Vyhledávání
jak s boilie
7.10.2012 | jan.saf | 3.525 zobrazení | 24 odpovědí
zdravím, chtěl bych příští sezonu vyskoušet lov s boilies, mohly poradit kolik krmit, jakou velikost atd. všem moc děkuji
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 11. října 2012 v 17:30 @ a@a.com reakce na …
-
Ešče dodám, že když jsem se dočetl kdysi dávno v začátcích experimentů v anglickém časáku o lovu na vařené kuličky z proteinů pro kulturisty, montované na háček pomocí koňské žíně, tak jsem se neměl s kým poradit a kde si něco přečíst. Ty máš k dispozici množství knih a časopisú a článkú na webu a otravuješ. Tu se o tom nic nevědělo. Byl jsem možná ve střední, či východní Evropě první, kdo si ty kuliky vyráběl a chytal na ně.Určitě jeden z prvních. Ale víc mne bavila muška, tak jsem se kaprařině věnoval jen občas a nahodile. Náhodní svědkové z množiny rybářů mne považovali za cvoka a jen jim nešlo do kotrby, že na to skutečně chytám ryby. Když se boilies náhodou objevily (hmm ???) v jednom obchodě, stežoval se mi pan majitel, že mu to rybáři vracejí, že to při napichování na háček pracká. Tak jsem mu nakreslil základní způsob montáže a on mi nevěřil, myslel si, že si z něj utahuju.
reagovat - Čtvrtek 11. října 2012 v 17:20 @ a@a.com
-
Je toho všude na webu móóóře a ty se tu zjevíš s přáním vyškolte mne. Co kdyby jsi si přečet už napsané? Máš toho tak na 2–3 roky…
reagovat - Středa 10. října 2012 ve 22:16 ® Fryw
-
A z vody cestičku kuliček až do podběráku?
reagovat - Středa 10. října 2012 v 8:51 ® Robur
-
základem je strašně moc krmit a pokud neberou, tak krmíš málo
reagovat - Středa 10. října 2012 v 7:47 ® Kazan reakce na …
-
hraji> nemyslel jsi na předšpičkové úrovni? Těch znám vícero a sám tak někdy taky chytám, před špičku dám čihátko
reagovat - Úterý 9. října 2012 ve 14:00 ® osprey
-
thundarr> A ty to víš?
Mě s tím, co vím, jen přibývají nové a nové otázky, takže jedinou mou jistotou je ono klasické „Vím, že (skoro) nic nevím“.
Navíc preferuju lov na umělé nástrahy a tam si nepomůžu tím, že do vody něco nasypu a přisypu a nadipuju a obalím a budu mít nahozeno i v době, kdy spím.
Momentálně mám podepsané příměří s jednou štikou. Oba o sobě víme až moc. Mohl bych ji chytit na rybu, ale to není ono. A hned se nabízí tisíc otázek, co dělat, i když odpověď, zda to či ono bylo dobře, mi dá jen ta ryba. A odpověď nakonec nemusí být v tom, co jsem udělal geniálního, ale v tom, že se té štice nepodařilo tři dny kloudně nažrat a tak vzala první, co jí vlítlo před hubu.
Abych dal něco z tvého soudku, tak největší borci kapraři se tady u nás vyrojí vždycky po povodni – v řece je na dně holý písek a ryby sežerou, na co padnou. Ale to slyšíš, jak ten tam dal to a ten tamto a jak jim to jde. Přitom v té chvíli je to skoro jedno, což dobře věděl nebožtík Sander a chodil s obyčejným rohlíkem. Teď je žrádla dost a kdekdo skuhrá, jak to nebere. A dost lidí skutečně neví, co s tím. Ti dobří vědí, že když budou dost dlouho zkoušet, tak nakonec na něco přijdou. Ale předem vědí taky prd.
reagovat - Úterý 9. října 2012 ve 13:24 ® hraji reakce na …
-
thundarr> asi by to byla zbytečná debata, soudím.
reagovat - Úterý 9. října 2012 ve 13:12 ® thundarr
-
hraji> tyjo chytat ryby na spickove urovni desitky let a nevedet proc ? … radeji se ani neptam dale …
reagovat - Úterý 9. října 2012 ve 13:02 ® hraji reakce na …
-
thundarr> pokud někdo očekává, že na internetu zadá krátkou otázku a dostane se mu zpět vyčerpávající odpovědi, musí se zeptat asi takto: Jaký je dnes den? Odpověď bude krátká a jasná. Ale pokud se někdo zeptá na lov s boilies a ptá se na nejzákladnější věci, je jediná rozumná rada odkaz na literaturu. Já vím, je to nepopulární. Tazatel bude muset vyvinout aktivní snahu, aby něco získal. Já dostávám mnoho dotazů na lov ryb na plavanou. A vždy žasnu, jak se lidé ptají na věci, o kterých by se dala napsat kniha a oni očekávají krátkou, jasnou a zcela zaručenou odpověď. Je to úsměvné. Znám mnoho lidí, kteří chytají na špiškové úrovni ryby desítky let. A ani oni často neví, proč ryby reagují tak jak reagují, co je ten nejlepší způsob krmení a jakou zvolit velikost. Není jiná cesta než studium a kniha se jaksi přímo nabízí.
reagovat - Úterý 9. října 2012 ve 12:54 ® thundarr reakce na …
-
hraji> poradit nekomu precti si manual je asi nejjednodussi …
ja bych mu poradil asi tohle …
http://mikbaits.cz/…sikavkostce/
az to budes umet … napichni to tam jehlou a nahaz to do vody …
reagovatnejlepe tam kde uvidis ryby … a nakrm asi hrsti boilie a pelet … pak jen cekat. ..
- Úterý 9. října 2012 ve 12:52 ® thundarr reakce na …
-
lunimus> Dve moznosti, vyrabeji se smesi primo na plovouci boilie, ale pokud si chces doma sam udelat plovouci boilie volil bych jednoznacne korkovou drt.
To hlavne z toho duvodu ze daleko lepe natahne aroma a muzes si tak vlastne postavit sve boilie ze svych smesi na sve prichuti …
ale jak rekl troutkiller pokud si koupis dve krabicky pravdepodobne ti vydrzi dlouho …
ja mam krabicek asi 10 pravidlene pouzivam korkove ostatni reflexni nahodile podle volby …
reagovat - Úterý 9. října 2012 v 10:53 ® troutkiller reakce na …
-
lunimus>Zkus rozkousat korkovej špunt a spolkni ho.Vyleze stejně jako vlezl jen trochu navoněnej
reagovat)Pokud teda nejsi Termit a nedokážeš ho v žaludku rozpustit a strávit
- Úterý 9. října 2012 v 10:35 ® lunimus
-
o.k … a ten korok rybe v zaludku neprekaza?
reagovat - Úterý 9. října 2012 v 10:09 ® peta128 reakce na …
-
troutkiller>rychlejší
reagovat - Úterý 9. října 2012 v 10:08 ® peta128 reakce na …
-
lunimus>Nejsem velkej kaprař,ale přidává se třeba korek.
reagovat - Úterý 9. října 2012 v 10:07 ® troutkiller reakce na …
-
lunimus>Výrobce do Pop Up boile dává drt z korku.
reagovat - Úterý 9. října 2012 v 9:58 ® lunimus reakce na …
-
troutkiller> po pravde povedane si balicek plavajucich zrejme kupim … ale som zaciatocnik a chcem toho vediet o rybach a rybarstve co najviac … preto je moja otazka skor teoreticka
btw. na boilies som este nikdy nic nechytil … ak lovim kapre, väcsinou chytam na kukuricu a obcas na pelety … btw. co sa tyka peliet, vyrobil som si jednoduchy, ale ucinny lis … urobim sice „len“ cca 50 kusov za hodinu, ale dosiahnem dostatocny tlak a aby mi to drzalo tam nemusim pridavat vajicka a po vysuseni sa peletky rozpadaju az po cca 4–5 hodinach.
No ale s5 k teme. Bolo by mozne pridat do zmäsky napr. prasok do peciva, ktory sa „nafukne“ a spravi zmäsku porovitu, ktora by nasledne mohla plavat?
reagovat - Úterý 9. října 2012 v 9:46 ® troutkiller reakce na …
-
lunimus>Nechci tady dělat chytrýho páč Kapře sem začal chytat nedavno ale mám pocit že vyrábět Pop up koule je volovina
reagovatNevim jak často na nich sedíš ale já mám krabičku o 30 kusech na 2 roky.
- Úterý 9. října 2012 v 9:39 ® lunimus
-
Priatelia, tiez som stale zaciatocnik, ale uz mam aspon zakladny prehlad a otazku snad sformulujem trochu jasnejsie. Resp. mam konkretnu otazku:
- chcel by som si vyrobit plavajuce boilies.
Nechcem pouzit klasicke boilie nadlahcene polystyrenom, chcem, aby mi to plavalo bez pridania „plavaciku“
Ako mam postupovat, pripadne co je nutne doplnit do zmäsky, aby vysledok sam plaval, pripadne ak mi viete niekto poradit konkretne ingrediencie (vratane spravneho pomeru) a postup prace, tak ma potesite
reagovat - Úterý 9. října 2012 v 8:58 ® hraji
-
Tvoje otázka, poměrně krátká a stručná, se dá celkem snadno odpovědět. Mělo by na to stačit přibližně 200 stran běžného knižního formátu. Máš před sebou zimu, ideální období roku na to, aby sis koupil a nebo zašel do knihovny vypůjčit knihu o lovu kaprů na boilies (a že takové existují je jisté) a tu knihu nastudoval. Číst určitě umíš. A pak budeš vědět aspoň základy a bude ti jasné, že tvá otázka, tak jak jsi ji zadal, se v podstatě ani nedá odpovědět.
reagovat - Pondělí 8. října 2012 ve 21:21 ® thundarr reakce na …
-
osprey> kukurici bych vynechal … kdyz tak radeji nejake pelety …, ale upozornuji, kazda sranda neco stoji …
osobne chytam nejradeji na kulicky, ktere stoji 450,– kilo … nicméne krmim maximalne 0–10 kulicek k montazi … prumer 20–24mm …
opravdu zalezi kde chces chytat …
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 19:39 ® osprey
-
Je to revír od revíru naprosto jiné. Čím míň budeš krmit, tím víc musíš myslet. Ale když budeš krmit hodně, bylo by taky škoda nemyslet, koule jsou drahé.
A všechno se bude odvíjet od toho, kde budeš chytat a čeho budeš chtít dosáhnout.
Když ti napíšu, že můžeš chytat na velikost 18 mm a krmit půl kila denně plus dvě kila kukuřice, budeš to brát jako dobrou radu?
reagovat - Pondělí 8. října 2012 v 19:30 ® thundarr
-
Osobně bych začal na vodě kde jsou ryby na boilie zvykle, je to daleko jednodušší.
Chceš na boilie zachytat nebo chytit něco většího?
Kolik budeš trávit u vody času ?
reagovat - Neděle 7. října 2012 v 11:41 ® nnnap
-
tak děvčata, jak dovaříte a dožehlíte, tak se nenechte prosit.
reagovat