Chytej.cz

Přívlačový prut necteno

31.10.2012 | Martin Mošna | 18.249 zobrazení | 121 odpovědí

Chci si pořídit prut na přívlač, ale nevím jaký…

Mělo by to být spíše na smáčky atd.(převážně gumové nástrahy.) Takže něco jemného. Pro tu mou občasnou přívlač si představuji něco levného. Narážky si prosím nechte. Děkuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 2. listopadu 2012 v 19:06 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Palushko> Proč né teleskop?

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 v 18:38 ® Palushko

Teleskop nikdy viac, ked tak teleskopicky podberak :-)

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 v 16:45 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Robur> Mladej sem…ale malej ne.Myslým že mých skoro 180cm je dost.

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 v 16:43 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Jarda Š.> je zajímavý to tu číst..

No tak já se ještě porozhlídnu v ryb. potřebách a uvidím…Dyštak počkám a o prázdninách pujdu zase na brigádu…Ale Kamarád má přívlačový teleskopický prut…a chytá ana něj pěkně…myslýte že by to nebyl špatný prut?

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 v 0:14 ® Jarda Š. reakce na …

Podle karty sice mladej je, ale už má něco odchytáno a nevypadá jako vyložené tintítko.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:57 ® Robur
Robur

MM, hele jakej máš nick na GC?

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:56 ® Robur reakce na …
Robur

Jarda Š.> hele, on ten rybník neche přeskočit, ale chytat, je to mladej a asi „malej“ kluk

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:41 ® Jarda Š. reakce na …

Martin Mošna> Osobně bych se klonil asi k tomuto: http://www.pro-rybareni.cz/…45-glued-in/ (vlepená špička je určena na gumy a jiné nástrahy, které ve vodě kladou malý odpor v poměru ke své hmotnosti).

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:35 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Stačit bude, ale já bych ho nechtěl.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:28 ® Jarda Š.

Martin Mošna> Na rybník bych volil 240 cm, jestli není břeh moc zarostlý, tak klidně i 270 cm, i když je to rybník malý.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:19 ® Fryw reakce na …
Fryw

Martin Mošna> Máš několik možností. Buď se na to letos vykašlat a šetřit do začátku příští sezony. Nebo ušetřit na prutu a koupit kvalitní naviják. Nebo ušetřit na navijáku a koupit lepší prut. Záleží co ti přijde lepší (kolik budeš mít peněz a na co natrefíš). Já mám vlačák za 215 kč a na tom střídam naviják za 415 s menším za 250. „jde to“, nějaké ryby jsem chytil, něco se možná přiučil (třeba hlavně to co na tom prutu není dobře…) a u vody se pobavil. Kdybych chtěl něco na lehkou vláčku, vezmu spíš lepší prut a levnější naviják. Nestahoval bych totiž velké nástrahy co by nějak výrazně zatěžovaly ten naviják. Je to otázka vkusu a peněz, nic víc.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:10 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Jarda Š.> já už to sem psal… a myslym ze na ten malí rybník bude stačim kolem těch 2metů

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:04 ® Jarda Š. reakce na …

Martin Mošna> Měl bys upřesnit, na jakých vodách a jaký druh ryb chceš hlavně chytat. (Jestli chytáš na přehradě nebo větší řece, pak jsou i vhodné jiné pruty na chytání ze břehu a z loďky.)

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:00 ® skwor reakce na …
skwor

Martin Mošna> Chytat na to budeš Ty, dělej jak myslíš.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 20:58 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

skwor> to bych radsi vzal to mikado… je to za stejné penize…ale já bych radsi nejaký levnější já zas až tolik nepřívlačím a chci mít lepší naviják.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 20:53 ® osprey reakce na …
osprey

Fryw> Spíš víc.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 20:50 ® skwor reakce na …
skwor

Martin Mošna> Je to teda chvějka, ale cenově se vejdeš a není to špatný prut http://www.pro-rybareni.cz/…15-glued-in/

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 20:30 ® Fryw reakce na …
Fryw

Martin Mošna> Délku minimálně 2,10 , spíš víc.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 20:28 ® Jarda Š. reakce na …

kubas> Jj, 180 cm se hodí na malý potůček nebo na lov se smáčky z loďky vertikálně, jinak je moc krátký.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:58 ® kubas reakce na …
kubas

Martin Mošna> Nj, ale 180cm je hodně krátká délka, do toho bych nešel…

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:49 ® Martin Mošna
Martin Mošna

http://www.gscarp.cz/…inning-180-L nevim to jiste ale domnívám se že gramáž je 3–15gramu…

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:45 ® kubas reakce na …
kubas

Martin Mošna> Tak pokud vím, tak jsi finanční požadavky neupřesnil… Tudíž těžko soudit :-) .

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:42 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Ted sem našel jeden on Mirvadi.Gramáž je 5–10gramu…Může to být?

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:38 ® Martin Mošna
Martin Mošna

timbab> jo ten by sel je jen za tisicovku…ale potom bych an to nemohl dát pořádný naviják :/

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:00 ® timbab reakce na …
timbab

Martin Mošna> koukni třeba na Mikado NSC ultralight spin.Je to teda s vlepenou špicí ale chytat se s tím dá :-)

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 18:32 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Házet nebudu moc daleko…Budu chytat na malích stojatých vodách…občas mírně tekoucích.Chtěl bych chytat od vjetších okounů přez pstruhy až ke štikám a candátum…Já je chytám na smáčky,menší twistry,kopyta a td.Spíše ty malé nastrahy…občas malí woblírek a td…možná rotačky nebo plandavky..ale vše malé.A doporučit přímo nejaký prut nemůžete?

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 12:47 ® osprey
osprey

Robur> A ty jako admin nemáš pravomoc mu to zeditovat?

Už jsem mu to opravil.

Martin Mošna> Gramáž závisí na velikosti nástrah. Mám na gumy pruty od 1–9 g do 40 – 80 g (velká kopyta na štiku a sumce).

Ve tvém případě bych vzal něco do 20 g, což se ale jako všechny průměry bude jevit na menší nástrahy necitlivé a na větší měkké. Ona je otázka, co vlastně chceš chytat, kde to chceš chytat, jak daleko budeš házet…

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 9:25 ® Robur
Robur

Mikado mám a dobré, takže souhlas s Hrajim, do 1000kč se možná vlezeš, možná o pár korun nad.

Přívlačovíííí­íííííí, znamená, že musí být hodně měkí? Konec narážek:-) Nezapomeň si tam dát jemnější vlasec, tudle jsem u nás viděl kluka, co měl jemný proutek a tahal na tom smáčky na 0,25 vlasci.

reagovat
Středa 31. října 2012 ve 22:39 ® timbab
timbab

Martin Mošna> jak velké nástrahy a na jakých vodách?

reagovat
Středa 31. října 2012 ve 22:33 ® hraji
hraji

Gramáž prutu se bude asi odvíjet od velikosti nástrah, respektive od velikosti hlav použitých ke smáčkům. Pokud to bude pouze na smáčkování, může být hodně jemný, do 10 gramů. Určitě si vybereš z levných prutů značky Mikado, třeba z řady Lexus Saphire.

reagovat