Chytej.cz

K zamyšlení necteno

1.4.2005 | Milky | 5.948 zobrazení | 42 odpovědí

Varující statistiku jsem nalezl na::link:: . Hodně se tlachá o K70+ , ale není tohle daleko horší? Zvláště si pak pozorně pročtěte článek, ve kterém se uvádí třeba počet poraněných ryb na jednu ulovenou. Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 5. dubna 2005 ve 20:54 ® Milky
Milky

MK: Vím! www. básníkticha. cz

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 9:28 ® xycht

zadar: nesmíš bejt tak měkkej a o žádný KSČ tu nejde, to sis trošku poplet

jinak kormorána střílet, ostatní v případě přemnožení regulovat. Souhlas s BigMike

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 0:32 ® jake
jake

takže takový kormorán je vlastně pytlák – žádnou povolenku určitě nemá, takže by s ním mohla RS podle všeho zatočit (nejlépe s krkem)

reagovat
Neděle 3. dubna 2005 ve 20:25 ® Tomash
Tomash

Milky : To je fakt dost hustý! Já si vždycky říkal, co tak mže rybám nejvíce škodit a není pro mě žádným překvapením, že to „vede“ kormorán. Vše by se vyřešilo odstřelem. kormorán je nepůvodní druh a ty škody jsou příšerný… Jen přiblblý ochránci zvířat pořád a pořád vymýšlí nové a nové zákony a omezení. Myslívcům na Jížní Moravě, kde je to s kormoránem katastrofické povolili v minulém roce odstřel 15 kusů!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 17:24 ® free

No jak říkáš,problém to docela je. Ale řešit to tak,že co je špatné se musí zničit určitě není správné. možná kdyby předchozí generace neudělali z řek a potoku regulky,nebo místy stoky podobné kanálům na odpadní vodu,nezavezla by se spousta rybníků a jezírek. byli bycom spokojeni asi všichni. Ochranáři,rYbá­ři,ptáci a ryby,a samozřejmě i lidé kterým velká voda vzala vše. Kam se taková ryba sková,před námi?před ptáky,před dravci?Asi nikam že,určitě nevyleze ven z vody a nesedne si pod strom.(pokud tam nějaký zůstal)Bohužel se porušilo pár pravidel a výsledek je ten který tu vidíme. Možná zamyslet se každý sám u sebe"co jsem udělal pro to aby se to zlepšilo Já?"Neodsuzuju nikoho,ale možná dát pár hlav z řad ochránců,rybářů a myslivců dohromady tak se nějaké to kloudné řešení najde. Ale to bychom se nesměly chovat jako češi a myslet každý jen na sebe a svůj prospěch.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 17:04 ® Andrea
Andrea

Hlavně u těch kormoránů je to dost obrovský nárůst. Ale volavky vidím ráda, vím že pro rybáře to nejsou zrovna kamarádi, stejně jako vydry, ale myslím si že v tom roce 1997 jich bylo docela málo, hlavně vydru bylo hodně obtížné někde vidět.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 16:54 ® 

Milky Teď vážně , s těma kormoránama s tebou musim souhlasit. Mě bylo jenom líto těch vyder , norků , i když ameryckých a ledňáčků, já bych vydru nebo lišku zabít nedokázal asi jsem měkej ale nerad zabijim i ryby.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 15:25 ® Milky
Milky

Ať to dopadne jak chce, jedno je jisté. Ochranáři to s přírodou myslí stejně upřímně jako Standa! Když si představíme potravní řetězec, je to pyramida a mi jí nemůžeme postavit na špičku. Nechávat se strhnout zbytečnejma emocema, že vydra je hezké zvířátko a ten, že je takovaj nebo makovej je stejně zhoubné, jako rozdělovat lidi podle délky ukazováčku. Chovejme se k přírodě stejně tak, jako se díváme na svoje rodinné záležitosti. |Kdo má rád děti, němůže si jich pořídit deste, protože by je neuživil a když mu to někdo vytkne, tak není nepřítel dětí. Proto, i když jsou kormoráni, vyrdy a já nevím co ještě krásní, musí tu existovat rovnováha, která je opravdu křehká! Osobně si myslím, že návrh na vyškrtnutí kormoránů ze seznamu chráněných živočichů je lepší počinek, než K70.

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 8:52 ® 

BigMike Všechno vymlátit, poručíme větru dešti Ať žije KSČ. Naprosto s tebou souhlasim .

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 0:56 ® dudu

rybopet- pod pojmem"vtáčia kriminalita" sem si představoval něco jinýho. Provokatére

reagovat
Sobota 2. dubna 2005 v 0:31 ® rybopet

Pozrite www. sovs. sk!

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 ve 22:57 ® BigMike

Jestli mohu svou troškou. Ať si tu vysazujou a hájej vydry, kormorány, norky a jinou havěť, ale ať se taky staraj o jejich výživu!!!! Až se fakt naselu, a že k tomu nemám daleko, to se budou ochránci divit!!! Možná by to chtělo pár let nenasazovat, totál vymlátit ryby, všechna havěť jimi se živící by odtáhla a ochranáři by se začali zajímat, co za původní druhy tu kdysi žilo a jak obnovit jejich počty tak, aby bylo přímo přemnožíno a tak by se o ně báli, že by sem nepustili tuhle havěť zpátky. Už kecám z hladu, ale nemá to logiku. Ale co má dneska logiku? Zarybňujeme a vlastně jen ze svých peněz krmíme svoloč, kterou tady pár volů hájí a obhajuje. Zeptejte se myslivců na Šumavě, jaká je to nádhera, že jim do ravírů vysazují rysy. Ti vyvedou mladý, veženou je z revíru a za chvíli bude rysů víc než srnčího a pod. No, nějak jsem dnes podrážděn. A co vám pomůže, že za víkend „smáznete“ 2–3 kormorány? Pomalu v Lužnici nechytíte okounka, tlouštíka. Jak je okolo vody topol a mělčí voda, nemusíte ani do těchto úseků chodit na ryby.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 18:18 ® 

V časopise rybářství před lety nějaká chytrá hlava ze svazu vyhodnocovala jaké škody na rybí obsádce způsobuje ledňáček nepamatuju už si ta čísla ale nechápu jak se muže někdo takovou kravinu zabývat.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 17:43 ® 

karelc Návrhy které píšeš zněji sice hezky, ale je to nereálné kdž to zpryvatizuješ tak z toho udělaji to co dneska dělaji z rybníků kaprodromy. Potoky budou duhákodromy jenom aby nalákali hosty na hodně ryb a omezení úlovků, to je na schůzích neschválitelná věc protože většina je se současnym stavem spokojena

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 17:31 ® 

overhaul , karelc Rozumná řeč. Nejhorší pro přírodu jsou lidi to je jasná věc. P. P. je asi na sportovních vodách problém , myslim si i kdyby se chytalo jenom chyt a pust tak by to byl problém protože budou chodit rybáři vodou jsou tu vodáci a plno jiných nepříznivých vlivů to by musela jedině bejt rezervace kam nikdo nemůže a tam to zase vyžerou vydry

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 16:47 ® karelc

Milky: ta vydra tady byla dřív než my. V té bych problém neviděl. Stačí ji držet v chráněných územích. Prostě mám rád přírodu a vše, co do ní patří. Raději ať se vydry chrání, stejně by se ty prachy prodrbaly jinak, třeba na ochranu chudáků cigánů, kteří nemůžou se třema třídama zvláštní školy najít robotu. Nebo na arbitráže a na betonování toků a na zvyšování platů poslancům…

Ta vydra, pokud žere ve sportovní vodě, no problem. Na soukromým rybníku nebo v sádkách, tam holt tu škodu nahradit, ale jinak, víc ryb zbytečně zařve lidskou činností (teď nemyslím rybolov) než co zabijou vydra a kormoš dohromady.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 16:23 ® overhaul

Jedinej kdo prirode skodi je sam clovek. Priroda by si bez nas urcite kdykoliv poradila kdyby do ni clovek nezasahoval ale clovek bez prirody si neporadi!!Jak uz jednou clovek do prirody zasahl uz je to v pr. li. Je to tak. Proc treba myslivci nemuzou mit na stenach fotky v ramecku mysto hlav jelenu, danku a srncu?Proc mi rybari rozlisujeme duhaka od potocaka jen proto ze je levnejsi nebo drazsi, ze je snadnejsi ho vypestovat nebo neni?Ńaco strilet vydry a norky kdyz je snadnejsi a lepsi je odchytit a vypustit je jinam?Zamirit a vystrelit umi kazdej ale kazdej taky neumi tu vydru chytit a premystit tam kde neni zadna nebo jich je zalostne malo. Vseci si uz si musime konecne uvedomit ze clovek tu prirodu nici i kdyz 5% lidi se ji snazi zachranit. Taky me to mrzi kdyz vidim ryby poranene od kormoranu ale jeste daleko vic me mrzi kdyz vidim ryby plavat na hladine brichem navrch kvuli tomu ze nekdo pustil do rybnika chemikalie, nebo treba me mrzi kdyz vedle me na rybach sedi duchodce a ja poustim malou stiku a on mi rekne jestli sem padlej na hlavu ze ta stika tady pozira mali rybycky a proto on nemuze uz rok chytit zadnyho kapra ze je to kvuli te stice. Trochu sem se rozepsal o jinych vecech nez se tady mluvi ale mel sem par piv a chytla me psana nemoc. Zdar

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 16:14 ® Milky
Milky

zadar já nedám ani korunu, abych viděl vydru, nebo zkur… kormorána! Prostě nedám! Jsem snad dojná kráva? To je padík na tohle, padík na ono, pár tisíc pro Novu a arbitráž, něco na kampeličky, něco pro politický strany, … Opravdu je to pro mě luxus! Daně jsou čím dál vyšší a jestli nají jít na tyhle účely, tak ať se zruší třeba dětský domovy, onkologie a budeme tu pěstovat cizokrajná zvířátka.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 16:03 ® karelc

zadar: ale má, drasticky snížit limit ponechaných ryb, zvýšit míru, zdražit povolenku… Nebo prostě vody zprivatizovat. Taky řešení. Rozhodně není řešením, místo původních druhů vysazovat jiné. Jak píšeš níž, raději si něco připlatím, abych ve vodě viděl PP, ne jenom kropenatý plotice. Ty se hodí do rybníků na dírky a následný konzum, ne do přírodní vody. Je to všechno hlavně o přístupu k přírodě, odvolávat se na kvalitu masa je zhovadilost.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 16:01 ® 

Bohužel musím odjet večer mužeme pokračovat v plodné debatě

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:57 ® 

karelc: A jak bys to chtěl řešit když skoro každej chce maso to by musely bejt revíry kde se nesmí chytat. Podle mě je tak 90% rybářů kterejm je uplne jedno jestli maji na talíři duháka nebo potočáka. A když se nenasadí na 1ha xtun kapra tak se větsina rybářů po…, to je problém kterej nená řešení.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:51 ® 

Milky: Špatně počítáš 400mil děl 10mliony a to je 40 a 40kč ročně mi stojí za to dát , budu-li mít naději že v přírodě uvidim vydru , nebo i toho škodlivého norka

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:50 ® karelc

zadar: tak to ne, to pak budem moct vysadit místo línů kapra, místo úhoře kapra, místo candáta taky kapra – lepší něco než nic. A kapr je tak levnej… Prostě nemám rád takový zásahy do přírody. Ten blbej americkej mink prostě co nevidět evropskýho norka úplně vyhubí. Zas jeden druh v prdeli. A nezlob se na mě, vysazovat granulovaný hovádka, co se ani rozmnožit neumí, jen aby se dala chytat levnější ryba, to už je rovnou můžeš poslat rybářům mražený. A bude to spravedlivější.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:44 ® 

karelc: co je podle tebe lepší vody bez ryb nebo z duhákem? Aby tam mohl být jenom potočák tak by se nesmělo tolik ryb vychytat. Duhák je prostě levnější. Viš jak se to řiká: Když nejsou pany tak se musí holt s kurvama . Ale ono to s nima taky neni špatný

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:31 ® ywan

takže podľa mňa vydry a norky „až tak nevadia“ pretože sú tu už dlho a dlho a nik iný ako oni sa nepostará lepšie o zdochnuté ryby popri brehoch ako oni. Kormorán je niečo iné, príde sa v zime nažrať a potom kľudne odletí odkiaľ prišiel ako keby nič. v SR tento rok dovolili odstrel ale poj**** ochranári sa odvolali, napriek tomu ich niekoľko padlo STRIELAT, STRIELAT, ZABÍJAŤ, NIČIŤ. ku*** zhorené !!!

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:28 ® karelc

zadar: je to nepůvodní druh, čím mi vadí duhák? tím, že ho lidi serou uměle všude místo potočáka. Naštěstí duhák se nerozmnožuje. Jinak umělé vysazování evropských norků se neprovádí a kvůli americkým je návrat původních evropských nemožný. PS: vydru nechat, ať si loví. Norka evropského taky.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:27 ® 

Ale vody nepatří jenom rybářum.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:26 ® Milky
Milky

Kdyby prachy za predátory dostal ČRS, potažmo byly rozpočítány na rybáře, tak jsou to jasný počty: 400milionů / 350 tisíci rybářů = 1.140 Kč !

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:26 ® 

Milky: je mi 42 u nás není Austrálie při naší hustotě osídlení to přemnožení moc nehrozí.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 15:22 ® 

400 mil. neni malá suma ale proti tomu co rozfofruje vláda to neni nic . Vydra se určitě nerozmnoží jako v austrálii kapr, a s tim norkem bych to taky neviděl tak zle.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1