Vyhledávání
Klepadlo aneb fórum pamětníků
7.11.2012 | Kazan | 22.819 zobrazení | 198 odpovědí
Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. listopadu 2012 ve 22:12 ® osprey
-
No, my jsme se řezali dvouručníma mečema z planěk od plotu a házeli po sobě, co nám přišlo pod ruku.
Podotýkám, že nikdy se nikomu nic nestalo. Když si pak jednou jeden z mladší generace přivodil nějaký úraz (spadla na něj půlcihlovka, co s ní shazoval ze stromu kaštany), my starší jsme nechápali, jak si mohl něco takového udělat.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:07 ® CeP
-
A strileni sifonovejch bombicek prez Labe bylo taky dobry.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:02 ® CeP
-
No tak ajznbonaci mivali stop kapsle. Nevim jak se to jmenovalo ale byla to takova placata kapsle s pruzinovou objimkou za kterou se to nacvaklo na kolej. Muj dedek u ajnbony byl a mel toho doma dve plny plechovy skatule. V momente kdy na to najela masina padla rana jako z dela a masinfira zatah za vsechno co k dispozici mel aby masina zastavila pokud mozno na fleku. Tak vam povim ze jednu dobu vlacky mezi Libechovem a Stetim stavely podezrele casto.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:54 ® nnnap reakce na …
-
LuboO> to máte z těch imperialistických filmů. Toby čuk a gek nikdy neudělali! Hele a pamatuji si taky, jak jsme chodili do sklepního kina na promítání PIPI dlouhá punčoška. Za 2 kačky. To bylo něco! Ta byla taková nezbedná, to mi jsme si nemohli takové věoi dovolit dělat. Za to byly 2 pedra, partyzánky a rohlík, dětvy a 3 rohlíky nebo 10 normálních cigaret s filtrem. Prostě televize vysílala 2× za týden několik hodin. Vím to,protože jsem samozřejmě v 10 letech kouřil jak fabrika.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:46 ® nnnap reakce na …
-
peta128> prakticky šlo o hovno. Krve jak z prasete, což je u hlavy dobrý. Horší by bylo, kdyby tolik krve neteklo. To by bylo hluboký.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:45 ® peta128 reakce na …
-
LuboO>Tak ted si mě pobavil.Prej nakrmim
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:42 ® peta128 reakce na …
-
nnnap>V tu chvíli ti asi do smíchu nebylo vid
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:41 ® LuboO reakce na …
-
nnnap> toz dobre, no… ja som mal 12, segra 6, ja som usulal z chleba gulicku, nabil do Slavie 630 a povedal segre, nech otvori usta, ze ju nakrmim. Nastastie neotvorila. Schytala to len do prstu na nohe, skucala este 3 dni. Dodnes ma pot oblieva, co by sa stalo, keby otvorila… A to mam segru rad…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:34 ® nnnap reakce na …
-
peta128> to je ještě dobrý synci. To já zaťal ségře sekeru do hlavy. Na pionýrském táboře. Sekám v 10 letech dřevo do kuchyně, dobrovolně, segra, jako správný rodinný příslušník sbírala naštípané dřevo kolem mě. A nějak se mi přichomejtla pod sekyru. V sobotu. Návštěvní den rodičů
reagovatTo bylo jenom- maminko neděste se, víte oni sekali sekerou dřevo a nějak se stalo. Pak se objevila segra s hlavou omotanou jako s turbanem.
Dneska to dáváme k lepšímu s úsměvem. Přece bych sestru nesťal doopravdy. Kdo by za mě utíral nádobí.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 21:29 ® peta128
-
Ještě jsme na školních hajzlících v umyvadlech plnili šprndy vodou,pak když to ruplo byla príma povoden
reagovat,akorát sme byli furt překvapený kolik se tam toho vejde
- Středa 7. listopadu 2012 ve 21:24 ® LuboO reakce na …
-
nnnap> my mse mali ale porobene aj poctive lieskove luky, operene sipy, len namiesto hrotov sme mali take akoby boxerske rukavicky z latky, a natvrdo sme to prali do seba a ona sa ta latka obcas sesmekla…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:20 ® nnnap reakce na …
-
LuboO> popsal jsi to přesně. Hoši a ten masakr, když jsme si dělali předchůdce dnešních pírsingů z vršků od fixu. To si prostě uřízl 5mm z vršku, rozřízls jednou a připnul jako frajer největší na ušní boltec
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:18 ® peta128 reakce na …
-
Kazan>Já bráchovi ruku,a za to po mě hodil nůž oba jsme přežili
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:17 ® LuboO
-
tie kuše, kus spaliku, na tom stipec (kolicek) na pradlo, guma vpredu priklincovana, taka trenirkova, ako hlaven tuba z fixu, spajdle so spendlikom, parada… A praky, ale nie tie klasicke vidlicky, ale original praky na velke šutre, to uz bolo aj nebezpecne… Boze slzim tu…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:15 ® nnnap reakce na …
-
Alivio> haha, hoši, to už není ze školy ale normálně z roboty, ale bylo to ještě za komára, tak je to v tématu.
To my jsme se bavili jednu dobu tak, že jsme si dávali nenápadně pod zemnící kleště el. svářečky nastřelovací patrony. Znáte to, začneš vařit a jeb. Měli jsme železné stoly a kleště se dávaly na horní desku stolu. Tak si tak jednou nastražíme na kolegu, otevřou se dveře, vyleze parťáku z kanclu a žene si to s cigárem v tlamě zapálit elektrodou.
reagovatA jako správný svazák si tu elektrodu přilepil hned u zemnících kleští a sklonil se. Jako už sto krát.
Tentokrát už naposled
Naštěstí nic.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 21:12 ® Kazan reakce na …
-
nnnap> no jóóó, kuše, na to bych málem zapomněl, tebou zmíněnou konstrukcí jsem ségře prošpikoval nohu
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:09 ® Kazan reakce na …
-
regulus> asi tak
reagovattuším že jsi se taky jednou zmínil že celuloid byla tvoje oblíbená značka
MIG-35 > tak v průserech s hasičákem mám mezery ve vzdělání - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:08 ® Shrek
-
rulička od hajzlpapíru, prcguma, nasadit na trubičku, omotat izolačkou, do „balónku“ šípek, natáhnout a PAL!!! No a šleha to byla slušná.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:04 ® nnnap reakce na …
-
Kazan> jo a ty skobičky jsem si stříhal ze zemnícího drátu, ohýbal. Vlastnoruční střelivo. Pamatuju si nejlepší zábavu ze 4 třídy. Tedy mimo kouření. To když se vykopaly základy k jedné nafukovací hale a myši neměli kde zdrhnout
reagovatTakže 3 vědra na vodu, ty se plnily ve vykopaných základech, ze dřeva vlastnoručně udělané kuše na špejli s přidrátovaným špendlíkem. Vylít díru a číhat u děr. No, lov jak blázen. Kýbl myší na každého.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 21:02 ® MIG-35 reakce na …
-
Kazan> Tak vo průserech ve škole radši nemluvit… To by bylo na obsáhlou knihu.
reagovatPrdel bylo, když sme se honili s hasičákem po škole. Já dostal přímej zásah do xichtu a uh sme jeli na oční vyplachovat. A průser sem z toho měl samozřejmě já.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 21:00 ® regulus
-
Kazan, ty seš ale chobot
ty brďo takovej debilní název fóra, mě šlahne …
Samozřejmě prdel muší bejt …
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:59 ® Kazan reakce na …
-
MIG-35> coby dítko školou povinné jsem si postavil z merkuru prak, vybavil ho pětkou gumou a skobičkou prostřelil znak na pionýrské nástěnce, to byl půser
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:55 ® MIG-35 reakce na …
-
Kazan> My pak kupovali novodurový trubky a flusali jeřabiny. Jo je vidět, že se neztratíme.
reagovatDneska je to jen NFS a hedšoty. Vona taková bitva s prakama bil pěknej masakr. Fakt zázrak, že se nic vážnýho nestalo.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:52 ® LuboO reakce na …
-
Kazan> versatilku sme pouzivali aj na buchanie pomarancovymi supkami, drevene spulky od niti s gumickou sme pustali ako cestne valce, cečka ani nespominam, boss bol ten, kto mal na nohach činy, nebohodaj farebne!!!, a ak mal niekto našivačku Accept, alebo Metallica, tak bol z Olympu…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:45 ® noba
-
a po přestěhování na jih do baráku to byly všelijaké bunkry, zapalování včeho možného, dávání všeho možného na koleje a dobrodružné výpravy do sběrných surovin (zavřených)
reagovatdocela se divím že ještě žiju
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:43 ® noba
-
já pamatuju petardy z krabičky od sirek omotanou izolačkou. A pak jednu dobu muselo celé sídliště mít letadylko komár (myslím) na gumu.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:41 ® Kazan reakce na …
-
LuboO> bouchací klíč to byla záležitost
reagovat, ta plastelína ve vlasech zvěrstvo
Později když už byla verzatilka málo, jsme chodili do železářství si nechat uříznou asi 30cm hliníkové trubičky, kdo měl hliníkovou flustrubku, byl král
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:36 ® LuboO
-
Kazan> a este duty kluc, klinec a motuz + sira zo zapaliek, naskrabat do kluca, zasunut dnu klinec a mlask! o roh, niekedy ostali kluce tri…
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:34 ® LuboO
-
Kazan>
reagovatDD, zasah
- Středa 7. listopadu 2012 ve 20:34 ® LuboO
-
peta128> najlepsie versatilky a plastelinou do vlasov, to bola radost potom…
reagovat