Chytej.cz

Candát necteno

7.11.2012 | revoke | 28.343 zobrazení | 197 odpovědí

CandátAč je candát mezi rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých, jen je neumíme chytat.

Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 10. listopadu 2012 ve 12:54 ® revoke reakce na …
revoke

pepanek> K tomu píchání břišní dutiny jehlou – často se to zmiňuje, ale děláte to někdo?

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 ve 12:01 ® pepanek

Před puštěním candáta,kterého rybář vytáhne z větší hloubky,je dobré mu injekční stříkačkou s jehlou vytáhnout vzduch z břišní dutiny.

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 v 10:07 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> malí ja je neměřil…Příde vjetší…Jen co tam zas zajdu.

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 v 8:28 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> No a jak velkýho si chytil zatim??? :-))

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 v 8:16 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> Tam kde chytám já ty dravci jezdi ve 3 místech.Když nepočítam okouny… Mam to hold jednoduchý :-P

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 v 8:09 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> Jedna..héén, dva henhéén a sme zase z5. Dyk to znáš to je hned. Tak jo k thematu. Céčka sem sbíral na základce a hrál s nima čáru s ostatníma. :-)) Candáty chytam z 99% na přívlač a letos se odstěhovali. Navíc si myslim, že je to dost o štěstí. Jo je dobrý trochu znát jejich stanoviště atd. Ale letos mi to bylo prdlajs platný. :-93;

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 23:08 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> stane se ..ted me spíš mrzí jedna chyba…

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 22:27 ® osprey
osprey

Heršvec, to jsme od těch céček zahli daleko.:-))

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 21:50 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> ja i se somsonem je kolo :-D

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 21:32 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> Tak, když jedeš jedna max dva se nedivim, že tě to nebaví. Za to musíš pořádně vzít a nepokáknout se. :-))

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 21:04 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> silnějši stroj ne..jen drapáky..14tis otacek se zdá malo?

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 21:02 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

kingkubik> silnice je silnice.. a an silnici by jsi neměl šanci…Varadero je určený na silnici.Když tam patří tak ať tam zůstane ne?Ja motorku potřebuju abych se nemusel spolehat na autobusi…je to lepší když do školi budu jezdit 30Km.A taky an ryby budu jezdit…Seděl jsem na krosce 250 a enbavilo mě to… Ale s litrovim varaderem to musi byt neco ale potom ty nahradni dili na hondu…

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 20:57 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> nojo no..ale nechápu jak někdo může po lese jezdit takto..Jo ale já nechci jezdit jako blbec po lese já mám radši asfalt :-D

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 20:53 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

kingkubik> Jo na tomhle je to hned.. Já vlítnul do lesa, bahýnko a vyjetý koleje od traktoru. Tak sem to vohulil, že mi to vytáhne a nevatáhlo. Narval sem to čelně do stromu. Zlámnej rypák, půlka xichtu k nepoznání a holeň sjetou až na kost i přez krosový boty. Dostal se mi todoho bordel takže zánět jako hovado. No sem tu a su ráád. :->

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 20:12 ® kingkubik reakce na …

MIG-35> stava se je to pro kazdeho ja se namlaskal dva tydny z5 na rovne louce kdyz jsem zkousel blbosti:D a jeste dneska mi neni do zpevu:D

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 20:09 ® kingkubik reakce na …

Martin Mošna> na varaderu ti usnu…tady tohle ti ustreli z podprdele.....ver mi ze nelzu

reagovat
foto/forum/2012/th-img21390.jpg
Pátek 9. listopadu 2012 v 19:23 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> Seděl si někdy na závodní krosce?? :-D V terénu bych ti jen házel bahýnko na xichtíl a mával z dálky. :-)) Bys mušel mít silnější stroj a naježdíno. :-P

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 19:07 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> no a tu suzuki by varadero setřelo jak nic…:->

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 18:54 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> No co by prostě sem to přepálil. :-D

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 18:26 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> co se stalo?

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 16:00 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> Taky mam 125ku suzuki kros. A loni sem potkal 3 stromy a 3 měsíce sem byl neschopen pohybu. :-)) Naštěstí jen to. V 80km rovnou do stromu. Je fáákt, že respekt sem neměl. :-D

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 13:54 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey>jak že an to jednou příjdu?já nevím ale já obojí chytám stejně…

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 11:20 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> To je dobře. Pokračuj v tom. Jednou na to přijdeš.

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 7:27 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

kingkubik> já obojí chytám podobně…

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 0:36 ®  reakce na …

osprey> ta vláčka candat x štika se opravdu liší extrémně. Potvrzenim je to, že je umi vlacet malokdo.. Další důvod obtížnosti uvláčení candáta vidím hlavně v tom, že se nemůže vláčet v době která je (z pohledu efektivity lovu) absolutne nejlepši, když candát hlídá své trdliště a je nejagresivnější.. Ted netvrdim, ze jsem toho zastancem. Za to naopak podzim/zima je na štiku podle me the best!

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 0:13 ® kingkubik reakce na …

Martin Mošna> mozna to je tim ze stika rada hleda stanoviste kolem kraju cca do 5 metru kdezto cecka na melciny a ke krajum najizdeji spise jen v lete za teplych noci tedka jsou vetsinou dal od brehu a v hloubkach…kdyz uz nejaky zabere tak vetsinou na prvni ci druhe zvednuuti navnady ze dna…rozhodne to neni stika ktera ti ji sleduje az pod nohy

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 23:20 ® osprey
osprey

Mrakoš> Vláčka na štiku a candáta se liší a to tak, že dost. Ale občas se ty ryby dají chytit z jednoho fleku podobným způsobem – ta štika pak většinou bývá snazší úlovek.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:48 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

kubas> má to sice trošku síli ale cbrko nebo nsrko to neni.to ja bych ani něchtel.Toto ej pomalá klidná cesta.to je silniční cestovní nebo tak nějak…

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:44 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

kubas> né ják k tomu mám respekt.Sem jednou jel a prasklo mi spojkoví lanko já zazmatkoval a uz sem byl v plotě.. od ty doby jezdím v klidu a už sem rozumnej.Ale nikdy nevíš co se může stat musíš predpovídat.neco vylitýho šterk a td..ale od yt doby jezdím opatrně a už sem se naučil řadit bez spojky…

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:36 ® kubas
kubas

Martin Mošna> Budiž Ti země lehká..... Ne sorry, ale v „blbé“ 16ti leté hlavě mít takovej stroj, takových jsem taky pár znal :-(( … No máš svou hlavu ale že :-) .

reagovat