Vyhledávání
Candát
7.11.2012 | revoke | 28.734 zobrazení | 197 odpovědíAč je candát mezi
rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel
nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě
jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých,
jen je neumíme chytat.
Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. listopadu 2012 ve 22:17 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> málé já je ani nemeřil šli hned zpět do vody.Nevym jak vypadá z 20 m hloubky.Tak by jste to mohl popsat ne?Tam kam chodím je jich až moc. …byl jsem tam jen párkrát a vždy jsem něco na háčku měl.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:07 ® osprey
-
To all: ode mě rady nečekejte. Učím se to a jde to přes krev. Jestli to jednou budu umět, vždycky si vzpomenu na ty stovky hodin, co mě to stálo a udělám přesně to, co kolegové, kteří mi něco ukázali. Budu držet hubu.
Ono těch candátů není zas až tolik.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:05 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Pán loví na Orlíku. O poměrech, které tam panují, bych mohl vyprávět legendy a MiG je ještě zlatej.
A druhá věc – víš jak vypadá candát vytažený z 25 metrů? Myslím hloubku.
No a třetí věc – kolik že jich máš a v jaké velikosti?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:58 ® Martin Mošna reakce na …
-
Alivio> jo tak už to je…vím že bych to neměl schazovat na facebook ale myslým ze to je tím.Tam v chatu si píšeme bez háčků a čárek a íček si vubec nevšímáme.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:56 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> áááá pán je řezník.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:56 ® Shrek reakce na …
-
aha, takže na klávesnici napíšeš vírazná a třpitka a na papír výrazná a třpytka? Trochu blbá výmluva, ne?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:54 ® Martin Mošna reakce na …
-
Alivio> štve mě to ale já na té klávesnici chyby dělám
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:46 ® Robur
-
když cheš nyní dostat candáta, musíš se tvářit výhružně, dupat atp., pak uspěješ – sraz v 7:00 zítra u Kauflandu
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:40 ® mvincik reakce na …
-
MIG-35> Ty jsi kus vola!
Já mám recept takový: Házím, házím a když to nepomáhá a záběru se ne a ne dočkat, tak házím dál. A při tom si pěji: Házím ráááááád a je to na mě doufám znááááát…!
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:03 ® Shrek reakce na …
-
Martin Mošna> já beru vážně všechna fóra. Zároveň však beru vážně i svůj rodný jazyk, na rozdíl od Tebe.
reagovatŽe Ti to není trapné, příteli.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:57 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> My to berem smrtelně vážně!!!
reagovatA po úspěšnym zdolání pěju: Velkýho candáta já mám, filety z něj udělám…
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:54 ® Martin Mošna
-
Vemte toto forum vážne…Je pravda že moc candátu sem nechyt…Ale všichni byly na smáčka.Barva virazná.oranžovo zelená,oranžová,červeno průhledná se třpitkami.Zatím sem si nevšim že by jim lanko vadilo.Nevím jak to je s hlukem.Já u vody vždy sem zticha…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:51 ® spike reakce na …
-
Alivio> Já letos štiku nemám ani jednu a candáta jednoho.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:28 ® Shrek
-
Kazan> o výrobci úmyslně nemluvím, bo každý ví, co myslím a zároveň mě nikdo nemůže nařknout z neustálé propagace.
Jinak teda k tématu – myslím si, že candátů je dost, jen je poměrně těžké je chytit – v porovnání třeba se štikou. Já osobně štik chytil nespočítatelně, candátů všehovšudy asi deset za celej život.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:12 ® Kazan reakce na …
-
Alivio> a je to podmíněno ještě výrobcem
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:10 ® MIG-35
-
Mě berou na tento popěvek: Candát, candát, candát. Ještě jednou candát. Candát, candát, candát, devadesát…
reagovatČim častějc se opakuje tim je šance větší. A je třeba mít i nahozeno.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:09 ® Shrek
-
No v první řadě je to o nástraze a jak jsem se doslechl, je jedno jakou má barvu, hlavně když je žlutá
reagovat