Chytej.cz

Začátečnická výbava - feeder a přívlač necteno

25.10.2012 | Chmur | 18.971 zobrazení | 89 odpovědí

Ahoj lidičky, mám na vás jako začátečník několik otázek ohledně výbavy. Letos jsem začal rybařit. Zkoušel jsem zatím více méně pouze kaprařinu. Dopustil jsem si mnoha chyb, začátky byly kruté a drahé. Nicméně mě to baví a hodně.

Příští rok bych chtěl zkusit další možnosti rybolovu – feeder a přívlač. Proto prosím o několik rad ohledně výbavy. Jsem z Liberce. Chci lovit na menších a středně velkých řekách a nádržích do 100 ha. Co se týká mojí pro feeder a přívlač možné výbavy – mám navijáky Mivardi Morpheus FD 4000 a Baitrunner 6000 (oba navijáky mi doporučili v prodejně a nejsem s nimi moc spokojený), které používám při kaprařině.

Prut na střední přívlač (měřím 170 cm, ryby do jednoho metru) do 1 000 Kč + naviják do 1 000 Kč. Prut na feeder – chci dva, takže co nejlevnější, ale aby se zároveň na ně dalo chytat + naviják.

Pokud byste mi doporučili nějaké univerzální navijáky a k nim vhodné vlasce, které lze použít na kaprařinu, feeder i přívlač, budu moc rád. Případně nějakou vhodnou kombinaci.

Díky předem za rady a odpovědi a pokud vás můj dotaz z nějakého důvodu vytočil, za shovívavost a nereagování.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Sobota 9. února 2013 ve 12:19 ® hraji
hraji

Jaký je rozdíl, z čistě technického hlediska, mezi vybavením pro začínajícího a zkušeného rybáře? Já žádný nevidím. Proč by nemohl začínající rybář lovit s kvalitním vybavením?

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 23:02 ® lunimus reakce na …

Martin Mošna> Nepovedal som, ze to nepatri do fora ako takeho, ale ze sa chmur teraz pytal na konkretny prut …

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 v 16:59 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

lunimus> Mrkni se na název tohoto fora ;-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 13:42 ® lunimus reakce na …

Martin Mošna> sorry priatelu, ale Chmur sa pytal na feeder prut, nie na vlacenie …
pytal sa na konkretny prut, ktory zrejme bud chce kupit, alebo uz ho ma a s prepacenim, tvoj prut ho v tomto okamihu nezaujima ;-)

Chmur> Co sa tyka toho dotazovaneho pruta, nie som si teraz isty, ci ho nahodou tiez nemam, urcite je to ale Mikado (dufam :-) ) a som s nim celkom spokojny :-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 v 10:22 ® zmrzla81
zmrzla81

-->Chmur Já mám rok Mikado NSC 360 Feeder a jsem s ním nad míru spokojenej. Teď budu kupovat druhej feeder a asi to bude taky Mikado, ale jiný typ, ale jen kvůli ceně…:-) Jinak jsem nerozhodnej s navijákama, nevím, jestli Shimana Catana 3500 nebo nějakou Ticu… Poradíte??? V cenové relaci do litru.:-/

reagovat
Středa 6. února 2013 v 7:36 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

Chmur> Já na přivlač mám prut Byron Predator Team Spinning a neni to zas až tak špatný a za slušnou cenu…

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 ve 20:19 ® timbab reakce na …
timbab

Chmur> Celkem slušnej prut.

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2013 v 19:02 ® Chmur

Ahoj chci se zeptat zkušenějších kolegů. Znáte někdo prut MIKADO NSC FEEDER 390? Jak byste ho hodnotili?

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 19:55 ® Shrek reakce na …
Shrek

ano, přesně tak. Případně můžeš na MP ulovit pstruha třeba i na žížalu na plavanou. Jen prostě nesmíš od 1.1. do 15.6. včetně vláčet.

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 v 19:51 ® Chmur reakce na …

hraji> Jsem začátečník a tak jsem asi špatně pochopil vyhlášku. Já myslel, že se nesmí chytat jen hlubinnou přívlačí a někteří dravci. Takže pstruhy můžeš chytat na MP revírech do 16. 6. jen muškařením?

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 23:18 ® Jarda Š. reakce na …

Chmur> Myslím, že je dost zbytečné ptát se tady na totéž, co na MRKu, protože většina čte obojí.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 20:19 ® hraji reakce na …
hraji

Chmur> na MP revírech je přívlač povolena od 16. 6.,totéž platí i pro UL. A k otázce, ona sice neexistuje žádná exaktní hranice mezi L a UL přívlačí, ale prut 7–22 gramů moc UL není. Ale zase, není prut jako prut.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 20:08 ® timbab reakce na …
timbab

Chmur> Na jaře asi ne co?

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 20:04 ® Chmur

Ahoj. Chci se zeptat zda používáte feeder i na UL přívlač? Rád bych to letos na jaře zkusil na MP revírech (pstruzi, okouni). Já si loni na podzim koupil na přívlač (začátečník) prut Mivardi Imperium Spinning 2,7m, 7 – 22 g. Myslíte, že se to dá na UL přívlač použít?

reagovat
Úterý 13. listopadu 2012 ve 12:27 ® osprey reakce na …
osprey

Chmur> Pozor, já legenda nejsem, zklamal jsem už hodně lidí. Ale pokud přijedeš a nebudu zrovna lítat po všech čertech, čas si na tebe udělám. Většinou máme na stánku i nějakou volnou židli.

A jestli je ten rozdíl 50 Kč, tak to vem z toho krámu. Tam si to prohlídneš, osaháš a kdyby se s tím něco stalo, máš to komu „omlátit o hlavu“.

Jo a atmosféra – hlava na hlavě. Je třeba vydržet do pozdního odpoledne, večer je volno a pak si prohlédneš a osaháš cokoli, aniž by hrozilo, že někomu vypíchneš oko.

reagovat
Úterý 13. listopadu 2012 v 9:46 ® Chmur

Koupím si to původně chtěné a „schválené“ Mivardi:-) (240, 7 – 22 g) u nás. 50 Kč není za takový rozdíl. Osprey – děkuji za nabídku. Rozhodně si to zapíšu do kalendáře a snad si najdu (pravděpodobně ano) čas se do Prahy na veletrh podívat. Nikdy jsem na něčem podobném nebyl, takže mě to zajímá – hlavně atmosféra. Navíc chci poznat skutečné rybářské legendy:-)

Kazan – já žádné rybáře u nás neznám, takže jsem samotář. Po pravdě ti, kteří si vedle mě zatím sedli, mě spíš vyděsili:-)

reagovat
Úterý 13. listopadu 2012 v 7:31 ® Kazan reakce na …

Chmur> nemáš možnost si skočit k vodě a u kolegů si nějaké ty klacky osahat, nahodit si s nimi? Možná by ti to lépe pomohlo si ujasnit co by ti vyhovovalo. Když už nic, tak alespoň délka prutu a gramáž, od toho se nechá dobře odrazit.

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 23:50 ® osprey reakce na …
osprey

Chmur> A velikost – váha? Je rozdíl mezi prutem do 40 g a do 20 g.

Ale není třeba dělat z toho vědu. Prut je prut a ony jsou si poměrně podobné, začátečník ty rozdíly často ani nevnímá.

V bazaru je teď Dragon do 35 g za 700 Kč i s poštou. Taky možnost.

Nepojedeš do Prahy na veletrh? Tam se bude vyprodávat hodně věcí a klidně se ti tam osobně pověnuju.

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 23:40 ® Chmur

Chci toho vyzkoušet co nejvíc – třpytky rotační, plandavky, menší woblery a poppery…

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 23:04 ® osprey
osprey

Chmur> Ale NA CO budeš chytat?

Pokud nemáš vůbec žádnou představu, tak tady je nejlepší rada asi taková, že si koupíš nějaký prut a u vody pak zjistíš, jaký potřebuješ doopravdy. A ono jich bude víc. Já teď chytám na gumy a tahám ty pruty dva.

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 21:56 ® Chmur reakce na …

Já nevím. Moc tomu nerozumím. Jak jsem psal, budu chytat na malých a středně velkých nádrží + řeky (spíš menší, výjimečně Labe) a měřím 170 cm.

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 21:11 ® osprey reakce na …
osprey

Chmur> Neznám ty pruty, ale ta Okuma nebude zlá (samozřejmě s ohledem na cenovou relaci). Gramáž si musíš vybrat podle nástrah.

A to Mivardi ve 270 cm by ti bylo dlouhé?

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:56 ® Chmur reakce na …

http://www.rybarske-nej.cz/…58-m-12-45-g ; http://www.rybarske-nej.cz/…2-4-m-5-25-g ; http://www.rybarske-nej.cz/…dam-hayasaki

http://www.rybarske-nej.cz/

Ještě mi nabízej Mivardi 270 (7 – 22g)

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:42 ® osprey reakce na …
osprey

Chmur> Který obchod ti to nabízí? Koukneme tam.

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 ve 20:00 ® kubas reakce na …
kubas

Chmur> Je to pár dní zpět, co jsem si v krámu klepal s tímto prutem ve 280cm a za ty peníze, se mi to velmi líbilo. http://rybar.braunstar.cz/…-jigger-spin. Pokud budeš vláčet hlavně gumy, tak proč né…

reagovat
Pondělí 12. listopadu 2012 v 15:48 ® Chmur

Tak jsem si objednal zboží a hned první problém. Nemají na skladu prut MIVARDI IMPERIUM SPINNING 240. Místo toho mi nabízí: Prut OKUMA Lure Mania 2.23 m / 5–20 g / 2.58 m / 12–45 g nebo DAM Super Natural 25 / 2.1 m / 2,4 m / 5 – 25 g nebo Prut rybářský DAM HAYASAKI. Šli byste do něčeho z toho. Nebo bych měl radši zaměřit pozornost na jiné obchody co se týká toho Mivardi?

reagovat
Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:43 ® osprey reakce na …
osprey

Chmur> To nezní zle. Honem to skoč prubnout. Podle všeho dravci berou (pokud tam jsou).

Já jdu dnes k vodě… fotit pruty.

reagovat
Sobota 10. listopadu 2012 v 18:46 ® Chmur

Tak jsem si nakonec objednal MIVARDI IMPERIUM SPINNING 240 cm, 7 – 22 g; SPRO Red Arc W/S s přední brzdou; vlasec AWA-SHIMA ION POWER Bass Competition, Tournament / 150 m

Feeder až na jaře…

Zkusím ještě letos aspoň trochu proniknout do tajů přívlače…

Ještě jednou díky všem za rady a postřehy…zejména Ospreyovi..

reagovat
Pátek 9. listopadu 2012 v 0:07 ® Chmur

Chci se ještě zeptat, zda máte nějaké zkušenosti s touto prodejnou: http://www.rybarske-nej.cz/

reagovat
Sobota 3. listopadu 2012 v 1:58 ® MIG-35
MIG-35

Palushko> Nedokážu si představit s nim gumovat… Já ho mam na tahačku. Teda měl sem než vzal za své. :-(( Mam rád jemný pruty, kdy cítíš každej výpad ryby. Lovim svojí pseudo metodou a vobčas to i vyjde. :-D Mě baví bejt venku a když něco lapim je to bonus navíc i kdyý potěší moooc! :->

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1