
cujo> hoši ten optimismus Vám závidím.
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:27 ® cujo reakce na …
-
jižan> ale jsou, alespoň u nás na jihu Moravy
reagovatKolikrát su překvapenej, kde všude na ně narazím…
Mimo to jsou jasný jistý místa
- Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:00 ® jižan
-
Také žiji v naději, že candáti ve svazovkách ještě jsou.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:18 ® MIG-35 reakce na …
-
kingkubik> Dost často slýchávám poudačky o tom jak je candoš háklivej. A že stejně po puštění zdechne. Sem chvíli rybář takže jen posloucham Měl sem hooodně málo příležitostí to pozorovat. Buď chytam kandidáty kol 60cm a ty vesměs papam bo vůbec. Letos sem zmastil 3. Z toho jeden byl na rybyčku a měl to až v zadku. Tim se neomlouvam, lovim pro radost, ale i pro žrádlo. Nejvíc sem letos zavraždil céček-cejnů.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:25 ® kingkubik reakce na …
-
MIG-35> jsny ze kdyz vytahnu cecko 50 cm s ocima na stopkach a jicnem ven z huby tak ho zmastim…mam tak letos cecko 51cm co se mnou putovalo domu…ale treba minuly tyden chyt kolega cecko tesne pod miru (asi) a jelikoz dookola bylo dost lidi polozil jej na breh a cekal co se bude dit(jinak by jej zmastil… rybarsky rad nerybarsky rad)cumeli jsme ze driv nez vytahnul metr tak cecko odplulo s naprostym prehledem jako by se mu vbc nic nestalo…coz me celkem prekvapilo jelikoz bylo uloveno na 16m…jaky byl jeho osud dal to vazne nevim ale cestu si urcilo samo.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:16 ® MIG-35 reakce na …
-
osprey> Tak by to snad mělo bejt. Sice mam vezirek, ale nepoužívam. Chytnu rybu co si chci vzít a mažu domu. Jo občas si du jen tak potrápit okyše, ale ty na mě většinou kulí oči při focení a že moc nefotim. Tady mi příde, že je to buď masařka bo puštěč ukrutný. Dávno se tam vytratilo lovit pro žrádlo – obživu. Nj, všechno máme úhledně balený v supermerkádech. Tůhle sem s dětma koukal na Krakonoš a lyžníci.. fix co bych dal za to žít v době před 100 a víc lety. No chcíp bych hned při porodu, páni doktoři mi museli dát dopíct.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:58 ® osprey reakce na …
-
vondras> Souhlas. Mě se líbí, jak to v podobných místech dělá řada domácích – jdou si nachytat, co snědí a dál nechají ryby na pokoji.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:45 ® vondras
-
tohle by melo zajimat i ty zoufalce v norsku co tocej ty prihlouply cd a rikaj jak vsechny ty velky tresky plavou dal a pritom maj vykuleny voci jak sova
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:29 ® osprey reakce na …
-
fishfever> Tomu věřím. Nedělám si iluze, že je to všelék. Člověk by se měl snažit chytat pokud možno velké candáty (vím, snadno se to řekne) a vědět, kdy má dost.
Borec, co jich z těch 25 m vytahá deset a napíše, že všichni plavou dál, si u mě moc nešplhne.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:26 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Píchal bych odzadu (hezká věta, což?), zhruba jak píše MiG-35. Vem jednou candáta, opatrně rozřízni, koukni se na zadní půlku měchýře a ten flek si vytipuješ. Nemyslím, že je to nějak striktně dané. Jde o to, abys s tou jehlou nadělal co nejmíň škody.
A pokud už má oči jak tenisáky, tak si nejsem jistý, jestli to pomůže.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:24 ® skwor
-
Candáty neumím (ne že bych si myslel, že něco ostatní jo
reagovat), ale letos jsem na ně párkrát cíleně vyrazil. Nejlepší byla první vycházka, kdy jsem po hodinovém koupání všech možných gum vyměnil nástrahu za většího woblera s tím, že se kouknu jak koušou štiky. Samozřejmě na druhý hod byl na prutu původně zamýšlený candát
A chvíli po něm druhý.
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:08 ® MIG-35 reakce na …
-
pepanek> Co sem viděl u nás tak cca 1cm od riti, šikno. Ale tak de o to napíchnout vak a nepoškodit jiný orgán. Pokud to funguje tak i tak je to kjása.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 v 0:28 ® pepanek reakce na …
-
kingkubik> Candáta pichneš asi v plovině mezi hlavou a řití přesně směrem na páteř,když do ní jehla narazí,tak popotáhneš nazpět asi 5 mm a odsaješ vzduch.
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 20:21 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> mohl by jsem te poprosit jestli by jsi zde mohl rozvest to s tou jehlou?po pripade kdyby se ti podarilo udelat ilustracni foto?minuly tyden jsme o tom docela dost mluvily na rybach…vsichni jsme to slysely ze se to dela ale nikdo z kolegu to v paxi nikdy nedelal ani nevidel…ne ze by jsem chytal tolik candatu ale pokud by mu to melo pomoci rad by jsem to zkusil a zbalit jehlu do vercajku neni zase takovy problem ze…chytam na hluboke vode a cca kazdej 7 candat je na tu jehlu zraly i kdyz se je snazis nervat a podobne…
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 20:14 ® kingkubik reakce na …
-
revoke> tak to pls smazni a sry
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 v 19:51 ® fishfever reakce na …
-
osprey> Vpich se mnohdy ani nestihne provést, zejména v mrazivém obodí když se vytáhne candát ,,velkou rychlostíˇˇ z hloubky 25m+ už mu ani to nepomůže, ale je to jen moje zkušenost z vody tipu Liptovská Mara.
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 v 18:05 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> bych to stejně neudělal…
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 v 17:38 ® Robur
-
dle mého je u candáta njedůležitější zjisit místa, kde žere. Až to zjistíš, tak bych filozofoval nad tím, v jakou dobu je na těch flecích aktivní. Zbytek je brnkačka. Proto je důležité mít motorku, jsi mobilní a rychle můžeš změnit pozice. Když žerou, tak lanko nevadí. Co se týče hluku, tak vadí. Když hluk, tak pouštět písně s rybářkou tematikou nebo aspoň o rybách. Kdo to považuje za plky, tak se řídí jen větou č. 1 a 2.
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 v 16:37 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> Stejně by chcíp… Takže buď a nebo. Co to klici dělaj tak 100% úspěšnost! Když víš kam tak je to snadný.
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 v 16:17 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> je bych do toho nemohl jít.Bych se bál že mu něco udelám :/
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 13:39 ® MIG-35 reakce na …
-
osprey> á to neumim, ale viděl sem kolegy co to dělaj. Docela to funguje.....
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 13:11 ® Martin Mošna reakce na …
-
revoke>už sme s tím skončili
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 13:09 ® osprey
-
revoke> Ne, nedělám to. Zatím jsem nechytal na tak hlubokých vodách, abych musel. Teď s tím začínám. První, co zjišťuji (oni mi to teda říkali, ale není nad vlastní zkušenost), že velikost nástrahy ty malé neodradí.
Bojím se ale, že když jde ten malý z 25 nebo i víc metrů, tak to nemusí rozdýchat ani tak.
Mimochodem, zajímalo by mě, kolik lidí ví, kam se ta jehla vpichuje. Já myslím, že to vím, ale obecně si fakt nejsem jistý, kolik nás je.
reagovat - Sobota 10. listopadu 2012 ve 12:55 ® revoke
-
Kluci, tohle fórum není o motorkách. Prosím, jděte s tím do jiného fóra nebo do osobek.
reagovat