Chytej.cz

pytláctví necteno

2.10.2012 | ivan hynek polčic | 8.249 zobrazení | 95 odpovědí

kdo mi poradí jak zatočit s pytláky? fotopasti jsou na prd a policie nefunguje!!! jsou na ty holomky páky? na hektarovým jezírku mně už 2 roky plundrujou vodu, už jsem dostal i přes pusu a do jsem slušnej a policie nic, trestný oznámení nic neřeší, zákon hraje s pytláky,Dík moc za radu

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Pátek 12. října 2012 ve 20:47 @ a@a.com

Dnes jsem byl na Dunajci. Díval jsem se na Poláky, jak rybaří v rezervaci, kde se ze slovenské strany rybařit absolutně nesmí. Moc jim to nešlo, ale vybavilo se mi 5F. Poláci chytají Fšude, Fšecko, Fšeckým, Furt, na Fšecko

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 18:20 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> To sou sestry. ;-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 18:09 ® Mrknato

MIG-35> Jen o tý potrefený…) ještě snad o tý pofidérní.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 17:39 ® osprey reakce na …
osprey

a@a.com> Tak to jsme dva. :-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 17:29 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> A znáš to vo tý huse..... :-D :-D :-D

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 17:14 @ a@a.com

osprey> Ja o dohadování se s tebou nestojím. Už jsem si s tebou svoje odhádal. Stačilo. Je to na jedno brdo, už znám dopředu, co napíšeš. Tím nechci říct, že píšeš špatně, ale mne handrkování se o houně nebaví. Škoda času.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 17:00 ® Mrknato reakce na …

MIG-35> Ale já taky…) Jen ta zmínka o pofidérnosti se mi zdála pofidérní.....

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 16:45 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> Mě rozhodně náladu nekazí ba naopak, docela se bavim. :-D

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 16:34 ® Mrknato reakce na …

MIG-35> Jestli ono není pofidérní, že tady soukromník, nejspíš komerční chovatel, na webu zaobírajícím se „sportovním rybolovem“ požaduje nějaké info k podnikání....., nebo podporuje blbou náladu, kde se to pytláky jen hemží......

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 16:18 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

MP-E65mm> Ten by na to stačil sám! :-1 Zajímavý jak se diskuze ubírá kamsi, dík některejm pofiderním příspěvkům. :-D

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:52 ® MP-E65mm
MP-E65mm

A „čaka norise“

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:17 ® kakr reakce na …

Mrknato> Šoupni tam i osmého – Old Shatterhand

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:11 ® Mrknato

ivane, hynku, jarmilo, věděl bych o sedmi manících na ochranu jezírka. Chris, Brit, Vin, Bernardo O´Reilly, Harry, Lee a Chicco…

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:07 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> Napsal, že je to hektarový jezírko a že mu ho plundrujou. I fyzicky napadaj. Co bys chtěl víc?? Velikost bot či telefoní číslo?? :-D

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 14:35 ® Mrknato

MIG-35> No, on nám zadavatel thématu, hynek z bezdružic toho moc o sobě a jezírku nenapsal..... Někdo mně vyprávěl o jedné ne moc chytré, ale zato vyvinuté dívce, kterou často někdo využil, ojel a pak i pozvracel. Těžko v takovém případu radit. Někdo má holt smůlu.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 13:56 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Mrknato> Ty s kterejma se setkal zadavatel thématu asi moc slušní nebudou, když ho inzultujou na jeho vlastnim pozemku. Navíc ty s kterejma sem se potkal u vody se k tomu moc nehlásili a slušností neoplývali. :-93;

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 13:40 ® Mrknato reakce na …

kakr> To jo, ale proč potom chce každý trestat, chytat jen pytláky?........ Možná proto, že to jsou slušný lidi a nevykrucujou se…)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:45 ® kakr reakce na …

Mrknato> Ve státě kde se rozkulačují miliardy je nějakej plot brnkačka. Víš moc dobře ,že na odstranění černých staveb jsou naše zákony krátké. Věc je místně příslušná stavebnímu odboru, ten vydá rozhodnutí a vlastník přejde do pozice mrtvého brouka. Zářný příklad je medializovaná černá stavba kmotra ODS soudruha Patrika Oulického postavená v CHKO.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:24 ® Mrknato

MP-E65mm> V koutku duše jsem si myslel, že vstupem do EU se přiblížíme hodnotám, které jsme tu i my měli před rokem 45 (38). Marně...... Stará EU potřebuje nové členy z úplně jiných důvodů.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:18 ® Mrknato reakce na …

kakr> Karle a to jako chceš říci, že MRS jako uživatel Nových Mlýnů nedělá nic s černými stavbami na revíru, kde má VRP? Zlatý „pytláci“ s těma je domluva daleko snazší.....

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sunet> máš pravdu, jen si zapomněl na jeden duležitý fakt. Mentalita lidí, nemyslím jedinců, ale obecně všech. Srovnávat resp. dávat příklady tak odlišných národů, potažmo jejich systému (amerika / ranger) nelze. Ve skandinávii jsou lidé ekologicky smyšlející, mají přirozený vzhat k přírodě je jich tam míň na tu plochu co ožívají a plno další věcí.

V americe je to jiné, tam jsou lidé vycepování zákony, nedovolí si jet v rezervaci víc než je povolená nejvyšší rychlost, protože ví, že tam za rohem číhá ranger, policajt atd. (osobní zkušenost)

Českému národu bude trvat minimálně dvě generace než se dostanou na dnešní úroveň Švédů, obávám se, že za tu dobu nebudu co zachraňovat..­............. maximálně ty betonové ploty :-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:07 ® Mrknato reakce na …

sunet> Pro hlupáka každý hloupý. Plot si nemůžeš postavit kde chceš a proč chceš. Neoprávněně zaplocené pozemky je nutné ohlásit jako černé stavby a to bych považoval jako „péči o revíry“, ne jen maštění břéťů na RMV, brigádičky za kilčo a spojení P a MP povolenek.

Bylo by dobré, aby jsi v diskusi oddělil část týkající se stávajících předpisů a pravidel a pravidel, které by se ti pozdávaly, nebo by jsi je chtěl „prosadit“. Já dávám hned svůj hlas pro lov na 5 prutů, 36hod. denně a střešní míry K80.....

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:02 ® kakr reakce na …

sunet> Doporučuji návštěvu vodního díla Nové mlýny a budeš psát jinak. Slumy lidovou uměleckou tvořivostí vytvořené rybolovci a většinou oplocené (bez povolení) až k vodě nemají ani v AFRICE.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:56 ® sunet

Zákaz lovu z oplocených pozemků je nápad, který se mohl vylíhnout jen v hlavě člověka postiženého paranoiou. Stejně tak bych si mohl oplotit les a vykázat každého z něj, protože je přece oplocený a tedy můj! Toto jsou zářné příklady nepochopení nedotknutelnosti osobního vlastnictví a nyní v Česku rozšířený jev vše vymezovat ohradou, nejlépe betonovou, tři metry vysokou.

Nejenže to působí neesteticky, mění to tvář krajiny a hlavně v případě menších vesnic to ničí její celkový ráz. Psychologický efekt na obyvatele tohoto domu pominu, jsou prostě uzavření ve vězení se všemi souvisejícími aspekty. Zároveň to v případě oplocení pozemku až k vodě vytváří příhodný prostor pro zhoršení situace v případě nenadálé povodně. Tahle překážka brání vodě v rozlití, působí jako hráz, takže voda pak napáchá větší škody.

A větší škody jsou dobrý argument pro to, aby se říčka či potok mohly pěkně narovnat, zahloubit, vybetonovat. Co na tom, že tam nebude ani šupina, že se naruší hladiny podzemní vody, že se krajina vysuší a tím pádem se změní i klima tak, že ubude srážek. A ty pak budou vzácnější, ale o to prudší, že voda se nestačí vsáknout, protože je půda vysušená a nepojme ji, že dojde k erozi vrchní vrstvy půdy, že záplavy budou o to ničivější?A na začátku všeho byl ten bohulibý úmysl si ten kus pozemku pěkně ohradit, vždyť je přece můj.

Jako kontrast bych uvedl dva příklady, kde se chovají k přírodě s úctou a pochopením. První je ze severských zemí, kde platí tzv. zákon „Everyman's right“. Který dovoluje volné používání lesů, hor , jezer a vodních toků každému obyvateli země. Dokonce je povolen i lov ryb na udici, ale bez navijáku (s navijákem pak do 18 let a od 64 let). Stanovaní je povoleno všude, je třeba dodržovat jen pár zřejmých pravidel, jako nenechávat po sobě odpad, nerušit hlukem majitelé nemovitostí atd.

Další zemí, kde by to člověk moc nečekal je USA. Tam je sice nutné povolení vždy, vyjma původních obyvatel, ale poplatek je nízký, řekl bych až velmi nízký. Obecně se v Americe ploty nebudují, nejsou moc potřeba, pozemek je vždy označený, že má vlastníka a to stačí. Výjimkou jsou pastviny, kdy by bylo nepraktické nahánět dobytek kdesi po prérii. Tam ploty jsou, a až k vodě, ale světe div se, vždy je tam vybudován přechod pro lovce a rybáře. V případě, že máte platnou licenci, máte i volný průchod kolem toku. Ale speciálně v Americe bych to bez platné licence nezkoušel. I když si myslíte, že jste v krajině úplně sami, nikde na míle daleko není žádná vesnice, či farma, tak si buďte jisti, že vás alespoň jednou zkontroluje ranger, dobře ozbrojený .

Ano, napsal jsem toho více, ale chtěl jsem jen poukázat na to, že to jde, když se chce a nikdo nemusí mít bezesné noci kvůli tomu, že plody jeho práce sklízejí jiní.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:45 ® kakr reakce na …

Luban> OK.

Blatník od kolegy Mrknata je vlastně obyčejný smajlík.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:44 ®  reakce na …

kakr:Nechajme to tak,skutočne nikomu tie kapre nezávidím,ani sa nesmejem z retro výbavy.Lipno sa nájde u mňa v garáži tiež a aj nejaký rexík a tap,keď dobre pohľadám.Starých rybárov si vážim,jeden z nich ma prevychoval z malého pytliaka na rybára.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:34 ®  reakce na …

Mrknato:Prepáč,ale tie blatníky som nejako nepobral…Auto som nerozbil dobrých sedem rokov:)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:33 ® kakr

Mrknato> Tak smekni,jsme zase o krok napřed.Koukni se na naše BP,jsou na hen tom internétu…

Luban> Pak skutečně nechápu, proč jsi příspěvek napsal.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:18 ® Mrknato reakce na …

Luban> Tak to jsi mě dostal na lopatky…)))))) vela blatníkov

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:13 ® 

Mrknato:Tak to som šťastný človek,ešteže v tej rozvinutej priemyselnej zemi už vyše 20 rokov pracovne žijem a som aj oganizovaný rybár:)Konečne nebudem musieť závidieť 50 ks kapra v povolenke:D

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...