Chytej.cz

Klepadlo aneb fórum pamětníků necteno

7.11.2012 | Kazan | 22.819 zobrazení | 198 odpovědí

Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:12 ® osprey
osprey

No, my jsme se řezali dvouručníma mečema z planěk od plotu a házeli po sobě, co nám přišlo pod ruku.

Podotýkám, že nikdy se nikomu nic nestalo. Když si pak jednou jeden z mladší generace přivodil nějaký úraz (spadla na něj půlcihlovka, co s ní shazoval ze stromu kaštany), my starší jsme nechápali, jak si mohl něco takového udělat.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:07 ® CeP
CeP

A strileni sifonovejch bombicek prez Labe bylo taky dobry.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:02 ® CeP
CeP

No tak ajznbonaci mivali stop kapsle. Nevim jak se to jmenovalo ale byla to takova placata kapsle s pruzinovou objimkou za kterou se to nacvaklo na kolej. Muj dedek u ajnbony byl a mel toho doma dve plny plechovy skatule. V momente kdy na to najela masina padla rana jako z dela a masinfira zatah za vsechno co k dispozici mel aby masina zastavila pokud mozno na fleku. Tak vam povim ze jednu dobu vlacky mezi Libechovem a Stetim stavely podezrele casto. :-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:54 ® nnnap reakce na …
nnnap

LuboO> to máte z těch imperialistických filmů. Toby čuk a gek nikdy neudělali! Hele a pamatuji si taky, jak jsme chodili do sklepního kina na promítání PIPI dlouhá punčoška. Za 2 kačky. To bylo něco! Ta byla taková nezbedná, to mi jsme si nemohli takové věoi dovolit dělat. Za to byly 2 pedra, partyzánky a rohlík, dětvy a 3 rohlíky nebo 10 normálních cigaret s filtrem. Prostě televize vysílala 2× za týden několik hodin. Vím to,protože jsem samozřejmě v 10 letech kouřil jak fabrika.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:46 ® nnnap reakce na …
nnnap

peta128> prakticky šlo o hovno. Krve jak z prasete, což je u hlavy dobrý. Horší by bylo, kdyby tolik krve neteklo. To by bylo hluboký.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:45 ® peta128 reakce na …
peta128

LuboO>Tak ted si mě pobavil.Prej nakrmim:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:42 ® peta128 reakce na …
peta128

nnnap>V tu chvíli ti asi do smíchu nebylo vid:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:41 ® LuboO reakce na …
LuboO

nnnap> toz dobre, no… ja som mal 12, segra 6, ja som usulal z chleba gulicku, nabil do Slavie 630 a povedal segre, nech otvori usta, ze ju nakrmim. Nastastie neotvorila. Schytala to len do prstu na nohe, skucala este 3 dni. Dodnes ma pot oblieva, co by sa stalo, keby otvorila… A to mam segru rad… :-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:34 ® nnnap reakce na …
nnnap

peta128> to je ještě dobrý synci. To já zaťal ségře sekeru do hlavy. Na pionýrském táboře. Sekám v 10 letech dřevo do kuchyně, dobrovolně, segra, jako správný rodinný příslušník sbírala naštípané dřevo kolem mě. A nějak se mi přichomejtla pod sekyru. V sobotu. Návštěvní den rodičů:-D To bylo jenom- maminko neděste se, víte oni sekali sekerou dřevo a nějak se stalo. Pak se objevila segra s hlavou omotanou jako s turbanem.:-D Dneska to dáváme k lepšímu s úsměvem. Přece bych sestru nesťal doopravdy. Kdo by za mě utíral nádobí.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:29 ® peta128
peta128

Ještě jsme na školních hajzlících v umyvadlech plnili šprndy vodou,pak když to ruplo byla príma povoden:-D ,akorát sme byli furt překvapený kolik se tam toho vejde:-O

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:24 ® LuboO reakce na …
LuboO

nnnap> my mse mali ale porobene aj poctive lieskove luky, operene sipy, len namiesto hrotov sme mali take akoby boxerske rukavicky z latky, a natvrdo sme to prali do seba a ona sa ta latka obcas sesmekla…

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:20 ® nnnap reakce na …
nnnap

LuboO> popsal jsi to přesně. Hoši a ten masakr, když jsme si dělali předchůdce dnešních pírsingů z vršků od fixu. To si prostě uřízl 5mm z vršku, rozřízls jednou a připnul jako frajer největší na ušní boltec:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:18 ® peta128 reakce na …
peta128

Kazan>Já bráchovi ruku,a za to po mě hodil nůž oba jsme přežili:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:17 ® LuboO
LuboO

tie kuše, kus spaliku, na tom stipec (kolicek) na pradlo, guma vpredu priklincovana, taka trenirkova, ako hlaven tuba z fixu, spajdle so spendlikom, parada… A praky, ale nie tie klasicke vidlicky, ale original praky na velke šutre, to uz bolo aj nebezpecne… Boze slzim tu…

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:15 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alivio> haha, hoši, to už není ze školy ale normálně z roboty, ale bylo to ještě za komára, tak je to v tématu.

To my jsme se bavili jednu dobu tak, že jsme si dávali nenápadně pod zemnící kleště el. svářečky nastřelovací patrony. Znáte to, začneš vařit a jeb. Měli jsme železné stoly a kleště se dávaly na horní desku stolu. Tak si tak jednou nastražíme na kolegu, otevřou se dveře, vyleze parťáku z kanclu a žene si to s cigárem v tlamě zapálit elektrodou.:-D A jako správný svazák si tu elektrodu přilepil hned u zemnících kleští a sklonil se. Jako už sto krát.:-)) Tentokrát už naposled:-D Naštěstí nic.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:12 ® Kazan reakce na …

nnnap> no jóóó, kuše, na to bych málem zapomněl, tebou zmíněnou konstrukcí jsem ségře prošpikoval nohu:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:09 ® Kazan reakce na …

regulus> asi tak :-D tuším že jsi se taky jednou zmínil že celuloid byla tvoje oblíbená značka:-D
MIG-35 > tak v průserech s hasičákem mám mezery ve vzdělání:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:08 ® Shrek
Shrek

rulička od hajzlpapíru, prcguma, nasadit na trubičku, omotat izolačkou, do „balónku“ šípek, natáhnout a PAL!!! No a šleha to byla slušná. :-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:04 ® nnnap reakce na …
nnnap

Kazan> jo a ty skobičky jsem si stříhal ze zemnícího drátu, ohýbal. Vlastnoruční střelivo. Pamatuju si nejlepší zábavu ze 4 třídy. Tedy mimo kouření. To když se vykopaly základy k jedné nafukovací hale a myši neměli kde zdrhnout:-D Takže 3 vědra na vodu, ty se plnily ve vykopaných základech, ze dřeva vlastnoručně udělané kuše na špejli s přidrátovaným špendlíkem. Vylít díru a číhat u děr. No, lov jak blázen. Kýbl myší na každého.:-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:02 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Kazan> Tak vo průserech ve škole radši nemluvit… To by bylo na obsáhlou knihu. :-D Prdel bylo, když sme se honili s hasičákem po škole. Já dostal přímej zásah do xichtu a uh sme jeli na oční vyplachovat. A průser sem z toho měl samozřejmě já. :-93;

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:00 ® regulus
regulus

Kazan, ty seš ale chobot :-D :-D :-D ty brďo takovej debilní název fóra, mě šlahne … :-D :-D :-D

Samozřejmě prdel muší bejt …:-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:59 ® Kazan reakce na …

MIG-35> coby dítko školou povinné jsem si postavil z merkuru prak, vybavil ho pětkou gumou a skobičkou prostřelil znak na pionýrské nástěnce, to byl půser:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:55 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Kazan> My pak kupovali novodurový trubky a flusali jeřabiny. Jo je vidět, že se neztratíme. 9-) Dneska je to jen NFS a hedšoty. Vona taková bitva s prakama bil pěknej masakr. Fakt zázrak, že se nic vážnýho nestalo. :-))

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:52 ® LuboO reakce na …
LuboO

Kazan> versatilku sme pouzivali aj na buchanie pomarancovymi supkami, drevene spulky od niti s gumickou sme pustali ako cestne valce, cečka ani nespominam, boss bol ten, kto mal na nohach činy, nebohodaj farebne!!!, a ak mal niekto našivačku Accept, alebo Metallica, tak bol z Olympu…

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:45 ® noba
noba

a po přestěhování na jih do baráku to byly všelijaké bunkry, zapalování včeho možného, dávání všeho možného na koleje a dobrodružné výpravy do sběrných surovin (zavřených) :-) docela se divím že ještě žiju:-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:43 ® noba
noba

já pamatuju petardy z krabičky od sirek omotanou izolačkou. A pak jednu dobu muselo celé sídliště mít letadylko komár (myslím) na gumu.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:41 ® Kazan reakce na …

LuboO> bouchací klíč to byla záležitost:-D , ta plastelína ve vlasech zvěrstvo:-D Později když už byla verzatilka málo, jsme chodili do železářství si nechat uříznou asi 30cm hliníkové trubičky, kdo měl hliníkovou flustrubku, byl král:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:36 ® LuboO
LuboO

Kazan> a este duty kluc, klinec a motuz + sira zo zapaliek, naskrabat do kluca, zasunut dnu klinec a mlask! o roh, niekedy ostali kluce tri…

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:34 ® LuboO
LuboO

Kazan> :-D DD, zasah

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:34 ® LuboO
LuboO

peta128> najlepsie versatilky a plastelinou do vlasov, to bola radost potom…

reagovat