Vyhledávání
Vláčecí prut k lovu kaprů
13.10.2012 | Don | 8.279 zobrazení | 75 odpovědí
Zdravím, chtěl bych si koupit vláčecí prut k lovu kaprů, protože mi vyhovují na naše vody spíše kratší pruty a chci abych na něj utáhl i větší kusy. Do oka mi padlo tohle, protože zase nechci aby prut stál 2000 apod. http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…-g-1965.html . Co na to říkáte? Mohlo by to obstát ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 21. října 2012 v 18:02 ® chosebaits reakce na …
-
osprey> Ale ju.Já raději také chodím s feedrem a vlastně já už téměř chodím na položenou jen s feedrem,ale ..... Místo kam chodím je zašité od lidí a nejsem ten ,abych si pro své pohodlí prořezal stromy pro mé nahazování,zdolávání atd.Hlavně když to udělám,tak tam možná začne chodit.Feedry mam zrovna tak dlouhé a tak jsou mi jaksi k h…Také nedaleko místa kde chytám je hromada překážek a já potřebuji tu rybu celkem rychle přibrzdit.Prostě v daném místě je tento spusob lovu ten nej.Každý si muže chytat na co chce a nikoho nenutím chytat na vláčák,ale jen jsem reagoval na položenou otázku.Chytat na vláčák není nic špatného a hlavně nic nového.
PS-je jasné že na pořádnou vodu beru kapřáky-Labe,Nechranice
reagovat - Sobota 20. října 2012 ve 12:05 ® osprey reakce na …
-
chosebaits> Ono je to i tím, že nejlepší na kapry je ta sorta vláčáků, co troutovi nesmí přes práh – typicky třeba Forcemaster – houževnatá hadice.
Já s vláčáky chytával, ale s těmi, co mám dnes, se mi taky moc nechce a řeším to feederem.
reagovat - Sobota 20. října 2012 ve 12:02 ® osprey reakce na …
-
pepanek> O tom nepochybuju, i když mi tenkrát bylo 5 let. Taky existoval Platil apod.
Já jsem ovšem venkovské dítě a mé možnosti a rozhled byly kapku omezeny. I když jsem v OD Kotva byl poprvé asi v roce 1976. Tenkrát mě ale nejvíc zajímaly jezdicí schody…
reagovat - Sobota 20. října 2012 v 7:09 ® troutkiller reakce na …
-
chosebaits>Možná tě nepotěšim ale když už neni jiná možnost a vydám se na Kapře tak jdu většinou s Fídrem a chytám do 50m.Co se těch tebou vyjmenovanejch doplnku týče tak ani ty nevlastnim
reagovatNic to ovšem nemění na tom že s vláčákem na Kapře nepujdu.
- Pátek 19. října 2012 ve 23:37 ® pepanek reakce na …
-
osprey> Už nějak v roce 1975 byl v obchodních domech Prior ke koupi vlasec Noril. Na tu dobu moc dobrý.Výrobce Shakespeare.
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 21:34 ® chosebaits reakce na …
-
troutkiller> Jseš dobrej,ale ..... Popsal jsem kde jsem ho používal a tam má své uplatnění.Prvně chytám pod stromy a tam se musím na nához i přikrčit a to jsem docela malej.Také chytám na odhoz 30 metrů!!!!! Myslíš že potřebuji dlouhou rukojeť na odhoz?????? Myslíš že potřebuji to a to???? Nečti moc ty přehnané články o odhozeh 120 metru a zavážkách na 200 metru.Ryby se dají chytat pod nohama,jenže ono je IN mít tyžovku a zavažecí člun či jen šokovku a rvát to co nejdál.
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 20:32 ® troutkiller reakce na …
-
osprey>Já si pamatuju že jí táta barvil páč ta puvodní barva se soudruhum moc nepovedla
reagovat)
- Pátek 19. října 2012 ve 20:14 ® MIG-35
-
Nejni nad pořádnou saturnu
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 19:49 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Leska byla tak hnusná na pohled, že jsem vždycky měl radši náš Silon z Plané nad Lužnicí. Vlastně jsem na ni nikdy nechytal.
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 17:47 ® troutkiller reakce na …
-
MIG-35>Já mu nic neberu
reagovat)Kdyby bylo cajku tolik jako za kméru tak by návštěva Fiškrámu byla děsná nuda
)Pamatuju si když jediný vzrušo byla dodávka vlasce Leska z tuším NDR
)Mimochodem ten vlasec stál za hovno
- Pátek 19. října 2012 v 17:23 ® MIG-35 reakce na …
-
troutkiller> Zas na druhou stranu, kolik bylo dřív ptutů a na co se chytalo?? A stačilo to… Jo je fajn, že dneska máš pruty na sumce, kapry, plotice, mníky a kdo ví co ještě. Takže těžko říct. Pokud chce někdo chytat kapry s vláčákem či vláčet s fídrem proč ne? Chytá na to on a nee ty tak co mu to brát a proč to zatracovat??
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 14:22 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>Což to je jasný ale jde o to že třeba Stalker pruty mají hodně dlouhou rukojet kuly páce při nahazování(což žádnej vláčák nemá)Jiný očka kuly náhozum atd.Těch rozdílu je tam tolik.To sem ještě neřešil blanky atd.
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 14:15 ® skwor
-
Důležitost cajku se přeceňuje, rybaření je v první řadě o něčem jiném.
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 13:58 ® troutkiller
-
chosebaits>Máš samo pravdu!Pokud si to přečtou ty volové co zbytečně vyrábí uplně nesmyslný množství prutu který jsou vlastně k ničemu pujdou spáchat rituální sebevraždu
reagovat(Bejt všichni jako ty tak stačí vyrábět teleskop do 150g a je vyřízeno.
- Pátek 19. října 2012 ve 13:56 ® MIG-35 reakce na …
-
chosebaits> V tom co vytáhneš? Některej kapř má i šupiny.
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 13:52 ® chosebaits reakce na …
-
Kazan> Souhlas.
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 13:51 ® chosebaits reakce na …
-
troutkiller> Čéče,co to meleš za sajrajt.Skoušel si na to chytat ?????? Je jasné že na mušák,mačku či UL – vláčák nedám zátěž třeba 40 g- v tvém případě vláčecí nástrahu-plandu jako dlaň či pořádnou rapalu. Ten proutek by se tak ohl,že by to bylo nechytatelné a hlavně prut by už neměl žádnou rezervu pro zásek atd.Na kaprák s zátěží do 120 gramu nedám třpitku či rapalku bo by prut při nahození vubec nepracoval a hlavně bych tu nástrahu necejtil v pazouře jestli šlape či ne.Na kapry se vláčák normálně používá,ale samosebou to nemuže být žádná žvejka.Jakej je rozdíl v odhozu 40 gramového olova či pořádné plandy??? Jakej je rozdíl zdolávat sumce a kapra na vláčák???
reagovat - Pátek 19. října 2012 ve 12:20 ® Kazan reakce na …
-
troutkiller> řekl bych že jsi tentokrát dost ulétl. Souhlas s Pepánkem. Mezi vláčáky a zvlášť štikovými klacky je dost dobrých prutů na kapříky na malé vody. Jsem přesvědčen že spousta stalkáčů se vyvinula právě ze štikáčů, tak jako třeba vláčecí chvějivky z fídrů.
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 11:57 ® pepanek reakce na …
-
troutkiller> Je část rybářů,kteří loví s krmítky a dvoudílný vláčák 3 metry se zátěží 20–40 gramů je ideální.Mám ročně přes 200 docházek,lovím přes 55 let a ty mě chceš poučovat,co je blbost? Snad jen dodám,než mi napíšeš,že nic jiného neznám–mám tu přes 20 prutů,třeba SPRO 3,6 za pěkné peníze,ale na řeku mi stačí ty vláčáky. Občas vidím RYBÁŘE,jak s výbavou na Mušov sedí u Dyje,a čumí na pípáky.
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 9:59 ® troutkiller reakce na …
-
pepanek>Jen to že pokud by na všechny druhy a zpusoby lovu byl jeden prut to pravé tak by to bylo super
reagovat)To že je vláčák na kapry super je asi stejná blbost jako jít s kaprákem na vláčku
Z nouze to jde ale neni to Wono.
- Čtvrtek 18. října 2012 ve 22:40 ® pepanek reakce na …
-
troutkiller> ---Já souhlasil s příspěvkem Chosebaits,tak mi teda řekni,co se ti na jeho příspěvku nelíbí.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 16:13 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> hehe … ja len, ze si tvrdil, ze chlieb sa neda kupit v ziadnom e-shope … a on sa da .. i ked kvalita je asi niekde inde ako tvoj bochnik chleba z pekarne
reagovat… btw. ja si chlieb väcsinou peciem sam doma
- Čtvrtek 18. října 2012 v 15:41 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> vážně, to bych nikdy nedal kaprům. Jsme to, co jíme.
Já si dělám nástrahy z jednoho místního pekařství. Vyhovuje mi to a kaprům to šmakuje.
Já do teska nemám co koupit.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 15:07 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> jak, ze chlieb nenajdes v ziadnom e-shope? http://potravinydomov.itesco.sk/…owseProducts?… alebo tomuto chlebu chyba v popisku „vhodny na lov kapra a inych ryb“? resp. nie je ani v sekcii chovatelskych potrieb?
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 7:32 ® troutkiller reakce na …
-
pepanek>No pokud to bereš tak,dá se Kapř chytit i na mušák
reagovatMoc velká erotika to ale nebude.
- Čtvrtek 18. října 2012 v 7:22 ® nnnap reakce na …
-
chosebaits> tomu nemohu věřit! Chceš snad tvrdit, vzhledem k okolním blikajícím čtverečkům na této stránce, že tyto věci nejsou potřeba? Ho! To by také někdo mohl tvrdit, že se dá kapr chytit na chleba! A to určitě není pravda, protože ho v žádném ešopu nenajdeš!!!
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 0:14 ® pepanek reakce na …
-
chosebaits> Máš pravdu.
reagovat - Úterý 16. října 2012 ve 21:30 ® chosebaits
-
Netuším proč má někdo s problém jít chytat kapry s vláčákem.To jako vláčák dobře pracuje v souboji se štikou,ale s kaprem ne??Z vlastní skušenosti bomba.Mam vláčák 2,7 20–60 g.Tam kde jsem chytal bylo spousta stromu a tak krátkej proutek byl potřebnej a na ten odhoz cca 30 metru s 50g olovem to bohatě stačilo.
Kolego,nemohu ti poradit bo tuto hulku už určitě neprodávaj.
PS-Ten co chytá kapry nemusí mit vždy značkové a hlavně reklamně propírané věci.Také nemusí mít stoján-lešení,pípáky,bivak,lehátko a dalčí milion blbostí.
reagovat - Úterý 16. října 2012 v 7:19 ® troutkiller reakce na …
-
hecht>Hele neboj,byl to kajak na divokou vodu
reagovat))
- Pondělí 15. října 2012 ve 22:50 ® hecht
-
troutkiller> ježíšmarjá, to je degradace, kadakář zaváží kuličku kuličkářům !!! To je hnus velebnosti
reagovatMusím se teda přiznat, že na srazu jsem pomáhal vyndavat kaprařům jejich krmnou bojku, ale polehčující okolnost byla ta, že to byl člen klubu Chytej, a v době srazu