Chytej.cz

Pomoc při výběru univerzálního prutu!!! necteno

6.11.2012 | vovo | 12.255 zobrazení | 34 odpovědí

Ahoj chtěl bych na vánoce koupit taťkovi teleskopický prut s navijákem na univerzální chytačku (Kaprařina , dravci atd.) s cenou bych se chtěl vlézt do 3000 Kč za oboje. Mám vyhlédnutý prut-Shimano Alivio Slim Telescopic a naviják-Shimano naviják Exage s dvojitou kličkou Diky za odpovědi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:29 ® Martin Mošna
Martin Mošna

nnnap> :-D já bohužel chtnu občas i vjetev :-((

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:21 ® nnnap reakce na …
nnnap

Martin Mošna> tak, tak. Já chytám ryby. Takže u mě je to od 15 nahoru.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:19 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

nnnap> ono taky záleží na jakou přívlač…To jsme nějak nepořešili

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:04 ® nnnap reakce na …
nnnap

Martin Mošna> ani ne. A to používám hevy medijum. Si to se špičkou vůbec neumím představit.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:03 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

nnnap> Já to taky vjetšinou jen prolítnu očima.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:02 ® nnnap reakce na …
nnnap

kubas> já reagoval na martina a fídr. Já nějak podrobně zadání těchto otázek nečtu a ani je příliš nesleduji. takže, když něco šprechnu, tak k nějaké dílčí odpovědi. Je to nad mé síly.:-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:00 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

kubas> to sem nějak vypustil z hlavi..třeba se mu zalíbí děličky.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:00 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

nnnap> Když sundáš špičku tak je to na přívlač moc tuhý.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:59 ® kubas reakce na …
kubas

nnnap> Nj, ale má to být teleskop a kvalitou feeder teleskopů si nejsem úplně jist :-) .

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:58 ® nnnap reakce na …
nnnap

Martin Mošna> ne. Proč?

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:50 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

nnnap> přesně tak,né sundat ale dát jinou ne?

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:43 ® nnnap reakce na …
nnnap

kubas> já ti řeknu upřímně,že nevím, kolik mám prutů. Ale pro někoho, kdo chce jeden, dva, to je akorát. Sundá špičku fídru a může vláčet.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:36 ® kubas reakce na …
kubas

nnnap> No teoretickou jo, ale praktickou už méně :-) .

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

kubas> ono to má logiku.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 21:00 ® kubas reakce na …
kubas

Martin Mošna> Co to je za logiku?

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:59 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

vovo> Je to moc zajímaví…univer­zalní.. co to je??..Když chceš prut na položenou a zaroveň na dravce..předpo­kládám přívlač..tak kup feeder.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:47 ® vovo
vovo

Teť mi do oka padly dva pruty: Prut D.A.M Dam Devil Stick tele 80 3,30m/30–80gr Nebo tenhle trochu tužší a drašší: Prut Cormoran – BLACK STAR TELE 150 – 3,6m/70–150g

A naviják bych vzal buď ten longbowl nebo Shimano Super 3000 S GTM-RB

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:31 ® vovo
vovo

on měl dva pruty 2,70 trochu tužší a navijáki shimano nevim přesně typ ale jeden prut zlomil a naviják si dal ještě na jinou udici takže teť má starou udici + 2 takové slušnější tak bych mu chtěl koupi ještě jednu aby měl 4 jako dřív

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:20 ® Mrakoš

Kdybych měl mít jen jeden prut, asi by to byl 270 cm vláčák do 30g. Ale to by byla jen a moje soukromá volba.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 18:57 ® vovo reakce na …
vovo

nnnap> Ono taťka nevláčí on je spíš na rybičku ale ja bych to chtěl na tu udici co mu koupim a na ni by chytal dravce převážně na položenou a kapri spíše menší prostě by tam navázal montáž na těžko a na háček by napích buď něco na dravce nebo na kapra ne doslovně.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 18:27 ® nnnap reakce na …
nnnap

vovo> dovedu si představit 40 na fídr a vláčku.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 17:46 ® vovo reakce na …
vovo

nnnap> On by byl na jeden prut a na tom by i zůstal.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 16:40 ® osprey reakce na …
osprey

vovo> Okuma Longbow je baitrunner. Proč ne. Prodaly se jich u nás tisíce.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 16:33 ® nnnap reakce na …
nnnap

vovo> s tou okumou neurazíš. Ale si nedovedu dost dobře představit kompromis ve velikosti navijáku. Fídr jinak, vláčka jinak, kapr jinak.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 16:15 ® vovo reakce na …
vovo

osprey> u navijáku jsem ještě přemýšlel o okuma Longbow

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 15:04 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Už proto, že máš tři. A máš další navijáky. Ta moje stará Aera teď taky mají lehký život, ale 10 let táhla moji rybařinu komplet od plavané až po sumcovláčku.

Pokud jde o lov na gumy, je to zase o velikosti těch gum a váze hlav. Většina lidí dvacetigramovou hlavu pomalu v životě neviděla a souhlasím, že v rozmezí 1 – 5 g ten naviják moc zabrat nedostane.

Tady je ale řeč o kaprařině a dravcích. Exage není takový šrot, aby se s ním nedalo slušně chytat. Ale za 1600 Kč bych dnes koupil dva kusy Viva Alure Spin a měl vystaráno. To je to, oč tu běží.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 14:53 ® hraji
hraji

Mám navijáky Exage celkem tři, používám je na plavanou a tam toho za rok natočí opravdu hodně. Kupoval jsem je s tím, že za tu cenu se vyplatí, když vydrží sezónu či dvě. Chytám je pět let a nemám žádné výhrady. A při klasické přívlači s gumami budou jen těžko víc namáhané.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 14:32 ® osprey reakce na …
osprey

Jarda Š.> Moje Shimano Aero z roku 92 je taky v grafitovém těle a má o ložisko míň. Během jeho života v okolí „pochcípaly“ spousty Exagů a další to čeká.

To není tím tělem. Jsou to použité materiály a celková úroveň zpracování. Pokud to moc nezatěžuješ a máš kliku na dobrý kus, pár let ten Exage vydrží.

S těmi teleskopy souhlasím. I Byron bych možná přidal.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:33 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Jarda Š.> Jo mam prastarýho DAMáka a chytam s nim položenou a i 5h sem s nim házet vydrřel. Jen ta ruk druhrj den krapet skuhrala. Ale prut na pohodu. :->

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:27 ® Jarda Š.

osprey> Řada Exage jsou velmi příjemné a velmi kvalitně zpracované navijáky, ale přece jen jsou v grafitovém těle. Na spíše sváteční chytání je to dle mého velmi dobrá volba, ale nejsou dost bytelné na to, odchytat s nimi stovky hodin ročně. V segmentu teleskopů bych asi spíš hledal vhodný kousek u Cormoranu nebo DAMu, než u Shimana.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1