Vyhledávání
Hodinky s tlakoměrem a teploměrem
15.10.2012 | JKemr | 8.301 zobrazení | 35 odpovědí
Zdravím vás, prosím o radu ohledně náramkových hodinek, které dokáží měřit atmosferiský tlak a teplotu. Na internetu se mi nedaří nic najít. Předem díky za tipy.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 27. října 2012 v 11:05 @ Pabloesp
-
Tyhle hodinky mám odzkoušené a můžu je doporučit.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 8:01 ® Martin Chmelík reakce na …
-
lunimus> 6110 znám dobře, měl jsem od Nokie skoro všechny modely.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 0:42 ® lunimus reakce na …
-
Martin Chmelík> ked uz, tak kup Nokiu 6110
to boli podstatne kvalitnejsie stroje … mal som aj 5110 aj 6110 … tu 6110 som svojho casu nasiel na cundri v lese v mlake … rozchodila to v pohode … okrem toho som ju nesetril a tak so mnou prezila teploty okolo –35°C … navyse jej velkou vyhodou bolo, ze mala celkom presne snimanie napätia na baterke a tiez jej kapacitu. Mal som k tomu svojho casu celkom zaujimavy soft, ktory na zaklade odberu, kapacity baterky a napäti na nej vedel zratat aktualnu teplotu … co som bol celkom prekvapeny, triafal to presne plus minus 2°C … akurat mu meranie trvalo cca 10 minut … takze ked som chcel vediet, kolko je vonku, musel som ho mat vonku z vrecka min 10 minut … Tento soft mi navyse umoznoval urcit seriove cisla jednotlivych vykryvacov, v ktorych dosahu som sa nachadzal a cca vzdialenost od nich + ked bola siet pretazena napr. na silvestra, vedel som si vyhradit cestu cez volne kanaly …
ano, je pravda aj to, ze tento soft nebol celkom v sulade s obchodnymi podmienkami operatora … a jednalo sa o hackersku aplikaciu, ale ucel to plnilo genialne
Bohuzial si uz nepamätam ako sa to volalo, ale ked si spomeniem, tak ti posuniem info
reagovat… ale predpokladam, ze 1/2 veci uz z neho asi fungovat nebude, vzhladom na ine technologie na BTSkach
- Středa 17. října 2012 ve 22:12 ® Martin Chmelík reakce na …
-
osprey> S tím mobilem jsi šťastný člověk. Je totiž otázkou, jak jsou mobily chytré. Tedy spíše, komu jejich chytrost více vyhovuje. Jestli uživatelům, nebo výrobcům, se kterými je „spřáhlá“ policie celého světa. Přemýšlel někdo někdy nad tím, proč je novým trendem u některých výrobců fakt, že nejde vyjmout baterie? I když je telefon vypnutý, je stále v síti a uživatel je „pod dohledem“. Ano, slušným lidem to může být jedno, ale vše se dá zneužít a vlastně slušný člověk může být zneužit. Ale to jsem totálně odbočil od tématu. Omlouvám se. Jdu si do bazaru koupit Nokia 5110.
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 22:04 ® nnnap reakce na …
-
osprey> v tom případě já jsem úlný bin ladin. Já totiž používám krám z roku 2003
reagovatTeda není úplně blbej, jede na něm excel a word plus plno aplikací a to opravdu stačí. Přitom mám v šuplíku prásklej úplně novej Motorola defy, ale jaksi nevidím důvod ho nabít.
- Středa 17. října 2012 ve 21:55 ® osprey reakce na …
-
Martin Chmelík> Vycházím z toho, že dnes má „lepší“ mobil leckdo a lidi na kvalitu svého telefonu dost dají. Tedy většinou. Já se svou Nokií z roku 2005 jsem dost extrém.
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 21:27 ® Martin Chmelík reakce na …
-
osprey> No máš pravdu, ale pak trochu tomu odporují rady typu: chytrý mobil. Když má být „opravdu“ chytrý, pak je cena také někde min. okolo 5 tisíc. A pokud kolega chtěl hodinky, pak je chtěl zřejmě z toho důvodu, že je chtěl mít na ruce. A ne v ruce.
reagovatNavíc mobil v ruce, či v kapse na rybách je dost ohrožen. Já už nejeden utopil. Ale hodinky žádné, navíc jsou vodotěsné. A musím říct, že ta zmiňovaná značka SUUNTO opravdu funkce plní 100%. Proto je používají horolezci, potápěči, skialpinisti a další vyznavači outdoorových a adrenalinových sportů.
- Středa 17. října 2012 v 19:35 ® osprey reakce na …
-
Martin Chmelík> Já myslím, že hodnotné rady tazatel dostal, teď už se dav jen baví.
On je celý problém opravdu v tom, že můžeš mít hodinky s čímkoli, ale je těžké garantovat skutečnou kvalitu toho zařízení, zvláště, když to celé nemá být drahé.
reagovat - Středa 17. října 2012 v 19:34 ® nnnap
-
v pendolínu jsem , taky ještě nejel, ale prý mu na záchodě též teče voda.
reagovat - Středa 17. října 2012 v 19:30 ® Martin Chmelík
-
Dobrá rada nad zlato. Člověk chce hodinky s teploměrem a tlakoměrem (nic nemožného) a někteří „dobráci“ kolegovi jsou schopni pomalu vnutit vrtulník.
reagovat - Středa 17. října 2012 v 16:05 ® lunimus reakce na …
-
MIG-35> ja som take jedny hodinky videl … len ich dodavali aj s podvozkom
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 14:50 ® MIG-35 reakce na …
-
osprey> Když mě se rozbilo čerpadlo. Tak sem myslel, že bych zvládnul zalejvat těma hodinkama.
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 14:11 ® osprey reakce na …
-
MIG-35> Přivaž si k ruce hadici a máš to zadarmo.
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 14:07 ® MIG-35
-
A já chci hodinky s vodotryskem!
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 13:55 ® osprey reakce na …
-
JKemr> A co fakt ten chytrej mobil se zabudovaným Internetem? Tam si tlak najdeš a bude to oficiální certifikovaný údaj přepočtený na hladinu moře a srovnatelný s jinými údaji (to, že tlak s výškou klesá, jistě víš).
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 13:49 ® Robur reakce na …
-
JKemr> to je v poho, byl tam smailík, a i tak už Regul psal, že to je dobrej nápad a že to funguje, bo se dneska ráno střelil a bolí to jak sviňa, tak prý zítra bude bouřka.
Ale k tobě: Proč to vlastně potřebuješ? Budeš chodit na ryby podle tlaku nebo si povedeš záznamy?
reagovat - Středa 17. října 2012 ve 13:38 ® JKemr reakce na …
-
Robur> co ti na to odpovedet… Snad radsi nic.
reagovat - Úterý 16. října 2012 ve 22:35 ® Robur
-
hele, a co kdyby ses střelil do kolena. Člověk s bolavým kolenem prý dokáže předpovídat změnu počasí.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 19:55 ® JKemr
-
V podstatě by mi stačily nějaký hodinky s tím barometrem. Na teploměru nijak netrvám. Ale kde sehnat nějakou druhovýrobu absolutně netuším.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 18:18 ® nnnap
-
já jsem pod pojmem brandovaný nemyslel kluky plagiát, ale normální slušnější čajna výrobek, který si kupujou menší značky a cpou na to svou „nálepku“, jakože jejich. Brandovaný, jakože tak slušnej, že si ho popíšeš vlastní značkou. Prodávaj se kolem trojky. A pak ho třeba vidíš brandovaný v lídlu, pod origo nebo privátní obchodní značkou řetězce za 700. A světe div se, ono to funguje pořádně. A to jsem přesvědčený o tom, že lídl za to víc jak 15 dolarů nedal. Smetí za 3 stovky z tržnice samozřejmě nemyslím. To samé, když jsem uvažoval nad jednou infralampou. V jakém si to megaelektru za inernetové ceny za skoro dvojku a pak jsem ji viděl v lidlu za 450. Tu samou. Tak samo jsem včera zabořil čumák do fota a oči mi šly vypadnout z důlků nad jednou řadou. Dost slušné stativy za hubičku. Tam to je o tom, že slušnej čínskej výrobce se snaží sám prosadit v evropě a nabízí zboží za polovičku, třetinu toho, co chtějí dovozci. Jakože nic proti dovozcům nemám. Každého věc.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 16:30 ® kingkubik
-
a nebude na tohle lepsi chytry telefon s internetem?mas spoustu aplikaci a podobne na takove kraviny:Dteda pokud je chces trosku presne?ja se treba od doby co mam mobil absolutne bez hodinek obejdu je fakt ze to ma i sve nevyhody mno…
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 16:23 ® Martin Chmelík reakce na …
-
nnnap> Máš pravdu, číňan udělá „fake“ všeho, občas dosáhne i na kvalitu. Ale „body“ těch hodinek nebude třeba z titanu, ale z nějaké levné slitiny. A i sklíčko hodinek nebude safírové, ale plastové. Nikdy nelze udělat 100% „fejk“ (tedy z totožných komponentů) za 50% ceny. I nejobyčejnější tričko je z jiné, levnější bavlny.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 16:17 ® Martin Chmelík reakce na …
-
JKemr> Tak za 3 tisíce SUUNTO nekoupíš ani v bazaru. Pokud nechceš investovat, přikláním se k názoru ostatních.
reagovat - Úterý 16. října 2012 ve 14:04 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> ved som napisal, ze za tie peniaze si moze kupit radsej ine smejdy u cinanov … je fakt, ze smejdy mohli byt v uvodzovkach, ale ak si moj prispevok cital pozorne, napisal som: „ak trafis dobry model, budu merat presnejsie ako nejake Casia“ takze sa neboj, ze by som cinanov podcenoval
btw. kopie robia naozaj presne … viem o pripade (moja sesternica zila cca 6 rokov v cine) kedy ista anglicka fabrika zakladala v cine vyrobny zavod. Mali to spravit ako kopiu vyrobneho zavodu v anglicku … Okrem toho, ze zobrali komplet dokumentaciu, tak nabehli cinania s fotakmi a pofotili komplet fabriku. Ked doslo k jej otvaraniu, tak uprostred zavodu bol postaveny aj nefunkcny komin a kus mura … lebo mali spravit kopiu fabriky … btw. ten komin a zvysok mura v povodnej fabrike ostal len historicky po X prestavbach, lebo tam sluzil ako podperny bod k nejakym technologickym potrubiam, ktore tam boli zavesene este v case, ked komin fungoval … a ked ho odstavili, bolo pre nich jednoduchsie komin nechat stat, ako riesit prekladku technologie … no a cina to skopirovala do detailu, i ked tie potrubia mohli viest inym, volnejsim a jednoduchsie pristupnym terenom. Podobne to bolo so samotnym technologickym potrubim, ktore v niekolkych miestach mohlo ist rovno, ale tu sa klukatilo, pretoze v originalnej fabrike sa tieto potrubia vyhybali inej technologii, ktora ale bola dodatocne odstranena …
Takze cina, ak robi kopiu, tak ju robi naozaj presne
reagovat - Úterý 16. října 2012 ve 12:21 ® nnnap
-
ono není třeba číňana podceňovat.Vyrobí všechno. Třeba bych se nebál brandovaných hodinek. Je to jenom o výběru a o tom, za kolik ti to dovozce nabídne. Takže úplně klidně můžeš narazit na nabídku obchodní skupiny, která ctí filosofii levné a kvalitní a toto zboží vybere a nabídne. Takže ten samý výrobek ve tvé cenové hladině může stát nebrandovaný 3000 a brandovaný 700.
Co se týče kvality senzorů, tak bych řekl, že tyto branďáky jsou na tom velice dobře. I záruky bývají 3 roky.Co se týče použitelnosti, tak samozřejmě tlakoměr nabízí možnost kalibrace, ale na té časem shoříš. Nebudeš vědět jak nebo se ti už nebude chtít šaškovat. No schválně jsem se podíval na hodnoty svého strojku, který nepoužívám a válí se mi na stole a 100% jsem ho po výměně baterky nekalibroval, tak praktická přesnost xyz v městečku pode mnou z oficiálních hodnot , mínus výšková korekce a jsem na rozdílu necelé 3hPa. To je naprosto senzační výsledek. Výškoměr mi udává –15m od skutečnosti. To jde. Po kalibraci jsem zkonstatoval, že výškové měření z 400 na 1321m dal ve finále s přesností na 1m! Prostě i čínský brak nemusí být brak.
Ale prakticky si od toho moc neslibuj. Poznáš tlakové tendence, zbytek bude malá loterie. Já je používám prakticky pouze v zimě a využívám na nich možnost záznamu rychlostního a výškového profilu lyžovačky.
Na kapra se opravdu raději podívej na předpověď.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 10:08 ® lunimus reakce na …
-
JKemr> Bol som sice trochu predbehnuty s odpovedou nasimi kolegami, ale pridam aj ja svoj postreh. Ak chces hodinky, ktore budu zobrazovat tlak a teplotu len orientacne, tak sa vykasli na hodinky za 3.000 … to si kup radsej ine smejdy u cinanov na trhu … ak trafis dobry model, budu merat presnejsie ako nejake Casia za 3000 … Dost intenzivne sa pohybujem v kruhoch horolezcov a teda mozem potvrdit z realnej skusenosti desiatok ludi, ktorych poznam osobne, bol som s nimi naviazany na jednom lane a mal som moznost si ich hodinky realne osahat a mozem povedat, ze ak chces kvalitu, tak jedine SUUNTO – kde si ale „trochu“ priplatis, alebo sa potom na to vykasli, lebo platit za hodinky 3 tisicky len preto, ze maju nepouzitelny a NAOZAJ nepouzitelny barometer a teplomer, tak si radsej kup hodinky lacnejsie a ak chces vediet na rybach ako sa sprava tlak, tak ako uz bolo spomenute, tak si kup malu domacu meteostanicu z Lidla …
Btw. ak sa rozhodnes ist predsalen do SUUNTO hodiniek, tak ako tu uz tiez bolo spomenute, pre presne meranie je nutna kalibracia
Ak si chces tieto hodinky obzriet a realne osahat, tak si zabehni do ktorejkolvek lepsej sportovej predajne, idealne so zameranim na outdoorove sporty (horolezectvo, skialp)
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 9:20 ® MIG-35 reakce na …
-
JKemr> No to si kup „domácí“ meteo satnici a máš to…
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 9:04 ® Robur
-
pokud mohu za sebe, tak chytám 30 let, cca v 15 jsem začal koketovat s myšlenkou, že bych si měl zapisovat aktivitu, teplotu atp. nebýt tohoto fóra, tak jsem vlastně+ zjistitl, že už tak 7 či 5 let na toto nemám ani pomyšlení a že jsem na to zapomněl. Doba je taková, že když čas je, tak se na ryby jde a když čas není, tak se dělá něco jiného. Ale určitě jsou tací rybáři, kteří to sledují a zapisují. Docela bych chtěl vidět takové zápisky. Jiantk ten talk by bylo celkem zajímavé sledovat, ale ten teploměr je dle mého zbytečný, úáč člověk zrhuba ví, kolik je venku stupňů. Navíc by to chtělo znát teplotu vody a to možná hodinky zase zabije.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 8:47 ® JKemr
-
Myslel jsem spis neco do 3tisic. Jde mi hlavne o barometr a teplomer.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 8:34 ® Mrknato
-
Než hodinky s funkcí kompasu výškoměru, teploměru, tak za ty peníze , cca 4.000,– až 10.000,– raději „chytrý telefon“, kde se dozvíš polohu, na kterém revíru a kde právě jsi, výšku a přes net také teplotu i tlak a to daleko přesněji. Navíc mapy, předpověď počasí, průtoky a stavy na povodí, jak ti jede vlak autobus, kde je nejbližší pumpa, restaurace, bordel a tak.......
reagovat