Vyhledávání
Pomoc při výběru univerzálního prutu!!!
6.11.2012 | vovo | 12.255 zobrazení | 34 odpovědí
Ahoj chtěl bych na vánoce koupit taťkovi teleskopický prut s navijákem na univerzální chytačku (Kaprařina , dravci atd.) s cenou bych se chtěl vlézt do 3000 Kč za oboje. Mám vyhlédnutý prut-Shimano Alivio Slim Telescopic a naviják-Shimano naviják Exage s dvojitou kličkou Diky za odpovědi
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. listopadu 2012 ve 22:29 ® Martin Mošna
-
nnnap>
reagovatjá bohužel chtnu občas i vjetev
- Středa 7. listopadu 2012 ve 22:21 ® nnnap reakce na …
-
Martin Mošna> tak, tak. Já chytám ryby. Takže u mě je to od 15 nahoru.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:19 ® Martin Mošna reakce na …
-
nnnap> ono taky záleží na jakou přívlač…To jsme nějak nepořešili
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:04 ® nnnap reakce na …
-
Martin Mošna> ani ne. A to používám hevy medijum. Si to se špičkou vůbec neumím představit.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:03 ® Martin Mošna reakce na …
-
nnnap> Já to taky vjetšinou jen prolítnu očima.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:02 ® nnnap reakce na …
-
kubas> já reagoval na martina a fídr. Já nějak podrobně zadání těchto otázek nečtu a ani je příliš nesleduji. takže, když něco šprechnu, tak k nějaké dílčí odpovědi. Je to nad mé síly.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:00 ® Martin Mošna reakce na …
-
kubas> to sem nějak vypustil z hlavi..třeba se mu zalíbí děličky.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 22:00 ® Martin Mošna reakce na …
-
nnnap> Když sundáš špičku tak je to na přívlač moc tuhý.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:59 ® kubas reakce na …
-
nnnap> Nj, ale má to být teleskop a kvalitou feeder teleskopů si nejsem úplně jist
reagovat.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 21:58 ® nnnap reakce na …
-
Martin Mošna> ne. Proč?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:50 ® Martin Mošna reakce na …
-
nnnap> přesně tak,né sundat ale dát jinou ne?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:43 ® nnnap reakce na …
-
kubas> já ti řeknu upřímně,že nevím, kolik mám prutů. Ale pro někoho, kdo chce jeden, dva, to je akorát. Sundá špičku fídru a může vláčet.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:36 ® kubas reakce na …
-
nnnap> No teoretickou jo, ale praktickou už méně
reagovat.
- Středa 7. listopadu 2012 ve 21:22 ® nnnap reakce na …
-
kubas> ono to má logiku.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 21:00 ® kubas reakce na …
-
Martin Mošna> Co to je za logiku?
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:59 ® Martin Mošna reakce na …
-
vovo> Je to moc zajímaví…univerzalní.. co to je??..Když chceš prut na položenou a zaroveň na dravce..předpokládám přívlač..tak kup feeder.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:47 ® vovo
-
Teť mi do oka padly dva pruty: Prut D.A.M Dam Devil Stick tele 80 3,30m/30–80gr Nebo tenhle trochu tužší a drašší: Prut Cormoran – BLACK STAR TELE 150 – 3,6m/70–150g
A naviják bych vzal buď ten longbowl nebo Shimano Super 3000 S GTM-RB
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:31 ® vovo
-
on měl dva pruty 2,70 trochu tužší a navijáki shimano nevim přesně typ ale jeden prut zlomil a naviják si dal ještě na jinou udici takže teť má starou udici + 2 takové slušnější tak bych mu chtěl koupi ještě jednu aby měl 4 jako dřív
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 20:20 ® Mrakoš
-
Kdybych měl mít jen jeden prut, asi by to byl 270 cm vláčák do 30g. Ale to by byla jen a moje soukromá volba.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 18:57 ® vovo reakce na …
-
nnnap> Ono taťka nevláčí on je spíš na rybičku ale ja bych to chtěl na tu udici co mu koupim a na ni by chytal dravce převážně na položenou a kapri spíše menší prostě by tam navázal montáž na těžko a na háček by napích buď něco na dravce nebo na kapra ne doslovně.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 18:27 ® nnnap reakce na …
-
vovo> dovedu si představit 40 na fídr a vláčku.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 17:46 ® vovo reakce na …
-
nnnap> On by byl na jeden prut a na tom by i zůstal.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:40 ® osprey reakce na …
-
vovo> Okuma Longbow je baitrunner. Proč ne. Prodaly se jich u nás tisíce.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:33 ® nnnap reakce na …
-
vovo> s tou okumou neurazíš. Ale si nedovedu dost dobře představit kompromis ve velikosti navijáku. Fídr jinak, vláčka jinak, kapr jinak.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 16:15 ® vovo reakce na …
-
osprey> u navijáku jsem ještě přemýšlel o okuma Longbow
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 15:04 ® osprey reakce na …
-
hraji> Už proto, že máš tři. A máš další navijáky. Ta moje stará Aera teď taky mají lehký život, ale 10 let táhla moji rybařinu komplet od plavané až po sumcovláčku.
Pokud jde o lov na gumy, je to zase o velikosti těch gum a váze hlav. Většina lidí dvacetigramovou hlavu pomalu v životě neviděla a souhlasím, že v rozmezí 1 – 5 g ten naviják moc zabrat nedostane.
Tady je ale řeč o kaprařině a dravcích. Exage není takový šrot, aby se s ním nedalo slušně chytat. Ale za 1600 Kč bych dnes koupil dva kusy Viva Alure Spin a měl vystaráno. To je to, oč tu běží.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 14:53 ® hraji
-
Mám navijáky Exage celkem tři, používám je na plavanou a tam toho za rok natočí opravdu hodně. Kupoval jsem je s tím, že za tu cenu se vyplatí, když vydrží sezónu či dvě. Chytám je pět let a nemám žádné výhrady. A při klasické přívlači s gumami budou jen těžko víc namáhané.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 ve 14:32 ® osprey reakce na …
-
Jarda Š.> Moje Shimano Aero z roku 92 je taky v grafitovém těle a má o ložisko míň. Během jeho života v okolí „pochcípaly“ spousty Exagů a další to čeká.
To není tím tělem. Jsou to použité materiály a celková úroveň zpracování. Pokud to moc nezatěžuješ a máš kliku na dobrý kus, pár let ten Exage vydrží.
S těmi teleskopy souhlasím. I Byron bych možná přidal.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 11:33 ® MIG-35 reakce na …
-
Jarda Š.> Jo mam prastarýho DAMáka a chytam s nim položenou a i 5h sem s nim házet vydrřel. Jen ta ruk druhrj den krapet skuhrala. Ale prut na pohodu.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 11:27 ® Jarda Š.
-
osprey> Řada Exage jsou velmi příjemné a velmi kvalitně zpracované navijáky, ale přece jen jsou v grafitovém těle. Na spíše sváteční chytání je to dle mého velmi dobrá volba, ale nejsou dost bytelné na to, odchytat s nimi stovky hodin ročně. V segmentu teleskopů bych asi spíš hledal vhodný kousek u Cormoranu nebo DAMu, než u Shimana.
reagovat