Vyhledávání
Candát
7.11.2012 | revoke | 28.341 zobrazení | 197 odpovědí
Ač je candát mezi
rybáři často skloňovaným slovem, jeho úlovky už tak časté bohužel
nejsou. Nevěřím však tomu, že by to bylo malým počtem ryb. Ba právě
jsem přesvědčen o opaku! Domnívám se, že candátu je dost a i velkých,
jen je neumíme chytat.
Zakládám tedy toto fórum pro ty rybáře, kteří se chtějí podělit nebo poučit o chytání této krásné ryby. Kapraři toho o kapraření napovídali dost, podělme se tedy i my ostatní o naše know-how, diskutujme o tom, zda se vám víc osvědčila rybička nebo umělé nástrahy, jaká je jejich nejosvědčenějši velikost a barva, zda lépe berou ráno nebo za tmy, jestli jim vadí nebo nevadí lanko, co říkají na hluk a světlo na břehu, či jsou dále nebo blíže u břehu, jak candáty najít a či je lepší řeka nebo stoják.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. listopadu 2012 ve 22:17 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> málé já je ani nemeřil šli hned zpět do vody.Nevym jak vypadá z 20 m hloubky.Tak by jste to mohl popsat ne?Tam kam chodím je jich až moc. …byl jsem tam jen párkrát a vždy jsem něco na háčku měl.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:07 ® osprey
-
To all: ode mě rady nečekejte. Učím se to a jde to přes krev. Jestli to jednou budu umět, vždycky si vzpomenu na ty stovky hodin, co mě to stálo a udělám přesně to, co kolegové, kteří mi něco ukázali. Budu držet hubu.
Ono těch candátů není zas až tolik.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:05 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Pán loví na Orlíku. O poměrech, které tam panují, bych mohl vyprávět legendy a MiG je ještě zlatej.
A druhá věc – víš jak vypadá candát vytažený z 25 metrů? Myslím hloubku.
No a třetí věc – kolik že jich máš a v jaké velikosti?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:58 ® Martin Mošna reakce na …
-
Alivio> jo tak už to je…vím že bych to neměl schazovat na facebook ale myslým ze to je tím.Tam v chatu si píšeme bez háčků a čárek a íček si vubec nevšímáme.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:56 ® Martin Mošna reakce na …
-
MIG-35> áááá pán je řezník.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:56 ® Shrek reakce na …
-
aha, takže na klávesnici napíšeš vírazná a třpitka a na papír výrazná a třpytka? Trochu blbá výmluva, ne?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:54 ® Martin Mošna reakce na …
-
Alivio> štve mě to ale já na té klávesnici chyby dělám
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:46 ® Robur
-
když cheš nyní dostat candáta, musíš se tvářit výhružně, dupat atp., pak uspěješ – sraz v 7:00 zítra u Kauflandu
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:40 ® mvincik reakce na …
-
MIG-35> Ty jsi kus vola!
Já mám recept takový: Házím, házím a když to nepomáhá a záběru se ne a ne dočkat, tak házím dál. A při tom si pěji: Házím ráááááád a je to na mě doufám znááááát…!
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:03 ® Shrek reakce na …
-
Martin Mošna> já beru vážně všechna fóra. Zároveň však beru vážně i svůj rodný jazyk, na rozdíl od Tebe.
reagovatŽe Ti to není trapné, příteli.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:57 ® MIG-35 reakce na …
-
Martin Mošna> My to berem smrtelně vážně!!!
reagovatA po úspěšnym zdolání pěju: Velkýho candáta já mám, filety z něj udělám…
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:54 ® Martin Mošna
-
Vemte toto forum vážne…Je pravda že moc candátu sem nechyt…Ale všichni byly na smáčka.Barva virazná.oranžovo zelená,oranžová,červeno průhledná se třpitkami.Zatím sem si nevšim že by jim lanko vadilo.Nevím jak to je s hlukem.Já u vody vždy sem zticha…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:51 ® spike reakce na …
-
Alivio> Já letos štiku nemám ani jednu a candáta jednoho.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:28 ® Shrek
-
Kazan> o výrobci úmyslně nemluvím, bo každý ví, co myslím a zároveň mě nikdo nemůže nařknout z neustálé propagace.
Jinak teda k tématu – myslím si, že candátů je dost, jen je poměrně těžké je chytit – v porovnání třeba se štikou. Já osobně štik chytil nespočítatelně, candátů všehovšudy asi deset za celej život.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:12 ® Kazan reakce na …
-
Alivio> a je to podmíněno ještě výrobcem
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:10 ® MIG-35
-
Mě berou na tento popěvek: Candát, candát, candát. Ještě jednou candát. Candát, candát, candát, devadesát…
reagovatČim častějc se opakuje tim je šance větší. A je třeba mít i nahozeno.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:09 ® Shrek
-
No v první řadě je to o nástraze a jak jsem se doslechl, je jedno jakou má barvu, hlavně když je žlutá
reagovat