Chytej.cz

Klepadlo aneb fórum pamětníků necteno

7.11.2012 | Kazan | 22.817 zobrazení | 198 odpovědí

Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 10. listopadu 2012 ve 22:11 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

LuboO> co by jsme so počaly bez you tube…

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 ve 22:05 ® peta128 reakce na …
peta128

LuboO>Tak to si zabil:-D

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 ve 21:59 ® LuboO
LuboO
reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 15:55 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

peta128> Nejen jim, ale hlavně otravnejm sousedům. :-D To byla pomsta. :->

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 15:45 ® peta128 reakce na …
peta128

MIG-35>Jak si zmínil tu zvonkohru,tak ted jsem si vzpomněl,že taková sirka ve zvonku pokud možno bydlícího v 8 patře udělala taky svoje.:-))

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 14:31 ® Robur reakce na …
Robur

jerry16> vidíš vidíš, takový klíč mám u šicího stroje a to je přesně ten důvod, že jsem zakázal ženě ho vyhodit. Ale během manželství jsem na to úspěšně zapomněl.-D

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 14:23 ® jerry16 reakce na …

My jsme místo šroubů a matice používali dutý klíč od skříně,hřebík s ubroušenou špičkou a provázek.Klíč přivázali za vršek,do otvoru naškrábali hlavičky sirek,na to hřebík bez špičky přivázaný za plošku a křápli o zeď-nemělo to chybu.Poplašný jsme odpalovali: buď lepidlo Kanagon namačkali na kaluž,na to poplašnou.Zapálili když měl někdo okolo té kaluže jít.Když nám to vyšlo,bylo to neodolatelný/pro nás/.Nebo hobra za školní nástěnky namočená v hipermanganu.Po uschnutí/fungovalo to jako spořič tabáku/ nakonec poplašnou nábojku-BUM.

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 12:35 ® Robur
Robur

a dymovnice ze starších tipů pravítek, tuším celuloid. Podobně z filmů.

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 12:34 ® Robur
Robur

takšařice byla i dát dva šrouby proti sobě do 1 matice a mezi to naškrabat hlavičky od sirek. Pak se s tím házelo, aby to padlo na hlavici toho šroubu.

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 ve 12:06 ® kakr

Když je řeč o brigádách, jako školáci jsme chodili hledat amerického brouka (mandelinku bramborovou) a nikdy i přes velkou snahu jsme žádnou nenašli. Podotýkám, že to bylo někdy okolo roku 1953.......

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 11:21 ® regulus reakce na …
regulus

Axamith> já bych klidně řekl, že vědomky, co si budem nalhávat … :-93;

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 11:18 ® osprey reakce na …
osprey

Axamith> No nejsme. Podívej, co dnes běhá po ulici.:-))

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 10:37 ® troutkiller reakce na …

relis>Brigády to bylo něco:-)) Jednou sme vyrazili na protrhávání pole s nějakou značkovou trávou od plevele,30 stupnu ve stínu,já v prváku,dva lahváče a bylo fajn:-)) )

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 8:31 ® Kazan

Jeden čas byla taky hitovka poplaška zabalená do spořiče tabáku. (spořič tabáku tuším pro dýmky pomalu hoří spíš jen žhne) Pro mladší, obojí je k sehnání i dnes, správně hozené na chodbu paneláku či jinou chodbu neuvěřitelně nasírá nájemníky, majitele:-D
Za nás holt petardy nebyly:-93;

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 8:26 ® Kazan reakce na …

regulus> jo, roztahovačka, ta byla skvělá, pravidla jsou správně:-D vo jsme taky hrávali, dokonce to jsme měli tehdá jeden barák, kde byla nic moc omítka a když jsi to místo trefil, kus se odloupl, to bylo jako bonus a pak jsi automaticky postoupil a nemusel hrát následující kolo:-D

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 7:37 ® Axamith
Axamith

Panové, nabývám pomalu dojem. že tímto vzpomínáním jsme nevědomky přiznali, že už nejsme žádní mladíci …

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 21:24 ® peta128 reakce na …
peta128

MIG-35> Zvonkohra:->

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:52 ® relis reakce na …

regulus> Hulili a pili boule nebo bovle či ja vim jak se to piše ( ovocný kompot naložený v jakymsi chlastu) a hrali flašku.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:41 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Ha a co „zvonkohra“ to byla tak y fajn nasírací zábava sousedů. Přišlo se v paneláku ke zvonkům a sjeli se všechny řady sem a tam. To bylo halo, kdo je tam, halo… :-D

relis> My jezdili na jabka a to byla tocela prča. Norma se dala splnit v cucku letu a pak jen válendo pak stromem a pokec s mistrem. S bramborama nás šikanovali na základce. Ale chtěli sbírat kameni. Na angreštu sem byl jednou, píchal a nedal se žrat. :-))

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:35 ® peta128 reakce na …
peta128

relis>Tak tohle mě minulo.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:30 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> jo přesně …

relis> tak to nemůžu sloužit, na chmelu jsem nikdy nebyl a brambory, to byla dycky votrava, snad jen to, že jsme tam hulili jako fabriky a sem tam zdrhli napivo . Jezdili tam s nama dycky ti „nejlepší“ učitelé. Prostě žádnej veselej zážitek se mi nevybavuje.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:22 ® Robur reakce na …
Robur

regulus> roztahovačka

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:20 ® relis

A co bramborové a chmelové brigády co chlopi chlubte se.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:18 ® regulus
regulus

Mrakoš> jo kuličky, to frčelo, udělal se gajbl a byla zábava na půl dne.

Další kratochvíle, házení nožem do země aby se zapíchl, nějak jsme tomu říkali, ale už si nevpomenu, pokud se nůž zapíchl, tak předešlej nebo následující musel z místa kde stál rozkročit na místo kde se zapíchl nůž (aby mohl hrát dál), vysvobodit se dalo tím, že to člověk zapíchl následujícímu mezi nohy (není to myšleno tak jak to vypadá) a myslím ještě když někdo nezapíchl, ale na ty pravidla si už fakt po těch letech nevzpomenu.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:15 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

peta128>regulus>:-D Joooo to je přesně vono!! Koukam, že sme fakt všichni byli stejný parchanti. Tak je to správne tak to má byt! :->

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:06 ® regulus
regulus

MIG-35> s tím voláním jsi mě připoměl jednu kratochvíli když jsme byli se školou na jakýsi nudný exkursi (tak se tomu říkalo) v Praze. Měli jsme rozchod na Václaváku možná na hodinu, už nevím a co tam dělat. Už ani nevím kdo to vymyslel, vzali jsme telefonní seznam, písmeno H, jméno Holub. Vytočili jsme číslo a hovor probíhal asi takhle.
Prosím
Dobrý den, vy jste pan Holub?
Ano
Prosím vás mohl by jste se co nejrychleji dostavit na Václavské náměstí?
A proč?
Je zde kroužkování holubů …

Už ani nevím kolik nasranejch Holubů ten den v Praze bylo.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:53 ® peta128
peta128

MIG-35>Jo tak to mi měli hit 3krát po sobě si zavolal dobrý den můžu mluvit s panem Novákem,kterej tam samozřejmě nebydlel,lidi byli vytočený jak prase.A za půl hodiny si zavolal dobrý den tady Novák nevolal mi někdo:-))

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:48 ® regulus
regulus

Kazan> no já bydlel taky prakticky ve středu Brna, ale v činžáku z konce padesátejch let a okolo byla samá buď starší zástavba nebo baráky z té doby. Ono se to tehdy stavělo ještě tak nějak rozumně, v blízkým okolí bylo pět plácků kde se dal hrát fotbal nebo hokej, před barákem řeka, svým způsobem bylo nespočet možností co dělat. Však jsme taky byli všichni FVP nebo PV, došels ze školy, kabela letěla do kouta, strčils něco do huby a mazals ven.

džigit> zmínils Dymogam, to bylo taky maso. Staré Janákové v přízemí se furt nelíbilo, že hrajeme vo (pro vysvětlení kopání balonem o zeď na jeden dotek a bylo se třeba trefit do určitého úseku, např. mezi hromosvod a rýnu), furt na nás ječela a protože měla byt tak, že měla jedny okna z ulice a druhý ze dvora, tak v létě sem tam větrala jak se říká durch. No a našim obvyklým ftípkem bylo jí ho zapálit pod oknem na návětrné straně, to byl řev … :-D

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:36 ® CeP
CeP

Mrakoš> my kdyz jsme se prestehovali z vesnice do mesta, tak platilo za oblibene povyrazeni nakadit do novin a pak to nekomu zapalit na rohozce pred bytem a zazvonit. no a co kazdej udela kdyz mu hori noviny na rohozce??

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:34 ® CeP
CeP

peta128> jo flasky byly dobry. zvlast kdyz se naplnily octem a sodou bicarbonou a poradne zaspuntily. to pak litaly strepy siroko daleko.

reagovat