Chytej.cz

Tipy na woblery Rapala, případně Salmo necteno

30.10.2012 | Don | 10.484 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravím, chtěl v blízké době nakoupit woblery od těchto značek, a tak bych chtěl poprosit, jestli tady nemá někdo nějaké oblíbené, které by mi doporučoval. Pracovni hloubka cca 1–2 metry a nejlepe aby v klidovem režimu plaval na hladině. Hmotnost k memu prutu nejlepe mezi 10–20g. Cílená ryba převážně štika, candat, případně menší sumec. Diky za reakce a tipy :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 4. listopadu 2012 ve 12:40 ® henny

Mám rád od salma poslední dobou na okouny a candáty Salmo minnow 7cm v barvě HBL, Salmo Hornet 3,5cm na okouny a štiky, Salmo perch na větší štiky 8cm, Salmo slider dohodíš sním na místa kde s normálním wobem nedohodíš ani za nic. Štiky 7cm v přírodní barvě plotky nebo okouna

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 ve 14:59 ® troutkiller reakce na …

Tino>Vole:-)) ))Háky sem sundal a ten šméčkovej kroužek nahradil Cormoranem do 100kg.

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 ve 14:08 ® cujo

troutkiller> já bych troškař nebyl, ale peněženka je :-)

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 ve 13:46 ® Tino reakce na …
Tino

troutkiller> jestli jsi mu tam nechal i háky, tak to chápu :-D

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 v 10:55 ® troutkiller reakce na …

cujo>Nebud troškař:-)) )Já mám ted na Zo-Zuríky pěkný Céčka:-)) )

reagovat
Pátek 2. listopadu 2012 v 10:54 ® troutkiller reakce na …

skwor>Ten muj Pop skončil jako přívěšek na klíče:-)) Kluk je od té doby neztratil:-)) )

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:26 ® cujo reakce na …

troutkiller> krmim dost, ale todle je směs na jaro… :-)

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 20:51 ® skwor reakce na …
skwor

troutkiller> Ten na fotce je ARTovo, taky mě ta nástraha neočarovala. Ale jak píšu níž, něco z té řady občas do vody hodím – i když zrovna ten pop se mi taky nelíbí.

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:25 ® troutkiller reakce na …

skwor>Já sem ten Pop vzal proto že něco váží a lítá daleko.Bohužel chod je víc než mizernej:-( (

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:24 ® troutkiller reakce na …

cujo>Máš strach prokrmit:-)) )

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:04 ® skwor
skwor

Na klasické x-rapy nebo x-rap shad shallow občas chytám, ale ten pop mě taky moc nezaujal. Znám ale pár lidí, pro které je x-rap série docela srdeční záležitost.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21332.jpg
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 18:59 ® cujo reakce na …

troutkiller> taky mi to s ním dlouho nešlo a ležel v krabičce v baťohu, ale jednoho dne, když nic nebralo, tak jsem ho tam ze zoufalosti šoupnul, začal jsem si sním všelijak hrát a najednou se to rozjelo :-) Teď je od zubatic dodělanej jako Custer u Little Bigornu :-) Jinak na ty Yo-Zuri jsu zvědavej, ale nechávám je až na novou sezónu, teď už by se mi pro ně do vody nechtělo… :-)

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 18:40 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> jo…me se nejvíc daří s gumovími nastrahami…

reagovat
Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 10:44 ® troutkiller reakce na …

cujo>Já za sebe mužu napsat že X-Rap je sice hezkej ale co se chodu a chytlavosti týče ta radši 2× Yo-Zuri nebo Illex než 3–4 X-Rapy:-(( Totální zklamání této série je Pop:-( (

reagovat
Středa 31. října 2012 ve 21:48 ® cujo

s těma x-rapama mám jen dobrý zkušenosti. Hlavně s barvou CLN… Jinak dnes mi přišli tři kousky YO-ZURI, tak su na ně zvědavej:-)) ) Akorát přemýšlím, že sundám ty mega háky, kluci japonský zbrojí asi na žraloky:-)

reagovat
Středa 31. října 2012 v 19:22 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Jistě, X-Rap je moderní chrasticí hezky vypadající věc s výrazným pohybem, dobře reagující na pohyb špičky prutu. Relativně snadný na použití, skvělý na hladové skandinávské štiky nebo české kudly na zahájení (občas i jindy). Někdy je fakt dobrý, ale jsou chvíle, kdy končí a pak nastupuje balza. Nebo někdy rovnou guma.

reagovat
Středa 31. října 2012 v 18:55 ® jižan

Na výběr toho máš opravdu hodně, dobré jsou níže probíraná HJ, ale také SR a O. Jak psal Osprey, držel bych se méně vzorů a spíš se je snažil poznat.

reagovat
Středa 31. října 2012 v 18:27 ® superweb
superweb

Martin Mošna> zaliBIL. My te tu jednou cesky naucime :-)

reagovat
Středa 31. října 2012 v 16:52 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Já nevím ale bratrancovi se zalibyl x-rap

reagovat
Úterý 30. října 2012 v 18:03 ® Mrakoš

executor slušně chytá, ale špatně lítá a špatně se s ním trefuje, taky chodí v podstatě jen jedním způsobem. Moc toho odzkoušenýho nemám, ale na mělko jsou super plovoucí salmo slider, barvy buď přírodní, nebo když je šero a pršavo tak můj favorit barva PA – ten je fakt dobrej. Je třeba ho rozcukat. Taky se mi teď líbí jointed, mám 11 cm a moh bejt větší. Moc jsem s ním toho ještě neodvláčel, ale zatím boduje. Nebo klasika original floating nebo jeho klony. (taky moc nelítá, ale krásně se s ním pocukává, rozjíždí a jinak blbne)

reagovat
Úterý 30. října 2012 v 17:45 ® BigMike

Ty voe, chlapi, hlavně to neříkejte dravcům na Lužnici, že je Rapala už delší dobu off:))Ono stejně z 90% chytám ty moje patvary.)))

reagovat
Úterý 30. října 2012 v 17:15 ® troutkiller reakce na …

osprey>Je to Wob kterej chodí mělce a ani poškubáváním moc velkou akci nevyrobíš:-(( Poslední dobou mám nejradši Illiušiny a YO-Zuri ta Rapala je už pasé delší dobu:-((

reagovat
Úterý 30. října 2012 v 16:52 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Husky není špatná, ale na Otavě nikdy moc neexcelovala. Jednu mám spoustu let, něco nověji a co je zajímavé – nevím proč, ale nikdy mi to nevzala kudla pod 50 cm (a nikdy přes 65).

Na Alandech tenhle wobbler nic moc, ale tam je to hlavně o tom, co nakonec pošleš na ty top fleky, kde ta ryba být musí.

reagovat
Úterý 30. října 2012 v 16:38 ® troutkiller reakce na …

BigMike>Tak ti nevim,ty 13 mám ve všech barvách co jsou a čistá nula:-(( Je fakt že Rapalu už koupu hodně málo kdy.Největší prušvih kterej sem od Rapaly koupil byl X-Rap pop a tím sem s touhle značkou na dlouho rozvázal pracovní poměr:-((

reagovat
Úterý 30. října 2012 v 16:03 ® BigMike

Já mám jen jedno jméno jako typ: Rapala Husky 13 cm v balze! Barva SD. Ale nikde se o tom moc nešiř, je to prostě zabiják:)) Jednou ho zkusíš a už budeš jen rozšiřovat barevnou kolekci:) Sumec a štika bez debat a vezme na to i candát, to je důležité! Tedy ti z Lužnice přes léto ano, dokonce samí podměreční. Ti velcí jdou až v listopadu na gumu ode dna.))) http://www.rybarskepotreby-voracek.eu/…bkmd-rt-s-sd

reagovat
Úterý 30. října 2012 v 15:41 ® osprey
osprey

Don> Může být, to jsou slušné stálice a doplňují se.

Rád bych tu Galerii rozvíjel víc, ale nestíhám. Snad tam něco narvu v zimě.

reagovat
Úterý 30. října 2012 ve 14:56 ® Don
Don

Díky všem. O té galerii vláčecích nástrah jsem nevěděl, je to dobrá sekce :-) Nejspíš vyzkouším Salmo executor a Rapalu Shad rap deep runner

reagovat
Úterý 30. října 2012 ve 13:46 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Amen. :->

reagovat
Úterý 30. října 2012 ve 12:51 ® osprey
osprey

Don> Klidně ti je vyjmenuju všecky, protože každý má nějaké využití. A někdy zjistíš, že navzdory všemu chytá úplně jiný než by sis myslel.

A taky zjistíš, že ne s každým si budeš rozumět. A to, co používáš jeden rok, nemusí druhý rok fungovat. Je to o tvých rozhodnutích, víře, schopnostech i o tvé individualitě. Je to přívlač.

Vlastnosti řady Rapal najdeš ve zdejší Galerii vláčecích nástrah. Preferoval bych staré klasické balzové modely bez ozvučení. S těmi se toho naučíš nejvíc.

Kupuj málo, sleduj vlastnosti každého wobu a postupně dokupuj další.

reagovat
Úterý 30. října 2012 ve 12:44 ® Robur
Robur

myslím si, že chytat relativně umím, ale woby pojmenovat neumím. Buď se mně něco líbí a vypadá to důvěryhodně nebo se na to vyprdnu. Z uvedených značek asi bude chodit vše, tak si kup něco fluozelené a pak nějaké imitace rybek, které plavou tam u vás a hotovo 20. Nebo chceš radu: kup si SSC 1256, na to určitě zachytáš?

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1