Chytej.cz

pytláctví necteno

2.10.2012 | ivan hynek polčic | 8.986 zobrazení | 95 odpovědí

kdo mi poradí jak zatočit s pytláky? fotopasti jsou na prd a policie nefunguje!!! jsou na ty holomky páky? na hektarovým jezírku mně už 2 roky plundrujou vodu, už jsem dostal i přes pusu a do jsem slušnej a policie nic, trestný oznámení nic neřeší, zákon hraje s pytláky,Dík moc za radu

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:08 ® Mrknato reakce na …

Luban> U nás, v rozvinuté průmyslové zemi, jakou jste mohli být i Vy, po našem boku, není úlovek 50 kapř ničím vyjímečný. Dokonce v ČRS plánujeme, že u kapř zrušíme míry (horní i dolní) a zrušíme i denní limit úlovků kapř. Inu, dějí se to vjecy…

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 10:57 ®  reakce na …

kakr:A kde si vyčítal,že mu závidím?Čo mu mám závidieť? Tých 50kaprov? Tie prúty?

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 10:46 ® kakr reakce na …

Luban> Možná fabuluji, ale detailní popis vybavení odpovídá osobě dříve narozené, neb dnešní kaprolovec by si při uchopení „Lipna“ do rukou mohl způsobit alergickou reakci. Ono by tak nepůsobilo pokud napíšeš,že rybář měl kaprové děličky s navijáky šimano, podběrák o délce ramen 90cm a značkový ruksak. Mnohem více než výbava Ti vadí, že si rybář dovolil přisvojit 50ks ryby domácí. Nezáviď mu, jedno přísloví praví – přej a bude ti přáno.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 10:45 ® Mrknato

kakr> I samo Povodí musí udržovat toky a na břehy mít přístup, stejně jako rybáři. Stále slyším slova jako péče o revíry, ale ví vůbec někdo, kdo takto hovoří o čem vlastně hovoří? Ani howno soudruzi.....hovorí pokrokovo a má ludovo komunistické zmýšlanie… jinak si to neumím vysvětlit.

Edit: platí už u Vás v MRS, že ze zaplocených pozemků se nesmí lovit a vstupovat na ně při VRP? Pokud ano, tak jste ČRS skutečně předběhli a já smekám…

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 10:36 ® Mrknato reakce na …

kakr> Milý Karle, za císaře pána znal každý své hranice, na které umisťoval hraniční kameny, sázel stromy a proto i pozemky příbřežní byly jasně definovány. Dnes nejsou, neboť za „pobřežní pozemek“ je považován zákonem 99/2004 i pozemek sousedící se břehem toku, nebo uzavřené vody. To je dacanství. To by se za císaře pána státi nemohlo......

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 10:33 ® 

kakr:Neviem kde si sa v mojom príspevku dočítal,že dotyčný pán nemôže chytať na staré Lipná,alebo nemôže používať starý podberák.A ako si prišiel na to,že sa jednalo o dôchodcu?Fa­buluješ a podsúvaš tu nezmysly. Takže vôbec sa nejednalo o dôchodcu a to že som spomenul 50 kaprov v súvislosti s retro výbavou vôbec nevychádza z nejakej mojej osobnej nenávisti k dôchodcom.Vôbec si nepochopil, kde mojim príspevkom mierim.Bigpista to tou uniformitou vysvetlil úplne presne.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 10:24 ® kakr reakce na …

Mrknato> Milý Pavle, již císař pán blahé paměti Franta Procházka v prvním rybářském zákonu z roku 1885 povolil rybářům a jejich pomocníkům vstupovati na pozemky příbřežní a lapací pomůcky na nich upevňovati. Myslíš si, že císař byl dacanobolševik a nectil právo soukromé??

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 9:55 ® Kazan reakce na …

Mrknato> svatou pravdu máš, ti kolínkáři za to můžou taky, to je taky pěkná svoloč. Jsem rád že mezi nás chodíš, bo od té doby co zde není ripka a osprey propálí Alla jen co se tu zjeví, aniž se nám tu stihne pořádně vyvrátit, nemá se nám tu kdo starat o zábavu.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 9:42 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> Tak to je mi tě upřímně líto!!! :-> Mít takovej pozemek tak už sem dávno zavřenej… Mě stačí mít ovocný stromy u silnice a co to s lidem dělá. Onehdá sem jednoho soudruha upozornil, že tam, kde parkuje je souk. pozemek. A ty stromy sou moje. Vyprudil takovym stylem, tvrdil, že ceduli neviděl a ještě mi tvrdil, že nejsem slušnej. Měl sem co dělat, abych nevypustil psy. :-D

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 9:34 ® Mrknato

Ivane hynku z polžic, stále zde nezanělo, jaký máš k jezírku vztah, jak ho využíváš, jak vzniklo, v jakém je dnes režimu. To jsou informace, které zde chybí a proto se diskuse rozvíjí všemi možnými i nemožnými směry…)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 9:21 ® Mrknato

MIG-35> Mě nic neprudí, ale stále si myslím, že vlastnictví je nedotknutelné. A to u nás není. Ryby v řece nikomu nepatří, je to věc ničí a podle toho se k ní chováme (kdo bude řešit nějaký soukromák), ale například když budeš mít obydlí s pozemkem u vody, revíru, jako já, tak je ten pozemek i „pobřežním pozemkem“. Každý vadrák s lískovým prutem ti tam může bivakovat, procházet se a vlastník bude muset dokazovat, že škodu způsobil vandrák. Když těch vadráků přijede z „východu“ vagón, tak nedoložíš nic. Náš pan předseda ČRS je právník a proto se dost divím, že jde s podporou rybařiny i přes základní ústavní právo, nedotknutelnost obydlí. To samozřejmě pytláctví není, ale formulace „pobřežního pozemku“ v zákonu 99/2004 je více než dacanskobolševická. Z toho vyplývá i to další..... Kdo chce vše, nemívá často nic.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 9:07 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> Mile rád! Ti žíkam si přijeď… Ale nezapomeň zazvonit a optat se. :-D Ovoce mam dost a když je člověk slušnej ať si klidně natrhá. Vadí mi ta drzost, když i přez viditelnou ceduli mi lezou na pozemek a chovaj se tam jako doma. Víš já si ho koupil a platim za něj daně. Takže si myslim, že by tam bez mojeho svolení neměl nikdo co pohledávat. To co píšeš pod je pravda. Já lumpárnám nepřivyk a když nějakou vidim, (kdekoliv) tak se dost hlasitě ozvu. Nechápu to co tě stále prudí. Navíc proč neustále srovnáváš souk. majetek se státnim? Každej by měl právo si svůj majetek hájit. Bejt to v emerice uh tu mam masovej hrob. To, že se děje co se děje na svazovkách je bordel jejich vlastníků a pronajímatelů. Tim, že se tu budeš navážet do mejch jablek s tim nic neuděláš. ;-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 8:56 ® Mrknato reakce na …

MIG-35> Už rozumím, tobě na stromech rostou CaR jablíčka..... nedal by jsi mi roub?

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 8:54 ® Mrknato reakce na …

Kazan> 99% „pytlácví“, tedy toho co je lidmi za pytláctví označováno, se děje na svazovodách. Je to lumpárna, ale nějak jsme lumpárnám přivykli. Jistě že toto „pytláství“ zlidštili závodníci, WaM kapraři, kolínkáři, MO které vysazují za svazopeníz do svého, či převažeči ryb na soukromáky… stejně jako zákaz telefonování za jízdy řidičem je „zlidštěn“, protože kdo si nezavolá, že?

Ano, tebou jmenované ikony rybařiny nám to „pytlačení“ tak nějak zdůvodnili, přiblížili k domovu, že už opravdu málokdo si myslí, že něčemu vadí…))))

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 8:46 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Kazan> Jo některejm i rád. Jednou jedinkrát zazvonila babička jesli si může nasbírat jablka. Řek sem jí, že ne! Ať si natrhá. :-D Každej den kolem chodila jiná babka, která si bezostyšně nabrala plnou tašku… Když uh mi hodně sr.la, poslal sem dítka k plotu a ty básnili: už je tu zase ta babka co nám krade jabka. Zrudla, prchla a již se více nevrátila. :->

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 7:57 ® Kazan reakce na …

MIG-35> protože jsi lidumil a aby ti stomky nepolámali, sám jim košíček s ovocem natrháš:-)) ;-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 7:21 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> Zajímavý, že takovejch nenechavajch fouňů sem vykázal mrak a stále si pobíham po venku. :-D Věznice sou přeplněný, ale z důvodu prapodivnejch zákonů a zavírání za chujoviny. Ty co by měli sedět sou na svobodě páč na to maj penis. ;-) Nechci se s tebou dohadovat, zřejmě máš rozdílný násor na soukromý majetek. :-93;

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 7:18 ® Kazan

Naprosto souhlasím s Mrknatem, za to že IHP pytlačí na rybníčku může jen a pouze svaz a kdoví jetli mu tam Nikl nechytá čtyřiadvacítku. Vsadím se, že i ten syčák Havlíček si tam chodí trénovat na závody.:-D :-)) :-D

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 22:45 ® Mrknato reakce na …

MIG-35> Tak to alespoň vysvěluje, proč jsou věznice furt přecpaný...... Dík za nabídku exkurze, ale noviny a televize je toho plná......

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 21:37 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> Zkus přijít a utrhnout jablko či hrušku z mýho pozemku neoplocenýho, označenýho jen cedulí. Mile rád ti předvedu co s takovejma dělam. :-D Máš to nějaký zamíchaný. Špatně ses vyspal, nasrali tě v rachotě či jak?? :-93;

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 21:21 ® Mrknato reakce na …

osprey> Já ponenechávání si 4 kapř neprosazuju, a neobhajuju. Šlo mě jen o to, co něco, někdo nepovažuje za hrozné, oproti jinému.

Až 9 z 10 rybářů nebude považovat denní úlovek 4 kapř za problém, pak jeho úlovek nebude omezován. Stejně tak, když někdo přiveze z cizozemí medaile....... Jak ošidné.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 21:01 ® osprey reakce na …
osprey

Mrknato> Tohle už je demagogie. Na jednu stranu píšeš, jak někdo porušuje zákon a na druhou jiné porušování obhajuješ.

Rodiče les mají a nevyhánějí nikoho. Horko těžko donutili okolní chataře odstranit černé stavby (šlo to ztuha, ale po dohodě) a dříví se bohužel krade tak rychle, že zloděje většinou nechytneš – takže nechytili nikoho. Ale turista i houbař jsou legální, chlap, co ti vjede autem s károu do lesa, porazí a odveze strom (tj. zhruba ekvivalent pytláka) je normální zloděj.

A jestli jednu zlodějnu (ponechání si nepovoleného počtu ryb) obhajuješ, tak vlastně dáváš jiným šanci, aby si obhájili tu svou.

Kašlem na to. Mě dva kapři stačí a závodit nikdy nebudu.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 20:22 ® Mrknato

osprey> Aha,… tak to mně řekni jak budeš ochraňovat svůj majetek, např. lesní pozemek a jak budeš vyhánět turisty, houbaře, babky, které si jdou pro klestí…, jak budeš vyhánět rybáře ze svého pozemku, který je nedej bůh „pobřežní pozemek“ … jak budeš postupovat když ti bude na tvém pozemku vadit kabel, umístěný tam před rokem 90, na který se vztahuje věcné břemeno ze zákona…

Až si to necháš projít hlavou, tak se asi budeš jinak dívat na rybáře, který si ponechá za den 4 kapř, nebo na rybáře, který si vyhradí právo k lovu a bude si závodit....... Řekl bych, že ti na to asi nikdo relevantně neodpoví, neporadí.

Spíš by mě zajímalo, zda horší je v rozporu s předpisy závodit a nebo si ponechat za den ty 4 kapř, nebo candáty, když jdou a k vodě jdeš jen párkrát za rok.....

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 20:08 ® Mrknato reakce na …

osprey>

MIG-35> I rybníkář může navrhout ustanvení RS. Je to tedy stejný mechanismus, jako na svazorevírech. Že by měl soukromník více práv, více ochrany ohledně „pytkáků“, si nemyslím…

reagovat
Středa 10. října 2012 v 19:39 ® MIG-35
MIG-35

Mrknato> Ponecháš li si za jednu vycházku 4 kapři tak pytlát si a omlouvej se čim chceš! To že si u vody 5× do roka je tvůj boj. Na Orlíku nemusíš bejt Kárl a 24h lov tam maj taky. :-> Nevim co sem taháš svaz? Tu byl dotaz co udělat s pytlákem na soukromym rybniku. Takže, když přiznam, že sem zloděj tak ti můžu jít vykrást kvartýr?? :-D

reagovat
Středa 10. října 2012 v 18:01 ® nnnap reakce na …
nnnap

Bigpista> haha, myslíš tu poslední větu?, Inu, koření.

No, o tom chlapíkovi bych si pomyslel, že má v hlavě z piva kostku a určitě bych jeho bolístku neřešil. Uvidíš pozítří nebo kdy, jak dopadnou volby. To bude ukňučenců…

reagovat
Středa 10. října 2012 v 17:52 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

nnnap> Prrrrrrrrr, nějak jsi to vzal tryskem. Takhle by z toho někdo mohl v návalu vzteku přehlédnout tvou myšlenku. Jen by mě zajímalo, co bys řekl chlapíkovi, kterej si stěžuje, že letos stojí chytání na rybníce za hovno, poněvadž je málo kaprů a o pět minut později se pochlubí, že minulou sezónu jich odnesl přes 300kg. Vše v souladu s RŘ. Závidím mu? Ne, opravdu ne. Jsem netolerantní? Myslím, že ne, protože jsem ho ani neutopil, ani nezbil. Zanechal jsem ho tam i s jeho světonázorem, že smět a muset jedno jest.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 16:46 ® nnnap
nnnap

proč se bavíte o týpcích, jako tento pán, když je to slušnej rybář, poctivej, ryby si zaplatí a neřešíte systém, je li špatný. Je li špatný! No asi ne, když je platný. Je to laciné. Je to směs závisti a netolerance. Když se vám to nelíbí, jděte do jiného spolku nebo změňte ten svůj spolek. Šlapete po právech druhých. Pravidla jsou napsána a pro všechny. To že se vám zrovna nechce kuchat kapr a raději si dáte polskou flaksu, je váš problém. Spotřebu rybího masa máme pětinovou, oproti okolním státům. Prostě kuwa, žerte ryby nebude vás tlačit mozek.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 16:33 ® Bigpista
Bigpista

lunimus> Ale Luban nepíše nic o jednom dni. Šlo o to, že pokud jich smí odnést 50, odnese jich 50 a ani o jendoho míň. Stále v mezích zákona, ale daleko za hranicí morálky. Popis cajku byl ilustrační – pro podobné typy je to pomalu součást uniformy.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 16:26 ® kakr

lunimus> Asi som volaako pomýlený,jak mohl být pytlák, když měl zakoupenou druhou povolenku? Pokud tomu dobře rozumím, tak je na jednu povolenku limit 50ks. Po zakoupení druhé povolenky v tom stejném roce už limit 50ks/povolenka/rok neplatí??

reagovat