Chytej.cz

Jeremy Wade - River monsters necteno

16.10.2012 | -tom- | 3.579 zobrazení | 16 odpovědí

Zajímalo by mne, jakej máte názor na tuhle dokumentární sérii, našli jste tam třeba nějaký faktický nesmysly? Osobně ho poměrně dost „žeru“, přijde mi, že si na nic nehraje a je tam plno úžasných záběrů (třeba když mu medvěd ukradne lososa ještě přímo z prutu :D) A informace tam jsou leckdy dost šokující, třeba výsledky pokusu, jak velká ryba by stačila k utopení dospělýho člověka ve vodě – tuším cca. 80cm a sebelepší plavec by neměl šanci – srovnejte s „naším“ Mistrem, kterej i z vody zdolává 200cm čudly jako nic (ostatně v tomhle seriálu je spousta vodítek k tomu, že je Vágner lhář a dělá z lidí blbce). Nebo, zrovna teď jsem tenhle díl dokoukal, že pytlák dostane jen za kaviár z Vyzy velký tolik, kolik by si vydělal chytáním lososů za 3,5 roku…

Vážně se mi tenhle seriál líbí, takže jestli ho někdo neznáte, doporučuju. Trochu mě zarazilo, že tu nemá téma :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 29. října 2012 ve 21:44 ® -tom-

Mně se dost líbila Vyza velká – s4e06, zajímavý jsou i žraloci (s1e07 a s2e07).

reagovat
Pondělí 29. října 2012 ve 20:58 ® superweb
superweb

muzete mi nekdo doporucit par epizod, ktere povazujete za nadprumerne, abych si udelal obrazek? :-)

reagovat
Pátek 26. října 2012 ve 23:20 ® MIG-35
MIG-35

Tak sem se podíval na pár dílů. No je to fajn, ale pán je taky komedie sama. Určo o rybách něco ví, ale tem způsob jakym to podává je voser. Toť můj násor. :-93;

reagovat
Pondělí 22. října 2012 v 18:41 ® gavlos reakce na …
gavlos

nemyslel jsi greena..toho znam tak maximalne z anglicke kriminalky na barandove :-)

reagovat
Pondělí 22. října 2012 v 18:38 ® gavlos reakce na …
gavlos

presne.to jsem chtel rict…hlavne ryby studuje…ne za penize z reklamy jezdit nekam po svete a " chytatje" vi o rybach dost aby mohl do televize.....ne jak nekteri „rybari“..nekdo ho proste nemusi,ale ja se od neho neco i na nasepodminky naucil!!!!

reagovat
Pondělí 22. října 2012 ve 14:01 @ abc reakce na …

Má titul v zoológii od Bristolskej univerzity a postgraduálne vzdelanie v biológii z University of Kent a pracoval ako stredoškolský učiteľ biológie v Kente.

reagovat
Pondělí 22. října 2012 ve 12:58 ® gavlos
gavlos

myslim ze jeremy wade je frajer…neni obycejny rybar..je tohlavne biolog…zkouma ryby a ne jen chyta..sleduji ho pravidelne a troufam si rict ze tomu rozumi maximalne…oproti robsonu greenovi…ten me taky hoodne bavi..hlavne meho 6leteho syna…ale je to stale jen herec..sou je to hezka..ale o rybach???hmmm nevim..moc toho nevi…

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 19:19 ® hrdobec reakce na …
hrdobec
  • tom → Je to v amazonii a byl to seriál o lovu arapaimy. Je to už dost let zpět a není to tenhle novej River monstr,ale dobře si to pamatuju. Nakonec ji dostal na šnůru a tahal ji rukama,to bylo pěkný pokoukání. Nicméně u toho sumce bych řekl,že ho až moc a zbytečně démonizoval. Ono je to ale nejspíš tvůrci podobnejch pořadů vyžadováno,udělat vždy trochu drama. Stejně ale na každej takovej pořad vždycky koukám:-)
reagovat
Pátek 19. října 2012 v 18:01 ® troutkiller reakce na …

hrdobec>Máš recht!Je to stejná sorta pohádkářu.V těch Sumcích mně pobavil jak měřil sílu tahu Sumce:-)) )Kuba je větší machr ten zdolává Fousky uplně v poho po bradavky ve vltavě!(i když jen zapujčený za pěknej peníz ze sádek)

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 17:51 ® sidla reakce na …
sidla

hrdobec> ani já neviděl ten o sumcích a o letadlu, ale parádní byl záběr když tam toho kameramana nebo zvukaře málem šlahl blesk,¨na kongu nebo amazonce, nevím přesne,ale spíš budu podporovat tohodle amíka který má ty senzace v krvi a genech než toho druhého ,,rybáře,,

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 17:41 ® -tom-

Osprey → To věřím, on to nakonec nemusí bejt ani ten sumec, mě takhle v přírodě při vylovování rafla devadesátka štika, normálně se mi ohnala po ruce (byl jsem moc machr na použití podběráku), nebylo to při odháčkování, výsledkem bylo 18 děr v ruce. Od tý doby si dávám bacha i na tyhle zvířátka. Když jsou v ouzkých, opravdu občas udělají něco nečekanýho.

V tom díle od Jeremyho šlo o to, že v jednom jezeře hned u Berlína nějakej sumec chytal lidi (myslím 2× se to stalo, ale už si to přesně nepamatuju) za nohu při plavání, což bylo potvrzeno i lékařsky podle drobnýho zranění, co zanechal na končetině.

Zdánlivě je to blbost a jeho útok moc neublíží, ale kdo by něco takovýho ve sladký vodě čekal, že ano. Člověk si lokne a neštěstí může bejt na světě hned…

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 16:22 ® osprey reakce na …
osprey
  • tom → Sumec je ryba, která neváhá napadnout člověka nejen při ochraně hnízda, ale i v případě, že se cítí ohrožen.

Na mě cíleně útočil sumec, kterého jsem chtěl vylovit. Na líhni, kde měli sumce na ukazování a občas ho před školními výpravami keserem i vylovili, se ta ryba naučila být ostrá jak foxteriér – kdo se jí pokusil dotknout, toho rafla.

Mě to imponuje a nemám to sumcům za zlé. Lidi jim dělají horší věci a v sebeobraně to rozhodně není.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 16:10 ® -tom-

hrdobec → Je to už nějakej čas, co jsem ten díl viděl, ale neříkal tam spíš něco ve smyslu, že v době a po době tření jsou sumci agresivní a můžou na člověka zaútočit? Což je věc (agresivita), která je zmíněná i tady v jedný reportáži o sumcích od Davida Havlíčka. Nikde tam neříká, že sumci v Evropě žerou lidi, jen že si brání hnízda a člověka mohou napadnout, ne že ho sežerou.

Mně naopak Jeremy přijde jako člověk, kterej tyhle mýty většinou vyvrací, nebo mlčí, když nemá jasný důkazy. Jako třeba ten, kdy chytí žraloka v řece asi 30km od ústí do moře. A to už je věc, která mi přijde hodně zajímavá, že ani ve sladký vodě před nima člověk nemusí bejt v bezpečí.

Díl s pádem letadla do džungle jsem neviděl a to jsem myslel, že jsem prolez už všechno, kterej to je, jestli se můžu zeptat? :-)

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 15:39 ® hrdobec
hrdobec

tak dle mě podobnej pohádkář jako Vágus,v díle o sumci velkém ho dokonce o hodně předčil. Keci o tom jakej je sumec lidožrout mě fakt nebavili,je to všude stejný,tenhle typ pořadů vyhledává senzace a je zaměřen víceméně na širokou veřejnost nikoli na lidi co problematice rozumí a vědí svoje. O dílu kde spadne s letadlem do džungle,ale natočit to nezapomene se snad nebudu ani zminovat

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 15:23 ® sidla
sidla

jojo pravda dobré podívání, dobrý díl arapainách, vše v rozporu vágnera, taky díl o tajmenech v mongolsku, chytal to na gumy a nééé jak náš mist na čerstvéo lipana,ubožák.mě se to líbí a má pěkné vlasy

reagovat
Úterý 16. října 2012 ve 21:07 ® fila
fila

Několik dílů jsem viděl a zrovna ty o kterých se zmiňuješ.Ten chlap sympatickej,umí a podle mě si na nic nehraje.Mě se ten seriál líbí hodně.

reagovat