Vyhledávání
Klepadlo aneb fórum pamětníků
7.11.2012 | Kazan | 22.874 zobrazení | 198 odpovědí
Bo se nám pěkně rozeběhl pokec dříve narozených o klepadle, a věcí dříve užívaných, své vzpomínky prosím sem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:32 ® MIG-35 reakce na …
-
peta128> Taky byla prča, když byla jen pevná linka komusi volat. Dobrý den! Teče vám voda?..... Jo teče… Tak si umejte nohy, smrdí až sem.
reagovatJooo kde sou ty časy.
- Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:34 ® peta128
-
A co takoví házení dopisů v láhvi do vody?Akorát mě se..e,že do dneška mě nikdo neodepsal
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:22 ® MIG-35 reakce na …
-
peta128> Přesně ty! Svištěli neskutečnou rechlostí. K tomu totálně neovladatelný. V lese nářez ukrutnej.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:20 ® peta128 reakce na …
-
MIG-35>myslíš takoví ty červený kryty z lamp?Jestli jo tak to bylo taky dobrý maso
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:14 ® Mrakoš
-
Já vyrůstal na rozestavěným sídlišti. Maminky tlačily kočárky po prknech přes výkopy, umíte si to představit. Na klepač chodily holky hrát vadí nevadí a podobný hry. To pro kluky moc nebylo. Kluci si hráli na vojáky ve výkopech. Házeli se šutráky, bránilo se výkama od popelnic. A ty brambory jsme taky pekli, před rozestavěným panelákem nebo u někoho na zahrádce.
reagovat
Vloni jsem děcka učil hráty kuličky. Nikdo z nich to neznal. Ale nebavilo je to. Nevím proč, my to hráli pořád. - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 17:48 ® Robur reakce na …
-
MIG-35> nebo petol, tuším se to dávala do pečiva a když se to hodilo proti sirce, nádhera.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 17:41 ® MIG-35 reakce na …
-
peta128> No to mi povídej! A když napad tak sme sundali kolečka ze skejta a bul to snoubord.
Ale mejlíp jezdili kandelábry. Takový laminátový, to byl fofr. Myslim, že v tomhle se maj děti na vsi líp. Nemaj tolik lákadel co se jim připravý tak si vymejšlej. Sem zvědavej, kdy mladej něco zapálí. No dyk je taky u hasičů.
džigit> Jo to mi sere, že nende sehnat travex! S tim se dalo páchat velký zlo.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 11:09 ® peta128
-
Jak jsme pomalu rostli tak nás přestávali bavit klasický sánkařský kopce,tak jsme začali chodit do lesa.Čím víc krpál a stromů tím lépe.Měli jsme to jako takovej frístajl
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 10:49 ® Kazan
-
Axamith> no on když se rozvypráví táta, tak byli o howno lepší
, spíš si myslím že je dnes dětství o některé naše radovánky ochuzeno.
regulus> já myslím že pokud chtějí, tak si ten prostor najdou. Jakožto pražské dítko jsme taky museli vystačit s minimem, třeba první skateboardy, kolečková brusle na prkýnku, drandili jsme po chodníčku k botelu admirál, na konci jsme museli seskočit, protože končil samozřejmě schůdkem a ještě na ty velké dlažební kostky. Samozřejmě že si občas někdo nabil k radosti ostatních tlamu.
reagovat
Tebou zmíněné prkénko s bruslemi jsme také měli a drandili na jiném kopečku vedoucímu k řece, večer se to chodilo polévat aby byl ráno hezký ledík.
Kdo chce si ten plácek na blbnutí najde možná jsou na tom v některých ohledech lépe, nám nikdo nestavěl skateparky a rampy na dovádění. Co tam někteří mladí dokážou....., klobouk před nimi dolů. - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 10:03 ® regulus reakce na …
-
Alivio> Jo tak asi takhle to vypadalo, jen si k tomu přimysli že to z jejich pohledu řachlo nad ztemělou přehradou, policajti to měli na přímej výhled http://www.mapy.cz/s/5BO8 (tehdy to tam vypadalo jinak, včilka je to zregulovaný, byly tam vrbičky a mělčina, v srpnu když už upouštěli vodu tam byl takovej písečnej poloostrůvek). To žhavý jsme nahrnuli do vody, zbytek toho PB byl bůh ví kde a z povzdálí se bavili, jak tam fízli lítají s baterkou a hledají kde a co to bylo. Bavím se ještě dneska.
Jinak ještě k tématu, u nás se říkalo klepač ne klepadlo, ale to je jen drobnost.
LuboO> asi si myslel káry, nějak mi tam přebývá to moto.
Taky jsme si to dělali, v zimě kafrc (kus prkna a na tom našroubovaný brusle), to byly taky dobrý držkopády. V souvislosti s tím je mi dnešních dětí líto, i kdyby je taková krávovina napadla, tak s tím asi ve většině případů nemají kde jezdit, tehdy jezdilo několikanásobně méně aut, v bočních ulicích to bylo jen několik za den a často žádný, což dneska vůbec nehrozí hlavně ve městech.
No kdybych se rozepsal, tak je to na román, musím vám to sem dávat po troškách, za chvíli by nebylo o čem psát.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 10:00 ® Axamith
-
Když už jsi nakousl bicygl, hitem bylo cvrkající kolo. Neměli jsme cvrka jako na favoritce, tak jsme do špic rvali plastovou tyčku od nanuka, to byl randál
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 9:54 ® Robur
-
asi od mé 1. do 5. třídy byl suer hit DRÁTKY, těma se vypletály špajchny na kole. Takže jsem valstně třídili odpad, páč nejlepší zdroj byl zgarbač.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 9:11 ® džigit
-
a co Dymogan chlapci,znatě? Hlinikovy prašek,suřik,travex a jine „nedovolene ozbrojovani“
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 9:03 ® Axamith
-
Jak to tak pročítám, je celkem zázrak, že se generace odrostlá na klepadle, bavící se boucháním šrouby, pálením selulozových pravítek vůbec dožila dospělosti. Představa, že moje děti se baví podobnými vylomeninami, jako jsem se bavil já mě docela děsí …
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 8:33 ® peta128 reakce na …
-
MIG-35>Jo zářivky to bylo taky fajn.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 7:49 ® MIG-35 reakce na …
-
osprey> A šerm se zářivkama taky fajn zábava. Jooo skládky. A že jich bylo.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 6:58 ® Shrek
- Tak tady bych měl jedno vzpomínkové video pro Regula z dnešní doby
reagovat
- Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 5:47 ® LuboO
-
my sme robili este motokary, kus prkna, dve napravy z kocaru, jedna otocna, riadilo sa to kusom motuzu, adrenalin super, cestne lisaje este suprovejsie…
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 2:06 ® osprey reakce na …
-
sunet> A co takhle bouchnout obrazovku od televize? Ta sice místo exploze imploduje, ale rána dobrá a střepy lítají na metry kolem
Skládky jsme milovali. Tam bylo věcí…
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 1:18 ® sunet reakce na …
-
regulus> Jo spreje do ohně byla skvělá zábava. Nejlepší byly právě ty od propan-butanu a pak ještě od barev, s kuličkami. Fakt netuším, jak jsme to přežili všichni ve zdraví. Jednou jsme na skládce našli stará kamna, tož se rozdělal oheň, přidalo pár sprejů a čekalo, jak to krásně bouchá. No a byl tam i jeden poloprázdný od propan-butanu. Tak větší řachu jsme neslyšeli. Když se situace trochu uklidnila, tož jsme se šli podívat na kamna. No, už jsme si v nich nezatopili
reagovat.
- Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 0:15 ® regulus reakce na …
-
peta128> No piksle od sprejů jsme do ohně neházeli nebo možná jo, ale asi to nebylo tak častý abych si to pamatoval. Mám ale něco jinýho. Chodili jsme se na príglu běžně koupat k přístavním můstkům, což se samozřejmě nesmělo, alespoň podle cedulí. Sem tam nás vyhnali policajti, ale nebylo to nějak moc často. Jeden den to ale přepískli, byli tam co chvíla, asi nastoupil nějakej novej, snaživej. Tak jsme se domluvili, že jim to osladíme. Večer už bývali zašití na fízlárně a až kolem desátý objížděli hospody. No a my jsme udělali u vody dočista malej ohníček aby nebyl moc vidět a když tam bylo dost žhavýho, tak jsme tam frkli sprej propanbutanu do zapalovačů a fofrem pryč. To si vůbec nedovedeš představit co to bylo za pecku a jakej to byl fajer. Fízli tam byli asi za 3 nebo 4 minuty, jedni autem a druzí na člunu, kdyby nás lapli, tak by to byl průser jako sviňa.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:58 ® peta128 reakce na …
-
regulus>Tak to jsem asi chyběl
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:54 ® regulus reakce na …
-
peta128> a lampiony ne???
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:45 ® peta128
-
A ted jsem si ještě vzpomněl na super zábavu,házení plechovek od aerosolu do ohně,to byli ohnostroje
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:38 ® peta128 reakce na …
-
regulus>Jo benzínek,taky jsme jednou hasili louku.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:20 ® regulus
-
No byly tady zmíněný praky na skobičky, v deseti jsem skončil na fízlárně. Šili jsme po ptákách na stromě a skobička se neposlušně odrazila od větve a trefilo to holku za plotem ve školce do čela. Průser to byl, ale mohl bejt horší jít to třeba do oka …
No když se tak dívám na datum, tak byli jste na lampiónovým průvodu???
V týto souvislosti jsem si vzpomněl, že jsme v tento den vždycky zakoupili v trafice tzv. benzínek do zapalovačů a dál už to asi nemusím rozvádět, že …
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:12 ® Kazan
-
CeP> vláček se nám jednou zadařilo zastavit poplaškama
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 23:09 ® Kazan
-
nnnap> to mě jednou poslal bratránek motyčku do gebeně, kopali jsem bunkr já mu vyprávěl nějaký vtip on se začal strašně řezat, máchl motyčkou a bylo vymalováno
reagovatPonaučení do života jsem si vzal, člověku cokoliv kopajícímu, vtipy nevyprávěj.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 22:45 ® relis
-
Chlopi zaslzel jsem, ale gdyby muj synek robil jen 10% tych kokotin co my před par „tydnami“ tak ...... už bych byl ze sabinova doma za dobre chovani.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:29 ® peta128
-
Doufám,že tyhle naše akce jsou už promlčený,jinak se sejdem úplně někde jinde
reagovat