Chytej.cz

Feedrová guma necteno

23.10.2012 | lunimus | 16.860 zobrazení | 40 odpovědí

Priatelia … zachytil som informaciu, ze aby sa mi ryby tak moc netrhali, ze sa do montaze zaraduje tzv. feedrova guma, ktora tlmi prudke vypady ryby. Predpokladam, ze ak by to bol vseliek, tak by sa to stalo „povinnou“ castou vybavy kazdeho rybara … Na druhej strane vsak viem, ze to moze dost pomoct pri rybolove. Ake su vsak uskalia pri pouziti feedrovej gumy a ake su jej nevyhody? Ake uzly pouzivate na spojenie s vlascom? Pouzivate medzi vlasec a gumu obratlik? Aku hrubku gumy pouzivate v kombinacii s akym nadväzcom. Resp. ak je mozne to vyjadrit akonejaky nasobok pevnosti alebo pomer kmenovy vlasec: guma: nadväzec (napr 0,3:0,5:0,18) Pripadne ak mate nieco, na co by ste ma chceli upozornit, sem s tym :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:49 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> my to nemusíme vyslovovat…to jen moje kristýna :-))

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 20:42 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> No a jak tomu říkáte vy?? :-93;

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:47 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> to sou výrazi…

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:29 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> Popř. se tahat za pindíka. To se může téměř všade. :-D

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:49 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

osprey> aha..tak děkuju.:-)

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:42 ® osprey reakce na …
osprey

Martin Mošna> Taháš vláčecí nástrahu za lodí. Je to povoleno jen na některých přehradách. Na jihu Čech jsou, myslím, jen 3.

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 18:40 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> sem nepochopil to slovo tahačka :-(( muže te mi poradit?

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 17:57 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> Tam neni co učit. Navíc já sem prznitel všech technik. 9-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 22:24 ® osprey reakce na …
osprey

MIG-35> Tahačku můžeš. Tam jsi o rok dál.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 19:22 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> Vždy bude někdo lepší než ty.. Tak já tě to hold naučim no. :-))

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 19:10 ® osprey reakce na …
osprey

MIG-35> Neustále narážím na lidi, co umí věci, které nedokážu. A myslím tím i ryby a dokonce jmenovitě přívlač.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 18:57 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> No a kdo by se nestrhal? :-D Tady je řeč o rybách a umu je lapit. A to ty umíš. Pro mě si byl pán z DVD co umí a sem rád, že sem tě potkal. Normální týpek co zná moc a klidně i poradí! Takže myslim, že za hodně lidu DÍKY Míro. ;-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 18:49 ® osprey reakce na …
osprey

MIG-35> Ale kuš. Já vůbec nejsem skromnej. Postav mě na chvilku ke hromadě zlatejch cihel a uvidíš, jak se při odchodu strhám.:-))

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 18:46 ® Kazan

Má vůbec cenu reagovat na Hexenpošuka, beztak se tu zachvíli zjeví zas pod jiným nickem, mejlem, je to pořád dokola.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 18:31 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> Já si spíš cenim, že si schopnej se přizpůsobit podmínkám a rybu „vyšťourat“ i tam , kde se to jinejm moc nedaří! A ta skromnost! I pro mě si pan rybář od kterýho sem mam co učit. :->

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 15:41 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> Ne, do vláčecí sestavy bych ji nedal. Pár kolegů to zkoušelo, ale ustoupili od toho.

U vláčky je daleko důležitější citlivost sestavy a tu ta guma jenom snižuje.

A nepřeháněj to s tou chválou. Takových jako jsem já, znám plno – jen v sobě nekombinují schopnost chytat, psát a fotit najednou. V každé těch disciplín jako takové nejsem nic extra. Možná je tu i ten fakt, že mám velice blízko k obyčejné rybařině, kdy není třeba sypat do vody věci za tisíce a tahat ryby, ze kterých by měli lidi padat na zadek.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 15:36 ® hraji reakce na …
hraji

hexenšus> chytám feeder poměrně dlouho, a přestože mám ve vybavení feedrové gumy různých průměrů, mohu směle říct, že rozhodně nejsou nezbytné. Ano, v některých situacích mohou usnadnit zdolávání ryb, ale dá se krásně obejít bez nich. A ty nesmyslné útoky na lidi zde, to je pod lidskou úroveň.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 15:33 ® lunimus

priatelia … moznost pouzitia feedrovej gumy pri feedri, alebo pri polozenej je jasna a su miesta, kde sa ju pouzit oplati a miesta, kde to vyznam nema …

chcem sa vsak opytat na vas nazor ohladom pouzitia „kuska“ feedrovej gumy zaradenej ako amortizer do vlaciacej zostavy? … predsalen taka stuka vie spravit pekny vypad … co si o tom mysliete? Neznizi sa tym moc „sekatelnost“ zaberov? alebo sa tym neovplyvni negativne chod nastrahy? ci pripadne naopak moze dodat nastrahe nepredvidatelnu pohybovu aktivitu a teda sa bude nastraha pohybovat prirodzenejsie?

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 15:29 ® lunimus reakce na …

hexenšus> Priatelu … ked si pozries vsetky prispevky od Mira, vsade hovori iba o tom, ze takto to robi on a funguje mu to, pripadne mu to funguje s obmedzeniami, ktore konkretizuje a vsade doplna dovetok, ze nie je feedrar profesional … a tiez skromne hovori o tom, ze vlastne o feedri toho vela nevie, i ked z mojho pohladu je to rybarsky GURU :-)

Mira si velmi vazim aj ako cloveka, aj ako odbornika a teda netvrd, ze Miro si o sebe mysli, ze je genius …

On nim sice je, ale nikdy to sam o sebe nikde nepovedal a predpokladam, ze on sam si to o sebe vo svojej skromnosti ani nemysli …

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 14:42 ® osprey reakce na …
osprey

hexenšus> Já se klidně práva na pravdu vzdávám. Člověka, co dělá všechno pro prachy a má se za génia, se ze mě pokoušíš udělat ty.

Pokud jde o MM a mě, tak Martin byl druhý na MiČR, já jen chytám na Blanici.

No a v tom článku, co jsi dal odkaz – na můj vkus je v té sestavě moc železa a řeči o zdolávání parmy na vlasec 0.10 mm mě celkem sejřou. Je něco jiného zdolat ji, když už ta ryba přijde, ale jít na ni s tímhle cajkem cíleně… Samozřejmě, že ji taky vyndáš. Ale v jakém stavu?

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 7:47 @ hexenšus reakce na …

http://www.mivardi.cz/…-montaze-xi/

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 7:47 @ hexenšus

Na stránce Mivardi je toho o feedrových montážích víc. Oni o tom nepíší je Maťák, či Horáček. I když jedinou pravdu má jistě jen jeden z nich.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 7:43 @ hexenšus

Guma má smysl. Způsob přípravy je i tady. Například: http://www.mivardi.cz/…-montaze-xv/

reagovat
Neděle 4. listopadu 2012 ve 12:59 ® Jarda Š. reakce na …

Poldík> Jak píše Osprey, na to nelze dát jednoznačnou odpověď od klávesnice, zkus také laborovat s délkou návazce a s optimálním okamžikem záseku (většinou se mi ryba vyřízne, když zaseknu pozdě).

reagovat
Sobota 3. listopadu 2012 ve 23:07 ® osprey reakce na …
osprey

Poldík> Pro začátek zkusit měkčí prut anebo tu opovrhovanou gumu.

Nebo si hrát s montáží, až se to nějak poddá. Takhle jednoduše to od klávesnice vyřešit nepůjde.

reagovat
Sobota 3. listopadu 2012 ve 22:56 ® Poldík
Poldík

chci se zeptat na Váš názor ohledně velikosti háčků.Tuto sezónu jsem volil spíše menší na které bylo mnoho záběrů od menších ryb,ale pokud přišla větší a zároveň bojovnější,tak se vyřízla.Pokud se to opakovalo zvolil jsem větší háček,ale přišel jsem o záběry.Snažil jsem se nalézt kompromis,ale většinou to končilo stejně.Poraďte v čem je chyba.

reagovat
Sobota 3. listopadu 2012 ve 22:29 ® Poldík
Poldík

Feedrová guma my nepřinesla nic,pouze několik uzlů na víc.Několikrát popsané montáže postačí.Pokud jsem trhal,tak svou zbrklostí nebo blbostí.

reagovat
Pátek 26. října 2012 v 18:46 ® osprey
osprey

kerob> Já vím, že to lidi nedělají. Já to dělám. Většinou.

Oni třeba lidi nemění návazec po každé rybě, což já na říčních kaprech (cca 40% mého feedraření) na řadě úseků dělat musím.

A na obratlík to vážu i u toho cejnového půlbalatonu.

reagovat
Pátek 26. října 2012 v 17:36 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> ja paternoster vazu, nepouzivam ani krouzek a ani obratlik, neprijde mi, ze by to bylo treba.

reagovat
Pátek 26. října 2012 v 15:40 ® osprey
osprey

kerob> Já mám paternoster spojený na kroužku nebo obratlíku – můžu tím pádem převazovat kterýkoli ze tří uzlů, co na něm jsou. No a jestli ten fous ke krmítku bude guma nebo vlasec, to je pak z pohledu složitosti jedno.

Když mám krmítko 50 g a krátký návazec z dvanáctky, bez gumy to cejn často urazí a klidně rovnou ze záběru. Můžeš zesílit návazec, ale dá se to řešit tou gumou.

Není moc situací, kdy gumu používám, ale občas jo. Nejvíc právě u krátkých paternosterů na cejny (říkám tomu „půlbalaton“).

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1