Vyhledávání
Zkušenosti s přívlačovým navijákem
5.11.2012 | TondaN | 10.168 zobrazení | 30 odpovědí
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s navijákem Shimano Aernos chtěl bych si pořídit nový přívlačový naviják na české vody a rozhoduji se mezi zmiňovaným Shimanem a Slammerem od Pennu. Chtěl bych takový universální naviják, který bych mohl používat jak na candáty,štiky tak i na menší sumce a mohl bych se na něj 100% spolehnout a něco vydržel.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 13. listopadu 2012 v 15:08 ® osprey reakce na …
-
kerob> Ahoj. Díky za nabídku. Nějak nestíhám, ale zas tak složité to není. Snad večer.
Teď, když už tam je hozená ta rolna se zadřeným ložiskem, jim to asi stejně pošlu. Ale do budoucna bych si taky radši většinu navi servisoval sám.
Potřebuju ale ještě pár technických grifů, protože některá řešení jsem prostě v životě neviděl. A ono není kde brát.
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 ve 13:39 ® kerob reakce na …
-
Piscicapus> Ospreyovi praskla soucastka, ktera zapada do dvou zarezu v ose a umoznuje jeji otaceni. Je to prisroubovane na kovovou soucasku, ktera beha po wormschaftu. A vevnitr onoho strojku neni plastove nic, krome jednoho ozubeneho kolecka, ktere je u tech mych trech i po vic jak 15 letech provozu jako nove.
reagovat - Úterý 13. listopadu 2012 ve 13:35 ® kerob reakce na …
-
osprey> posli mi to taky. Jak uz jsme se bavili, stejnou daiwu jsem mel rozebranou nedavno, treba si vzpomenu…
reagovat - Pondělí 12. listopadu 2012 v 0:12 ® osprey reakce na …
-
Piscicapus> Zítra to zkusím nafotit.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 23:31 ® Piscicapus reakce na …
-
osprey> nafoť, třeba to vyřešíme na dálku. Pokud se ale součástka při demontáži/povolování deformuje, tak je to cesta k problému. Možná je vhodné zvolit jiný postup, ale to teď střílím naslepo – takže foť.
Ložisko v kladce je podle mě naprosto zbytečné. Do kladky jedině nějaké pouzdro ze samomazného materiálu. Vzpomeň si na rozebranou kladku kolegy prutose…
reagovat
S ložisky je to na jednu stranu snadné, na druhou to může být tak trochu alchymie, ale někoho to i baví.
Přesto se to dá zvládnout celkem snadno. Servis je v tomto směru v pohodě a možná vyjde nejlevněji. - Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:40 ® osprey reakce na …
-
Piscicapus> Nepochybuju. Můžu ti to nafotit. Ta věc je zarvaná tak, že se nepovoluje, zato se začíná deformovat. To pak člověk váhá.
A dal jsem do toho navijáku rolnu z jiného, kde se zadřelo ložisko (ať jsou problémy pěkně pohromadě). A páč nejsem v oblasti nákupu ložisek odborník, tak jim to stejně budu muset poslat do servízu.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:31 ® Piscicapus reakce na …
-
osprey> asi máme každý na mysli jinou část navijáku, ale ono to není podstatné. Navíc je konec týdne a dochází mi síly, což také není podstatné.
Náhradní díly si v případě nutnosti objednávám ve Švédsku, ale jde v podstatě o „spotřební materiál“.
reagovat
Vše jde rozebrat a složit, není v tom nic složitého. I když u neznámého navijáku něco občas napruženého vystřelí a je o zábavu postaráno.
I daiwu bych určitě rozložil na hadrony, samozřejmě bez použití hrubé síly (si tedy myslím). - Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:15 ® osprey reakce na …
-
Piscicapus> Bylo to z kovu a prasklo to. Tyhle staré navijáky mají z XT7 jen těla a vydržela mi v podstatě to samé, co kov (údery, pády) a navíc to v zimě nestudí.
Taky bych servisoval sám. Ale náhradní díly sehnat neumím a musím sakra zvážit, co si troufnu rozebrat, abych to složil. Některé kolovrátky rozeberu na kousky a servisovat si je můžu, k jiným jsem ještě nedozrál. Teď se nemůžu dostat do jedné Daiwy. Koupená z bazaru, potřebuje rozebrat, vyčistit a namazat. Jsem seklý na prkotině, ale ta věc je klíčem k dalšímu postupu.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 22:00 ® Piscicapus reakce na …
-
osprey> on je to takovýtenjakobyněco, co je součástí výlisku z té plastické hmoty XT7, že?
Možná je tam ještě silonové pouzdro, to aby se mosaz netřela přímo o takovýtenjakobyněco z té XT7, že?
No ono to takovýtenjakobyněco je i v těch starých cardinálech, ale je to z hliníkové slitiny s vloženým pouzdrem z poctivého bronzu. Přesto nemám nic proti plastickým hmotám, některé jsou dobré a některé i vynikající a některé i pekelně drahé, to proto, že jsou superskvělé.Navijáky si servisuji sám se vším všudy. A jsem rád.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:48 ® osprey reakce na …
-
Piscicapus> Nevím, s těmihle důchodci už nejerkuju, ostatně je to relativně malý naviják, který se k tomu ani nehodí. Prostě jednoho dne koukám, že mi to nějak drhne a vaklá se. Tak jsem to rozebral a byla tam trhlina v tom, co drží osu v zadní části převodové skříně.
Kupodivu to mistr Kancler v servisu spravil (možná má nějaké vyžilé kousky na náhradní díly).
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:41 ® Piscicapus reakce na …
-
osprey> určitě nejsi sám, kdo je spokojený a jsou i tací, co by za šimáno padli.
Ano, znám to. Jo a jak ti mohlo prasknout uložení osy? Ty jsi cukal jerky, že?No vidíš, se svými Made in Sweden jsem spokojený už hodně dlouho. To víš, třeba řada cardinal 33 a 44, nějaký ten ambassadeur ze šedesátých let a bez jediného zaváhání. Dokonce i s přidanou hodnotou v podobě vložky na cívku pro snížení její kapacity…
reagovat
Jo a jerky jsem letos malilililinkato povodil. A nic moc, respektive nic ještě víc. - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:29 ® osprey reakce na …
-
Piscicapus> Já mám Šímo 20, 19, 16 a 15 let. Pár mladších. Jedno prasklé uložení osy po 19 letech používání. Jinak bez závad. Ale to už taky znáš
Ale nejerkuju s nima. V tomto ohledu jsem následoval tvého příkladu a zásobil se výrobky Made in Sweden. I když letos jsem se na to jerkování skoro ani nepodíval.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:22 ® Piscicapus reakce na …
-
osprey> ani jediný naviják zn. Shimano, co jsem měl, nepřežil bez vady jedinou celou sezonu.
reagovat
V jednom případě vydržel tuším dva, no dejme tomu tři měsíce. Mám na mysli navijáky určené pro lov přívlačí, tak jak jsou prezentovány v katalogu i prodejcem této značky.
Ale to jsou informace, které už znáš. - Neděle 11. listopadu 2012 ve 21:03 ® osprey reakce na …
-
Piscicapus> Twin není zlej, Fireblood a Stella jsou OK a jeich produkce určená pro domácí trh s použitím na moři (mořské Twiny a Stelly), to jsou taky slušné mašinky.
reagovat - Neděle 11. listopadu 2012 ve 20:36 ® Piscicapus reakce na …
-
fR4Nk13> prej že má šimáno na přívlač dobré navijáky?
reagovat
Hmmm, které máš na mysli? - Neděle 11. listopadu 2012 v 18:44 ® fR4Nk13
-
Aernos som mal viackrat v ruke, je to totalny smejd. Predava sa za 100 eur, za tie peniaze sa daju kupit lepsie kolovratky. Schvalne si z nim skus zatocit v obchode, aby si nebol prekvapeny pri vode, co za smejd si kupil. Zauber, Tica vysie rady, O.Trio cierna verzia. Shmimano ma na privlac dobre navijaky, ale Aernos medzi ne bohuzial nepatri.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 11:02 ® Kazan reakce na …
-
skwor> tu ze starého dragona, jsem osobně snižoval, byla to jedna z prvních úprav na něm, dělal to taky. Tady to taky nějak upravím.
reagovat - Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 9:22 ® skwor reakce na …
-
Kazan> Zkus tam dát tu ze starého Dragona, jestli to nebude lepší.
reagovat - Středa 7. listopadu 2012 v 8:02 ® Kazan reakce na …
-
TondaN> to CF je udělané víc na krásu, má pevnou kličku, páčka je uhlíková a madélko nějaká lepší pěnovka. Nicméně bych řekl že střeva jsou stejná. Co mě rozhodilo je to, že na CF je blbě vyšší matka brzdy a zachytává se tam občas šňůra. Což by rozhodně u této cenové kategorie nemělo být, stávalo se to u klonů zauberu. Po půlročním provozu CF bych ho znovu nekoupil, jen kvůli té vyšší matce.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:55 ® skwor reakce na …
-
osprey> Ono aby to nebylo tak jednoduchý, tak kromě CF se prodává i „normální“ Arctica, jenom asi v nějaký nový verzi – a dražší http://www.adler-wft.cz/…ARCTICA-2000
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:13 ® osprey reakce na …
-
TondaN> Slammer není špatný. Je trochu těžší a má horší kvalitu návinu.
Aernos je jak tady píšou, taková slušně udělaná ekonomická třída. Kdyby ti stačila velikost 2500, tak se ještě doprodává Stradic FC. Tomu bych dal před nějakým Aernosem přednost – kdybych už chtěl ctít značku. Ale na to, co píšeš, že bys rád, je malý.
http://www.tropicliberec.cz/…adic-2500-fc
Takže asi jukni sem:
http://www.adler-dobruska.cz/…navijaky.htm
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:03 ® osprey reakce na …
-
TondaN> Prostě ta CF je novější řada. Kdo má pořád vymýšlet nová jména. U té nové je pár věcí jinak, je to trochu načančanější v pár detailech lepší, ale nevím, jestli to stojí za ten tisíc navíc. Ale ona až se doprodá ta stará, tak stejně lidem nic jiných nezbyde
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 18:26 ® TondaN reakce na …
-
skwor> Jaký je prosím tě rozdíl u té Arctici, protože koukám a jsou 2 druhy obyčejná Artica a Artica CF, která je cca o 1000Kč nákladnější…
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 14:01 ® skwor reakce na …
-
TondaN> Aernos sice hezky vypadá, ale je to pořád ekonomická P4 řada, takže u vláčky bych tomu dlouhou životnost nedával. Arctica by byla dobrá volba, dá se sehnat i za solidní ceny http://www.rsp-fishing.cz/…yobi-arctica
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 12:27 ® FISHERBOY
-
Jak píše Toy, tento naviják je dobrej, a na běžný chytání bohatě stačí, já s ním jedu již 3 rok a je ok. Jinak moc se mi líbila Ryobi Arctica, kterou si pořídil kamarád letos.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 11:42 ® Stroft reakce na …
-
TondaN> Slámmer je možná držák, ale práce s nim to už není žádná sláva.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 10:38 ® TondaN reakce na …
-
osprey> To shimano vůbec neznám proto se ptám jen jsem všude na forech našel, že to je velice universální naviják a proto se ptám na vaše názory… A ten penn je taková srdcovka sice nemam slammra ale mam několik spinfisheru a ještě mne žádný nezklamal a to už dostali dost velký ryby. A ten slammer se mi líbí z toho důvodu, že ve velikosti 260 nebo 360 je docela malý a řekl bych, že to je naviják, který vydrží skoro vše podle toho co tu lidi píší. To shimano se mi líbí jak je malé když bych do něj šel tak bych uvažoval o velikosti 3000 – 4000, ale nevím co vše můžu od toho navijáku čekat a co vydrží… Na ryobi co jsem koukal jsou taky moc povedené modely, ale i drahé http://www.sumcaruvsvet.com/…TICA-CF-3000 moje představa je naviják maximálně do 3000Kč.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 9:59 ® Toy
-
S uvedenými zkušenost bohužel nemám, ale na to co potřebuješ určitě vystačíš i s tímto: http://www.rsp-fishing.cz/…30-935iz-vyp Jenom pokud by jsi chtěl chytat na slabé vlásce 0,12 a menší tak nedoporučuji, protože se vlasec při velmi pomalém vedení občas dostane pod cívku. Tento jev umí noční rybolov pěkně otrávit. To se mi u Stradica nestává, ale byl třikrát dražší.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 0:40 ® kubas
-
Kup si starší tip Zaubera od Ryobi… Myslím ideální pro širokou škálu chytání, jakou požaduješ i vzhledem ke 2 náhradním cívkám
reagovat.
- Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:17 ® osprey
-
A mohl bys uvést argumenty, proč zrovna tyto dva?
reagovat