Chytej.cz

Doporučte mi prosím prut na pstruha na přívlač necteno

18.10.2012 | coca | 4.194 zobrazení | 18 odpovědí

Zdarec Kolegové,

prosím Vás zkušené poraďte mi prosím nějaký dobrý prut na přívlač na pstruha. Chytal bych na malém rybníčku cca. 3 ha. popř. potok. Přívlač na gumu a malé woblery cca. 4 cm.....

Díky za Vaše tipy !

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 22. října 2012 ve 12:32 ® kingkubik

ja mam yad portland 2–8 g a musim rici ze si ten proutek moc chvalim…dokonce na nem mam 80 stiku ale to uz byl vazne strop:Dmyslim ze tento prut je prut to co hledas ale moc lidi ty klacky nezna

reagovat
Neděle 21. října 2012 ve 21:52 ® lunimus reakce na …

osprey> ono je to mozno teraz aj o tom, ze som stale zaciatocnik, zaciatocnik s vlackou atd. a teda este neviem celkom posudit, ako to mam naozaj citit na palici :-) … ale spominany kamarat bol prekvapeny ako dobre je na nom nastrahu citit .. takze ak bol s prutom spokojny on, tak ja urcite :-)

reagovat
Sobota 20. října 2012 v 11:55 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> No já nevím, guma s hlavou 2 g je špatně cítit i na leckterém prutu do 15 g.

Ono nejde o to cítit, že tam něco je. Musíš cítit, co to dělá.

reagovat
Sobota 20. října 2012 v 9:41 ® troutkiller reakce na …

lunimus> Tak to je super,jdu ho schánět.

reagovat
Sobota 20. října 2012 v 9:38 ® lunimus reakce na …

troutkiller> Predpokladam ale, ze to nebude s tym mojim prutikom tak hrozne, lebo co sa tyka vlacky, si ma zobral pod patronat jeden vlackar, co chodi testovat woblery pre nemenovany obchod … ked nan prvy krat pozrel, sa zhrozil, ale skusil nahodit a sam bol z neho prekvapeny, ako je na nom citit chod nastrahy :-)

reagovat
Sobota 20. října 2012 v 9:26 ® troutkiller reakce na …

lunimus>Tak v tom to asi bude protože na tom mim nebyla cítit 4 rotačka:-( (

reagovat
Sobota 20. října 2012 v 8:52 ® lunimus reakce na …

troutkiller> o.k. citit na tom aj male 4cm woblery, male gumy s 2g jigovou hlavou atd.

Ale mozno je to aj o tom, ze som citliva dusa a rovnako citlive mam aj ruky a dokazem vnimat tie najjemnejsie vybracie :o)

reagovat
Sobota 20. října 2012 v 7:10 ® troutkiller reakce na …

lunimus>Jde o to co je pro tebe malá nástraha:-)) )

reagovat
Pátek 19. října 2012 ve 23:03 ® lunimus reakce na …

troutkiller> Berkley bol prvy prut, ktory sme si s detmi kupili … vtedy som chcel nieco univerzalne, lebo som o rybach nevedel vobec nic a v obchode sa toho mozno chceli konecne zbavit :-)

Ked som zistil, ze existuje viac rybolovnych technik a nasiel som zalubenie okrem ineho aj vo vlacke, tak mi kamarati, ktorych som ziskal na rybach prezradili, ze ten prut je idealny na stuky … kedze som na zaciatku vlacenia nemal vhodnejsi prut, tak som vlacil s tymto (do dnesneho dna s nim vlacim na Dunaji, kde su fakt velke ryby :-)

No a bol som prekvapeny, ako super je na nom citit aj male nastrahy :-)

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 19:47 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Já začínal od druhýho konce. 180 cm Wonderod do 20 g. Strašná hadice. Při záseku jsem dělal 2 kroky dozadu a stejně to občas nestačilo:-))

Proti tomu je dneska i Catana dokonalost sama.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 17:57 ® troutkiller reakce na …

lunimus>Ten Berkley sem vlastnil asi před 10 lety,byl do 20g a takovej červenej.Když sem na něj zatknul 80cm štiku tak se jen tak mazlivě přihnul páč reálná odhozovka byla tak 70g:-)) a o akci nemohla být řeč.Nedovedu si ani představit jak se na těch lehkejch nástrahách chová ta 80ka.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 15:19 ® Krenas

Hoj, doporučil bych ti prut http://www.gm-fishing.cz/…l-210ml.html příjemný proutek, jak na gumy, male rotačky i menšího woblera utáhne.

reagovat
Čtvrtek 18. října 2012 ve 22:15 ® lunimus reakce na …

osprey> neboj, som zaciatocnik a nemam predsudky voci ziadnemu prutu … ak by si povedal, ze sa ti dobre chyta na rucku od metly, tak by som si to mozno skusil tiez, ale i ked si myslim, ze by ma to moc neocarilo, tak by som sa ti to vyvratit nesnazil … Je to podobne ako pri lezeni po skalach … vsetkym novacikom, ktorych som kedy ucil lozit som vzdy pred prvym naviazanim na lano polozil otazku, ci lezu kvoli sebe, alebo kvoli niekomu inemu, resp sa tym chcu niekomu zapacit, lebo si musia uvedomit jednu zakladnu vec … az sa raz jednoho dna utrhnu a poletia zo skaly dole, tak padat budu oni a nie ten, pre koho liezli … a par lezcov sa veru otocilo …

No a na ryby tiez chodime vsetci preto, ze sa to paci nam … takze ak sa ti s tvojou vybavou chyta dobre, tak je to to najlepsie, co moze byt :-)

Ale verim, ze sa mi raz podari zhliadnut tvoju zbierku prutov a potom ti poviem, co si o nich myslim :-)

reagovat
Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:45 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> No, mě by spíš zajímalo, co by sis myslel ty o mých prutech.:-))

Vesměs chytám s mnohem jemnějšími. Ale mám i do 200 g, kdyby bylo třeba.

reagovat
Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:33 ® lunimus

Ja pouzivam na privlac Berkley cherrywood sining 9´/ 40–80g – napriek relativne velkej odhodovke je na nom citit chod aj naozaj malych nastrah

Druhy prut mam Shimano hyperloop spining 270H (2,7m) /20–50g – tento prut som dostal len nedavno do daru od kamarata, takze ho este nemam moc osahany, ale je to celkom slusny prutik

Treti prut je Blazer Obsession twitch 197cm / 14–38g

A moj najoblubenejsi prut je Blazer Magna Princess, Spin 40 – dlzka 2,1m / 10–40g

Vsetko su to uz sice trocha starsie modely, ale prutov na vlacenie som uz mal v rukach niekolko (na Ospreya samozrejme nemam :-) ale mozem povedat, ze sa mi so vsetkymi chyta celkom slusne. Ked idem na väcsiu vypravu, tak si beriem pravidelne prvy a stvrty uvedeny. Ak ocakavam väcsie ryby ide na vec prvy ak mensie, tak posledny (ale kamarat, od ktoreho som ho kupil na nom vytiahol uz aj sumca 1,25m)

Btw. ked uz som tu moje vlackarske pruty rozpisal, zaujimal by ma nazor miestnych vlackarov, co si myslie o mojich prutoch :-)

reagovat
Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:21 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> No, třeba já chytám s úplně jinými pruty, ale pstruhaři na to koukají dost divně.:-))

reagovat
Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:18 ® lunimus

Som sice zaciatocnik, ale uz som si par prutov osahal a mozem povedat (predpokladam, ze aj ostatne rady pojdu tymto smerom), ze nech ti ktokolvek odporuci akykolvek prut, neznamena to, ze tebe sa s nim bude dobre chytat.

Takze otazka by skor mohla zniet: ak by ste sli chytat pstruha provlacou – guma/ wobler do 4cm na 3ha rybnicek a nemali by ste obmedzeny rozpocet, aky prut by ste si vybrali a preco? … pripadne si urci cenovy limit :-)

reagovat
Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:14 ® osprey
osprey

Třeba toto. Je to spíš na gumy, ale ten woblírek to taky dá.

http://www.rsp-fishing.cz/…3m-1-9g-akce

Někdo tvrdí, že novější verze je lepší (to už snad dohledáš), ale mě sedí víc tahle. Ovšem jen teoreticky, protože ten prut nemám. Ale má ho pár známých.

reagovat