Chytej.cz

pytláctví necteno

2.10.2012 | ivan hynek polčic | 8.983 zobrazení | 95 odpovědí

kdo mi poradí jak zatočit s pytláky? fotopasti jsou na prd a policie nefunguje!!! jsou na ty holomky páky? na hektarovým jezírku mně už 2 roky plundrujou vodu, už jsem dostal i přes pusu a do jsem slušnej a policie nic, trestný oznámení nic neřeší, zákon hraje s pytláky,Dík moc za radu

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 10. října 2012 v 16:18 ® lunimus reakce na …

kakr> v Lubanovom prispevku sa neriesilo, ze mal elektrikarsku brasnu, stary podberak atd … to skor svedcilo o starom klasikovi, cize z mojho pohladu skor pochvalne zdelenie …

Problem bol v 50 kusoch kapra … ked je raz definovane, ze si mozes zobrat 2ks hospodarsky cenenych ryb a su taxativne vymenovane a za rok max 50ks, tak mi je jedno, ci ten chlap ma 10r alebo 100r … je to pytliak a to bez naznaku akejkolvek neznasanlivosti voci starym, alebo farebnym, alebo voci komukolvek …

V SRZ je sice povedane, ze ked minies limit 50ks, mozes si dokupit druhu povolenku … to je vsetko o.k. kludne nech si zoberie z rybnikov aj 100 kaprikov … ale nie za jeden den …

reagovat
Středa 10. října 2012 v 16:04 ® Mary
Mary
  • tom → Tak nejúčinější je dle mého odstavec první od zdola – 2 hrany. Mému švagrovi v Mostě bylo doporučeno počíhat, přerazit, ale nezabít. To doporučili sami policajti.
reagovat
Středa 10. října 2012 v 15:43 ® kakr reakce na …

Luban> Neznám rybářské předpisy v SRZ, ale domnívám se,že udice Lipno,podběrák i s velkými oky(na velké ryby)a elektrikářská brašna nejsou ani na Slovensku zapovězeny. Že si rybář koupil druhou povolenku je zřejmě vaše „špecifikum“, ale určitě není nezákonné.Z Tvého příspěvku přímo čiší nenávist k seniorům i když se chovají dle nastavených pravidel hry. Dá li Pán Bůh i Ty se možná seniorského věku dožiješ a budeš mluvit (psát) jinak. Je neuvěřitelné, jaká nenávist panuje ve společnosti vůči starým lidem…

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 14:49 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Vem si, že kdysi byli členové svazu za množství úlovků chváleni a oslavováni, bralo se to jako podíl na výživě národa a podobně.

Já bych tyhle lidi zas tolik neodsuzoval. Chtěl bych vidět, jak budu ochotný měnit názory a postoje až mi bude 60 (myslím, že nebudu).

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 14:24 ®  reakce na …

osprey:Zákonadbalý bol na prvý pohľad,mal kúpenú druhú povolenku,krásne staré Lipná,retro podberák s veľkými okami a uzlami a samozrejme nechýbala béžová elektrikárska brašna:)

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 13:55 ® osprey reakce na …
osprey

a@a.com> Milý příteli. Kdybych nevěděl, co jsi zač, snad bych se s tebou i dohadoval. Ale proč?

Luban> Pokud je měl po dvou, tak zákonadbalý masař.:-))

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 13:51 ®  reakce na …

osprey:V nedeľu som pri kontrole natrafil na rybára ktorý mal vo výkaze úlovkov 50ks kapra.To by si nazval ako?

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 13:40 @ a@a.com reakce na …

Ty si už asi padl na hlavu, když chceš usměrňovat komusi názory. Naposledy sem se s tím setkal za komoušů.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 13:39 @ a@a.com

Já pytlačím ze zásady. Za 50 let mne ještě nečapli.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 13:15 ® osprey reakce na …
osprey

Mrknato> Občas v názorech pěkně ujíždíš.

V první řadě právo chránit si svůj majetek je něco, co tu bylo odedávna a dnes jsou lidi dost zoufalí z toho, že si ho vlastně ani pořádně chránit nemohou. Jestliže kolem něčeho rok běhám, tak fakt nestojím o to, aby mi to nějká tlupa nemakačenků rozebrala před očima.

Druhá věc je to, že čtyři ponechaní kapři za den jsou totální nenažranost a není důvod to jakkoli omlouvat. Já jedu jednou za rok na Lipno na candáty – to když půjdou, si jich můžu s čistým svědomím narubat bednu?

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 12:50 ® Mrknato reakce na …

OndruchM> To si nemyslím. Ta husa má furt stejnou cenu, jen to sere jiný lidi a jinak.

Rybníkářství má tu výhodu, že ukradená ryba se dá svést na kormoše, vydry a za to JEŠTĚ LETOS poskytuje stát náhrady, takže rybníkářům by mělo být hej, oproti svazíku.....

reagovat
Středa 10. října 2012 v 11:46 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

Mrknato> to je pravda, ale tady se prostě jen Honza Novák ptá jestli mu někdo neporadí jak tomu zloději přerazit ruce, protože holt jedna husa z chlívku má větší hodnotu než 100 husí z velkochovu

reagovat
Středa 10. října 2012 v 11:39 ® Mrknato reakce na …

OndruchM> Já ti nevím, ale když někdo ukradne husu z velkochovu, nebo z chlívku Honzovi Novákovi z Horní Dolní, tak se furt jedná o ukradenou husu a to i v případě, když ji bude chovat svaz.......

reagovat
Středa 10. října 2012 v 11:23 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

Mrknato> nechci se zaplétat do diskuze, ale podle zadání se jedná o pytláctví na soukromém rybníku, kdy si majitel chce jen ochránit svůj majetek, takže to rozohnění ohledně svazu je trochu mimo :-)

reagovat
Středa 10. října 2012 v 10:17 ® Mrknato reakce na …

flussy> A kde máš pro to záruku? Magorů se zbraní je mnogo a ti budou střílet i po vlastních, až dzigi dojdou..... (Chudák Nickel a David, mistr…))))

reagovat
Středa 10. října 2012 v 10:01 ® flussy reakce na …
flussy

Mrknato> ja bych řekl že tady to spíše bylo myšleno jako divadélko proti cikánům. Tyhle lide většinou legálně zbraň nemají a tenhle strašák na ně funguje lépe než nějaká domluva či policie. Navíc žádný cigoš nepůjde nahlásit že po něm bylo stříleno když pytlačil na revíru.To by se sám z pytláctví usvědčil.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 9:54 ® Mrknato

MIG-35> Já si myslím, že „pytlák“ je úplně normální rybář, kterému se příčí praktiky současného establišmentu svazu. Jestliže někteří mohou lovit 24hod s nevyřčeným souhlasem svazíku (Kárl Nickel), jiní mohou s nevyřčeným souhlasem porušovat vyhlášku i zákon (závodníci, viď Davide), tak proč očerňovat „pytláky“? Dříve měli pytláci velmi kladný vztah k přírodě, což se o mnohých moderních rybářích říci nedá. Není „střelba na lišku, způsobem jak trefit Maryšku“?

Mně pytlák nevadí, pokud přizná barvu..... není dodavatelem restaurací, rodin hnědočechů a cizích státních menšin. Jestliže jsem rybář, mám povolenku, RL a ponechám-li si jednou za rok 4 kapř v jenon dni, při 5 vycházkách za rok, pytlák nejsem. Pouze odkláním úlovky, jako jiní „státníci“ své majetky....... Jděte už do prdele s honem na čarodějnice.....)

reagovat
Středa 10. října 2012 v 9:45 ® Mrknato reakce na …

osprey> Divadýlko se střelbou? To je dnes, kdy má cca 800000 lidí legálně drženou zbraň dost velký risk.

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 21:40 ® nnnap
nnnap

příležitost dělá zloděje. Nebylo by lepší je neprovokovat a rybník vypustit? Musím říci, že kombinuji naprosto vynikající večeři sestávající z mixu 4 druhů uzených mořských ryb s domácími brambůrkami a výbornou moravskou šedou rulandou, tak kdyby něco na mých nápadech nehrálo, neberte je doslova.

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 21:11 ® MIG-35
MIG-35

No zastávám násor na hrubej pytel ještě hrubší záplata!!!! :-> Jesli ti někdo pytlačí na rybníce a po slušnym upozornění ti dá na hubu tak si nic jinýh než řádně natlouct květák nezaslouží! Buď bych splašil partu kámošů bo jinejch mlátičů a tlouk a tlouk a tlouk. Nějak jim to do tý makovice musiš vtlouct, že se nekrade! Já řešil krádež na pozemku pořízením psíků a věř, že funguje. Ale rybník oplocen nejni… Takže bít a bít. V tomhle ohledu zlatá emerika.

reagovat
Úterý 9. října 2012 v 18:22 ® -tom-

Osprey → Ono se i to divadýlko s humbukem může bohužel zvrtnout :-(( Kamarád, celej zoufalej z rodiny Romů, kteří dělali v sousedství v noci bordel a on nemohl spát, jednou vytáhnul plynovku a varovně střelil směrem k nim (vzdálenost asi 50m). Zdánlivě se to uklidnilo, jenže si pro něj přijeli za několik minut policajti a jeden z těch cikánů ho žaloval za způsobenou psychickou újmu a chtěl po něm finanční odškodnění, snad nějakou doživotní rentu, jestli si dobře pamatuju. Nakonec kámoš neplatil nic, ale z těch půlročních soudních tahanic byl pěkně na prášky.

Tím ale nechci naznačovat, že by to měl nechat bejt, jen je třeba si uvědomit tu spoustu možných následků, ale bránit se hajzlům je třeba, o tom žádná :-)

reagovat
Úterý 9. října 2012 v 16:45 ® flussy reakce na …
flussy

Wow, tak to už je jiný kalibr. To už tam opravdu nikdo chodit nebude, protože z pytláka toho po zásahu moc nezbude:D

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 14:48 ® nnnap
nnnap

broky, broky. Zůstanou v těle a je problém. Není lepší 12,7mm ? Taková kulka projde tělem beze stopy. No a aby ti neukradli sběrači kovů flintu, tak se poptej tady: http://www.armadninoviny.cz/…ednotky.html

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 12:44 ® osprey reakce na …
osprey

flussy> Akorát nesmí nikomu vystřelit oko. To bude i nejspodnější spodina v právu a ještě tomu člověku bude do smrti platit.

Klidně divadýlko s humbukem s střelbou, ale rozhodně si dát sakra dobrý pozor.

reagovat
Úterý 9. října 2012 v 10:23 ® flussy
flussy

Brokovnice kamaráde, jedině brokovnice:) a jemné broky, ponejlépe na trap. Nebo si patrony přeláduj solí, aby se jim nic moc nestalo. On si poté to pytlačení každý rád rozmyslí:D Navíc když se rozkřikne, že ten rybník vlastní magor s flintou, nikdo ti tam ani nepůjde:D Je to trochu mimozákoné a radikální opatření ale z vlastní zkušenosti a zážitků vím(rybník jsem měl a stále mám) že 100% funguje(zvláště na naše nepřizpůsobivé spoluobčany):D Když k tomu ještě připočtu že už jsi i přes pusu dostal tak bych se vůbec nerozpakoval. Stačí když budeš střílet nad ně. Jako efekt je to dostačující:D

reagovat
Úterý 2. října 2012 ve 12:35 ® osprey reakce na …
osprey

CeP> Ovečky na ochranu trávníku, psa na ochranu oveček, Predátora (toho filmového) na ochranu všech.

reagovat
Úterý 2. října 2012 ve 12:32 ® Robur
Robur

mám pocit, že Cep s tím počítá a defacto si vytvořil objednávku na skopové. To jsou triky ze Strkanic.

reagovat
Úterý 2. října 2012 ve 12:31 ® Robur
Robur

aby nečórli i vovečky..

reagovat
Úterý 2. října 2012 ve 12:30 ® -tom- reakce na …

CeP → by mu sežrali i berana, kdežto pes má tu výhodu, že tolika lidem nechutná :-D

reagovat
Úterý 2. října 2012 ve 12:25 ® CeP
CeP
  • tom → misto psa bych mozna nasadil dve ovecky a nerudnyho berana. jednak je to bezudrzbova udrzba pozemku a takovej vytocenej beran, to je panecku hlidac k pohledani..
reagovat